|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jeżeli mnie pamięć nie zawodzi to tematu traktującego o tych wdzięcznych i jakże pomocnych urządzeniach jeszcze na łamach forum nie było. Więc..
Co w swoich krążownikach szos macie, jakie macie opinie o poszczególnych producentach, co polecacie etc. Nie ukrywam, żem sam na kupnie i wszelakie "za" i "przeciw" mile widziane ![]() Ktoś się może orientuje czy można używać CB w Rumunii? ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rumunia jest w UE więc chyba można, bo unia bardzo ułatwiła ''załatwianie'' CB, dawniej chyba trzeba było mieć pozwolenie.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
President - TYLKO
wszelkiego rodzaju Cobry, Unideny nei dorównują w/w marce. Siedze w tym temacie pare lat także śmiało pytać. Osobiście posiadam Presidenta Johny + Antenka President Alaska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla zawodowego kierowcy CB to podstawa ! Nie wyobrażam sobie jazdy bez radyjka ! Zolwik, Presidenty to full wypas , na poczatek można coś tańszego dla zapoznania sie z tematem . Macyo, zależy ile kasy chcesz wydać na radyjko, na początek polecam Unidena 520 ( za 300 pewnie juz dostaniesz ). To radyjko nie ma homologacji, ale tym sie nie przejmuj !
Szerokości ! ![]()
WISŁA NA ZAWSZE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja mam TTI TCB 880+ President Maryland,nie narzekam choć radyjko mogłoby być lepsze
PS. Czy ma tu ktoś zawodowe (C,C+E)-sory za OT |
|
|
|
Kangoo supersonic
Offline |
|
|
Planuje zakup Presidenta Harryego II (chcę by radio miało i AM i FM). Wydać chcę max 550-600 zł. Sprzedają teraz zestawy z anteną ML 145 właśnie oscylujące w okolicach tych kwot. Służbowo miałem Inteka z Lemmem ale nie byłem zbytnio zadowolony. Dla mnie liczy się zasięg i wyrazistość w trasie. Miasto nie jest istotne.
Bajo:] ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Pytanie do posiadaczy
tak samo z *****mi jedziecie przez CB jak reszta hołoty używająca tego sprzętu czy jednak próbujecie z tym walczyć ?![]()
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Offline |
|
|
Od 3 lat dość czynnie używam CB i rzadko a nawet bardzo rzadko miałem styczność z rzucaniem mięsem. Jak ktoś już puścił wiązankę to często był przez innych przywoływany do porządku.
![]()
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najlepsze teksty i rozkminy na CB są jak wracamy z wyjazdów
KMWTW ![]() ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Offline |
|
|
Zakup dokonany. Uniden 520 Pro XL i Sirio mL 145 już zamontowane. Pierwsze wrażenia-wielki pozytyw dla zasięgu i jakości dźwięku. Cena kompletu też więcej niż ok bo w 330 zł się zamknąłem. Test generalny (wyjazd wakacyjny) niebawem:]
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Po ostatnim fartownym uniknięciu mandatu (500zł i 10 pkt) chce mieć radio, tylko kompletnie się na tym nie znam. Co to kasy to oczywiście jak najmniej ale bez przesady. Potrzebuję radio z którego będę zadowolony
Może ktoś pomóc ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Witam forumowiczów. Chodzi o CB radio, potrzebuję zestaw do ok. 300 zł, przeglądając różne fora, ludzie chwalą:
- http://www.allegro.pl/item613335188_...tler_wtyk.html UNIDEN 520 XL, gdzieś przeczytałem, że nie do końca jest ono legalne (brak homologacji?) , patrząc na allegro parę dni temu, były normalne zestawy, teraz tylko 'same słuchawki' ![]() - druga opcja to : TTI TCB-880 np: http://www.allegro.pl/item611512354_...inal_wtyk.html i do tego ta antenka HUSTLER, minimum metr. Cel? Chciałbym,żeby działało w miarę przyzwoicie w mieście jak i na trasie (bo jakby inaczej? ) oraz żeby nie było źródłem zakłóceń. Na Presidenta, mówiąc krótko, nie stać mnie .Zatem czy policja może zażądać okazania homologacji na radio? Idąc dalej czy mogą np. sprawdzić legalność map w nawigacjach? Kiedyś czytałem o tym,że mają się zająć sprawdzaniem map, a czy sprawdzają już radia?
Ostatnio edytowane przez David. : 28.04.2009 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście ten Uniden nie ma homologacji i oznacza to tyle, że w razie kontroli np. Policji istnieje ryzyko, że zabiorą Ci radio.
![]()
*TYLKO WISŁA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W okolicach 300 zł można kupić alana 28, który jest dość przyzwoitym radyjkiem.
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Offline |
|
|
W P jest zakaz sprzedaży Unidena-nabyć go można tylko na Allegro. Ściągasz z internetu deklarację zgodności (z 200x roku-kto Ci sprawdzi z którego masz radio?).
Mam Unidena 520 i Sirio ML145. Zestaw kosztował około 300 zł w tym 120 zł antena-polecam sklep koło Elbudu-przy Wadowickiej. Mają bardzo dobre ceny. Zestawik więcej niż polecam. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
hej znawcy
jaka poleciacie antene do cb, ale niezbyt duza, taka do 1metra?![]() ![]() |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
jak wsrod mobilkow spostrzegane sa tablice imienne wystawiane w osobowkach ?
sa ok ? czy raczej uwazane za "lamerskie". Wiem, że w dostawczakach i tirach jest to akceptowalne. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie ma problemu "akceptowania" bądź nie...ale w osobówce to raczej śmiesznie wyglądałoby
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
ostatnio pojawiły się takie małe tablice pasujace własnie do osobówek stad moje zaciekawienie jakie podejscie do tego maja mobilki.
np tutaj http://allegro.pl/item678592714_tabl..._aluminiu.html "300 x 70 mm - wersja tablicy przeznaczona na mniejsze pojazdy dziecięce, będzie świetnie wyglądała zarówno za szybą samochodu osobowego jak i na biurku szefa." ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Panowie jaka polecicie antene do radio Midland Alan109 ? Do 100zl.
Mialem Hustler IC 100 ale sie spitolila. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
w unii nie ma jednolitych przepisów dotyczących CB na 100% w austrii wolno uzywac tylko jednozakresowego (tylko fm)a w Belgii na 99% nie wolno używac wogóle.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
Ile masz lat ? Wszystkie tabliczki typu: Wiesław, Czesio, Robert czy Waldek są po prostu wieśniackie... małe, duże, podświetlone czy migające...na ch** Ci to ?Oczywiście bez napinki, no ale po co Ci coś takiego ? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|