|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
ale u nas nie ma czegoś takiego jak zakupy
a o czymś trzeba gadac...a poważanie , to moim zdaniem ewentualne niepozyskanie Garguły tylko może wyjść nam na dobre. Znajać nasze szczęście to połamałby się na drugim treningu i milibysmy kolejną świetnie zarabiającą kaleke w drużynie. |
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Myślę, że Garguła jest na tyle inteligentny, że do Legii nie przejdzie i chyba to jasne
Oby. |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Wszyscy wypowiadacie się tak, jakby Garguła już był w Legii.
Pożyjemy zobaczymy. Cytat:
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
pewnie jakis noname
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Chodzi tylko o kase ,pojdzie do Legii to powie ze zawsze mial sentyment do tego klubu,pojdzie do Wisly to pwoie ze mial gdzies na dnie serca Białą Gwiazde itp.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jeśli poszedłby do Legii, to jest debilem.
2 ofensywnych i kreatywnych czyli On + Iwański, do tego Roker Pejerjo. Taaa.Musieli by grać taktyka 4-6-2 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Garguła jest łakomym kąskiem,bo jest za darmo.Legia moze mu zaproponowac wyzszy kontrakt i pozyskac go dopiero w czerwcu,bo im dzis nie zalezy tak bardzo jak nam.Jesli Bednarz powaznie mysli o sciagnieciu go juz dzisiaj,to byc przez te spekulacje Legii bedzie musial troche przeplacic.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nowak zagra w Wiśle?NAPASTNIK GKS BEŁCHATÓW ZNAJDUJE SIĘ NA CELOWNIKU MISTRZA POLSKI
Nie od dziś wiadomo, że Maciej Skorża najbardziej chciał, aby jego zespół wzmocnił napastnik. Wyglada na to, że niedługo życzenia szkoleniowca Wisły zostaną spełnione. Dyrektor sportowy Jacek Bednarz przyznał, że pewien atakujący przeszedł przy Reymonta już nawet testy medyczne. Niewykluczone, że dyrektor miał na myśli Dawida Nowaka... Bednarz na piątkowym spotkaniu z kibicami przyznał, że Wisła ma na celowniku trzech napastników. Jeden z ofensywnych graczy to Polak, a dwóch pozostałych pochodzi zza granicy. Wiadomo też, że któryś z napastników przeszedł pod Wawelem testy medyczne. Spekuluje się, że chodzi o Dawida Nowaka, który jesienią występował w GKS Bełchatów. "Dawidek" ma 24 lata, a dyrektor Bednarz zdradził podczas spotkania, że właśnie w takim wieku jest przebadany napastnik. Czy rzeczywiście Nowak niedługo zostanie piłkarzem Białej Gwiazdy? Okaże się pewnie dopiero po 1 stycznia. Michał Ptaszyński, wislakrakow.com ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dawid Nowak mówił że chciałby grać w Wiśle. Byłby to chyba dobry zakup. 24 lata. Piłkarz potrafiący dobrze podać, szybki, przebojowy. Z Brożkiem ładnie by klepali.
Jedyne co to cena. Ale ciężko znależć zawodnika za mniej niż 800tys Euro co by coś potrafił grać. Osobiście uważam że Nowak w formie jest lepszy od Lewandowskiego. W dodatku potrafi zagrać lepszą piłkę prostopadłą.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 20.12.2008 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
2 identycznych zawodników nie nadaje sie do jednej drużyny. to moje zdanie na temat ofensywnych pomocnikow.
Legia podbija nas, co świadczy o tym, ze sie nas boja. (chyba że naprawde chcą go kupic, czyli że Trzeciak i Urban robią z gęby cholewe) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
panowie z góry, proponuję się uspokoić i przejść do tematów Gdybym był Bednarzem, oraz do ekstraklasy.
![]() Na moje oko sytuacja w Wiśle wygląda tak, że mamy dwóch środkowych pomocników, bo mimo całej symaptji do Cantoro nie jest on Paulistą, i nie ma takiej ambicji, żeby udowodnić trenerowi, że powinien grać w lidze, a nie w młodej ekstraklasie. Sytuacja jest taka, że środkowy pomocnik musi przyjść i ni huhu, a znając dokonania pana Jacka, będzie to zawodnik który powinien się sprawdzić. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Choroba, chyba czym prędzej muszę poszukać dobrego okulisty...![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ciekawe że serwis Legii podaje że Garguła ma podjąć decyzje do niedzieli a "Ps" napisał :
"- Teraz są święta, i dobrze, bo to akurat dobry czas, żeby wszystko przemyśleć i poukładać sobie w głowie. Ostateczne decyzje i tak nie zapadną przed Nowym Rokiem. Oba kluby są dobrymi firmami - sprawa jest więc otwarta - mówi sam zainteresowany. " |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nie myslicie o jednym, Garguła gra na boku pomocy także, czy to u nas czy w Legii mógłby grac na skrzydle, a w srodku Ajwen czy Jirsak.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
jeden dawid nam sie leczyl przez wieksza czesc pobytu w Wisle, mam nadzieje, ze drugi dawid bedzi tyle czasu spedzal na bosku strzleajac dla nas bramki.pozyjemy zobaczymy.
