The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2008, 22:32
Pawełek - fajnie, interwencja a la Kuszczak z Wigan, tylko co z tego, skoro ZNOWU (przynajmniej współ-) zawala bramkę. Wprawdzie nie aż tak ewidentnie jak z Poznaniakami, ale nie wiem czy on sam wie po co wychodził łatać błąd Clebera, skoro nie ruszył nawet ręką przy strzale. Mucha jest niestety o klasę lepszy, dziś to kolejny raz udowodnił (pamiętacie jakąś poważniejszą jego wtopę?) W idealnym świecie w zimie byłby inny bramkarz, tak to trzeba uzbroić się w cierpliwość i trzymać kciuki, że będzie lepiej.

Baszczyński - dość aktywny w ofensywie, nieco pogubił się przy golu na 2-1. Psów bym nie wieszał, zdarzało mu się ostatnio grywać gorzej.
Cleber - zawalony pierwszy gol, nerwowo. Niestety występuje to coraz częściej, na szczęście nie na tyle aby Brazylijczyk kwalifikował się z mety jako ogniwo do wymiany.
Głowacki - on mnie martwi bardziej, bo od powrotu po kontuzji gra co najmniej tak samo nerwowo jak Cleber, a powodów ku temu nie ma żadnych. Oby sytuacja wróciła szybko do normy.
Brożek nr 8 - podobnie jak MB zasuwał z boku, ale sprawiał pewniejsze wrażenie. Chyba najlepszy z naszych dzisiejszych obrońców, co nie oznacza jakichś peanów na cześć Pietii.

Łobodziński - ja bym aż tak bardzo po nim nie jeździł, bo nie grał wyraźnie gorzej niż ostatnio, a szkoda szargać nerwy gdy wiadomo, że i tak będzie wychodził w pierwszej jedenastce choćby miał nogę w gipsie (i jak zwykle nie dokończy meczu, bynajmniej nie z powodu kontuzji).
Sobolewski - bardzo dobry mecz, walka i - o dziwo - spora kreatywność w ofensywie, udział w bramce. Zdecydowanie na plus, choć bywa nierówny i nieprzewidywalny, to zdecydowanie jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.
Cantoro - dzięki Bogu odpocznie przymusowo, bo nie można patrzeć na jego grę. Strata, faul, strata, faul, a i tak oszczędzał dziś kółeczek. Należałoby posadzić na ławę na jakiś miesiąc-dwa, to może, tak jak kiedyś, byłyby jakiś odzew ze strony zblazowanego Mauro. Niestety, to casus identyczny jak Łobodziński.
Zieńczuk - w ogóle grał dzisiaj? Jeszcze gorzej niż Łobodziński. Bez Kosy równia pochyła (NAPRAWDĘ, nie dało się tego przewidzieć :|)
Jirsak - dobry mecz, kapitalna asysta. Można się czepiać, że jest za miękki, ale co-z-tego, skoro w przypadku absencji Rafała to jedyny oprócz Brożka kreatywny zawodnik Wisły?
Brożek nr 23 - wiadomo. Nr 1 w kraju, niestety wszystko wskazuje na to, że już niedługo.

Diaz - ktoś tu psioczył na niego, pewnie oglądał jakiś inny kanał. Bardzo dobra zmiana; choć bez głowy jak zazwyczaj to i tak stwarzał 5 x większe zagrożenie niż Zieńczuk.
Małecki - tu z kolei ktoś twierdził, ze patrzy pod nogi przy dryblingu. Jak dla mnie może sobie patrzeć pod gumkę w spodenkach jeżeli tylko wnosi coś do gry, a w tym aspekcie z meczu na mecz jest coraz lepiej. Jego pech, że nie ma właściwie żadnych szans na pierwszą 11.
Niedzielan - jak na niego nawet nie najgorzej, mógł 2 razy w ciągu 2 sekund wyrównać. Więcej pożytku by było jakby mógł sępić po akcjach Brożka i Jirsaka.

Skorża - skład wiadomo, ale ja naprawdę nie rozumiem czemu nie da się nieco cofnąć Jirsaka w miejsce bezproduktywnego zarówno defensywnie jak i ofensywnie Cantoro i grać po ludzku. Pan Maciej ma problem, bo znając kompetencje futbolowe i charakter naszego szefa dywanik już może na Skorżę czekać. Niestety, w pewnej części na własne życzenie.

Naprawdę, gówno mnie ochodzi PZPN, drukarze (jedyny ewidentny błąd jak dla mnie to karny po ręce Rzeźniczaka, ale naprawdę - nie dorabiajmy sobie na siłę alibi, to jest słabe) tzw. Warszafka itp. - oceniam 90 minut meczu, a tu Legia zagrała bardzo dobrze, odważnie i była MINIMALNIE lepsza, toteż im sprzyjało szczęście. Można rzec, że o Muchę - 3 razy uratował eLce dupę w nieprawdopodobnych okolicznościach. Oprócz niego wyróżnienia dla Wawrzyniaka, Iwańskiego i mimo wszystko Tejksiu. Grzelak myślę bardziej dzień konia niż postęp, ale swoje zrobił.

Sama gra naszych napawa optymizmem. Nie pamiętam kiedy ostatni raz zagraliśmy tak dobry jakościowo mecz wyjazdowy z poważnym i zmotywowanym rywalem. Punktów nie ma, ale **** - o ile nikt tego nie spieprzy w najbliższych miesiącach spokojnie możemy pohulać jeszcze w tym sezonie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów