The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2008, 20:59
Oby to była prawda...
I oby się udało...

Bo ten Romeu to jest naaaprawdę klasowy gracz!
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.12.2008, 21:38
wyklecili jakis artykuł, zadnych konkretów. Kazdy wie ze Wisla sie nim interesowala a ze przez swieta bylo mało newsow to wygodnie bylo cos napisac.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.12.2008, 21:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ktos z was jeszcze bierze ogolna wiedze o pilkarzu po tym jak go zobaczy na Youtube?

No panowie ile wy macie lat

To nie jest absolutnie zaden wykladnik.

Historia zresztą w tej kwestii nam ostro dała popalic,ile to bylo takich co to przyjezdzali do nas po tym jak go zobaczono na kasetach ,a na treningu byl zwyczajnie tragiczny.

Testowac ,testowac i jeszce raz testowac ,a nie jarac sie zmontowanymi fragmentami najlepszych zagran nieraz z calej kariery.

Dokładnie jakby Kmiecik był Brazylijczykiem i przesłano by jego kompilacje najładniejszych bramek dyrektorom sportowym polskich klubów, teraz zabijali by się o niego podziwiając jaski to świetny wysoki napastnik dobrze grający głową a i kropnąć z nogi potrafi fenomenalnie - Skorża był by wniebowzięty - zawodnik w sam raz dla niego !! A trzeba przyznać że Kmieciu jak już strzelił to bramy pierwszej klasy.

Ten Beto to mama nadzieje tylko jako uzupełnienie składu przechodzi -a nuż coś z niego będzie tylko że Wisła już pokazywała nie raz że takich piłkarzy się u nas nie szanuje i nawet jeśli prezentują przyzwoity poziom to nie daje się im szans udowodnienia tego. Tylko wydanie grubej kasy gwarantuje odpowiednia liczbę występów zawodnikowi, inaczej skończy jak Dudu - który papiery na grę miał i na pewno by się nam przydał a stracić na nim nie stracilibyśmy. Jak dla mnie i pewnie zarządu miał jedną wadę - był czarny - i choć zabrzmi to głupio to jest to według mnie przyczyna tego zwolnienia. Sam nie jestem rasistą ale jeśli wyobrażam sobie drużynę marzeń Białej Gwiazdy potrafię sobie tam wyobrazić grających Polaków czy innych europejczyków, ba nawet Brazylijczyków, czy innych mulatów/metysów, ale jakoś nie pasuje mi do tej koncepcji murzyn. Po części z ukrytego rasizmu, który ogranicza się do podświadomej niechęci na szczęście, a po części ze zrażenia się do czarnoskórych piłkarzy grających w polskiej lidze w ostatnich latach. Choto Chinyama, Olisadebe, Outara - wszyscy oni sprawiali wrażenie piłkarzy znacznie głupszych na boisku i w życiu, niż większość czołowych piłkarzy ligi.
Pewnie wielu z was zacznie mnie wyzywać za rasizm, ale to nie jest to. To niechęć normalna człowiekowi wynikająca z tradycji i kultury którą trzeba hamować, ale nie trzeba się jej wstydzić. Dla mnie drużyna Białej Gwiazdy jest czymś naprawdę ważnym i chciałbym żeby jej piłkarze coś sobą reprezentowali byli dla mnie w pewnym sensie Herosami i ideałami, a przygłupi czarny piłkarz kłóci się dla mnie z takim wyobrażeniem.

No i wracając do tematu - mam nadzieje że Beto dostanie swoją szanse (o ile wogóle podpisze kontrakt), ale jeszcze większą nadzieję mam że nei będzie on jedynym "wzmocnieniem" na pozycji Napastnika w tym okienku. Brożek prędzej czy później odejdzie i potrzeba nam piłkarza który za pól roku będzie zgrany jako tako z zespołem i który będzie potrafił regularnie zdobywać bramki. I to regularnie nie znaczy jedną czy dwie na rundę.

