|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Brazylijczyk ponoć testy przechodził w Myślenicach, w przychodni TF.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ten gracz to takie wzmocnienie na jutro. Jeśli będzie grać dobrze w Wiśle, to najprawdopodobniej jeszcze nie w tej rundzie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Miałem nadzieję, że to jednak nie będzie ten piłkarz... Opierając się tylko na jego statystykach można jedynie załamać ręce. Z drugiej jednak strony chłopak potencjał mieć musi skoro grywał w reprezentacjach młodzieżowych Brazylii. Może jego talent eksploduje akurat u nas. Jeśli ma to być rozszerzenie kadry pierwszego zespołu w zamian za Kmiecika to ok, jeśli jednak jest to jeden z zapowiadanych hitów to nie rokuje to zbyt dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W Brazylii raczej byle kogo nie uznają odkryciem roku ...
Słuchajcie , nawet jeśli to jest ten Beto , jest on z pewnością talentem , jeśli nie wystrzeli teraz to będziemy mieli kogoś jak Brożek odejdzie. A przecież Bednarz mówił , że dwaj napastnicy przyjdą.Więc pewnie ten drugi już jest ukształtowany
Ostatnio edytowane przez Blacha92 : 27.12.2008 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z Brożkiem też było podobnie że do 21 roku życia nic wielkiego nie osiągnął. W GKS strzelał 2-3 bramki na runde, mając już za sobą występy w kadrach do 18 i 21 lat. Więc poczekajmy z ferowaniem wyroków, bo skoro uznano gościa za odkrycie roku, nawet w jakimś okręgu brazylijskim i grał w kadrze to może być naprawde duży talent. Juz raz mieliśmy zdolnego zawodnika w zespole, nazywał się Edno. Nie wyszedł mu 1 mecz, więc Kasper go wysłał na stadion Wawelu, żeby tam runde dokończył. Teraz jest jednym z najlepszych lewych pomocników w lidze brazylijskiej i zapewne dużo lepszy niż Zienczuk. Każdy się po prostu rozwija swoim tempem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W Myslenicach przechodził badania i prześwietlenia a na AWF testy wydolnościowe jak widać i Onet podał też info za Przeglądem Sportowym zobaczymy czy ten transfer dojdzie do skutku w Wiśle juz z różnie bywało zapowiada sie ciekawie i do tego jest młody (21 lat).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Czyli prawdopodobnie Interia miała rację. Zawsze jakas wykładnia na przyszłość gdy będziemy oceniać wiarygodność informacji. Co do zawodnika to póki nie podpisze kontraktu to nie uwierze. Ciężko mi jest ocenić jego umiejętności. Jednak widać że w tej Brazylii w czołowych klubach nie grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
To jest dla mnie niezrozumiałe, już raz się przejechaliśmy na kontrakcie 1 plus 3 i znowu mamy taki kontrakt podpisywać? No bez przesady, skończy się jak z Dolhą. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Na długim kontrakcie przejechaliśmy się nie raz.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W PS piszą tak jakby Garguła już był w Wiśle. Coś mnie to niepokoi. Gdyby to była po prostu plotka to nadzieje były by większe ale skoro przegląd o tym pisze to jest to coraz mniej prawdopodobne(ponieważ transferowe spekulacje opisywane w PS przeważnie się nie sprawdzają
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sądząc po przebiegu jego dotychczasowej kariery to faktycznie Żadne wzmocnienie, ale cóż pożyjemy zobaczymy....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z Gułą trzeba poczekać aż Interia napisze "Guła w Wiśle" bo ostatnio dobrze im idzie typowanie Wiślackich transferów
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W momencie gdy pierwszy raz napisano o Beto, ktoś przy okazji dał filmik z jego bramkami. I trochę byłem zdziwiony reakcją, bo wszyscy narzekali. Nie wiem, czy patrząc tylko na statystyki, a kompilacji nie widzieli, czy widzieli, a się nie znają
