|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja dzisiaj dostałem i się wkurzyłem
Na Zgody mam się stawić, w urzędzie ewidencyjnym.Ciekawe co to będzie, bo nie mam zamiaru potem świecić jajami przed komisją lekarską, jak juz nie ma poboru! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na razie to jest spisanie listy przedpoborowych. Podpiszesz taki papierek, dostaniesz karteczke i jesteś wolny. Dopiero na wiosne będziesz miał komisje.
![]()
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.
O moja Wisełko nie zdradzę Cię O moja Wisełko nie zdradzę Cię Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
mi tez przysłali na pazdziernik ze mam sie zgłosic w celu dokonania rejestracji poborowych.. czyli ze co?;]
aha już wiem ![]() Powód: ..
Ostatnio edytowane przez Andrzej_TSW : 18.09.2008 o godz. 13:42.
![]() ![]() "..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
skowron i czy to nie glupota na komisje isc na wiosne jak od stycznia koniec tej bidy wreszcie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sama zasadnicza służba to głupota, ale cóż poradzić. Takie zamieszanie, że już nie wiadomo kiedy wejdzie armia zawodowa o ile wogóle wejdzie...
Wczoraj byłem donieść papier na Rydla i babka mówiła, że jeszcze wcale nie wiadomo czy w przyszłym roku nie będzie poboru...
Ostatnio edytowane przez skowron : 18.09.2008 o godz. 13:47.
![]()
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.
O moja Wisełko nie zdradzę Cię O moja Wisełko nie zdradzę Cię Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pobor powszechny byl jest i bedzie. Rzad chce zniesc powolania do wojska z przymusu.\ Ile o tym samym trzeba pisac P.S A jaks ktos juz pisal w Cosinusie brak miejsc,to łapac sie do CTI na Wrocławskiej -cos 60 zl za miesiac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
komisje lekarskie i ewidencja będą bo muszą wyobrazacie sobie na wypadek wojny wojsko by nie mialo pojecia kto zdolny a kto nie ile ludzi w kazdym wku itd.
Nie bedzie tylko WCIELANIA do woja z PRZYMUSU ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już to wiem
![]() Obym trafił za pół roku na lekarską taką co tylko pytają, a nie przechodzą do czynów! PS. Tylko ciekaw jestem po co mówią by zakaszleć?
Ostatnio edytowane przez DrewniaQ : 18.09.2008 o godz. 19:43.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sprawdzają czy nie masz przeciągu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I sie nei zdziwcie jak przez kolejne 2 lata beda wezwania po bilet. bo nie wiem skad macie info o tym, że od przyszlego roku nie biorą do wojska.
a komisja jak juz ktos wyżej napsiał była jest i będzie. w dupsko Wam zaglądac będą i tak jak MArcin napisał prawdopodobnie nie bedzie rejestracji czyli tego co teraz jest na jesień (stawianie sie w Urzedzie Gminy) tyle w temacie zreszta juz duzo napsiane zostało więc poczytajcie. a kasy Armia na zawodowe nie ma i ciężko będzie ją zorganizować. ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam pytanko. Ktoś wie jak jest z zaswiadczeniami do WKU w cosinusie..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Normalnie
![]() ![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zorganizuje hajs rzad zapewne jakos i czytalem niedawno na onecie chetnych jest bardzo duzo na ochotnika przychodza m.in ludzie po wyrokach ludzie ktorzy wczesniej mieli kategorie D itp ... wiec chyba to przejdzie w tym terminie jak mialo przejsc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tylko, że ludzi po wyrokach i z kategoria D nie wezma
![]() ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Ci co mieli kiedyś kategorię D jeśli już to muszą jeszcze raz przejść przez komisję lekarską, kategoria D - niezdolny do służby w czasie pokoju, czyli nie mógłby być zatrudniony. Ci z wyrokami to też nie taka prosta sprawa bo do zostania zawodowym żołnierzem, potrzeba zaświadczenie o niekaralności. a i chętnych też wcale nie jest dużo, bynajmniej w moim mieście, tak więc nie sugerowałbym się onetem ![]() pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W przyszłym tygodniu mam przesłuchanie na psiarni za niby unikanie woja (czyli nie odbieranie poleconych i nie zgłaszanie się co pół roku na WKU)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Niewiem skad u ciebie takie newsy. Bylo juz pare konferencjii Klicha i JASNO I STANOWCZO powiedzial,ze od stycznia bedzie tylko ustalenie kategorii,bez poboru.Watpie zeby facet na takim stanowisku sciemnial w tej sprawie, to praktycznie wykluczone. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dostałem takie o to coś
Na podstawie .............. wzywam pana do osobistego zgłoszenia się w dniu ........ w celu dokonania obowiązku rejestracji przedpoborowych. Czyli,że co? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czyli że przyjedź mamo na przysięgę
![]() A tak serio jedziesz do huty dajesz dokument pani wpisze i nara |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po przeczytaniu pierwszej linijki zacząłem sie smiać
![]() Czyli tak czy siak muszę mieć papierek,że uczęszczam do szkoły? ![]() Prawda jest taka,że chwilkę zastanawiałem sie o pójściu na zawodowca I dodam jeszcze,że ostatnio miałem sen,że Rosja najechała na Polskę,wszyscy moi bliscy sie pożegnali ze mną i wyjechali za granicę a ja zostałem jako żołnierz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No i stało się, do mnie też przyszedł papierek na "Rejestr przedpoborowych"
Ale ja im za wiele nie pokażę, niech się nie łudzą.Post poniżej- wraz z kumplami mamy w planach szturm na sekretarkę z prośbą o papierki. Nie ma wyjścia, musi dać. Lepiej mieć od razu. Niech się pałują i dadzą spokój obywatelowi ![]() 15 październik, ma ktoś na ten dzień? ![]() A tak swoją drogą, pytanie nieco wybiegające w przyszłość: jak wygląda ta cała obsrana komisja lekarska?
Ostatnio edytowane przez michu-k : 24.09.2008 o godz. 14:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Papierek o tym, że się uczę posiadać muszę czy dopiero na komisji?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
. Każdy się uczy .![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli myślą że pokażę to są w błędzie. Nawet gdyby piękna pielęgniareczka się dobierała, no way!
![]() A tak całkiem na poważnie. Czytałem trochę w internecie, okazuje się że opinie na temat ważenia klejnotów są sprzeczne. Jedni piszą o legendach, inni o własnych doświadczeniach. Doprawdy przeraża wizja ingerencji obcych ludzi w intymne strefy ciała. Im się chyba w głowach .......i. No przepraszam ale ja tego inaczej nazwać nie potrafię Toż to nawet matce się nie pokazuje, ojcu, a co dopiero jakiemuś farfoclowi w fartuchu. Fe!Post z dozą uśmiechu Ale i tak uja u mnie zobaczą ![]()
Ostatnio edytowane przez michu-k : 24.09.2008 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Dzis >>078<< DDC
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oj kompleksiki czuję
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Może okazać się czarnoskórą mambą i zaszokować majora lekarza.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|