A co do Roamau - na pewno w negocjacjach z nim przeszkodzi nam nasza obecna pozycja w tabeli i to że odpadliśmy z pucharów, pół roku temu jak przechodził Marcelo wyglądaliśmy dużo bardziej atrakcyjnie jako drużyna. Ale i tak zdecyduje kasa.
Powód: błędy
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.12.2008 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
Yom
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 28.12.2008, 23:04
Beto potrafi zdobyć bramkę za szesnastki, znaczy że jest dobry!No i ten super kawałek samba na you tubie przy jego prezentacji.Dla mnie może być
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.12.2008, 23:12
Czy klasowy to się okaże w Krakowie jak już u nas będzie i wyjdzie na boisko. Baretto też był niby wielką nadzieją i co z tej nadzieji zostało to wszyscy chyba widzą...
Choc mimo wszystko wiele okazji do wykazania się to on nie miał, ale wkoncu jakby był naprawdę dobry to by takowe szanse dostawał.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.12.2008, 00:59
Yom napisał(a):Wyświetl post
Beto potrafi zdobyć bramkę za szesnastki, znaczy że jest dobry!No i ten super kawałek samba na you tubie przy jego prezentacji.Dla mnie może być
hehe - normalnie perelka - dobrze ze sie zalapales na ten rok , bo szanse na podium, jak dla mnie ogromne
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 29.12.2008, 11:35
Beto na filmiku wygląda nieźle - widać że w młodzieżówce był ważnym ogniwem drużyny Brazylii a to już dostateczna rekomendacja. Bierzemy go za darmo wiec nic nie ryzykujemy, a otrzymamy piłkarza co najmniej solidnego.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.12.2008, 11:37
Odnośnie Romeu to ja nie wiem czy on tak bardzo chce zostać we Fluminense. Kibice nigdy za nim nie przepadli, nie wiem dlaczego.
Zobaczcie na tą fotkę:
http://img258.imageshack.us/img258/6928/romeuui6.jpg
Z tego co się dowiedziałem zrobili to dlatego, bo słabo grał... lol
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2008 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 29.12.2008, 11:42
Moim zdaniem kontraktu nie przedłuży, do Santosu też raczej nie pójdzie, będzie chciał pewnie wyjechać...I tu zadecyduje kasa prawdopodobnie...Z Marcelo też była ciężka sprawa, jednak wybrał nas Nadzieja...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 29.12.2008, 11:47
Nie chcę spekulować jakie mamy szanse w pozyskani Romeu ale powiem jedno - młody defensywny pomocnik jest nam potrzebny i to bardzo jeśli nasza kadra ma się za rok nie posypać.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.12.2008, 12:25
no gosc majac 2 czy 3 asysty i 6 goli jako defensywny pomocnik i to mlody, dobrze rokuje na gre w polskiej lidze, sobol jak strzeli 2 gole na caly sezon i 1 asyste ma to jest dobrze :E tylko co znowu, jirsak na ławie ? pech

chyba ze sobol i cantoro odchodza i gramy mlodym skladem (24 latkowie w srodku) Garguła - Romeu - Jirsak - Małecki

Odmładzamy skład, jak Lech, jesli beda te transfery to moze wreszcie pilkarze glod gry beda mieli, wynikow i zajdziemy wysoko. Bo pamietajmy ze w obronie mamy Pi Brozka, Diaza, wszyscy ok 25 lat
Ostatnio edytowane przez HEDu : 29.12.2008 o godz. 12:27.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 29.12.2008, 12:31
Cytat:
chyba ze sobol i cantoro
Nie wiem czy wiesz, ale oni maja po 32 lata na karku.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.12.2008, 12:56
wiem wiem ale romeu na teraz sie przyda tylko wtedy kiedy dwóch z nich odejdzie + przy zalozeniu ze jirsak nadal bedzie grac w 1 składzie

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.12.2008, 14:15
http://www.legia.net/wiadomosci,3218...astnikami.html

pomyslicie, co nas to obchodzi?

"Legia chciała się zabezpieczyć przed ewentualną stratą swojej największej gwiazdy, sprowadzając na Łazienkowską Łukasza Gargułę. Rozgrywający GKS PGE Bełchatów wybrał jednak ofertę Wisły Kraków.
- Interesował nas Łukasz, ale z tego, co słyszałem, jest już to nieaktualne - przyznaje Urban."

Daleko mi do czerpania wiadomosci o Wisle z tej strony, ale jednak coraz optymistyczniej patrze na sprawe Gargula w Wisle.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.12.2008, 14:22
Ja z moich info bliskich źródeł: Garguła jest zaklepany juz w Wiśle Spokojnie czekamy na obóz przygotowawczy.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.12.2008, 14:26
Artykuł ciekawy, tymbardziej se sa w nim słowa samego trenera Legii, moze to prawda a moze jakas sciema Urbana, trudno powiedziec, nie mniej jednak wyglada to obiecujaco, pytanie tylko czy Garguła od stycznia czy Czerwca
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.12.2008, 14:33
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Ja z moich info bliskich źródeł: Garguła jest zaklepany juz w Wiśle Spokojnie czekamy na obóz przygotowawczy.
tak to skomentuję...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.12.2008, 14:50
nie wiem czy bylo...

Cytat:
Garguła zadecyduje o swojej przyszłości tuż po Nowym Roku

Wciąż nie wiadomo, w którym klubie w rundzie wiosennej będzie występował Łukasz Garguła. Reprezentant Polski rozważa trzy oferty z polskich klubów, a ostateczną decyzję ma podjąć 2 stycznia.