Przecież kogoś takiego nam właśnie trzeba. Sęp pod bramką, wysoki, i co najwazniejsze jak strzela to tam gdzie chce, a nie tam gdzie poleci. Ja jestem optymistycznie nastawiony do tego gracza. Widzę spory potencjał i czekam z niecierpliwością na podpis. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mam jednak jedną wątpliwość co do tego Beto. Kurde gość który zostaje obwołany największym talentem w Brazylii raczej nie idzie do Wisły. Nie żebym miał coś przeciwko, ale wydaje mi się to za piękne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Przynajmniej nas nie będzie dużo kosztował... Może jak na polską ligę będzie akurat jak ulał? Ważne że nie będzie drogo kosztował.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Zresztą, to tylko spekulacje. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Statystyki tego Beto to raczej wywoluja usmiech politowania. Nie lepiej bylo Dudu zostawic ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie radził sobie na szczeblu rozgrywek Serie B, wypożyczany z klubu do klubu. Moim zdaniem w Brazylii organizacja gry defensywnej w Serie A jest na gorszym poziomie niż w Polsce także na pewno u nas zdecydowanie trudniej o strzelanie bramek, a przecież on nawet nie strzelał w Serie B.
Jednak Brazylia ma to do siebie, że to dziwny rynek, może się sprawdzi. Ktoś z redakcji nie dawno bardzo mocno akcentował, że to nie chodzi o Beto ciekawe czy ma jakieś podstawy aby tak sądzić. Jeśli chodzi o niego to jestem ciekawy na jakiej podstawie nasi działacze oceniał jego przydatność do Wisły, pan Peralta pokazywał im te filmik które wyglądają jakby były nagrywane telefonem komórkowym czy obserwowali go nasi skauci
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.12.2008 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
hmm jesli jest taka gwiazda i wogole to ciekaw jestem czemu nigdzie go nie chcieli nawt w podrzednych klubach w Brazylii;/ patrzac na jego przebieg kariery mozna miac wrazenie za to jest bardzo barzo słaby piłkarz... jednak ma dopiero 21 lat.... moze sie u nas rozwinie... podzielam rowniez zdanie ze jesli kupimy go to zapewne przyjdzie jeszcze jeden napastnik tylko bedziej ograny, doswiadczony.. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że na początku tego roku złapał jakąś poważną kontuzję, a kluby w Brazylii, te słabsze, wypożyczają zawodników raczej na zasadzie "potrzebujemy zawodnika w tej chwili, więc go ściągamy, a jak nasz snajper się wyleczy to kolega wypożyczony wraca do siebie."
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ciężko coś powiedzieć o tym zawodniku. Raczej dla nas wszystkich jest to zawodnik nieznany, grał w reprezentacji młodzieżowej Brazylii a byle kto to napewno tam nie trafia bo zwłaszcza jeśli chodzi o zawodników ofensywnych to w Brazylii problemów nie mają. JEŚLI rzeczywiście ten zawodnik do nas trafi to z ocenę na temat jego przydatności trzeba będzie się wstrzymać aż zobaczy się go w akcji na żywo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ale mi chodziło o to ze w Brazylii nikt go nie chciał.... tylko był co miesiec albo poł roku wypozyczany;/
znalazł ktos moze jeszcze jkies filmiki o nim a oto jest i on;D wstawiam bo pewnie malo kto wie jak On wygląda: ![]()
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 27.12.2008 o godz. 15:19.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No to my drugiego Wtorka nie potrzebujemy. U nas nie można się odbudować , co pokazał dobitnie przykład RadoMatu. Za dużo presja na gole
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bramek to może dużo nie strzelił, ale widać że każda z tych co strzelił to nie jakaś dobitka, tylko ładna akcja albo strzał. To może być koleś, co będzie absorbował rywali i da więcej okazji na strzelenie bramki Brożkowi.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Z wygladu podobny zupelnie do nikogo.
|
|