|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
jakby byl za darmo..... ale nie jest i gks pewnie go za grosze nie pusci nawet jak konczy mu sie kontrakt...
PS: ile on ma lat 26 czy 27? |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Wg. mnie obowiązkiem jest podpisanie Łukasza przez Bednarza 1.01.09 tak by od lipca był naszym zawodnikiem. Ewentualnie można spróbować wcisnąć parę "groszy" PGE np: 100 tys euro by mieć go już od stycznia.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
500 tys. euro to mu Legia sypnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Z Bełchatowa to bardziej bym chciał mieć w zespole Nowaka niż Gargułe i mam nadzieje że trafi do nas zimą. Bednarz lubi pracować "po cichu" tak więc mam nadzieje że coś tam działa w jego sprawie.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
mam jednak nadzieję, że Garguła ominie Legię szerokim łukiem i trafi gdzie indziej (np do Wisły)
mam takie same odczucia jak mr_kwolf. Wolałbym Dawida Nowaka z GKSu B. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
o Legie to bym sie raczej nie bał maja przeciez juz: Iwanskiego i Gize na ta pozyce ofensywnego..
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Gargula znakomicie nadaje sie do diamentu bez skrzydlowych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
te zagrania i bramka Garguły w Zabrzu przypominaja mi gre Szymka z najlepszych czasów w Wiśle.Ktoś taki jest bardzo potrzebny
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Patrzcie na to
http://biznes.onet.pl/0,1855845,wiadomosci.html Niby nie ma związku z polityką transferową Wisły a jednak... Coś mi się wydaje że nowych piłkarzy za kasę zobaczymy jak świnia niebo :/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.11.2008 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4007
kolejna plotka... martwi mnie tylko wzmianka o klauzuli w kontrakcie Marcelo.. bo jest ona bardzo niska |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Tych których da się sprzedać z Brożkiem na czele sprzedamy. A z tymi którym sie konczą kontrakty, tych kontraktów nie przedłużymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jak tego będzie za mało zwolni się trenera i stadion się wyburzy.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co sie tak podniecacie tymi zwolnieniami w TF , muszą to zwalniają zobaczymy czy to dobrze czy żle . Ciekaw jestem ile tylko kasy na odprawy muszą wybólić
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ludzie przestańcie snuć już te śmieszne teorie upadku Wisły. Dwa newsy i nagle Wisła nie ma już Brożka i połowy składu. Jest wiele pozytywów, a wy dostrzegacie same negatywy. Zauważcie chociażby to, że w końcu "elta" odchodzi w cień i do głosu dochodzą młodsi gracze. Diaz, Marcelo, Malecki, Jirsak. Nie tak dawno żaden z nich nie grał w pierwszym składzie, a tera mamy ich wszystkich. Może ta nasza polityka transferowa jest trochę chaotyczna, czasami przypadkowa jednak na dłuższą metę nie wygląda to najgorzej.
Zaczekajmy do zimy wtedy będziemy się martwić. Nawet jeśli przyjdą do nas za darmo tylko dwaj gracze w zimę to jestem za. Mam tu na myśli Gargułe i Romeu. Odnośnie tego drugiego to już chyba 3 tydzień leczy kontuzje stawu skokowego. Z tego co wiem Romeu nie podpisywał nowej umowy i w najbliższych dniach raczej tego nie uczyni, Fluminense ma teraz ważniejsze sprawy na głowie zostało raptem kilka kolejek do końca, a oni jedną nogą są już klasę niżej mimo, że skład mają spokojnie na środek tabeli. Osobiście mam takie wrażenie, że oni tam po Romeu wcale płakać nie będą, nie jest to gracz który odrygwa tam jakąś znaczącą role, nie jest też ulubieńcem kibiców. Zresztą tam wszystko kreci się wokół jednego gracze teraz Thiago Silvy za którego być może przyjdzie im zagarnąć grube miliony. Przydałby nam się taki obrońca, ale gość robi takie rzeczy, że moim zdaniem wkrótce będzie grał w wielkim klubie. Dodam, że mają także fajnego środkowego napastnika ale to już dyskusja na "gdybym był Bednarzem".
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.11.2008 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powrót Żurawskiego?