Po zakończeniu tegorocznych rozgrywek po raz kolejny wróciła sprawa odejścia lidera drużyny GKS do innego klubu. W czerwcu piłkarzowi kończy się kontrakt z bełchatowską drużyną i dla szefów za Sportowej zimowa przerwa w rozgrywkach jest ostatnią okazją, aby zarobić na sprzedaży Garguły.

Pierwsze rozmowy w sprawie przedłużenia umowy, które odbyły się w połowie grudnia, zakończyły się fiaskiem, a obie strony miały wznowić negocjacje 7 stycznia, czyli wtedy kiedy drużyna ma spotkać się na pierwszym treningu. - Oczywiście wszystko zależy od decyzji Łukasza. Jeśli wcześniej wybierze inny klub, to na pewno nie będziemy rozpaczać i wiosną poradzimy sobie bez niego - tłumaczy Zdzisław Drobniewski, dyrektor sportowy GKS. - Nie wiem, z jakim klubem Łukasz jest najbliżej porozumienia. Przyznam, że ostatnio się tym niezbyt interesowałem. Poza tym trudno jest mi się z nim skontaktować. Umówiliśmy się na kolejne rozmowy 7 stycznia i liczę, że do nich dojdzie.

Garguła otrzymał cztery propozycje - trzy z polskich klubów i jedną z zagranicy. Ta ostatnia jest już jednak nieaktualna. W grę wchodzą za to oferty z Wisły Kraków, Legii Warszawa oraz z Widzewa. Propozycja z łódzkiego klubu była jedną z pierwszych, jakie Garguła otrzymał. Mówiło się nawet, że jest lepsza finansowo od tej, którą piłkarz dostał od mistrzów Polski. W dodatku działacze Widzewa twierdzą, że zrobili wszystko, aby przekonać reprezentanta Polski do gry w Łodzi i czekają teraz na ruch ze strony zawodnika.

- Ostateczną decyzję Łukasz ma podjąć 2 stycznia
- tłumaczy Radosław Osuch, menedżer zawodnika. - Nie ukrywamy jednak, że najbardziej zaawansowane rozmowy prowadzimy z Wisłą i Legią. Widzew? Na pewno nie stoi na straconej pozycji. Poważnie bierzemy pod uwagę także tę propozycję.

To, że Garguła zimą zwiąże się z nowym klubem, jest już niemal przesądzone. Pozostaje tylko pytanie, czy piłkarz wypełni kontrakt z GKS i w rundzie wiosennej będzie występował jeszcze w bełchatowskiej drużynie. - Rozważamy taką możliwość - kończy Osuch.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 29.12.2008, 14:55
Cytat:
Co do samych transferów to jest dwóch napastników (21 i 24 lata). Jeden właśnie przechodzi badania medyczne. Jeśli chodzi o bramkarzy to mogę powiedzieć, że jesteśmy w trakcie rozmów i czuwamy. Zgoda ze powinien przyjść mocny bramkarz, ale na razie w dobrej cenie są tylko bramkarze pokroju Pawełka, nie lepsi, wiec czy jest sens? Przy zakupach nowych zawodników zawsze kierujemy się jakością i to jest i będzie nasz główny wyznacznik! Co do zawodników którym kończą się umowy, to jeśli chodzi o Dawidowskiego to czekamy tylko do czerwca na wygaśnięcie kontraktu. Co do pozostałych to dalszą decyzję będzie implikować ich forma i opinia ciała trenerskiego.
J.Bednarz..... z 29.12.2008
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.12.2008, 15:07
skąd te info
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.12.2008, 15:29
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
skąd te info
Ze strony SKWK.
To raczej cytat ze spotkania, które miało miejsce przed świętami.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.12.2008, 16:14
http://sport.onet.pl/0,1248702,1887823,wiadomosc.html

Mimo wszystko dotyczy to naszej polityki transferowej. Wie ktoś może, ile procent z przyszłego transferu miała otrzymać Wisła? 20?
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.12.2008, 17:59
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248702,1887823,wiadomosc.html

Mimo wszystko dotyczy to naszej polityki transferowej. Wie ktoś może, ile procent z przyszłego transferu miała otrzymać Wisła? 20?
nie bardzo dotyczy, gdyż w umowie nie było mowy o żadnej prowizji od następnego transferu. ( tylko medialne spekulacje)
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.12.2008, 18:54
concedi napisał(a):Wyświetl post
nie bardzo dotyczy, gdyż w umowie nie było mowy o żadnej prowizji od następnego transferu. ( tylko medialne spekulacje)
Widziałeś umowę?
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.12.2008, 19:40
Taka umowa nie może wyjść na światło dzienne bo zapewne obie strony podpisały się pod dyskrecją na ten temat więc nie dywagujcie bo nigdy nie dojdziecie do prawdy. Nawet jeśli Wisła miałaby otrzymać kasę to pójdzie np na bieżące potrzeby.. Nie będzie miało odniesienia do transferów.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 29.12.2008, 20:16
słodkiego .......enia dziennikarzyn pt. Graguła tu tu i jeszcze tu ale nie tu
ciąg dalszy tym razem w Wybiórczej:

Garguła zostanie w Bełchatowie?

