The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2008, 18:59
Grzelak sobie gra, Boguski pauzuje.LEgia dalej tyłek PZPN liże,cokolwiek by tam na stadionie nie śpiewali. Skorża - lubię Cię,ale za te mecze z Legią... ja pitole. Mucha - bohater meczu. Aleco się dziwić,mamy jednego napastnika. Chyba żaden inny klub w OE tak nie ma. Skrzydła nie istnieją. Obrona, która miała byćw tej rundzie naszą siłą i barierą nie do sforsowania, robi takie błędy, że żal patrzeć. ech...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

2x Niedzielan, 2x Brozek, 4 strzały które powinny wpaść, a jak nie to chociaż połowa z nich, moglismy nawet to wygrać, nooo jeszcze karny powinien być, ale co tam, grali u siebie, z posiadaniem piłki 40%.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Jak na nasz mizerny potencjal ofensywny to calkiem niezle - remis byl w zasiegu, a nawet zwyciestwo.

Na pocieszenie pozostaje fakt, ze Bogus prowadzi z Walterem i Rutkowskim w tabeli kto najwiecej zyskal na kupnie, sprzedazy zawodnikow w ostatnich 5 latach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Bananwawa1, nie trać czasu na produkowanie się tutaj, oglądaj powtórki meczu następnego rywala, trzeba ich po Waszemu osłabić.

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2008, 19:00
Gratulacje dla Legii, źle nie graliśmy, ale Mucha... ostatnio to chyba Matysek tak bronił w Norwegii
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Odbudowa wARSZAWy... błąd. ****y jebane :[
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

cóż wiadomo nie powtórzymy sezonu poprzedniego, że zdobędziemy MP z przewagą 14pkt.. w tym sezonie trzeba się pomęczyć...
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Żal, pieprzony Mucha, nie fart, sędzia jak zwykle idiota. I pięknie nie zawieszony grzelaczek zagrał. Super brawo komisja ligi, udało się wam s****syny
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Stary 26.10.2008, 19:14
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Żal, pieprzony Mucha, nie fart, sędzia jak zwykle idiota. I pięknie nie zawieszony grzelaczek zagrał. Super brawo komisja ligi, udało się wam s****syny
Mucha pieprzony? raczej Mucha pieprzony nie był, ja widziałam jak wybronił nasze 100% gole ;] Bohater meczu? Hmm gdyby nie on, jakieś punkty by napewno były ;] Ah te jego interwencje..

Sędzia popełniał błędy i w tą i w drugą stronę. Jak tak patrze.. poziom sędziowania naprawdę na polskich boiskach jest jaki jest.. czyli denny. Mauro dostaje żółtą kartkę bo Radovic walną go łokciem w twarz paranoja. I takich sytuacji było jeszcze trochę.
Co jak co.. ale Legia miała więcej sytuacji. Bardziej cisnęła nas w naszym polu karnym, w pierwszej połowie szczególnie. W drugiej się wyrównało.
Ogólnie poziom meczu.. bardzo dobry. Oby więcej takich meczów w polskiej lidze, ale takich że to My zgarniemy 3 punkty.
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Stary 26.10.2008, 19:01
czyli co, przegraliśmy w Wawie więc będzie kolejny MISTRZ POLSKI dla WISEŁKI jak to ktoś znalazł zależność między tymi meczami.... czyli nie ma tego złego !
idę pobiegać aby wyładować emocje
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Panowie i Kto mi teraz zaprzczy temu ze Legia ma szczescie jak ch....!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 26.10.2008, 19:02
Bobic napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Kto mi teraz zaprzczy temu ze Legia ma szczescie jak ch....!
życie.... ważne żeby teraz nie gubić punktów
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Mucha im mecz wygrał. Szkoda że Rafał nie grał. Skrzydła u nas nie istnieją. Mam nadzieję że będzie Mały grał na prawej stronie. Sezon trwa dalej...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Cóż, nic nowego. Trzeba na leszczach zbierać punkty i wierzyć w jeden czy dwa transfery choćby darmowe do formacji ofenmsywnej.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Szkoda, ale trudno się gra w jedenastu przeciw czternastu, poza tym bez większych zdziwień.

