|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
stary ja nie przesadzam, da mnie poprostu derby to derby i koniec. jak zagraja slabiej w meczu z odra, polonia czy kij wie kim ja im to wybacze, ale kurde nie moge przebolec ze tak latwo odpuscili w I polowie i koniec :/
Mrsnh -- ale nesta sugeruje, ze Skorza nie popelnia bledu, tylko robi to umyslnie(przynajmniej ja tak rozumiem jego slowa) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A czy ja napisalem, ze chce zwolnic Skorze ?
Nie. Ale z drugiej strony nikt nie jest swieta krowa i o kazdym mozna podystkutowac i go skrytykowac. Co tez uczynilem, bo takich dwoch decyzji nie da sie nie skomentowac. Po pierwsze w derbach sie nie testuje ustawienia na Tottenham. Po drugie, chyba nawet dziecko wie i ktos kto oglada Wisle tym bardziej, ze Dawidowski w tej chwili nie prezentuje poziomu pilkarza I,II,III i IV ligowego. Nie mam zamiaru pastwic sie nad zawodnikiem, nie mam nic do niego. To stwierdzenie faktu, calkiem normalna rzecz skoro ktos przez 3 lata nie gral w pilke - trudno zeby bylo inaczej. Jest to niestety troche smieszne przez lzy. Facet w ogole nie biega, nie ma szybkosci, wydolnosci, ogrania, nie podbiega do pilek, nie ma kompletnie czucia pilki - no jak czlowiek po 3 letnim rozbracie z pilka. W przeciwienstwie masz Niedzielana, ktory az rwie sie do gry, bo chce walczyc o miejsce w skladzie. Szybki, dynamiczny, agresywny. Rowniez bez formy na skutek dlugotrwalej kontuzji. Ale oczywistoscia jest, ze i tak jest lepszy i bedzie z niego wiekszy pozytek niz z Dawidowskiego. Lobodzinski to kolejny kwiatek... Najlepsze, ze to nie pierwszy taki mecz w tym sezonie. W kazdym gral bardzo slabo. A mimo to.. gra. I oto mi chodzi tez.
Ostatnio edytowane przez nesta : 31.08.2008 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Niedzielan ostatnio często wchodził i za wiele nie pokazał. Nawet mało go było widać. Dzisiaj Dawid pokazywał się bardzo dobrze, uciekał uciekał obrońcą Cracovii, mieli z nim duże problemy, nie strzelił w dwóch trudnych sytuacjach ale myślę że będzie coraz lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Gratulacje kolego. Niezły wrzut. A tak na serio, czy myśmy oglądali ten sam mecz ?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeżeli ty sugestię, że Skorża wystawiając pierwszy skład nie kieruje się dobrem Wisły, tylko jakimiś układami(cytat: "Nikt mi nie powie, ze to nie sa jakies poza boiskowe uklady, majace na celu wypromowanie zawodnika. ")nazywasz krytyką, to ja odpadam.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pierd..cie o transferach, wąskiej kadrze itp. Te derby były spokojnie do wygrania gdyby nie pan Paweł Gil. Trzeba go będzie miło przywitać przy najbliższej okazji. Ja sie pytam kvrwa kto wyznacza takiego sędziego na derby?! Komu sędziował Sukanabosaka? - Ten japoniec w ramach wymiany w naszej lidze.
Powód: jebać jebać pzpn
Ostatnio edytowane przez Kamson : 31.08.2008 o godz. 21:09.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytaj czasem to, co "piszesz" !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
sedzia nas przekrecił i tyle w tym temacie nie wystawiab sie takiego młokoa na mecz derbowy 2 karne dla nas ewidentne dddla craxy wątpliwy ale bilans błędów zawsze wychodzi na zero tylko WISŁA
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Skorża,
zapewne Pan nie czyta czegoś takiego jak, forum. Szkoda. Dowiedziałby się Pan, że my kibice mamy serdecznie dosyć "gry" w pierwszej drużynie Panów: Dawidowskiego i Łobodzińskiego. Może przynajmniej ktoś z Pana znajomych czyta nasze komentarze, to zachęci Pana do przestudiowania tej bądź co bądź ciekawej lektury. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Weź mu napisz maila albo list do klubu żeby forum czytał Głos ludu głosem rozsądku? Jak dla mnie to wam się w dupach przewraca. To jest remis chciałbym przypomnieć po grze w której powinniśmy wygrać. Nie udało się -szkoda wielka ale szat nei ma co rozdzierać. Na tarczy nie wracamy. Jak o tym myślę to po pierwsze karnego nie było dla Cracovii, chłop poszedł piłkę wywalił na aut a później kręcił fikołki jak Blanik na olimpiadzie. Albo grają faceci albo jak cipy niech się wszyscy wywracają. Aktorzył i tyle. Radovic dwa. A nawet jeśli uznajemy że był tam karny to kartka dla Clebera nie wiem za co jak gość nie miał szans na zagranie piłki, zero złośliwości nic na żółtą. Powiozło wszystkich z tym że będzie pięknie ładnie pykniemy ich do zera. Piłkarzy bo pikerwsza połowa była słaba ale i kibiców którzy pewnie na to liczyli a teraz są rozczarowani. Zimny prysznic nie jest zły przyniosi otrzeźwienie i daje do myślenia. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
gil do wyrzucenia po tej kolejce i tyle w tym temacie
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Remis z taka druzyna jak Cracovia, chluby niestety nie przynosi. Trzeba pamietac, ze ta ekipa nie tak dawno temu, zostala zdeklasowana przez Bialorusinow...
Ale jak to sie mowi; jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Cracovii udalo nam sie narzucic swoj styl oparty na zajadlej kopaninie i stad ich sukces. O pierwszej polowie w naszym wykonaniu, lepiej zapomniec. Niestety trudno liczyc na szereg dobrych akcji, kiedy skrzydlowi graja tak rewelacyjnie jak nasi. Nie chce sie silic na niepotrzebne efekciarstwo, ale gdybym mial opisac wystawienie Lobodzinskiego kosztem Boguskiego, nalezaloby raczej siegnac po bardzo dosadne slowa. Trzeba sobie zdac sprawe, ze Brozek nie bedzie w kazdym meczu strzelal goli, a juz tym bardziej wowczas, gdy na boisku brak jest Rafala, bo tylko on potrafi umiejetnie kreowac gre w ataku. Gratulacje dla niego za przelamanie strzeleckiej niemocy i za to ze byl najlepszy na placu w drugiej polowie. Wierze, ze teraz bedzie szlo mu jeszcze lepiej. Co do pracy sedziego, to twierdze ze nie obylo sie bez powaznych bledow. Braklo mi kartki za ostry faul od tylu na Zieniu i dwoch karnych dla Wisly, a do tego drugiego zoltka dla Clebera i w konsekwencji cz.kartki. Jednym slowem pan arbiter, nie zasluzyl na pochwaly. Najostrzejsze derby ostatnich lat, gdzie silnych emocji nie brakowalo - tak chyba to mozna podsumowac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[quote=Eustachy;596337]Remis z taka druzyna jak Cracovia, chluby niestety nie przynosi. Trzeba pamietac, ze ta ekipa nie tak dawno temu, zostala zdeklasowana przez Bialorusinow...
Dokładnie sięz Tobą zgadzam. Na dodatek powiem, że innowiercy zajmowali przed dzisiejszym spotkaniem przedostatnie miejsce. Popieram w stu procentach. REMIS Z TĄ ... CHLUBY NAM NIE PRZYNOSI !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
kreseq -- widze napinke bo do czego to rownasz? W naszej lidze o lepsza gre ciezko, wiec co do PL nas porownujesz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Łobodziński wyjdzie w 1 składzie na Lecha to wychodzę ze stadionu. Co w tym miejscu oświadczam.
To co wyprawia ten facet to woła o pomstę. Za podejście do meczu w 1 połowie należy się o....... i nie zapomnę im tego do końca sezonu. Brakuje nam drugiego napastnika. Wysokiego, mocnego chłopa, który odciąży Brożka, skupi na sobie uwagę jednego lub dwóch obrońców. Ale o tym wiemy od dawna. I wiemy też, że nic się w tym kierunku nie zmieni. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cieszę się że Boguski w końcu coś trafił
Od razu mi się przypomniała sytuacja z ostatnich derbów kiedy strzelił na tę samą bramkę po długim słupku. Teraz czas żeby pokazał się w kadrze, trzymam kciuki za niego, i potem tylko czekać na kolejne ligowe trafienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przespana 1 połowa sedzia ch** i tyle w tym temacie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasadzie to ten mecz wygraliśmy bo dwa karne były ewidentne. Dobry mecz i nie zmienia tego I połowa. Ustawienie bardzo ciekawe, z tym że jeszcze nie dopracowane - może z tego powodu że Łobo nie wiedział o co kamon. Momentami graliśmy jak Barca z Wisłą w Barcelonie i tutaj Skorża pozytywnie mnie zaskoczył tym, że tak szybko się uczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
jutrzejsze gazety napisza o kryzysie Wisły
mecz był do wygrania , karny dla Craxy trudno powiedzieć , za to powinny być 2 karne dla nas w jedenj sytuacji faulowany był Piotrek , a była też reka po strzale głowką bodajże Pawła szkoda tego meczu ale mam nadzieje ze jutro beda transfery |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Moja krótka riposta jest taka:
1. Wisła w I połowie za mało agresywnie 2. Obrona Wisły w I połowie zagrała wystraszona jak na Camp Nou 2. Juszczyk do Odry Wodzisław 3. Brak klasowych zmienników 4. Łobo i Jirsak przereklamowani 5. Cleber powinna byc czerwień za dwie żółte kartki 6. Absolutnie powinna być "jedenastka" dla Wisły za rękę Nowaka 7. Tak ich przycisnęliśmy w II połowie przy 1-1, że powinniśmy byli wygrać 8. Sędzia nie skrzywdził żadnej ze stron, bo mylił się w obie strony 9. Niedosyt, niedosyt, niedosyt ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie rozumiem jednego dlaczego do cholery Skorza non stop stawia na Łobo przeciez on nic nie gra w drugiej połowie wszedł za niego Boguski i gra nasza o niebo lepiej wygladała
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
powiem tak : Gdzie w pierwszej połowie była AMBICJA ? Gdybyśmy zagrali cały mecz jak w drugiej połowie to teraz byśmy świętowali.Po pierwszych 45 minutach myślałem ,że zawału dostanę.Jakim cudem Łobo zaczyna mecz w pierwszym składzie to pytanie do naszego Trenera.Bardzo Szanuję Skorże , ale tego pojąć akurat nie mogę.Jest tak w tym momencie słaby ,prócz tego nie raz odpuszcza.Druga sprawa to sędzia,chyba po tym jak mu Majewski powiedział ,że Wisłę traktuję ulgowo chciał mu chyba udowdnić ,że sie myli, Majewski chyba jak oglądnie mecz w telewizji dojdzie do wniosku ,że sędzia uratował im dupe.
Czemu wtedy Clebi faulował w tym polu karnym no ? zupełnie nie potrzebnie na minus : Łobo Cleber(dziś praktycznie same faule) Diaz(drewniany dziś) Juszczyk trochę Skorża na plus Singlar Boguski plus innii
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 31.08.2008 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy,
nie pierwszy sklad tylko pisalem to odnosnie wprowadzenia Dawidowskiego. Co czlowiek ma pomyslec jak druzyna jest na fali, atakuje, potrzebuje "kropki nad i", a tu nagle wchodzi Dawidowski... Dam sobie reke uciac, ze zawodnicy mieli dokladnie te same odczucia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Od razu zastrzegam jednak, iż widok zawodnika z numerem 11 wchodzącego w takim momencie na boisko wprawił mnie w zdumienie i irytację ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Remis nie jest zły jeżeli człowiek sobie przypomni pierwszą połowę w naszym wykonaniu. Niestety są to dwa punkty stracone, a nie jeden zdobyty.
Boguski zagrał dwa gorsze mecze, wylądował na ławie. Łobodziński zagrał takich dwadzieścia - gra dalej. Łobodziński ma chyba kontrakt, który gwarantuje większą kasę za większą liczbę spotkań w pierwszym składzie. Jakie może być inne wytłumaczenie tego, że bez względu na formę cały czas wychodzi od pierwszych minut i cały czas gra katastrofalnie? Jirsak sprawdza się dobrze na środku pomocy i dzisiaj w drugiej połowie grał o niebo lepiej, gdy go tam przesunięto. Po jaką cholere Skorża od początku sezonu wstawia go do ataku? Co na boisku robi Dawidowski? Dzisiejsze dwie próby lobów nad Cabajem były po prostu żenujące, a w tym czasie Małecki grzeje ławę i gitara. Nie rozumiem, nie wiem o co chodzi, ale nie będę tropił układów, bo na tym się dobrze nie wychodzi. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() Nie ma w tym wypadku układów, nie można promowac gracza któremu z końcem przyszłego sezonu kończy się kontrakt, a od stycznia jest wolnym zawodnikiem. Brak logiki. Skorża jest trenerem konsekwentnym, gdyby zdrowy był Sobol, Jirsak nie zagrałby dzisiaj. Sytuacja adekwatna- Skorża stawia na Dawidowskiego, a nie chce postawić zawsze na Jirsaka któremu, jak żadnemu innemu piłkarzowi (prócz Boguskiego, Zieńczuka, Baszcza, Clebera, Brożka Pawła i Piotr), pierwsza jedenastka jak najbardziej się należy. To moje przemyślenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mój komentarz będzie krótki - jak ten jeden punkt ich uratuje przed spadkiem, to się ostro wkurzę.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
po co maja spadać ? niech zostaną i się meczą ,przynajmniej derby będą, a jak zbudują nowy stadion to może więcej biletów nam sypną i ich przekrzyczymy
![]() ...ale wbrew pozorom ten remsi może być dla nich gwoździem do trumny ,jakmy nie patrzeć Majewski pewnie zostaje ![]()
Ostatnio edytowane przez South : 31.08.2008 o godz. 21:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem Skorza po prostu bardzo nalegal na transfer Lobodzinskiego i teraz ciezko mu jest sie przyznac do bledu. Ale raczej nie bedzie mial wyjscia. W koncu nie wszystkie transfery na swiecie sie udaja, bowiem pomylki zdarzaja sie zarowno w Zdroju Ciechocinek jak i w Manchesterze United i nikt nic na to nie poradzi.
Podobnie jest z Niedzielanem, o ktorym chyba Baszczu swego czasu powiedzial, ze jest synem trenera. Skorza robi co moze, zeby tylko go oszczedzic i najczesciej wstawia na 10 minut przed koncem. Po kilku meczach w pierwszym skladzie, najprawdopodobniej czekaloby go to co w Nijmegen, czyli zapowiedz gry w rezerwach. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|