- Żaden klub oficjalnie nie zgłosił się z propozycją wykupienia Łukasza Garguły z PGE GKS - mówi Zdzisław Drobniewski, dyrektor sportowy PGE GKS.

Im bliżej do końca roku, tym coraz głośniej mówi się o transferze Garguły do innego klubu. Jak już informowaliśmy wczoraj - o reprezentanta Polski starają się trzy polskie kluby. Dwa z czołówki ekstraklasy, czyli Wisła Kraków i Legia Warszawa, oraz pierwszoligowy Widzew. Jak wiadomo działacze łódzkiego klubu złożyli Gargule bardzo atrakcyjną ofertę finansową i czekają teraz na ruch ze strony zawodnika. Oczywiście w grę nie wchodziłby definitywny transfer jeszcze podczas zimowej przerwy. Reprezentant Polski miałby się przenieść do Łodzi dopiero po zakończeniu rundy wiosennej, czyli wtedy kiedy wypełniłby kontrakt z PGE GKS. - Nie dostaliśmy żadnej propozycji z łódzkiego klubu, a także od żadnego innego - zapewnia Drobniewski.
Jeżeli nic pod tym względem się nie zmieni, to na wiosnę Garguła będzie występował jeszcze w Bełchatowie. A którego klubu będzie zawodnikiem od lipca przyszłego roku? Wszystko wskazuje, że Wisły Kraków, która - jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy - zaproponowała piłkarzowi najwyższe zarobki.

W Bełchatowie podchodzą do tych doniesień na spokojnie i w klubie nikt nie chce ich komentować. - To są tylko prasowe spekulacje, które co chwila się zmieniają - mówi Andrzej Zalejski, prezes PGE GKS. - Spokojnie czekamy na rozwój wydarzeń i na kolejne spotkanie z Łukaszem, do którego dojdzie 7 stycznia.

wierszówka musi być
w związku z tym na początku stycznia co godzinę będzie
Garguła w Legii
G. w Wiśle
G. w Widzewie
nagły zwrot G. za granicą

i kasiora się będzie zgadzać
a i Garguła swoje z tego wyciągnie...
Ostatnio edytowane przez manson777 : 29.12.2008 o godz. 20:21.
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.12.2008, 21:10
dajmy sobie kilka dni na wstrzymanie z Gargułą. Kazdy ma jakes info, ja tez mam w zasadzie wiarygodne o tym ze wybral juz Wisłe, ale nic nie mowie, cierpliwie czekam
What's new?

Odpowiedz cytując
Mr.X
Member

Od: 10.2003

Stary 29.12.2008, 21:14
To jest taka slowna przepychanka dziennikarzy, bo co moze innego powiedziec Zdzisław Drobniewski (dyrektor sportowy PGE GKS) Przeciez wiadomo ze kluby najpierw chca wstepnie dogadac sie z samym pilkarzem lub jego menadzerem odnosnie nowego kontraktu itp. Jesli Gula bedzie juz zaklepany wtedy Wisla rozpocznie rozmowy z PGE zeby mogl grac u Nas juz od stycznia.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2008, 21:16
właśnie mówisz : d

a moje info mówi, że w obliczu kontuzji Cesca Fabregasa Arsene Wenger jest zainteresowany kupnem Łukasza już w zimowym okienku. Arsenal ma zaproponować 350 tysięcy euro za transfer i tyle samo dla Łukasza co roku.
PZK z Londynu.

no, a tak w ogóle to nie wierzcie w to, co piszą w gazetach, nie wierzcie własnym infom. Uwierzcie (mnie!) informacji na stronie oficjalnej PGE GKS, Wisły, Legii, Widzewa lub "mocnej, zagranicznej drużyny"
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 29.12.2008 o godz. 21:19.
.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 29.12.2008, 21:17
O ile dobrze zrozumiałem ten artykuł to cały jego sens sprowadza się do tego gdzie Garguła będzie grał na wiosnę czyli do momentu wygaśnięcia kontraktu.
To chyba oczywiste, że nikt z Bełchatowem nie rozmawia skoro najpierw trzeba się dogadać z piłkarzem.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów