|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co do tematu Felipe:
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4373 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja się Wam dziwie, że jeszcze przeżywacie to, że transferów nie ma. Nie wiem czego oczekiwaliście po takim Bednarzu i R.N.? Przecież to laicy, debiutanci w swoich rolach czy jak ich tam nazwiemy.
Pewnie, że można pochylić się nad smutnym losem Bednarza, który chce kupić nie wiadomo kogo, ale zła R.N mu na to nie pozwala, nawet można mu współczuć. Czemu współczuć?, A bo strasznie nie jest przyjemne pracować ze świadomością, że czego byś nie chciał zrobić w pracy, choćby to najlepsze było, i tak zostanie mówiąc kolokwialnie, uwalone. Tylko współczuć wypada, ale z drugiej strony jak taka sytuacja będzie się przeciągać, to każdego człowieka ogarnia apatia i tuwisizm. Jednym słowem, ciepła posada, nic nie trzeba w zasadzie robić, bo i po co? Tak o to widzę sytuację Bednarza Jacka w klubie. Powiem szczerze, miałby ambicje to by odszedł zamiast się szarpać i poszedłby spróbować realizować swoje plany gdzie indziej. Z drugiej strony jakie ona ma doświadczenie i sukcesy jako Dyrektor Sportowy, tudzież menager? Żadne. Wiec czego się po nim można spodziewać, po co te Wasze frustracje? Kto go przyjmie jak od nas wyleci? Ślepy, głupi czy Cracovia? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kontrakty w przeciągu roku kończą się:
grudzień 2008 Małecki Szabat Kmiecik czerwiec 2009 Zieńczuk Dawidowski Baszczyński Singlar grudzień 2009: Cantoro Sobolewski Za wislaportal. Ciekawa zwłaszcza sytuacja Małeckiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego jakie dostaną oferty od nas. Mam nadzieję że Sobol będzie grał na tyle dobrze że jeszcze na 1 rok z nim przedłużą. Reszta jak dla mnie do odsiewu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
z Małeckim powinni przedłużyć,a jeśli Szabat pokaże coś w lidze to z nim też..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie warto przedłużyć kontrakt z:
Małeckim - na 5 lat Zieńczukiem - 1 lub 2 lata Baszczyński 1 lub 2 lata Sobolewski 2 lata ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno Felipe i Baretto ładnie się prezentowali z młodą Wisłą. Najbardziej wskazany byłby więc transfer skrzydłowego i młodego wysokiego napastnika(młody wilczek) jeżeli Felipe zgodzi się na niski kontrakt motywacyjny
. Bartczaka bym na razie odpuścił. Starał się żeby przyszedł za rok. Nie kupowałbym Hernaniego. Za dużo by chciał zarabiać(szczególnie że w grze jest Legia i będzie podbijać), a uważam że możemy sobie pozwolić żeby na obronę sprowadzić młodego obrońcę, choćby drogiego, ale upatrzonego i nie chcącego już teraz dorabiać do emerytury. Mam nadzieję że będą 2 mocne uderzenia. Np. 2 talenty z Bałkanów ![]() Nie jest tak trudno znaleźć materiał na solidnego wysokiego środkowego obrońcę w Polsce. Przykład Kokoszki, Jodłowca, czy nawet Polczaka pokazuje że można takiego znaleźć tyle że Bednarz chyba nie szuka. Tak jak Polska stała bramkarzami tak zaczyna stać wysokimi stoperami i mam nadzieję że znajdziemy kolejnego Kokoszkę/Jodłowca zamiast kupować jakieś wynalazki. Wogóle to jestem za polityką sprowadzania młodych graczy. Starsi na jakich nas stać nie zapewnią nam niczego, mają wysokie kontrakty. Tak to widzę. Za te 2,5 mln Euro naprawdę przy dobrym dyrektorze sportowym wzmocnilibyśmy drużynę 5-7 młodymi graczami zdolnymi podjąć walkę o pierwszą 11.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 20.08.2008 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Kokoszka: Czekam na certyfikat
