|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wraca Cwielong :/
Ruch najwyrazniej z niego zrezygnowal i wcale im sie nie dziwie. Cwielong jako napastnik prezentuje sie iscie patologicznie. Zero goli w 14 meczach minionej rundy, chyba mowi samo za siebie. Ale sama skutecznosc to jeszcze nic, bo pod wzgledem gry, wypada rownie blado i potrafi zniknac doslownie na cale spotkanie jak chocby w ostatnim meczu ze Slaskiem. Do prawdy krucho widze nasz atak, badz nasze lewe skrzydlo z Cwielongiem w skladzie. W tej sytuacji juz teraz zaczynam mocno odczuwac tesknote na mysl o ewentualnym pozegnaniu Zienia :/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Maszyna losująca zadziałała... inicjały następcy : P. Ć.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Osz k...wa
![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W przyszlej rundzie bedziemy mieli skrzydla jak Mig-29
Lobodzinski i Cwielong A.D. 2009 - to brzmi prawie jak Giggs i Beckham A.D. 1999! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na interia.pl napisali ze Tarasiewicz chce sciagnac do Śląska - Krzynówka i... Mariusza Pawełka !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raphael napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
P.C w miejsce M.Z? zastanawiające,doprawdy, nie ważne ile jest kombinacji gry, chciałbym aby choć jeden z nich potrafił dośrodkować piłkę w biegu.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Na pewno warto dać mu szansę. Paweł Brożek w jego wieku też nie prezentował się najlepiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze, jak się pojawiał przy piłce to kibice Ruchu tak właśnie mówili. Wiec to musi być jego pseudonim.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Co do powrotu Ćwielonga- pozbywamy sie starych nieudaczników i ściagamy nowych |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jeśli powrót Ćwielonga na stałe do Wisły,to prezent świąteczny od zarządu to nie udał się :(
A Zieniu wg Greków nie dogadał się z Levadiakosem co do długośći kontraktu- Marek nie odejdzie. |
|
|
|
Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
nie wiedziałem że kiedyś to powiem, ale jeśli Ćwielong ma byc alternatywą dla Zieńczuka to chce żeby Marek został...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[sarkazm mode on] No co ty, przecież Piotrek nawet z obiema zawiązanymi nogami zagra lepiej niż Zieńczuk.[/sarkazm mode off]
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=171fa
teraz takie tam smuty wkleje;p pewienie tylko to sa takie domysły naszych kochanych redaktorkóF ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248705,1879218,wiadomosc.html
Czy to z tego właśnie klubu próbujemy wyrwać tego Brazylijczyka, który miał przyjść razem z Marcelo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
co ciekawe Marek Zieńczuk stwierdził w wywiadzie, że jego obecność w Grecji jest mocno naciągana gdyż...
Cytat:
![]() .
|
|
|
|
Guest
|
|
Swoją drogą to dla kibiców Fluminense ten gość jest jak Bóg w ostatnich meczach kiedy był przy piłce podnosiła się ogromną wrzawa na stadionie. Nie dziwię się bo jest to wielki piłkarz.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.12.2008 o godz. 18:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uran - ja tylko powołałem się na forumowego klasyka, nic więcej Ja Ćwielonga bym mimo wszystko jeszcze nie skreślał, ale gdyby miał się okazać naszym nominalny lewym pomocnikiem, to pozostałoby nam już tylko liczenie na cud.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.12.2008 o godz. 18:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Antywiślaccy dowcipnisie... Co do transferu Zienia - nie ma co liczyć na cud. Życiową formę Marek ma już za sobą, teraz równia pochyła. Jeśli może odejść już teraz do Grecji, niech odchodzi, zawsze to 6 miesięcy mniej do płacenia (i premie) - a co za tym idzie, oszczędność przynajmniej 400 tys. złotych. Plus ew. 100 tys. € od Greków - też nieźle. Może wystarczy na jakiegoś kolejnego Brazyliczyka klasy Marcelo. Może.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 11.12.2008 o godz. 19:18.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rav : 11.12.2008 o godz. 23:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Romeu: 'Nie chciałbym odchodzić z Fluminense'
- Otrzymałem sygnały, ale nie myślałem o odejściu. Identyfikuje się bardzo z klubem, i tymi którzy zadecydują o moim przeznaczeniu są dyrektorzy. Ja mam jedno marzenie, a w nim różne cele. Chcę kontynuować dobry okres w Fluminense - powiedział Romeu, który ma kontrakt do 31 grudnia. Cały artykuł po portugalsku jest tutaj: http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...-do-fluminense ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zaczyna robić się ciekawie, mam nadzieje, że pomożemy Romeu podjąć decyzję odpowiednim kontraktem bo jest to piłkarz warty grubej kasy. Jeśli jesteśmy już tak blisko to chciałbym aby nasz klub tego nie spaprał.
