|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a no to trudno pojade do wku w pazdzierniku jak dostane papierek z dziekanatu zreszta moga mi skoczyc jestem studentem wiec wała odemnie
![]() ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
jest ktos obecnie studiujacy na WSO we Wrocławiu? Badz jakis aboswent tejze szkoly?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
pytanie, jak to jest teraz tym wojem ? rocznik 90' ...
bo mi dzisiaj jakiś liścik przyszedł.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem to pójdziesz na komisje lekarską i przyznają Ci kategorie, ale do wojska już nie biorą
, także luuz ![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Liscik dotyczacy --konkretnie jakiej tresci...-powolanie,uzup.ewidencji .? SZYMEK TSW napisał(a):
No nie tak luz,bo wg wszytkich inf maja pobierac do konca grudnia.teraz dopiero wrzesien mamy... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|
|
Junior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
@South
Jaki liścik? Bo jak ja kończyłem 18 lat (teraz mam 24) to dostałem wezwanie, ale do urzędu gminy i tam mi dali "Potwierdzenie zgłoszenia się do rejestracji przedpoborowych". I dopiero jak rocznikowo miałem 19 przyszło wezwanie na komisje lekarską. Więc jeśli dalej tak jest a od stycznia nie będzie poborów, to nie masz się czym przejmować |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
no ja chyba mam to co ty g0ffer "Potwierdzenie zgłoszenia się do rejestracji przedpoborowych".
Ostatnio edytowane przez South : 13.09.2008 o godz. 09:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
trzeba w tym roku doniesc pismo z uczelni ?
![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
South.
To masz rejestracje przedpoborowych. Idziesz do Urzędu Gminy. Na wiosnę stajesz dopiero na komisję i tam dostajesz kategorie. ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja dostałem ostatnio wezwanie w celu wstawienia się do uzupełnienia ewidencji wojskowej
ciekawe co wymyślą , mogli by dać spokój i nie gnębić zasadniczą służbą wojskową :( |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Hmmm ja właśnie dostałem to samo co L U Z N Y, i się zastanawiam czy wstawić się w terminie czy donieść wcześniej zaświadczenie... jak myślicie
Bo chyba o to chodzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja chyba pójdę w terminie , dowiem się o co chodzi i ewentualnie wtedy wyciągnę z kieszeni zaświadczenie o pobieraniu nauki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Przyjęli by człoweka po 5 latach studiów na żołnierza zawodowego? czy trzeba wczesniej ukończyć jakąś 8 miesieczną służbę?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
jak najbardziej , najczesciej sie tak robi ze pierw konczy sie studia cywilne [zabezpieczenie na przyszlosc] a potem udaje sie do szkoly oficerskiej/podoficerskiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Człowiek po studiach to dla wojska bardzo łakomy kąsek na pewno takimi ludźmi się tam nie gardzi
Z tym że przeszkolenie na pewno byś musiał przejść to nie ma bata ale już wtedy masz chyba płatne więc całkiem ok. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
STUDIUM OFICERSKIE dla absolwentów szkół wyższych [Wroclaw, Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych]
Cytat:
/jeśli wolisz latac badź plywac na morzu to na stronie znajdziesz w linkach pozostałe szkoły oficerskie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2003
Offline |
|
|
obroniłem się w tym roku, dziś dostałem pisemko o stawienie się do WKU w celu powołania do czynnej służby wojskowej...
miał ktoś podobną sytuację ew. co najlepiej zrobić żeby na ewentualne przeszkolenie nie iść? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Dziś kolejna tura zaproszeń na Rydla
Będe ich musiał zawieść zaświadczeniem o nauce :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś co jest w sytuacji gdy jestem w trakcie odbywania wyroku ( ograniczenie + prace w szpitalu )... Mogą mnie wziąść, a odbycie wyroku przesunąć na okres po wojsku? Troche by to było idiotyczne...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
w trakcie wyroku nie powinni Cię wziąć. jakbyś miał zawiasy to jeszcze pół biedy. podczas wyroku nie bardzo. ostatnio też gość dostał wyrok i trzeba było go zwolnić do cywila. jakby mieli Ciebie wziąć w trakcie wyroku to i w przypadku, o którym napisałem mogliby poczekać do końca wojska co się nie stało
![]() należy ktoś z Was do WKU Kraków - Krowodrza? bo coś zauważyłem ostatnio, że mam sporo osób z w/w WKU... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dzis byla ma mala konferencja na tvn 24 Klicha i wyrazie powiedzial ze ostatnie wcielenie w grudniu,a od 1.1 2009 juz tylko kwalifikacja wojskowa.
Czyli jeszcze 3 miechy,oby to przetrwało. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja właśnie się zastanawiam co robić :/
Jestem żonaty, za 1,5 miesiąca urodzi się dziecko ( będzie chłopak Ale na dłuzszą metę tam nie mieszkam, choć jestem zameldowany. I teraz taka kwestia, do końca roku czyli do dnia w którym już nie będzie poborów zostało 3 miesiące z małym hakiem. Teraz przyjmując że przychodzi nawet dziś ( odpukać pfu pfu ) list polecony z WKU ( oczywiście nikt nie odbiera go ) to leży na poczcie 2 tygodnie i go odsyłają. czyli już teoretycznie mamy pażdziernik.... Później po jakimś czasie przychodzi drugil list, zanim odleży swoje jest już listopad.... Pózxniej przychodzi trzeci/dają sobie spokój/przychodzi dzielnicowy ( nie potrzebne skreślić ) .....No właśnie co robić ? Niby dzielnicowy sobie może przyjsć , ale ja tam nie mieszkam choć jestem zameldwoany, ale z drugiej strony jak mnie trafi jak będe akurat w domu na odwiedzinach ? Zapisywać się do szkoły czy czekać spokojnie na list i wtedy ewentualnei działać ? ![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie ja juz tez jade teraz na farta doslownie
Od dwoch lat(odpukac!!) nie dostalem zadnego wezwania na WKU. Chociaz ze rok temu przerwalem nauke i od tego czasu nie studiuje narazie nigdzie.. Mam ogormna nadzieje ze te zesrane 3 miechy jakos przezyje...oby ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to w jakiejs inne "renomowanej'' przechowalni.. tylko ze zazwyczaj trzeba juz wylozyc na stoł pare stówek
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Można spróbować jeszcze na Karmelickiej w Absolpolu...może będą jakieś miejsca.
Ostatnio edytowane przez skowron : 18.09.2008 o godz. 11:25.
![]()
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.
O moja Wisełko nie zdradzę Cię O moja Wisełko nie zdradzę Cię Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
panowie jak to wkoncu jest niby wojsko zawodowe ma byc juz bardzo niedlugo a tymczasem mi papier z wku na pazdziernik wysylaja co o tym myslec o co w tym wszystkim chodzi !! jezeli to cos rozstrzygnie to PS: mam zawiasy
Powód: zawiaski
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 18.09.2008 o godz. 13:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chcą nałapać duzo ludzi na koniec poboru.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
czyli jednym slowem moge ich pozdrowic jak do konca szkoly mam ponad 1.5 roku ...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|