|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No to chłopcy już swoje zrobili 1-1 z rezerwami WIELGACHNEGO FCLa . Ja na ich miejscu Beitar bym sobie odpuścił ;-)
|
|
|
|
Guest
|
|
|
nasi się spięli a liverpool sobie pykał.ładny sparing, który niewiele oznacza w kontekście gier o życie przy fanatycznej widowni. a druga sprawa - ile razy ta jedenastka bedzie w stanie się spiąć bo myślę.kilku dodatkowych porównywalnych grajków musi być
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
mecz faktycznie niezlyw naszym wykonaniu, szczegolnie pierwsza polowa. Martwi mnie brak szerokiej ławki. Silną piewrszą 11 mozna wygrac mecz ale lige wygrywa sie silną pelną kadrą. Przypomne że pierwszy mecz bez zadnej kontuzji w ostatniej rundzie nastąpił dopiero jak dobrze pamietam w meczu z Craxą, czyli gdzies kolo 10 kolejki tej rundy. Nie chce zapeszac.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dobra gra naszej drużyny. Przepraszam za krytykowanie Pawełka, bo faktycznie zagrał dobry mecz. System 4-5-1 jest do dupy. Ja widziałbym Niedzielana i Brożka w ataku systemem 4-4-2 bo tak jednak można coś konkretnego zagrać.
1 połowa dla Wisełki, fajne akcje, dobra gra, zaś drugą połowę zdominował Liverpool. Reasumując myślę, że taką grą jesteśmy w stanie pokonać Beitar. Mniej błędów w obronie, a będzie w porządku. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
System 4-5-1 jest dobry gdy ma sie napastnika typu Rasiak (Trezeguet, van Nistelrooy czy kogo tam chcecie), ktory wygra pojedynek glowkowy z roslymi srodkowymi obroncami i ktory umie sie zastawic zeby odegrac pilke wbiegajacym pomocnikom. Brozek z Niedzielanem byliby swietni ale do 4-3-3. Niestety zalujemy kasy na wysokiego dobrego napastnika i dlatego Brozek w dzisiejszym meczu dotknal pilke zaledwie 3 razy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
co do samej gry do wiadomo w pierwszej połowie gra była bliższa temu czego oczekujemy niż ta w drugiej połowie ,czy Zieńczuk pokazał że nie można na niego liczyć z trudnymi rywalami ? myślę że Marek w tym meczu zagrał całkiem poprawnie ,często schodził do środka ,miał chyba 1 (może więcej ) okazji do strzelenia bramki zabrakło trochę precyzji,dla niego to też zmiana sytuacji ze skrzydłowego który sie trzyma boku boiska na taki wolny elektron ,ciężko nazwać tą pozycje,zobaczymy co będzie dalej,narazie idziemy w dobrym kierunku ,oczywiscie nie obraziłbym sie gdyby przyszedł jeszcze wysoki napastnik i środkowy obrońca ,a może i jakiś środkowy pomocnik,co jeśli nie ? cóż daleki jestem od narzekania ,trzeba sie cieszyć z tego co sie ma , a ja jutro sie udam do Ostrowca podziękować chłopakom za dzisiejszy mecz i dodać otuchy młodym Wiślakom którzy pewnie wyjdą przeciwko I składowi Legii
gdyby wyraził swoja opinie w normalny sposób byłoby ok,ale koleś niby kibic Wisły a nie szanuje nawet nazwy swojego klubu,nie mówiąc już o piłkarzach Powód: wolfy: pokemonów już nie ma...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.07.2008 o godz. 20:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Po pierwszej polowie widac ze system 4-5-1 jest dobrym ustawieniem, tylko brakuje Wisle do tego ustawienia wysokiego napastnika, bo Brozek sobie w tym ustawieniu nie radzi. Przydalaby sie jakas konkurencja na lewym skrzydle, bo Zienczuk po rac kolejny udowodnil ze nie umie grac przeciwko dobrym zespolom. Za to bardzo dobry mecz zagral Rafal Boguski nie wiem czy nawet nie byl by na ta pozycje lepszy od Lobodzinskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
ale się afera zrobiła, ludzie naprawdę czekacie na jeden nie przychylny post żeby się na niego rzucić jak wygłodniałe sepy ?
mi to lata (opinia tego kolesia) ja mecz oglądałem i mam swoją opinie, ludzie trochę luzu w podejściu do pewnych spraw, każdy widzi co chce.... ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
moim zdanie wynik bardzo korzystny
gra jeszcze bardziej. Niektórzy mówią że Liverpool 2. młodzi, itp, itd. Fakty są jednak takie że do Liverpoolu nie trafia byle ogórek...kazdy zawdnik z dzisiejszego Liverpoolu jest więcej wart niż niejeden zespól naszej Ligi. Zresztą przy Benitez'ie ciężko mówić o pierwszym i drugim składzie...tam jest taka rotacja że wszyscy grają dość regularnie. A co do żaangażowania naszych przeciwników...nie zapominajcie że Oni wszyscy chcą się pokazać trenerowi...na lewą strone obrony jest tam Aurelio, Insua, Arbeloa i Finnan...więc każdy walczy o miejsce w składzie... dlatego uważam że Wisła zaprezentowała się bardzo dobrze na ich tle...a juz bardzo miło było oglądać jak chwilami Biała Gwiazda "klepała" The Reds ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wisła zagrała dobry mecz. W pierwszej połowie, właściwie kontrolowaliśmy grę. W drugiej nie było już tak pięknie, ale wciąż bardziej niż poprawnie.
Martwi mnie tylko, że Skorża właściwie nie miał kogo wprowadzić do gry... Ewidentnie brakuje nam zawodników... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
pierwsza połowa swietna, az miło bylo papatzrec jak nasi rozprowadzają ataki
![]() bardzo podobał mi sie Mariusz. bronił bardzo pewnie i popisał sie kilka razy niezłą interwencją ![]() a co do mojej reflekcji po meczu...potrzeba nam 2-3 zawodników, którzy mogliby wskoczyc z powodzeniem do pierwszej jedenastki i z pucharów coś moze wyjść...szkoda tylko ze zarząd jakoś tego nie dostrzega... mamy dobry zespół, dobrego trenera....potrzeba tylko konkretnego wzmocnienia drużyny Oglądając zarowno mecze Lecha, Legii musze stwierdzić ze my z Liverpoolem zagraliśmy najlepiej...mam nadzieje ze RN wyciągnie z tego wnioski i realnie kalkulując dokona wzmocnień.... bo faktem jest to co pisał kolega wyżej, Skorża nie ma zmienników... i tu nie rozumiem czemu puszczono Pauliste, w sytuacji ze niemal pewne było ze nie bedzie nowego pomocnika, bez sensu!
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 19.07.2008 o godz. 21:32.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
otóż Paulista nie zgodził sie na warunki kontraktu 50/50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czytam wasze posty i oczom nie wierzę. Zremisowaliśmy z zawodnikami grającymi na co dzień w rezerwach a tu wielka radość że w pierwszych 45 minutach kilka dobrych akcji przeprowadziliśmy... Już nie przesadzajmy z tym że każdy kto gra w Liverpoolu jest od razu bogiem futbolu, niezależnie od tego czy gra gdzieś w 4 ligowych rezerwach czy cały rok odparza sobie tyłek na ławce...
Wiem że nasz futbol bardzo upadł, ale czy aż tak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Inna sprawa że bardzo się obawiałem tego ustawienia, okazuje się że drużyna potrafiła się znaleźć i w bardzo krótkim czasie opanowała masę niezbednych schematów i nawyków boiskowych potrzebnych do 4-5-1. Nie ma się co czarować nie mamy niezbędnych armat żeby grać 4-4-2 w Europie, w naszej lidze możemy szarżować ale w pucharach to już nie przejdzie. Czekam na kolejne takie mecze!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
i do tego gola nam nie uznali PS. co bys mowil po 6:1 z Basel ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pierwsza połowa w wykonaniu naszych była ładna, no nie da się temu zaprzeczyć, nawet uwzględniając fakt, iż L'pool grał tam rezerwami, czy też, że był to towarzyski. Co mnie to obchodzi? Patrzyłem na naszych grajków, jak się ustawiają, zachowują itp. w starciu z drużyną L'poolu. Przecież to lepsze niż pachołki nie ? xD
Poza tym ja nie rozumiem ludzi, którzy smęcą wypowiedziami typu "ludzie to tylko sparing, to 3 skład, nie chciało im się". A co mnie to do cholery obchodzi? Zespół przygotowuje się do gry w LM, więc gramy z najlepszymi. Lepiej byłoby grać z Vetrą Wilno? Pf, ośmielam się zaprzeczyć. Cieszę się, że mieliśmy okazję, zagrać z drużyną angielską, czołową drużyną! Fakt, iż był to towarzyski nie przeszkadza mi w docenieniu pierwszej połowy naszych grajków, którzy grali naprawdę niezłą piłkę. Druga połowa natomiast pokazała, że musimy walczyć do końca o rezultat z kim byśmy nie grali. Czy to towarzyski z L'poolem, czy LM z Beitarem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
też chcę takie rezerwy o.o
Carragher, Agger, Leiva, Benayoun i Babel regularnie grają w premiership i CL, czyli 6 zawodników, natomiast Cavalieri 3 mln Ł, a Andrea Dossena grał w Udine w podstawowym składzie. Czyli za drugi skład można tak naprawdę uznać 3 zawodników. A na sparingi przed sezonem siłą rzeczy mam marne szanse, bo ruscy już grają, podobnie ukraińcy, anglicy zaczynają dwa tygodnie po nas bodajże, hiszpanie jeszcze później, podobnie jak włosi, więc wszystkie najmocniejsze zespoły albo grają już sezon, albo dopiero są na etapie wysokiego wysiłku fizycznego, czyli brak im świeżości, i grają na 70, 80 procent. Powód: a tak w ogóle to redshite śmierdzi, i COYB
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 20.07.2008 o godz. 00:23.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Lepiej, że graliśmy z lepszą drużyną, nawet jeśli grała rezerwami - w końcu tu chodzi o naszych piłkarzy, którym "chciało się" grać na najwyższym poziomie.
Lepiej niż w sytuacji odwrotnej, kiedy gralibyśmy z Szahtiorem, i naszym by sie nie chciało, brakło by motywacji. A potem wszyscy by narzekali, że z czym do LM ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
tym co narzekaja, ze to rezerwy gratuluje... gdzie my, a gdzie FCL?
ale co tam przyjdzie taki jeden z drugim i klate napina, a potem sie dziwic, ze ludzie jada po zarzadzie, jak sie nas do FCL porownuje.. (bo jak rezerwy FCL dla nas za slabe, to wniosek z tego taki, ze jestesmy na poziomie pierwszego skladu tej druzyny..) w mojej opini ten zespl co wystawil FCL i tak mial z2-3x wiekszy potencjal niz nasza druzyna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Na forach Liverpoolu poza płaczem, ze piłkarze nie potrafili uporać sie z przecietną europejską druzyną, mozna spotkac sie również z podziwem dla sposobu w jaki Wisła (szczegolnie w 1 połowie) operowała piłką. Oczywiscie, fani Liverpoolu podkreslają, że Rafa Benitez wystawił taki "mish-mash" do gry przeciwko naszej najmocniejszej jedenastce, ze Wislacy są u progu sezonu i wygladali znacznie lepiej pod wzgledem fizycznym i motorycznymo, ale zawsze to fajnie jak nas dostrzegają na zachodzie
![]() Jezeli w dwumeczu z Beitarem zagramy tak jak w 1 połowie wczorajszego sparingu, to jestem spokojny. Niespodziewałem sie ze mozemy grac taką przyjemną dla oka, kombinacyjną piłkę, z tymi zawodnikami jakich posiadamy, bo umówmy sie, Sobol, Zieniu, Cantoro, czy nawet Boguski bogami techniki nigdy nie byli. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ten mecz pokazal ,ze naszym najslabszym punktem jest lewa obrona.1 bramka po bledzie Pi.Brozka ,Junior Diaz widac ze jest nadal bardzo nieprzewidywalnym pilkarzem
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Muszę przyznać, że bardzo podobała mi się taktyka Skorży przy ustawieniu 4-5-1. Brożek wcale nie wyglądał na osamotnionego w ataku. Ofensywne wejścia Zieńczuka, Boguskiego, Jirsaka powodują, że 4-5-1 wcale nie jest taktyką defensywną, ale dość ofensywną. O takie same wejścia pokusić mogą się Baszczyński\Singlar z Piotrkiem Brożkiem bo obronę cały czas ubezpiecza Sobolewski i Cantoro.
Brawa dla Skorży ode mnie. ![]()
If you have a closed mind do the same with your mouth.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja widziałem tyle słabych punktów, że aż nie mogę się zdecydować, który jest tym najnajsłabszym.