uwazam, ze jesli z polskiej ligi, to tylko nowak jako napastnik, bo innych jakos nie widze.jesli beda omijaly go kontuzje, to moze byc dla nas idealnym zawodnikiem, gdyby jeszcze przyszedl gula, to gwarantuje to zgranie tych dwoch zawodnikow, ktorzy swietnie sie rozumieja, wiec okres adaptacji zmniejszylby sie do minimum. jesli tych dwoch w Wisle sie pojawi, t bede zadowolony. no i oczywiscie ow latino bo ja wbrew opiniom niektorych forumowiczow uwazam zarowno diaza jak i marcelo za jedne z najlepszych ransferow z Ameryki Lacinskiej do Polski kiedykolwiek![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Jak jest zawodnik taki do wziecia prawie za darmo to trzeba brac. Odchodzi Dawidowski, troszeczke sie dolozy i juz sa porzadne zarobki. Przez zalowanie paru tysiecy stracilismy juz Kosowskiego, zal stracic kolejnego swietnego pilkarza. Boje sie, ze Cupial powaznie mysli o sprzedazy klubu i stara sie na koniec duzo nie wydac. Juz od paru lat zadnego wysokiego transferu nie bylo (jedynie Jirsak, ale to tez nie za duza kwota) Tak a propos ciekawy jestem w jaki sposob wylicza on dlug klubu wobec niego (ok. 80-100 mln zl). Ciekawe czy w tych obliczeniach uwzgledniane sa wszystkie reklamy na stadionie, koszulkach itp oraz rozglos Tele foniki, ktora gdyby nie Wisla pewnie przez 99% bylaby nieznana firma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Coscie tacy pewni ze to Nowak. To ze gazeta tak napisala to nic nie znaczy.
Mysle ze gdyby chodzilo o Nowaka to jakies przecieki byly by troche wczesniej. Wydaje mi sie ze to jakis grajek z Ameryki albo Bałkanow. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może być Nowak, może to być tak jak napisano wyżej ktoś z Ameryki Płd lub Bałkanów, a może to być też słodkie pierdzenie Bednarza.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mnie osobiście Peter do końca nie przekonuje, jest solidny, ale wydaje mi się, że Wisła powinna szukać lepszego zawodnika na tę pozycję...
Poza tym - nie można zostać z jednym prawym obrońcą w kadrze drużyny |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Również uważam, z całą sympatią do Marcina, że czysto sportowo w tej chwili lepiej prezentuje się Peter - jest kompletnym obrońcą, zdecydowanie materiałem na najlepszego prawego obrońcę ligi, niech tylko jeszcze się to wszystko ładnie zgra i oby Peterowi chciało się tak, jak do tej pory - pamiętam te jego pojedynki z Henrym...
Wracając do tematu: Jeśli byłaby opcja pozyskania dwójki Garguła-Nowak to byłyby to solidne wzmocnienia, bo nie sądzę, aby w polskiej lidze byli inni piłkarze, mogący stanowić wartościowe wzmocnienie Wisły na pozycjach rozgrywającego i napastnika(pomijając opcje nierealne). Cholera wie. Teraz pozostało nam czekać, czekajmy więc. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ponoć Garguła zainteresowany jest też Widzew:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
hehe tą informacje mozemy przyjac z wielkim usmiechem;D
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 20.12.2008 o godz. 14:24.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
co do tego napastnika to podejrzanie szybko doszłoby do tego transferu... a jeśli dojdzie to jest to ktoś z Ameryk bądź Bałkanów... wątpie w Nowaka, na pewno ktoś by to już opisał a i Bednarz chciałby się tym pochwalić
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
No mamy konkurentów co do transferu Garguły:
Widzew-motywuje napewno Gułe ponowna gra z Matusiakiem, Legia-słyszałem głosy o dobrych kontaktach z Jarzębowskim, możliwość gry w europejskich pucharach,pewna rywalizacja w składzie, Wisła-najlepszy wybór, idealny dla mnie duet Nowak-Garguła (oby) czy nawet Brożek-Garguła jest super rozwiązaniem, mozliwosc gry w europejskich pucharach, promocja w dobrym klubie na powrot do podstawowego skladu w Reprezentacji Narodowej. (nie słyszałem jeszcze, aby ktoś go chciał z zagranicy, a napewno są chętni) |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|