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Janusz Gancarczyk odejdzie zimą?SKRZYDŁOWY ŚLĄSKA ZNALAZŁ SIĘ NA CELOWNIKU WISŁY KRAKÓW
Marek Zieńczuk jest cieniem samego siebie z zeszłego sezonu, a Wojciech Łobodziński oddalił się od reprezentacji na lata świetlne. Maciej Skorża ma problemy ze skrzydłowymi, więc szuka wzmocnień zarówno na prawą, jak i lewą flankę. Rozwiązaniem problemów Wisły Kraków może być Janusz Gancarczyk ze Śląska Wrocław. 24-letni Gancarczyk to jedno z objawień rundy jesienniej polskiej ekstraklasy. Lewoskrzydłowy decyduje o obliczu beniaminka, a jego grze przyglądał się ponoć nawet Leo Beenhakker. Nie dziwne więc, że zainteresowane pozyskaniem szybkiego zawodnika są silniejsze kluby, a w pierwszej kolejności Wisła. Pytanie tylko, czy krakowian stać na pomocnika? Gancarczyk nie ma wpisanej w kontrakcie sumy odstępnego, a we Wrocławiu nie chcą go sprzedawać. Śląsk może więc podyktować cenę zaporową i zniechęcić mistrza Polski. - Janusz nie jest na sprzedaż i w zimowym okienku transferowym go nie puścimy. No chyba, że dostaniemy wielomilionową ofertę. Pytanie tylko czy sam zainteresowany będzie chciał zmienić otoczenie - stwierdzil Piotr Mazur, wiceprezes Śląska. - Nie napalam się na szybkie odejście, chociaż każdy chciałby grać w klubie walczącym o najwyższe cele. Jednak i we Wrocławiu może być szansa powalczyć o europejskie puchary w przyszłym sezonie, bo tworzy się perspektywiczny zespół - skomentował całe zamieszanie Gancarczyk, którego obserwowali też już ponoć wysłannicy Anderlechtu Bruksela. W bieżącym seoznie Janusz Gancarczyk zdobył trzy bramki, dołożył dwie asysty i wywalczył dwa rzuty karne. Rok temu warty był, gdy Śląsk kupował go z Górnika Polkowice, 120 tysięcy złotych. Teraz może być nawet dziesięć razy droższy. Michał Ptaszyński, źr. Przegląd Sportowy ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pamietam jak Zurawski mowil ze chcialby kariere zakonczyc w Lechu
Nie wiem czy to spekulacje czy nie ,ale Zurawski nic nam nie da wiecej poza ewentualnymi golami z druzynami typu Polonia Bytom czy Odra Wodzislaw |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tylko nie to stary, wyleniały, z wysokim kontraktem, w dodatku bez formy mamy już takich... i to w nadmiarze wyliczać ps. kolejny do GTW i przy okazji do zwalniania trenerów... ps. 2 To i tak tylko gazetowe dyrdymały. Podobnie jak w przypadku Gancarczyka...
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.11.2008 o godz. 10:11.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Spokojnie, piłkarze rozjechali się na dwa dni do domów to i prasa nie ma o czym pisać, więc wymyślają sobie takie bzdury.
Żurawski musi jeszcze dorobić do emerytury a na Cyprze dadzą mu spokojnie kontrakt na poziomie 400-500 tys euro, o którym w Wiśle nie może być mowy. Ponadto będzie mógł jeździć na ryby z Kamilem ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja tak trochę z innej beczki proponuje poczytać dzisiejszy artykuł w Dzienniku Polskim na temat Cupiała i Telefoniki ( jest tam napisane miedzy innymi o tym ze Cupiał ma zamiar zwolnić 900 osób bo dopadł go również kryzys finansowy który obecnie panuje na świecie i planuje zamknąć jedną z fabryk w Szczecinie ).
Jest też tam wypowiedz Wilczka ze to sie nie odbije na Wiśle bo klub sie sam utrzymuje jak to sie ma do transferów zobaczymy niedługo na razie to tylko domysły prasy w końcu muszą o czymś pisać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jakby miala Wisla sie rozpasc przez ten kryzys swiatowy to odczulibysmy to znacznie bardziej niz wam sie zdaje. Wam sie wydaje ze Wisla jest sponsorowana przez TF Kable tymczsem Telefonica tlyko i wylacznie kupuje od Wisly miejsce reklamowe. Zastanowcie sie co piszecie...
Odnosnie transferow. Heh, Zurawski, Gancarczyk, poczekajcie jeszcze chwile a uslyszycie o Gargule i Bieniuku ktory rozwiazal kontrakt z Antalyasporem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeśli nie macie nic sensownego do napisania, to może lepiej w ogóle nic nie pisać? P.S. To nie temat "Gdybym był Bednarzem", tak BTW. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
to własnie o tym mowie, ze nie ma co snuć wielkich planów, skoro główny sponsor ma wielkie problemy. Skoro w czasach, gdy TF wiodło się świetnie nie było wielkich transferów, to trudno liczyc na klasowe wzmocnienia w zaistniałej sytuacji. Aktualnie ludzie Cupiała kombinują jak tu ratować biznes, a sam właściciel nie myśli kogo tu kupić do Wisły i taka jest brutalna rzeczywistość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co ludzie Cupiała kombinują jak ratować biznes? Że zamiast miliarda będzie zarabiał pół i miał o 5 fabryk mniej? Dociera do niektórych, że teraz był złoty okres i wiadomą było, że to co teraz jest zarabiane to jest 200% i nie można tego ciągnąć w nieskończoność, dopiero teraz trzeba przystosować się do normalności - która nie jest taka różowa, jakby wszyscy chcieli. W temacie Wisły to nie zmienia nic, a może inaczej - przez takich ludzi jak Ty, ludzie Cupiała opchną Brożka i powiedzą, że jest krach na giełdach, i nie ma kogo w jego miejsce kupić - bo wszyscy drodzy. Kłopoty TF mają sie tak do Wisły, jak pterodaktyl do Ratzingera, w klubowej kasie albo są pieniądze za transfer Dudki, albo się rozpłynęły i nie ma nic - a jedyną okazją na gotówkowe transfery jest sprzedaż Brożka, o ile tacy jak Ty nie dadzą sobie wmówić, że światowy kryzys ekonomiczny zniszczył plany Wisły Kraków. |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Gancarczyk...
Gancarczyka a to pół ligi chce, także licytacja pewna. Oprócz Polonii reszta, czyli Lech, Legia, Wisła cierpią na brak lewoskrzydłowego. Lewandowskiego ostatnio wygrał Lech. No chyba, że stanie się tylko 2nd choice po wielkim powrocie Krzynówka do ligi polskiej ;-) |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Chyba nie było.
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...do_Wisly_.html "Są ogromne szanse, że pod Wawel wróci Maciej Żurawski. Napastnik, które najlepsze lata spędził właśnie w Wiśle, jest zainteresowany propozycją krakowskich działaczy. Brożek i Żurawski - to może być atak marzeń!" |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|