Wiedziałem, że bardzo dobra końcówka sezonu Romeu może tu zrobić problem ale skoro nie podpisał jeszcze tego kontraktu to takie gadanie "Chciałbym zostać" przed startem okienka jest często nie prawdą, jak się dowiedzieliśmy Marcelo też chciał zostać . Mam nadzieję że jeśli będzie trzeba to nasz klub stoczy o niego batalię bo jest to piłkarz wielkiej klasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
mam nadzieje ze jestesmy juz po słowie z Romeu.... przeciez bylismy juz blisko jego pozyskania w lecie... ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Romeu interesuje się Sao Paulo z tego co mi wiadomo.
Niestety ale nie ma co się spinać bo z takim klubem raczej nie wygramy. Chyba, że Romeu uprze się, że chce grać w Europie. Albo mamy kontakt z naprawdę dobrym agentem w Ameryce Pd. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
||
|
Cytat:
"(...)udało nam się to długo utrzymać w tajemnicy i jakieś porozumienie osiągnąć(...)" Sądzę że w tedy nie byliśmy wcale blisko, tylko chodziło o przymiarki właśnie na zimowe okienko. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.12.2008 o godz. 22:17.
|
|||
|
|
Militaris
Offline |
|
|
To mi powiedział znajomy, który jest na miejscu.
Sao Paulo rozważa ściągnięcie Arouci i Romeu. Obaj z Fluminense. Do ekipy, która właśnie trzeci raz z rzędu została mistrzem Brazylii? Jeśli chodzi o względy "ideologiczne" to może masz racje. Nie do końca wiem jak to tam wygląda. ![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
"Przywiązanie do klubu" nie przeszkadzało Edmundo, Romario czy Bebeto zwiedzić niemal wszystkich klubów pierwszoligowych w Rio de Janeiro i nie tylko. Za każdym razem mówili, jak to bardzo przywiązani są do Flamengo, Vasco czy Fluminense. Co nie przeszkadzało im w następnym miesiącu przejść do lokalnego, odwiecznego rywala. Ostatnio podobnie zachował się Ronaldo, który od kilkunastu lat opowiada o miłości do Flamengo - a jednak wznowił karierę w Corinthians. Tak więc to, że Romeu mówi: "chciałbym zostać w Fluminense, kocham kibiców" brzmi mniej więcej tak samo szczerze, jak znane nam swego czasu "kocham was wszystkich", wypowiedziane przez Kalu U. Romeu kocha zdecydowanie pieniądze, i jeśli tylko u nas dostanie dobrą ofertę, to gotów przyjść. Pytanie tylko, czy taką ofertę dostanie, i czy nie dostanie lepszej skądinąd. Aha, bardzo dobra końcówka sezonu Romeu i Fluminense u nas skończyła by się wizytą we Wrocławiu, z szansami na dłuższy pobyt. Tego typu "cuda" w tej lidze są na porządku dziennym, więc na grę Romeu pod koniec tego sezonu nie można patrzeć w 100% poważnie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 11.12.2008 o godz. 22:53.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ze swojej strony mogę dodać tylko tyle, że jedyne, co możemy mu zaoferować to szanse na pokazanie się w Europie i w miarę bezbolesny proces adaptacji do piłkarskich reguł panujących na naszym kontynencie. Innymi słowy - liga jest słaba, zarobki przyzwoite, istnieje spora szansa na grę w pucharach(czytaj - pokazanie się bogatemu pracodawcy) i dopisanie tytułu do CV, a co najważniejsze - bliskie są (transferowo) Bundesliga i Liga Francuska. Jeżeli jednak dostanie dobrą finansowo ofertę, to nie ma się co łudzić - nie przebijemy jej. I wątpię, żebyśmy zaczęli robić kominy płacowe dla jakiegoś gracza ściąganego z Brazylii - za duże ryzyko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.12.2008 o godz. 22:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|