Podpisałem pięcioletni kontrakt z Empoli i liczę, że jeszcze w sierpniu zadebiutuję w Serie B - mówi z nadzieją w głosie 22-letni obrońca reprezentacji Polski Adam Kokoszka. Historia jest trudna do wyjaśnienia. Dwie strony - klub Wisła Kraków i zawodnik - mówią zupełnie co innego. Młody obrońca upiera się, że mógł skorzystać z prawa Webstera i odejść z Krakowa za grosze. Wisła uważa, że zimą podpisał aneks do kontraktu, dostał podwyżkę i jeśli Empoli go chce, musi usiąść do rozmów i zapłacić sporo ponad pół miliona euro. Dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz mówił niedawno w Canal+, że włoski klub nawet nie wystąpił do krakowskiego o certyfikat Kokoszki. Zawodnik trenuje we Włoszech, ale grać nie może. Robert Błoński: Jaka jest pana sytuacja? Adam Kokoszka: Jestem zawieszony w próżni. To znaczy ja uważam się za piłkarza Empoli, ale czekam na certyfikat. Chodzi o to, by jak najszybciej dotarł do Włoch, żebym mógł grać w oficjalnych meczach. Pana zdaniem wszystko jest załatwiane legalnie i zgodnie z prawem? - Tak. Wisła mówi co innego, każdy, jak widać, ma swoje zdanie na ten temat. Nie można było rozstać się z Wisłą w zgodzie? - Ja uważam, że rozstałem się w zgodzie i porządku. Dyrektor Bednarz uważa, że porzucił pan klub, z którym ma kontrakt. - Jak dostanę certyfikat, będę mógł powiedzieć więcej. Na razie słyszałem różne rzeczy na swój temat, nie chcę ich komentować. Nie ma mnie w Polsce od wielu tygodni, nie jestem na bieżąco. A w mieszkaniu we Włoszech nie mam jeszcze nawet internetu. Wyciszyłem się ostatnio maksymalnie, skoncentrowałem na graniu, trenowaniu i czekaniu na certyfikat z Wisły. Zmieniłem otoczenie i aklimatyzowałem się w Italii. Jak trafił pan do Empoli, do Włoch - ojczyzny obrońców - jak mawia Leo Beenhakker? - Byłem wolnym zawodnikiem, pojawiło się kilka ofert, wybrałem Włochy. Nie mam menedżera, Empoli samo mnie znalazło. Bardzo fajny, spokojny klub. Idealny do rozwoju, teraz niech tylko przyjdzie certyfikat i będzie znakomicie. A przyjdzie? - Mam nadzieję... Włosi działają w tej sprawie. Robią wszystko, by zdążyć do końca sierpnia. Czyli do rozgrywek Serie B nie jest pan jeszcze zgłoszony? - Nie mogę grać oficjalnych meczów. Jak ten certyfikat nie przyjdzie na czas, straci na tym Wisła, straci Empoli, straci Kokoszka i - co najgorsze - straci reprezentacja. Wyobraża pan sobie, że dokumenty nie dotrą do 31 sierpnia? - Pierwszy mecz ligowy Empoli gra 30 sierpnia z Brescią. Może zdążymy? Empoli twierdzi, że transfer jest zgodny z przepisami. Więc czekamy. Ja już nic nie mogę zrobić. Z nikim z Wisły się nie kontaktowałem... Ma pan być następcą Jacka Bąka w kadrze... - Zobaczymy. Jak certyfikat nie dotrze, nie będę mógł grać i moje szanse na występy w reprezentacji zmaleją. A jestem związany z Empoli pięcioletnią umową. Podpisał pan umowę bez certyfikatu? - Tak. Zdarza się, że zawodnicy bez kontraktów podpisują umowy z nowymi klubami i czekają na dokumenty. Tak było m.in. z Portugalczykiem Bosingwą, kiedy przechodził z Porto do Chelsea. Też musiał czekać na swoje papiery. Już trenował w Londynie, a kluby dogadywały się między sobą. Beenhakker bardzo wierzy w pana talent i umiejętności. W pewnym momencie miał pan niemal tyle samo występów w kadrze, co w lidze. Goli do dziś strzelił pan więcej w zespole narodowym niż ekstraklasie. - Nic tak nie mobilizuje jak gra w kadrze. Nie ma również dla piłkarza lepszej promocji niż występy międzynarodowe. Czuję się doceniony, marzenia się spełniły. Niech jeszcze tylko do Empoli dotrze wreszcie ten certyfikat! źródło: sport.pl / ******** A Felipe nie bedzie grał w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez szczaq21 : 20.08.2008 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałem spojrzeć na sprawę optymistycznie
ale jak widać ciężko... |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nawet On chciał za dużo?
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18834 Tak cienki był czy znowu kontrakt tzw. motywacyjny....! Mam nadzieje że to pierwsze. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisła nie dla de Souzy
Po środowym popołudniowym treningu zapadła decyzja, że Felipe de Souza nie zostanie jednak zawodnikiem Wisły. Brazylijczyk przebywał w Krakowie na testach. Wziął udział w dzisiejszym sparingu pierwszej drużyny z Młodą Wisłą, zdobył nawet jedną z bramek. Obecnie jest wolnym zawodnikiem. Wisla Krakow SA ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Wisła w tym okresie transferowym testowała kilku piłkarzy. Żaden z nich nie okazał się dość dobry, by zostać jej zawodnikiem. Wszystko wskazuje na to, że "Biała Gwiazda" zamknie to okienko bez wzmocnień."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
A tak na serio, to niedługo okaże się, że za bilety lotnicze i zakwaterowanie dla testowanych piłkarzy można było kupić jakiegoś dobrego piłkarza Dlaczego mnie nie dziwi, że Felipe się nie załapał?Eh, co by nie mówić to okienko już zj***liśmy dokumentnie. Nawet jeśli ktoś przyjdzie, to będzie tak samo jak poprzednio z Matusiakiem, Łobodzińskim i Diazem. Matusiak się nie przydał, jedyna korzyść z Łobodzińskiego to jak na razie ekwiwalent wypłacany przez UEFĘ za reprezentanta na Euro, a Diaz potrzebował pół roku, żeby zacząć grać. Teraz, jeśli będą jakieś transfery "last minute", to albo okażą się niewypałami, albo w najlepszym razie trzeba będzie czekać z pół roku aż się zaaklimatyzują i zgrają z resztą (patrz Diaz). |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pytanie kto podrzuca Wiśle takie odpady ? Chyba jakaś wstępna selekcja powinna być ? A nie zawracanie Skorży głowy jakimiś grajkami, którzy do niczego się nie nadają, a których trzeba obserowować i skupiac swoją uwagę na nich bo przyjechali zamiast w spokoju przygotowywać się do kolejnych meczów ligowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
patrząc na skład w sparingu dwa słowa o niby I drużynie
kto to jest Kozieł dwa słyszałem że Cygal jest pierońsko utalentowany, chcieli go także ci z niewłaściwej strony błoń, ale jak na razie to my jesteśmy górą i wypożyczyliśmy go na rok... oby się sprawdził |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bardziej chodzi mi o ich potencjał piłkarski i wartość jaka mogli by dać Wiśle. Jak wiemy środkowy obrońca i rozgrywający są dla nas niezbędni. Zreszta podobnie jak 2. napastnik i lewy obrońca. Myśle ze w Polonii (Groclinie) Warszawa byly za duze zawirowania zeby sie dobrze przygotować do rundy i nieobektywnie by ich oceniac za ta runde.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
w kwestii do kogo należą i za ile Majewski, Jodłowiec i Przyrowski
http://www.bankier.pl/wiadomosc/GROC...a-1816981.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Muszę tutaj obronić stanowisko klubu. Że jeżeli ma być zły transfer to lepiej go wogóle nie robić. Po to czyściliśmy kadrę żeby teraz zatrudnić takich graczy jakich chcemy.
Ja osobiście jestem zwolennikiem transferów młodych upatrzonych graczy, bo uważam że taki klub jak Wisła jest idealnym miejscem do ich promowania(nie tylko po to żeby ich sprzedawać, ale także po to żeby podnosili prestiż Wisły bo napewno Beretto czy Varga tego nie zrobią a kosztują podobnie). BATE Borysow gra praktycznie samymi 22-24 latkami i jakoś nie przeszkodziło im to pokonać Anderlecht i Levskiego w 1 meczu el.CL. Może Bednarz nie wychodzi z założenia że powinno się wydawać na piłkarzy na dorobku i takich kupować. Świadczy o tym choćby próba ściągnięcia Neia. Więc może stąd kolizja na linii Cupiała- Bednarz? Jeżeli tak stoję po stronie Cupiała, bo sam nie chciałbym opłacać przestarzałych gwiazd. Z drugiej strony przewijało się nazwisko Brezovca, Necida, Basty a więc piłkarzy właśnie o takiej charakterystyce. Tyle że ja bym wolał(i pewnie Cupiał też) żeby znajdował choćby takich Jodłowców z przed 6 miesięcy kiedy kosztowali jeszcze nie 1mln a 400tys-500tys Euro. Dlatego nie jestem przeciwnikiem trasnferów w tych granicach gdyż to właśnie może w dłuższej perspektywie oznaczać lepsze wzmocnienie niż transfery Gargułów za 1mln Euro. Tyle ode mnie odnośnie mojej wizji. Na razie sam zbytnio nie ufam Bednarzowi bo jednak za krótko pracuje żeby wiedzieć jakich pilkarzy lubi ściągać. To co ściągnął to można powiedzieć że z łapanki piłkarzy znanych oprócz Jirsaka Diaza. Dla mnie dobry menadżer to nie taki co kupuje 3 piłkarzy za 1,5 mln do pierwszej jedenastaki ale taki co kupuje: 2 piłkarzy takich jak Drzymała wyciągnął ze Znicza Majewskiego czy tego Jodłowca 2 piłkarzy takich jak Majewski czy Jodłowiec kiedy kosztowali jeszcze 400tys Euro. 1 piłkarza za 1mln Euro od razu do 1 składu I wtedy można powiedzieć że to dobry menadżer, bo pieniądze dobrze zainwestował. A za 3-4 mln Euro to ja też pojadę i kupię 3 piłkarzy do 1 składu. Więc co to za menager? Patrząc na Bednarza. Za darmo pozyskał: 29 letniego Słowaka z wysoką pensją który się do składu nie zmieści(dla mnie tylko blokuje miejsce bo w to miejsce dobry menadżer sprowadziłby młodego zawodnika na dorobku) 29 letniego Niedzielana z ogromną pensją (ale tutaj na plus bo piłkarz tej klasy normalnie dużo kosztuje, ale nie wiem czy to taki sukces bo pewnie menager go zaproponował) W przedziale 400-600tys Euro pozyskał: Jirsaka za 700tys Euro ale to i tak na plus chociaż nieco obniżony za cenęŁobodzińskiego ale to nie jego zasługa bo i tak był w naszym kręgu zainteresowań i cena też nie jego zasługą tylko klauzuli, a jego przyjście zasługą degradacji Diaza W przedziale 1mln Euro nie pozyskał nikogo Czy to się wpisuje w wizję dobrego menadżera wg. Alvesa. Jakoś napewno tak. Ale jednak na dolnej granicy normy. A nie na górnej. Bo jednak sporą gotówką na te wzmocnienia dysponował i nie jest powiedziane że ktoś inny zrobiłby to gorzej, a bardzo dobremu menadżerowi jakiego szukamy za spore zarobki jakie dostaje, zapewne udałoby się lepiej. Czy wartość drużyny wzrostła? Tak ale jest to głw. zasługą dobrej pracy Skorży który wypromował Brożka i Boguskiego bo to jedyni eksportowi piłkarze w naszej kadrze. Czyli z 6 transferów Bednarza żaden nie zabezpieczył Wisły na przyszłość, bo żaden nie okazał się gwiazdą na miarę Brożka czy Sobolewskiego który byłby w stanie pociągnąć Wisłę po mistrza bez innych kluczowych piłkarzy. Dlatego oceniam jego dokonania za bardzo przeciętne. Jedyny naprawdę klasowy piłkarz to był Andrzej Niedzielan, ale już nie jest. W porównaniu do Mielcarskiego i tak lepiej. Tamten zafundował nam Baretto i Vargę obu bardzo przeciętnych, Chiacu, Radovanovica, Kaczorowskiego, Burnsa. A sprowadził w zasadzie tylko Clebera ,Paulistę i zdrajcę z piłakrzy się liczących. WIęc nie bardzo rozumię "tęskniących za Grzesiem". Wydał kasy porównywalnie do Bednarza. Ogolnie oceniam że Bednarzowi zabrakło trochę szczęścia(Niedzielan), czasu (nie od razu się znajduje piłkarzy młodych a do tej pory zajmował się głównie menadżerką na słowacji i czechach i napewno wypadł trochę w kwestii znajomości innych rynków). I wszystko by było dobrze w tym kontekście przeze mnie ocenione gdyby nie to okienko, na które miał dużo czasu, mógł się przygotować i chociaż 1 dobrego piłkarza pozyskać nawet za te 400-500tys Euro. I jeszcze ten Stilic moje przygnębienie spotęgował... tego transferu naprawdę zazdroszczę. Cholernie widowiskowy, a zarazem skuteczny i konkretny w swoich boiskowych działaniach zawodnik. Naprawdę świetny transfer aż dziw bierze że do Polskiej ligi za taką kasę ktoś ściagnął takiego gracza. Tyle że Amicowcy zawsze robili dobre trasnfery i siatkę skautów raczej sobie w tych Wronkach wypracowali. A u nas teraz zwolnią Bednarza i znowu nic nie zdąży się zbudować. Mniejszym złem jest pozostawienie Bednarza i danie mu szansy jeszcze przez 2 lata żeby się zadomowił, zbudował jakąś siatkę znajomości menadżerskich, poznał rynek. I wtedy można go oceniać.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 21.08.2008 o godz. 00:19.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bednarz jak chce kupic obronce(o ile wogole chce) to o takim Jodlowcu na dzis mozna zapomniec,bo on bedzie tez chcial grac regularnie w pierwszej "11" a poki jest Cleber i Glowacki to raczej nie bedzie mu to dane.Kokoszka byl idealnym pilkarzem na ta pozycje.Mlody talent ,ktory za rok ,gora dwa mialby pewne meisjce w podstawowym skaldzie. No ale stalo sie jak sie stalo .Moze jak mielismy tych Thwaitów,byl Dudka ,to warto bylo Kokoszke gdzies wypozycz zeby gral regularnie? Teraz jest juz za pozno .Wisla stracila duzy talent ,ktorego szukac ze swieczka w naszej lidze,mam nadzieje ze jakies pieneidze uda sie odzyskac od Empoli.
Nie wiem czy Cupial i RN mysla dlugoterminowo ,ale tez powoli trzeba myslec o nastepcach na inne pozycje. Obrona ,choc bardzo silna na Polska lige jest poprostu juz stara(Cleber,Glowacki,Baszczysnki). To samo pomoc,trzon zespolu o ktory oparty jest caly zespol czyli Sobol i Cantoro tez juz powyzej 30 dych. Szkolenie mlodziezy lezy w Wisle i w Polsce ,porownujac np to co jest w Holandii czy Hiszpanii,wiec chyba jedynym wyjsciem bedzie kontraktowanie pilkarzy ktorzy wracaja z zagranicy do Polski po udanej lub mniej udanej karierze,lub szukanie takich Cleberow.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za legialive: Utalentowany zawodnik OSiR-u Biłgoraj, Paweł Żywko, o którego zabiegała m.in. krakowska Wisła, od nowego sezonu będzie występował w młodzieżowej drużynie Legii z rocznika 1993
czyli że jednak jakiś strzępek siatki skautów u nas istnieje skoro interesowaliśmy się jakimś 15 latkiem ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja przede wszystkim patrzę na przyszłość bo zgadzam się że z tym składem co mamy mistrz Polski jest możliwy( a dla mnie jest to cel numer jeden, aby zachować hegemonię w lidze). Jednak już za rok- odejdzie z podstawowej jedenastki Cantoro i Baszczyński.
