|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
trzeba się zabezpieczyć przed tym aby płacić mu dużąkasę za siedzenie na ławce. Podpisać motywacyjny kontrakt uzależniający wypłatę od osiągnięć na boisku. a co do młodych zawodników to koszt niebyłby taki mały, ktoś musi ich przecież znaleźć a za darmo tego nie zrobi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Akurat przed odejściem z Zagłębia Łobo meczy nie rozgrywał bo grzał ławę, mecze dobre to rozgrywał zamiast niego Pawłowski. Ze wzg. na ten fakt nie byłem zwolennikiem transferu Wojtka do Wisły. Garguła to inna bajka gdy jest zdrowy jest piłkarzem klasy reprezentacyjnej, widać że doszedł do siebie po ostatniej kontuzji. W końcu mielibyśmy kogoś kto potrafi uderzyć z wolnego, i zagrać bardzo dobrze do przodu. Jedyne o co bym się martwił to zdrowie Garguły, ale jeśli przyszedłby za friko i podpisał kontrakt motywacyjny to brałbym go w ciemno. Szymek też nie miał końskiego zdrowia a chyba każdy pamięta ile radochy nam przynosił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
to samo robi Boguski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Lojalnie ostrzegam przed popuszczaniem wodzy fantazji w tym temacie. Będą bany...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tyrała prawdopodobnie w Arce.
Zródło: weszło.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Bez jaj.
Jak oni nam go sprzątną, to będzie szczyt nieudolności naszych 'działaczy'. Koleś jest do wziecia prawie za free, wiec mozna by zaryzykowac... Mowie Wam, bedzie z niego drugi Smolarek w przyszlosci ;] Jak go nie kupimy to potem bedziemy zalowac, jak chocby z Lewandowskim.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Vbulletin to dziadostwo:
http://www.weszlo.com/news/1706 onet.pl: Cytat:
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 15.11.2008 o godz. 11:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ktoś widział tego Tyrałę czy bez tego już wiadomo, że to zajebisty grajek.
========= Ogladalem dzisiaj tego Gancarczyka co go Bednarz chce nabyć i poza szybkością nic nie zauważyłem. W sumie na tle L można się pokazać, no ale jakoś nie wyszło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
w ilu meczach go oglądałeś (całych, nie bramki na jutubie)?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
bo Tyrała ma kontrakt z Dortmundem, a do Polski, przyjdzie podobnie jak Trytko do Ary tylko na wypożyczenie na rok i po kiego grzyba nam gość który za rok wróci do Niemiec |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z tego co widze , to gość ma strzał niezłą kiwke i przebojowość.
http://www.youtube.com/watch?v=0F6IU...eature=related No ale to tylko youtube. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Sądzę, że nikt z piszących tu o Tyrale nie widział go w akcji ale sam fakt że grał bardzo często w młodzieżowce Niemiec jest bardzo ciekawą rekomendacją, druga sprawa że strzelał tam sporo bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A jak pojdzie do Arki, pogra sezon, strzeli z 10 bram i bedzie kosztowal 2 mln ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A to nie Wisła ma podpisana umowe z Borussia o współpracy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Cytat:
JB zaczyna działać? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale do tego muszą być warunki do treningu, zeby taki zawodnik się rozwijał a nie zakrecanie ciepłej wody z oszczędności. Zresztą ilu juniorów dostało u nas szanse albo ilu ją dostanie? Wydaje się, że skoro klub ma kase to jak kogoś brakuje to sie go kupi. W biedniejszych klubach jest to lepiej rozwinięte(np ostatni Mistrzowie Polski Juniorów: Stal Mielec, Wisła Płock) ale takie rozumowanie jest błędne. Feyenoord co roku sprzedaje za grube miliony swoich wychowanków i robi na tym niezłą kase(np: R.Drenthe do Realu M.)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19535
o ile z Malkowskim sie zgodze o tyle z Barreto to jakas dziwna sprawa... przeciez tak naprawde temu pilkarzowi nigdy nie dano szansy a w meczach pucharu ekstraklasy wraz z junniorami to on nie wiele moze pokazac.... no ale na ja jestem trenerem... moze byl na tyle słaby... szkoda tylko tej kasy wydanej na niego ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt dziwna sprawa z tym Barreto, no ale musi być coś na rzeczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
I jak zwykle kazdy kij ma dwa konce.
Albo pozbywaja sie go, zeby zmniejszyc wydatki na kontrakt, albo przygotowuja miejsce na nowego zawodnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Szkoda że Baretto ma odejść byłem na paru treningach Wisełki i widać było że koleś się stara, zostawał z Mauro po treningach i dodatkowo ćwiczył, szkoda że nie dano mu więcej szans, ale nie mi decydować:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Mi szkoda Baretto ale nie tlyko.Szkoda mi tez bardzo Małkowskiego bo na Pawełka ja już patrzyć nie mogę.Tak liczyłem, że wreszcie sie pojawi godny Wisły bramkarz a tu nic:(.Może tego fina kupią co go mieli kupić oby.Bo ostanimi bramkarzami godnymi Wisły byli Majdan i Dolha.
