|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś może czy jeszcze gra i jak tam się wiedzie piłkarsko Kaczorowskiemu
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://90minut.pl/kariera.php?id=758 ale z tego wynika, że mu się nie wiedzie
![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dziś 23. urodziny obchodzi Kuba Błaszczykowski.
100 LAT (w coraz lepszej formie )! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
sto lat Kuba! pamiętaj do na nas wrócić, ale na razie Ci tego nie życzę. idź do liverpool'u
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Kamil rozegrał kolejny cały mecz - Apoel zremisował na wyjeździe z APEP 1:1
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czyj to jest cytacik
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez ziuk_NYC : 16.12.2008 o godz. 09:41.
![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Guest
|
|
|
Franek w piątek jedzie do Białegostoku rozmawiać o swojej ew. grze w Jadze (GW).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Bez jaj, większej wazeliny Smudzie nie mógł zaaplikować. Nie zdziwiłbym się, gdyby tak rozczulił Smudę, że na wiosnę grałby w Lechu. Po wywiadzie widać, że jest zdolny wyżebrać kontrakt u każdego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
zgadnijcie kto to?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Franek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zawsze mnie denerwował ten jego cieniutki głosik. Poza tym, jak zauważył kolega wyżej, straszna wazelina...
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 16.12.2008 o godz. 14:39.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Strąk do Polonii?
Paweł Strąk jest kolejnym po Adrianie Mierzejewskim piłkarzem, z którym prowadzi negocjacje Polonia Warszawa. Defensywny pomocnik jest obecnie zawodnikiem SV Ried. Dwuletnią umowę z austriackim klubem podpisał latem. Przedtem przez dwa lata występował w GKS Bełchatów, a wcześniej w Zagłębiu Lubin i Wiśle Kraków. Z "Białą Gwiazdą" dwukrotnie wywalczył mistrzostwo Polski. W życiorysie ma też wicemistrzostwo Europy do lat 16 wywalczone w 1999 roku. Letni transfer do Austrii 25-letniego pomocnika okazał się niewypałem. W T-Mobile Bundesliga zagrał zaledwie 356 minut. Niezadowolony zamierza odejść. Polonia prowadzi z nim rozmowy od kilkunastu dni. To realny transfer, choć warszawski klub ma też poważną konkurencję ze strony Górnika Zabrze, gdzie pracuje były trener Strąka z Wisły Henryk Kasperczak. Nędzna szybkość i zwrotność spowodowała, że nawet w Austrii nie pograł... Zamiast siłowni gimnastyka i jakieś sztuki walki rozwijające koordynację bo inaczej będzie coraz gorzej. A to mógł być moim zdaniem drugi Kałużny.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.12.2008 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Taki krociutki wywiad z Francem Maurerem...znaczy sie Smuda
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html Ten fragment mnie rozwalil. W środowisku często słychać złośliwe opinie, że Smuda to żaden trener, że brakuje mu teoretycznego przygotowania. Ten jednak nie zwraca uwagi na takie głosy. - Złośliwych nigdzie nie brakuje. Tylko że piłka to praktyka, a nie badania naukowe. Ja też mam laptopa, ale się nim nie chwalę. A znam takich co na jednym ramieniu laptop, na drugim laptop, tylko k... drużyna na ostatnim miejscu w tabeli - odpowiada Smuda. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jakub Błaszczykowski prawdopodobnie w najbliższych dniach zmieni barwy klubowe! Transfer zamierza sfinalizować FC Liverpool, który od dłuższego czasu interesuje się polskim skrzydłowym. Byłby to największy hit transferowy z udziałem polskiego piłkarza od kilku lat. Rafael Benitez jest gotowy wydać na pomocnika nawet 10 milionów euro! Jeżeli transakcja rzeczywiście dojdzie do skutku, Błaszczykowski stałby się najdroższym polskim piłkarzem. Jak na razie pierwsze miejsce na tej liście wciąż od siedmiu i pół roku zajmuje Jerzy Dudek, który w 2001 roku przeprowadził się z Feyenoordu Rotterdam właśnie do Liverpoolu za kwotę 9,7 miliona dolarów. Błaszczykowski jest na piątym miejscu, od czasu gdy Wisła Kraków sprzedała go Borussii Dortmund za prawie 4 i pół miliona dolarów. Na podjęciu decyzji przez Beniteza w dużym stopniu zaważyło wybranie zawodnika w ostatni weekend najlepszym piłkarzem w Polsce. Przeprowadzka wprawdzie nie jest jeszcze przesądzona, ale bardzo bliska realizacji. Lider angielskiej Premier League jest gotowy kupić piłkarza. Błaszczykowski ma ważny kontrakt z Borussią, ale ta wstępnie zaakceptowała już propozycję. Polak ma za sobą bardzo udaną rundę jesienną na niemieckich boiskach. Wielokrotnie był wyróżniany przez Kickera. W łącznej klasyfikacji piłkarzy znalazł się w czwartej dziesiątce, jako najlepszy z zawodników z Dortmundu. Transakcja oznaczałaby, że dużo pieniędzy trafi również na konto Wisły Kraków, która ma w poprzedniej umowie transferowej zapisane, że pewna część wartości kolejnej umowy trafi na konto krakowian. Byłaby to prawdopodobnie około dwóch milionów euro. Narazie zwykłe plotki. Kuba powodzenia |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
bo nie ma podstaw by był taki temat.
BTW: były pomocnik Wisły Kraków i Jagiellonii Białystok? Kto to pisał? ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
W Wiśle i tak nikt go nie chciał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytałeś wywiad ,czy tylko po tytule mic to napisałeś ?
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
był kiedyś taki piłkarz
Roberto Cunha Edno środa, 17 grudnia 2008 Bezcenny Edno Kilka miesięcy temu wspominałem o niejakim Edno, który swego czasu grał w krakowskiej Wiśle. Sygnalizowałem, że ładnie się rozwinął i został jedną z wiodących postaci Portuguesy, beniaminka brazylijskiej pierwszej ligi. Dzisiaj wracam do tematu, bo choć Portuguesa nie zdołała się utrzymać w ligowej elicie, to Edno ma wiele powodów do dumy: zagrał w 36 spotkaniach (na 38), w których zdobył 9 bramek. To w dużej mierze dzięki niemu, napastnikowi Jonasowi oraz prawemu obrońcy Patricio Lusa tak dzielnie broniła się przed degradacją. Poza bywalcami stadionu Caninde występy Edno docenili także niezależni eksperci. W prestiżowym rankingu Bola de Prata magazynu Placar wśród rozgrywających były "wiślak" zajął 4 miejsce! Wyprzedzili go wyłącznie liderzy zespołów ze ścisłej czołówki (Tcheco z Gremio i Wagner z Cruzeiro) oraz opromieniony triumfem w Copa Sudamericana reprezentant Brazylii Alex z Interu. Z kolei za Edno znaleźli się m. in. Ibson z Flamengo, Hugo z mistrzowskiego Sao Paulo, Argentyńczyk Dario Conca z Fluminense, Lucio Flavio z Botafogo, czy Diego Souza z Palmeiras. Lokata Edno robi tym większe wrażenie, że wszyscy wymienieni piłkarze to zawodnicy drużyn z górnej połowy ligowej tabeli. Tuż po zakończeniu rozgrywek w siedzibie Portuguesy rozdzwoniły się telefony, a po jej najlepszego piłkarza ustawiła się niecodzienna kolejka. Otóż Edno zapragneli mieć wśród swoich podopiecznych trenerzy Mauricy Ramalho (trzecie z rzędu mistrzostwo z Sao Paulo), Celso Roth (wicemistrzostwo z Gremio) oraz Adilson Batista (z Cruzeiro zajął w Brasileirao 3 miejsce). Najbardziej zdeterminowane było Sao Paulo, które oprócz odstępnego przedstawiło Portuguesie listę ośmiu piłkarzy, spośród których trzech dowolnych było gotowe wypożyczyć oraz opłacać ich pensje. Nawet tak hojna propozycja nie zrobiła wrażenia na prezesie Lusy Luisie Iauce, który oznajmił, że Edno zostaje w klubie, by powrócić z nim do pierwszej ligi, chyba że zainteresowany jego usługami będzie jakiś zamożny kupiec zagraniczny. W ten sposób jeden z najlepszych rozgrywających Brasileirao został pozbawiony szansy wystąpienia w Copa Libertadores 2009. Tak więc kiedyś odprawiony z Wisły Edno stał się obiektem pożądania najlepszych Brazylijskich klubów, a Portuguesa, w której się wypromował, upatruje w nim zbawcy, zdolnego poprowadzić klub do sukcesów w 2009 roku. Teraz podstawowe pytanie: polska liga taka mocna, czy brazylijska taka słaba? Swoją drogą ciekawe czy ktoś przy Reymonta jest świadomy tego jak potoczyła sie kariera Edno i czy choć troszkę żałuje, że parę lat temu zabrakło cierpliwości... tekst jest z : http://futbolin.blox.pl/html dodam tylko że poza nami Edno w Europie zwiedził ławki PSV i bodajze Viktorii Żiżkov ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Edno w Wiśle znany był jedynie z tego, że wyrywał najlepsze dupy na wyjazdach/zgrupowaniach
piłkarsko sie nie sprawdził ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W 1 meczu mial się "sprawdzić" ? Czasami trzeba odważnie na kogoś postawić jak Skorża zrobił to np z Diazem.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|