Myślałem że Bednarz będzie mądrym dyrektorem i właśnie na te 2 pozycje poszuka wzmocnień w postaci młodych piłkarzy. Tym czasem ściągnął starego Singlara który na prawego obrońcę jest moim zdaniem za wolny a na stopera za niski. To podważa moje zaufanie do Bednarza. Wydawało mi się że wymiana pokoleniowa polega na tym że za 30 latka kupuje się 20 latka albo np 23 latka. Bo taka wymiana kosztuje. Zazwyczaj oznacza przebywanie przez okres roku lub pół roku obu piłkarzy na liście płac, bo trzeba mieć pewność że piłkarz będzie wstanie zastąpić poprzednika. Dlatego im dużej piłkarz jest wstanie związać przyszłość z klubem tym lepiej. O ile te transfery można było spokojnie odłożyć na następne okienko, to sprowadzenie ofensywnego pomocnika(coś jak Boguski żeby był uniwersalny) wydawało się bardzo celowe(do nowego systemu Skorży wręcz wymarzone). Trzeba było się na tym skupić i ten transfer dopiąć. Ale jak widać Bednarz nie jest wcale takim dobrym menagerem. Chwytał 17 gąsek na raz i w efekcie żadnego dobrego, perspektywicznego piłkarza nie zakontraktowaliśmy. Singlar moim zdaniem blokuje drogę do zakupu dobrego prawego obrońcy. A lepszy już w tym wieku nie będzie. Jest to identyczny ruch jak zakup piłkarzy typu Baretto i Varga, którzy kompletnie nie nadawali się żeby zastąpić Mauro Cantoro. Nie są wystarczająco dobrzy żeby na nich zdecydowanie postawić jako przyszłych piłkarzy pierwszej 11 a dość drodzy w utrzymaniu jak na rezerwowych.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 21.08.2008 o godz. 16:41.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Nasza 11 powoli się wypala i kiedy dorosną młodzi zdolni z Lecha i Legii, a nasi przejdą na zasłużoną emeryturę, Wisła obudzi się z ręką w nocniku i znów będzie "palenie czarownic" i szukanie winnych (jak zwykle), a Ci od dawna są już obecni w naszym klubie (nie wiem czy chodzi o Radę Nadzorczą, Dyrektora sportowego, czy kogokolwiek innego, ale ich krótkowzroczność mnie zabija...). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Wisły nie stać na transfery takich piłkarzy jak Nei. Mamy za starą kadrę żeby wzmacniać się w ten sposób. Nie wiadomo jak Nei by grał za 2 lata bo nie wszyscy piłkarze dobrze znoszą wiek. Np. Żurawski moim zdaniem się popsuł.
Bednarz moim zdaniem zachowywał się tak jakby Wisła była hegemonem i kogokolwiek i za ile by nie kupił to może wyjść to tylko na plus. A tym czasem Wisła ma wielkie dziury nawet w stostunku do Lecha. Przykładowo Lech na prawej obronie ma 24 latków Kikuta i Wojtkowiaka którzy będą tylko lepsi. A my? W środku pomocy Wisła ma Jirsaka 24 lata, a Lech Murawskiego Stilica Bandrowskiego Iniaca. Lech ma pomoc na 4 lata i nikogo nie muszą wymieniać. A my? Paradoksolnie nie boję się tylko o bramkę, stopera(moim zdaniem Diaz ma poziom jak na MP), lewego obrońcę(bo w lidze lepszego niż Brożek ciężko znależć), prawą pomoc(bo jest Boguś i Łobo, nie gorsi niż legioniści czy lechita). Ale nawet w ataku mamy tylko Brożka(który odjedzie) a Lech ma już 25 letniego Regnifo który będzie jeszcze lepszy i nie ma ciśnienia żeby odszedł i Lewandowskiego. Działania Bednarza uważałem za ciekawe dopóki odmładzał zespół. Ale w tym okienku była szansa. Jakbyśmy od razu zaatakowali Jodłowca tak jak Lech Arboledę to już byśmy mieli jednego piłkarza więcej do walki. Nie było pomysłu w działaniach Bednarza. Poza tym gość jednak zszedł ze szlaku Jirsaka(zwariował? bo co to był za pomysł ze sprowadzaniem Krzynówka Agaliego? jak na CL i tak marne szanse). Polityka Bednarza to wydać dużo na dziadów, dochłapać się do CL i się zwróci. A tym czasem przecież można wydać dużo ale niekoniecznie na dziadów i też sie dostaniemy może o ile będzie szansa w losowaniu. Mój apel jednak jest taki. W transferach stawiajmy na młodzież i piłkarzy upatrzonych. Póki możemy sobie na to pozwolić. Potem będzie trzeba się doraźnie ratować nerwowymi ruchami, a przecież nam manna z nieba nie skapnie. W Bednarzu nie podoba mi się to że jednak wydaje mi się że jego serce dla Wisły nie bije. Rok upłynął. A on dalej wygląda mi na zwykłego najemnika co stara się tylko w miarę dobrze wypełniać swoje obowiązki za dużą kasę, żeby nie utracić posady. Zrobi wszystko żeby tej fuchy nie stracić bo jak to powiedział musi płacić podatki. Takie wrażenie osobiście odniosłem po wywiadzie w C+. Jakby gość uważał że styl Wisły wynika tylko z kasy. A jednak Wisła ma swój styl panie Bednarz. O ile Mielcarskiego oceniam gorzej pod względem transferów, to jednak jego serce biło dla Wisły i chciał dobrze. Jego transfery miały przynajmniej jakąś duszę. Boję się żeby nie stało się tak jak w Legii. Tam kasy pompowane jest dużo. A jednak te transfery nie mają serca i w efekcie Legia to klub najemników. Poza tym jak to ujął Bednarz Wisła za niego kupuje okazyjnie. On nie prowadzi długich negocjacji, nie poluje na piłkarza tylko robi łapankę. Jest okazja na dobrego piłkarza to go bierze. Obawiam się że nie jest to pomysł na Wisłę i niech Bednarz lepiej jedzie już do domu jak nie umie podejść do Wisły inaczej niż do zwykłego klubu z wysokim budżetem.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 21.08.2008 o godz. 17:25.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
|
|
|
Piknik
Offline |
|
||
|
Kokoszka mówiąc w wywiadzie, ze był "wolnym piłkarzem", miał chyba na myśli to że wolno myśli. I sprawia mu to poważne problemy.
Poważnie martwię się o psychikę naszego reprezentanta. Ten chłopak potrzebuje chyba pomocy psychologa, a być może nawet psychiatry. Dowody? Proszę: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na całej sprawie traci tylko i wyłącznie Kokoszka. Jak konflikt nie zostanie szybko rozstrzygnięty, nie będzie nigdzie grał i szybko o nim wszyscy zapomną. Napoli, Wisła i Benhakker. Z wywiadu wynika tyle, że Kokos: 1. Empoli przedstawił się jako zawodnik z kartą w ręce - a więc darmowy. Nie jako zaowdnik, którego trzeba wykupić w ramach Webstera; 2. Włosi skwapliwie skorzystali z okazji, nie wnikając w szczegóły (my w sprawie Thwaite'a też nei mieliśmy skrupułów) 3. Wisła jak na razie nie dostała żadnych pieniędzy - nawet tych wynikających z Webstera. Stąd brak reakcji ze strony Zarządu, bo na razie nawet nie ma na co reagować. Skoro nawet formalnie Kokoszka nie wykupił kontraktu, to nie ma na razie nawet mowy o sporze o certyfikat. Niby jakim cudem ma być wydany? 4. Głupota zawodnika jest przerażająca. Ale po przypadku Garguły nie powinno to dziwić. Nasi zawodnicy nie wiedzą, jakie papiery podpisują. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało że faktycznie podpisał klauzulę o podwyżce zarobków. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja powiem tylko tyle bez Brożka nie ma gry ofensywnej dziś , nie wyobrażam sobie że odejdzie a nie kupią następcy przed jego odejściem !!!!
Popatrzcie jak posypał się atak jak odszedł Żurawski a zaraz później Frankowski , Brożek potrzebował 2 lat żeby okrzepnąć , a wynalazki typu Kryszałowicz to były nie porozumienia w efekcie 2 lata bez mistrzostwa Polski . Z całym szacunkiem dla Małeckiego , Niedzielana , Boguskiego ale snajperami to oni nie są i nigdy nie bedą !!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Polityka transferowa Wisły w tym okienku jest tak beznadziejna, że aż brak słów, aby ją należycie skomentować.
Zero wzmocnień, tylko sprzedaże i osłabienia, zaledwie jeden nowy piłkarz nie na najpotrzebniejszą pozycję (Singlar), brak inwestowania w cokolwiek, kompletne ignorowanie kadrowych próśb i ocen trenerów...I mimo to, dalej brak jakichkolwiek ruchów w stronę poprawy bazy, scoutingu etc. Dziwię się, że tak traktowany Skorża nie podał się jeszcze w geście protestu do dymisji, bo gdy najdalej w październiku-listopadzie boleśnie zapłacimy za dzisiejszą głupotę Rady Nadzorczej - w której wyraźnie zasiadają osoby mające taki sam kontakt z rzeczywistością jak Kokoszka, o takiej samej zdolności do jej oceniania - wtedy "góra" znając życie właśnie ze Skorży będzie chciała zrobić kolejnego kozła ofiarnego. To okno transferowe jest w Wiśle najgorsze od lat.Szkoda, że niektórzy zobaczą to dopiero za parę tygodni/miesięcy, dopiero po fakcie, gdy już mleko się wyleje i strat się nie da naprawić.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 21.08.2008 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Przecież ja nie wykluczam, że Kokos może mieć rację. Dziwi mnie tylko, na co czeka. Przecież przepis jest precyzyjny. Wykupuje się swój kontrakt i już. Gdyby wszystko było ok, to by się wypowiedział w mediach: wpłaciłem na konto Wisły odpowiednią kwotę, wypowiedziałem umowę - a teraz czekam na kartę. Skoro tego nie mówi, coś pewnie jest nie po jego myśli.
Niemniej poraża mnie buta samego piłkarza. Nic jeszcze nie osiągnął, a już wypowiada się tak jakby bez niego kadra miała się zawalić. BTW: jedyną poszlaką (na razie słabą) świadczącą, że coś może być na rzeczy są pogłoski o zdymisjonowaniu Bednarza. O ile Cupiał toleruje zastój transferowy (bo sam transfery blokuje) - to odpuszczenia Kokosa na pewno by nie pochwalił. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
To nie takie hop siup, chyba nawet jak wplaci kase to nei bedzie to tak z marszu. Z wypowiedzi ludzi z ekstraklasy, ktore gdzies czytalem, wynika, ze byl dopiero jeden taki precedens i na razie sprawy takie rozpatrywane sa oddzielnie i nie z automatu.
Czyli nawet jakby wplacil(a czego najpewniej nie zrobil), to i tak nie jest to automatycznie zalatwiane i sprawa musi byc odpowiednio rozpatrzona przez odpowiednie organy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Orange Sport poinformował, że Portsmouth jest zainteresowane sprowadzeniem Brozia. Właścicielem klubu jest syn właściciela Beitaru, który zarekomendowal Brozia. 3 mln E to grosze dla takiego klubu więc...
Peter Crouch sobie raczej nie pogra. W Wiśle może zrobić się mega problem w ataku. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|