Bramkarz mógłby być lepszy - to od dawna wiadomo. Pawełek potrafi popisać się refleksem i instynktownie obronić trudny strzał, ale potrafi też podać pod nogi rywala. Zgadzam się z Dalku, że na lewej obronie przydałby się prawdziwy obrońca, ale też nie sądzę, by Piotr Brożek zagrał tak tragicznie jak wiele osób twierdzi. Reszta obrony jak na nasze możliwości prezentuje się więcej niż przyzwoicie. Jeśli idzie o pomoc to wydaje mi się, że Skorża przeszedł na 4-5-1 nie dlatego, że najwięksi w Europie tak grają i w ogóle jest to trendi i dżezi, a dlatego, że z naszego zespołu nijak nie idzie wybrać 11 ludzi, którzy potrafiliby efektywnie zagrać 4-4-2 przeciwko rywalowi europejskiej klasy. Niby mamy wielu środkowych pomocników, ale z nich najwyżej Sobol nadaje się do taktyki 4-4-2. Cantoro umie uspokoić grę, ale nie ma dynamiki ani kreatywności. Jirsak to jego idealne przeciwieństwo - umie podać i strzelić, ale unika twardej gry, utrzymywania się przy piłce i brania na siebie presji. O ile w pierwszej połowie, gdy miał za sobą dwóch czyścicieli pola wyglądał bardzo fajnie, o tyle w drugiej, gdy został w środku tylko z Sobolem, miałem ochotę zgłosić go do programu "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". Innym atutem 4-5-1 jest fakt, że żaden z naszych rezerwowych napastników nie musi przebywać na boisku. Chyba każdy się zgodzi - jeśli chodzi o umiejętność strzelenia, dogrania i podania z klepy to pomiędzy Pawłem i resztą jest przepaść.Skrzydła też nie wyglądały zbyt dobrze. Wady i zalety Zieńka wszyscy znamy, więc nie będę się na jego temat rozpisywał. Natomiast Boguski na boku wyglądał znacznie słabiej niż w środku. Rajdy i dośrodkowania to nie jego domena. Ten zawodnik błyszczy, gdy może rozegrać klepkę w środku pola, a na boku jest znacznie mniej użyteczny. Podsumowując, ja słabe punkty dostrzegam praktycznie na każdej pozycji poza środkiem obrony. Jeśli coś ugramy w Europie to tylko dzięki zaangażowaniu, taktyce i dzikiemu fartowi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co ciekawe Skorża próbuje w życie wnieść tą samą taktyke którą zastosował Janas przed mundialem 2006 ( Skorża był wtedy jego asystentem ) . Jak pamietam wtedy graliśmy w ofensywie Krzynówek , Sobolewski Szymkowiak , Radomski , Smolarek - Żurawski . Róznica polega w tym że gracze Janasa byli kompletnie bez formy i sami wiemy jak to się wszystko skończyło . W tej taktyce kluczowe role odgrywa wlaśnie środkowy napastnik , miejmy nadzieję że Brożek dorósł do tej roli .
Po wczorajszym meczu było widać że paru naszych graczy jest w niezlej formie (Jirsak , Boguski , Sobolewski ) , ale do optimum całej drużynie jeszcze troche brakuje . Najbardziej chyba martwią byki w defensywie . W meczach o dużą stawke , nie mogą nam się przydarzyć podobne błędy, bo raz dwa odpłyniemy z pucharów .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.07.2008 o godz. 10:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tu nawet nie chodzi o wynik, a o rywala. Skorża jakiś czas mówił mówił że ten mecz ma nam pokazać na jakim poziomie jesteśmy. A za cholerę nikt nie jest w stanie powiedzieć na jakim poziomie są rezerwy Liverpoolu, może są dobre, a może nie, w końcu nieprzypadkowo ci zawodnicy nie mieszczą się do 1 składu. Myślę że mecz z pierwszą drużyną takiego niby znacznie słabszego Basela czy innej Crveny Zvezdy powiedziałby nam znacznie więcej o naszej dyspozycji. Bo przynajmniej wiedzielibyśmy z kim się mierzymy.
Ale to już taki trochę oftop więc nie kontynuujmy go ;] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakbyś ciągle nie pieprzył że to są rezerwy Liverpoolu to by nikt dalej nie ciągnął .
Skład Liverpoolu z półfinału LM z tego roku z Chelsea Londyn (1:1) Pepe Reina - Alvaro Arbeloa, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Fabio Aurelio (62' Riise) ; Xabi Alonso, Javier Mascherano, Steven Gerrard, Dirk Kuyt; Ryan Babel,(76' Benayoun) , Fernando Torres zawodnicy pogrubieni to gracze którzy grali we wczorajszym meczu z Wisłą coś Ci to uświadomiło ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
gdyby chociaż czytał, to co inni piszą...
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
; dlatego nie ma co dywagować, że to był gorszy zespół. Zespół był prawie taki sam, a jedyne co by się zmieniło, to kupa w majtach u niektórych naszych, gdyby im przyszło grać przed nazwiskami. Właśnie o to się rozbija, różnicę widać, gdy wchodzą nasi rezerwowi, którzy odstają - mamy na dzień dzisiejszy 13 wartościowych piłkarzy. Sparing graliśmy na bardzo dobrym poziomie, sądzę, że Skorża swoją pracę świetnie wykonał (Przynajmniej na to wygląda) i jesteśmy gotowi na starcie z Beitarem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mysle ze ten mecz pokazal wlasnie Skorzy, gdzie jestesmy. Jak tak mysle i czytam, to ja w sumie nie wiem o co ci chodzi. Pewnie gdyby Wisla zagrala slabo i dostala gladka trojke, to bylbys spokojniejszy, bo wiedzialbys co o tym myslec. A tu takie zaskoczenie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|