Grzelak to osłabienie, a Rzeźniczak wcale nie opieprzył sędziego, bo ten raczył gwizdnąć - postanowiłem wyręczyć warszawiaków, w końcu wiadomo jak jest...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Trzeba chyba porzucić nadzieje że Jirsak jeszcze kiedykolwiek będzie grał na swojej pozycji czyli na środku pomocy. Od początku sezonu widać że nie radzi sobie z grą tyłem do bramki czyli pozycja napastnika nie jest dla niego a Skorża i tak go cały czas tam wystawia. Chociaż trzeba przyznać że i tak jest postep bo Łobo i Zieniu nie grają już całych meczy co do niedawna było standartem
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

brawo WISŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! brawo Paweł szkoda tych sytuacji..... świetny mecz gratulacje
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.10.2008, 19:03
Na świezo komentarz. Odziwo ogladalismy na TVP 2 mecz. Szczeszny gadał nadwyraz madrze. Mecz jak na Polska Lige - klasa. Mecz według mnie bardziej na remis. Jest 10 kolejka, jest płasko tak wiec nie ma sie czym przejmować. Wisła ma teraz cienasów do końca rundy, tak wiec tylko wygrywac.

Małek poraz kolejny potwierdził że sedzią to on jest z przypadku. WSTYD to co dziś robił, dobrze że bez konsekwencji w wyniku.

Komisja Ligi ma troche roboty (kopniecia Legionistów), ale pewnie już zapomni że musi pracować, Boguski już co miał dostac to dostał.

Znamienna sytuacja w 89 minucie, faul na Legioniscie w ich polu karnych, sfalowany kleczy i kolega go kopie żeby sie przewrocił. DLA MNIE ZAWIAS DO KONCA SEZONU. Nie dosc ze kopnoł to jeszcze swojego aż sie przewrócił
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

ŚWIETNY mecz Wisły. Chyba najlepszy w tej rundzie.

No ale cóż, trafiła kosa na kamień - Legia dziś równie kapitalna, ale z lepszym bramkarzem. Gratulacje dla Warszawiaków, ale my zdecydowanie nie mamy się czego wstydzić.

Martwi jedynie nie forma piłkarzy, ale co innego. Miejmy tylko nadzieję, że nikomu w Myślenicach nie odjebie...
Odpowiedz cytując
ILuKoI
Junior Member

Od: 08.2008

Colgin od Brożka to Ty się odwafluj bo dzisiaj pokazał że to najlepszy napastnik w całej naszej lidze... Cóż trudno trzeba gonić teraz rywali. Może się zarząd obudzi i sprowadzi panu Maćkowi jakichś grajków.
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2008, 19:09
ILuKoI napisał(a):Wyświetl post
Colgin od Brożka to Ty się odwafluj bo dzisiaj pokazał że to najlepszy napastnik w całej naszej lidze... Cóż trudno trzeba gonić teraz rywali. Może się zarząd obudzi i sprowadzi panu Maćkowi jakichś grajków.
przeczytaj moze jeszcze raz co napisalem, zastanow sie i napisz mi gdzie sie dowaflowuje do Brozka
podpowiedz:
nie strzelil setki? nie strzelil. jakby strzelil to bysmy nie przegrali? najprawdopodobniej tak, zwlaszcza ze po tej akcji sedzia zakonczyl mecz. wiec o co ci chodzi?

p.s. 1 bramka dla Legii, w sumie sami dalismy sobie strzelic.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 26.10.2008, 19:04
No to tak.

1. Upierdliwy jestem, wiem ale pan "odpychacz sędziego" Grzelak to w tym meczu nie powinien powąchać murawy.
2. W 61 minucie karny nam sie należał.
3. Legie ma Muche.
4. Jak to sie dzieje, że na meczach z nami na Ł3 wraca doping?
5. I teraz najważniejsze. Ten kto na Łazienkowskiej przegrywał w ostatnich latach zostawał mistrzem...
6. Bym zapomniał... Cantoro do odstrzału.
7. Panowie z Canału+ osiągneli niestety to co chcieli.
8. Nie mamy skrzydłowych.
9. Nasza taktyka to "wyjeb i biegnij"?
Powód: 7, 8, 9
Ostatnio edytowane przez Kamson : 26.10.2008 o godz. 19:12.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.10.2008, 19:06
Kamson napisał(a):Wyświetl post
No to tak.

1. Upierdliwy jestem, wiem ale pan "walić sędziego" Grzelak to w tym meczu nie powinien powąchać murawy.
2. W 61 minucie karny nam sie należał.
3. Legie ma Muche.
5. I teraz najważniejsze. Ten kto na Łazienkowskiej przegrywał w ostatnich latach zostawał mistrzem...
6. Bym zapomniał... Cantoro do odstrzału.
Nie wraca doping, cały mecz jechali albo po ITI albo wrzucali na Wisłę, a to dopingiem nazwać nie można, dlatego też krótko skwitowałem ich jako DNO!!

sam nie wiem jak myśmy tego choć nie zremisowali
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.10.2008, 19:12
Kamson napisał(a):Wyświetl post
No to tak.