![]()
Jesli ktos szuka atulanych lub archiwlanych multimedii Wisły (bramek, skrótów, wywiadów) lub CAŁYCH MECZÓW,albo opraw meczów, kompilacji Wisły to ta strona jest dla Niego.Na stronie jest tez wiele plikow nie zwiazanych z Wisła.Zaparaszam na forum i strone:
http://www.wislavideo.fora.pl -archiwalne pliki Wisły http://www.football-multi.com -pliki z Polskiej i innych lig świata (bez Wisły) http://www.wisla-multi.com -aktualne i archiwalne multimedia Wisły |
|
|
|
Guest
|
|
|
Tak samo trzeba zakończyć karierę Vargi w Wiśle. Tylko że on pewnie nie będzie tego w tej chwili chciał bo jest przewlekle kontuzjowany.
Baretto - dawno Go nie widziałem - nie wiem. Aczkolwiek wcale to bogato w środku nie mamy bo Mauro dogorywa, Sobol swoje lata ma, jest Diaz... ale ja Go wolę na lewym skrzydle zamiast Zienia. Rezygnacja z Małkowskiego - mam nadzieję, że to dlatego, że będziemy mieć kogoś lepszego, a nie żeśmy golasy...
Ostatnio edytowane przez arti : 15.11.2008 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ciężko być gorszym od Małkowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wiedziałem, że tak będzie mhm mhm. Baretto był skreślony od początku.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o umiejetnosci Baretto ani o to co Skorza o nim mysli i czy da mu szanse czy nie. Sprawa jest banalnie prosta - on po prostu nie chce grac w Polsce, w Wisle, zle sie tu czuje. Na sile wrocil, musial - tak mowil kontrakt, zeby nie narazic sie na zawieszenie swojej karty.
Uwazam, ze klub postepuje slusznie. Nie ma co czlowieka meczyc, z takim nastawieniem nie osiagnalby tu wysokiej formy wiec to bedzie najlepsze rozwiazanie dla obu stron. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Przymierzany do Wisły Romeu, zagrał dzisiaj pierwszy mecz po kontuzji, wszedł na boisku w 77 minucie i 10 s potem strzelił bramkę.
Przypomnę, że prawdopodobnie w zimie kończy mu się kontrakt, jednak ciekawą sprawą jest to czy będzie chciał zmieniać 40 tys kibiców na Maracanie dla gry na stadionie Hutnika. Kontrakt kończy się także lewemu pomocikowi/obrońcy Flu Julio Cesarowi, jednak to chyba za wysokie progi, choć w przypadku takiego zawdonika w 100% wiadomo że się sprawdzi także jeśli mamy tam jakieś wtyki nie zaszkodziłoby spróbować. Ściągnięcie Marcelo pokazało nam, że Brazylia to właściwy kierunek poszukiwań. 21-letni obrońca obecnie średniego klubu brazylijskiego wygrywa rywalizację z Cleberem jak i Głowackim czyli według wielu ekspertów z najlepszymi obrońcami ligi, można tu snuć domysły, że gra bo młody, że być może mamy jeszcze jakiś interes do jego menago a rzeczywistość jest taka, że on po prostu jest najlepszy co ułatwia Skorży stawianie na niego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.11.2008 o godz. 00:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma co ukrywać, Marcelo jest najlepszym naszym środkowym obrońcą. Transfery jego, Diaza i Singlara pokazują jak dobrym menadżerem jest Bednarz, który za grosze sprowadził nam 3 klasowych obrońców. Teraz pora na atak i pomoc.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Julio Cesar zapytywany o perspektywy gry w Brazylii twierdził niedawno w wywiadzie, że chce odejść po zakończeniu roku. Były nawet zapytania ze strony Chelsea, co nie jest wykluczone bo zawodnik nie jest kosmicznie drogi a The Blues przykręcili kurek z kasą. Tak czy inaczej - to zawodnik z wyższej półki i nie dla nas.
Natomiast Romeu jest mniej znany i może spokojnie podążyć tropem Marcelo. Marcelo bardzo szybko się zaaklimatyzował i jest chyba na razie zadowolony z gry u nas. Oczywiście i Romeu i Marcelo chcą się wypromować u nas i grać na Zachodzie. Obawiam się jednak, że poboczną konsekwencją podpisania kontraktu z Marcelo i ew. Romeu jest kwota odstępnego w kontrakcie, prawdopodobnie niezbyt wygórowana. Niemniej ten kierunek się na razie sprawdza i należy go dalej eksplorować. Szczególnie, że liga brazylijska to kopalnia talentów i najwidoczniej również dla biednej Wisły starczy miejsca. Skoro młodzi zawodnicy ze słabszych klubów są gotowi grać w naszej lidze - to należy się tylko cieszyć. Na pewno ryzyko takich transferów jest o wiele mniejsze, niż gotówkowe transfery naszych pierwszoligowców, a nawet zawodników ekstraklasy. Łobodziński jeszcze nie zaczął się spłacać, a Ćwielong to już prawdopodobnie pieniądze wyrzucone w błoto. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A Marcelo ma jakąś klauzulę odejścia w kontrakcie?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|