.
Bez jaj, to akurat jest naturalne. Dziwiłoby mnie, gdyby w tym swoim gniewaniu się z Walterem mecz z nami olali.
Wojenka z ITI to walka o pozycję na stadionie. Nic ponadto.
Mecz w Wisełką - tu już geny plemienne wchodzą. One są najważniejsze. Zawsze.

Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.10.2008, 19:04
Mecz, był bardzo ładny, ale szkoda że znowu polegliśmy w meczu z Legią. I szkoda, że to nie my mamy Muchę na bramce...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.10.2008, 19:05
No cóż... planowa porażka z Legią. Chyba 4 czy 5 z rzędu. Zero zaskoczenia na plus. Wynik jak najbardziej sprawiedliwy. Widać, która drużyna ma bramkarza a która nie ma. W polu zresztą Legia również lepsza. Ich obrona nie wybija na oślep jak nasza. Gramy chaos, chaos i jeszcze raz chaos... Jak narazie, z prestiżowych meczy to tylko z Polonią udało się wygrać. Z Lechem, Cracovią i z Legią to były słabiutkie mecze... I tak szacunek, olbrzymi szacunek dla Skorży, że z tak przeciętnych zawodników skleca drużynę która bije się o mistrza. No a o mistrzostwie jak zwykle zadecyduje konsekwentne zdobywanie 3. punktów z drużyna z miejsc 8.-16.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.10.2008, 19:07
thechris napisał(a):Wyświetl post
No a o mistrzostwie jak zwykle zadecyduje konsekwentne zdobywanie 3. punktów z drużyna z miejsc 8.-16.
No to chyba możemy zapomnieć o mistrzostwie, bo w takich meczach też nam słabo idzie
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.10.2008, 19:14
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
No to chyba możemy zapomnieć o mistrzostwie, bo w takich meczach też nam słabo idzie
No ale inni też gubią punkty... Liga jest słaba więc kto wie... Dwa pkt. straty (bilans z Legią) do lidera przy takiej grze to nic. To, że nie widać jakości w grze to jedno ale to, co boli bardziej, to to, że nie widać w niej radości... jaką było widać u naszych piłkarzy w poprzednim sezonie. No a bez jednego i drugiego mistrza się nie zdobywa.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.10.2008, 19:06
Czuję olbrzymi niesmak.

Mecz Legii wygrał bez wątpienia Bartłomiej Grzelak - bramka, asysta i ogólnie świetny mecz. Ten sam Grzelak, który w ogóle dzisiaj nie powinien zagrać.

U nas brak Boguskiego dotkliwy, szczególnie było to widoczne gdy wszedł Niedzielan.

Czyli Komisja (L)igi tryumfuje.

Pretensji do Skorży mieć nie można. Zespół był dobrze ustawiony, grał bardzo solidnie. Ale Mucha bronił nieprawdopodobne sytuacje. A my mamy Pawełka, który niby cudownie wybronił jedną okazję, by zaraz potem puścić szmatę.

Co irytowało?

1. Skrzydła, a właściwie ich brak. Łobodziński dzisiaj tragiczny, a osamotniony Baszczu popełniał błędy - choć w ofensywie zrobił znacznie więcej niż Łobo. Zieńczuk był również niewidoczny, a Piotr Brożek w pierwszej połowie zagrał katastrofalnie w obronie. Dopiero wejście Małeckiego z Diazem poprawiło sytuację. Wniosek oczywisty: w następnym meczu Diaz i Małecki powinni zagrać od 1 minuty.

2. Koszmarna gra w środku pola Mauro Cantoro. Lubię Mauro, ale to co dzisiaj grał to była dywersja. Co zdobył piłkę niesamowity dziś Sobolewski, to Cantoro musiał ją stracić. Najczęściej w typowy sposób, robiąc kółeczko. Nonszalanckie podania w poprzek pola, które kończyły się groźnymi kontrami. Co gorsza, najwyraźniej dla Argentyńczyka nie ma teraz alternatywy, skoro Barreto nie dostaje szans od Skorży.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.10.2008, 19:45
flamengista napisał(a):Wyświetl post
1. Skrzydła, a właściwie ich brak. Łobodziński dzisiaj tragiczny, a osamotniony Baszczu popełniał błędy - choć w ofensywie zrobił znacznie więcej niż Łobo. Zieńczuk był również niewidoczny, a Piotr Brożek w pierwszej połowie zagrał katastrofalnie w obronie. Dopiero wejście Małeckiego z Diazem poprawiło sytuację. Wniosek oczywisty: w następnym meczu Diaz i Małecki powinni zagrać od 1 minuty.
ok ale dodaj: nie dlatego że ci drudzy są świetni ale przynajmniej dają nadzieję na bycie nimi
oj zieńczuk w tej rundzie na pewno się nie odbuduje, Łobo hmmm może ze słabszymi coś pokaże...

czas na Górnik w PP
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów