|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Chyba nie wierzysz w to co piszesz ![]() Motywacja tego działania jest tylko jedna , marketing polityczny . Nie żadne przypominanie sobie przez L.Kaczyńskiego o polskim interesie . Cytat:
Powtarzam po raz trzeci L.Kaczyński a raczej jego sztab zwietrzył chytrą szansę jak uniknąć bycia tym , który przyczynił się do wejścia w życie TzL i uratowanie tych resztek eurosceptycznego elektoratu na który może jeszcze liczyć przed 2010 . W przypadku podpisania tego traktatu jakikolwiek kandydat prawicy inny niż L.Kaczyński smagał by go tym faktem jak biczem ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.07.2008 o godz. 21:04.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dokladnie, tyle ze mam nadzieje ze przyniesie to odwrotny skutek.
Przeciwnikow eurolandu on i tak ma bo przeciez na Tuska nie zaglosuja ale jak wiadomo samymi przeciwnikami prezydentury nie obroni i moze odstraszy resztki pro europejskie, ktore przy nim zostaly ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
||
Dobrze widać, że ta "demokracja" i "praworządność" to lipa i zasłona dymna za którą liczy się siła i to siła decyduje o rozstrzygnięciach.
Jego stanowisko jest przecież jasne - traktat negocjował i go dobrze wynegocjował. Po referendum w Irlandii serial pod tytułem "reformujemy UE" się zakończył, Kaczor dodaje, że jeśli Irlandczycy jednak jakoś się nawrócą a nikt inny się w międzyczasie nie zbiesi to on ten traktat podpisze. Ja prosty wyborca PiS to rozumiem.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 11.07.2008 o godz. 21:12.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To dobrze że to rozumiesz,ale nie każdemu musi sie to podobać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Boomcha, trochę sie rozmijamy, bo ja mówię o beznadziejnej postawie Kaczyńskiego - oczywiście domyślam się jej źrodła, ale to nie wpływa na moją ocenę; a Ty mówisz o postawie UE w stosunku do Irlandii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, ale właśnie o rozumieniu rozmawiamy, nie?"Beznadziejność" postawy? To ja nie rozumiem skąd taka ocena. Jakby się jasno określił to tez by go krytykowali z jednej lub drugiej flanki. Ja mówię o tym, że to UE sama ustaliła procedurę i sama wymyśliła ten traktat. Kaczor był tylko wykonawcą procedury w zakresie manewru ustalonym przez UE. Jak ktoś jest "beznadziejny" to ci co to prawo napisali - a jakoś nikt o nich nie pyta.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 11.07.2008 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Akurat w tej kwestii ,logiki gloszonej brzez Boomche, odmowic nie sposob.
Natomiast jest pytanie, czy nalezy sie boksowac z waga ciezka w UE ,czy podpisac i czekac jak oni ta sytuacje rozwiaza. W****ienie Sarkozego jest symptomatyczne. Oni juz cos wykminili - chca zostac z 1 Irlandia tylko a Kaczor im bruzdzi ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli to jest pytanie o istotę UE - o to czy tam "rządzi" prawo czy"siła". Póki co ściemniamy, że "prawo" więc trzymamy się prawa do póki ktoś pierwszy nie przestanie udawać i wyjmie rewolwer spod stołu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakieś postacie '
Przykładowo bez klucza: Irena Szewińska ,Zbigniew Boniek,Bartoszewski,Tusk,Wałęsa ,Karol Wojtyła Ogólnie ludzie ktorzy do czegoś doszli ,od których można sie czegoś nauczyć,zdobyli się na coś w życiu,w pewnych aspektach mogą być wzorem do naśladowania,mieli pomysł na życie ,potrafili cos dostrzec w otaczającym nas świecie ,czasami coś poświęcić itd . Boomcha "prawo jest po to aby je naginać" ,a twoi "bracia" z PIS wyjątkowo często to robili i robią.
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 21:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://ekonomika.idnes.cz/rusko-prud..._ekonomika_fih
Ruscy przykręcili kurek z ropą przesyłaną rurociągiem "Przyjaźń" do Republiki Czeskiej. Teoretycznie sprawa nie dotyczy Polski gdyby nie fakt, że z ropy tej korzystają m.in. w Zakładach Chemicznych Chemopetrol Litvinov SA- będących częścią grupy Unipetrol - wchodzącej w skład PKN Orlen. http://www.chemopetrol.cz/html/index...3=1&s4=3&lng=1 Chemopetrol Litvinov jest największą petrochemią w Czechach. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.07.2008 o godz. 22:08.
|
||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
System jednomyslnosci to typowe liberum veto - jak dla mnie zaprzeczenie idei demokracji.Przy takej ilosci krajow to samobójstwo.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Skoro wspólnoty tyle lat świetnie funkcjonowały to o co to zmieniać? Taki obowiązywal w momencie referendum akcesyjnego, i na taki oddalem glos m.in. ja (wstyd się przyznać). Myślałem, że to bedzie się wszytko odbywać na zasadzie "nic o nas bez nas" i pewnie tak myslala zdecydowana wiekszosc glosujacych na tak. Jeśli coś rozbije wspólnoty europejskie, to będzie to reakcja spoleczenstw na zapędy unifikacyjne.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 11.07.2008 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
-------------------- Śmieszna akcja medialna dzisiaj/wczoraj w Sejmie. Jak to mówiła moja śp. babcia "oni wszyscy po jednych piniondzach som". Już ich kompletnie wszystkich ch.j obchodzi co sie dzieje. |
||
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cała dyskusja o tym całym traktacie prowadzi do jednej konkluzji - z tego kraju nie zostanie kamień na kamieniu - a przyczynia sie do tego sami za przeproszeniem Polacy.
Bo dlaczego jeszcze 3 -4 lata temu gdy Francja (powtórzę jeszcze raz - Francja) i Holandia traktat odrzuciły -sam Donald Tusk i Jarosław Kaczyński - kiedy PIS i PO były po tej samej stronie barykady - w identycznym tonie z powagą twierdzili, że nie wolno ratyfikować TK - bo... to stwarza lepszą pozycje negocjacyjną przy negocjowaniu następnego zapisu ?. Polacy pokiwali głowami i przyznali rację Dzis jednak po tych 3 latach nastapił niesamowity zwrot akcji - praktycznie przy tym samym dokumencie tylko z inna nazwą jest już inaczej. Przez te 3 lata dorobiliśmy się podziału na PIS i antykaczki - nagle to nie jest tak, że Polska może uzyskać lepszą pozycje negocjacyjną i to nie jest tak, że Nicea jest dla Polski korzystniejsza. Teraz Polska się nie liczy ani dla partii politycznych ani ich wyborców. Naraz - musimy przyjąć traktat - bo patrzy na nas cała Europa i jest śmiech na sali i naraz wyciąga sie z rękawa, że Kaczor ten traktat podpisałł. A ja sie pytam - czy Traktat Konstytucyjny spprzed 3 lat byl podpisany ? Też był! Pytanie drugie - dlaczego podpisał ?( Oprócz tego że pewnie tak chciał - ale odrzucmy te mozliwość) Czy miał inny wybór? Nie miał ! A dlaczego? Po pierwsze dlatego, że Niemcy zagroziły wykluczeniem Polski w dalszych negocjacjach po drugie dzięki wyborcom - tej napastliwej części - która gdyby tego nie zrobił - zjadłaby go normalnie żywcem. Naraz cała swołocz od lewa do prawa - od PISu do PO - przestaje mysłeć kategoriami państwowymi tylko po prostu sie okłada batem . I te teksty, że nie myslimy o Polsce tylko o Irlandi - tym wszystkim którzy wypowiadaja takie kretynizmy - polecam analizę zachowań Brytyjczyków i Francuzów na poczynania Niemiec w 39 a także analizę reakcji Europy na rozbiór Czechosłowacji w 38. Czy gdyby jakieś państwo wstawiło się wtedy za Polską myślałoby w kategoriach obrony własnej d**y czy w kategoriach obrony Polski? Oczywiscie że w kategoriach własnej d**y - bo obrona Irlandi - jej wolnego wyboru- jej suwerenności co do wyrażenia decyzji - jest również obrona Polski przed zakusami zawładniecia naszą suwerennoscią. Bo dziś sraja na Irlandie i dźgają ich - nie zostawijac suchej nitki - przymuszaja ich do zachowań, które odrzucaja - przyjdzie taki czas kiedy zrobią to i nam - bo cała Europa patrzy i czeka - tak jak patrzyła i wręczyła werdykt Czechosłowacji w 38 co do rozbioru terytorów przez Hitlera - w imieczego?! W IMIE DOBRA EUROPY! Dokładnie ten sam ton! Bismarck niestety ale miał racje mówiąc o Polakach, że to jest banda ludzi, którzy nie potrafia sami o sobie decydować. Ta nagła zmiana frontu - wystarczyło 3 lata Dokładnie tak jak było to w Polsce szlacheckiej - intrygi - wojny podjazdowe - totalne sobiepaństwo, które wiadomo jak się skończyło. Polska żółć - to znane określenie na wschodzie i zgodne z prawdą . Nigdy nie zapomne zdziwienia mojego kumpla wykształciuszka - kiedy dowiedział się, że PIS istnieje już 8 lat - myślał, że PIS to dopiero 2004/2005 rok - o czyms to świadczy. Świadczy o tym, że totalnie wszyscy zaczynaja w tym kraju świrować. Żeby nie było, że w sprawie traktatu - to samo ma sie z ta cała tarczą - tu nie chodzi o bezpieczeństwo Polski - tu chodzi w miażdżącej części o to, że jeśli Tusk jest na tak - to antytuskisci są na nie i vice versa chory kraj - chory kraj
Ostatnio edytowane przez sambo : 12.07.2008 o godz. 00:28.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego Czechy,Litwa,Słowacja.... nie zachowują sie podobnie jak prezydent ?
Nie jesteśmy Francją ani Niemcami a prezydent nie jest w stanie nikogo przekonać do swojego stanowiska,nie zostanie nawet zrozumiany . Nie jesteśmy ostatnimi sprawiedliwymi .... A większość Polaków nie ma tyle uwag do tego traktatu aby go odrzucić . ''''''' A podzały obecnie są na rękę PO i Pis ale moim zdanie głównie sa one wywoływane przez Pis bo ich polityka opiera sie na podziałach .
Ostatnio edytowane przez jachting : 12.07.2008 o godz. 01:08.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
a politycy nie potrrafia mysleć inaczej jak kategoriami partyjnymi - ostatnimi czasy zupełnie wyrugowane zostało słowo Racja Stanu. Bo to na Racje Stanu - powoływali się zarówno Tusk jak i Kaczyński apelujac o nieratyfikowanie Traktatu Konstytucyjnego - jeszcze 3 lata temu A Twój tekst o ostatnich sprawiedliwych zakrawa na kpinę - i to w żywe oczy chłopcze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra to powiedz dlaczego w Europie nikt nie myśli tak jak prezydent ?
A jeśli uważa to dlaczego tego głośno nie mówi i podpisze traktat ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bo my jestesmy, nie dosc ze pepkiem europy, to jako jedyni badz prawie jedyni, mamy wszedzie wrogow i nasz prezydent to czuje i jako jedyny maz stanu w tym kraju, stara sie temu zapobiec
![]() Generalnie ja nie mam zdania vs traktatu ,czy to dla nas lepiej czy gorzej ,czy jest on potrzebny czy nie.Na pewno jest to smieszne gdy zasady nagle, gdy okazuje sie ze nie idzie tak jak trzeba, zostaja nagiete poza granice przyzwoitosci ,tyle ze kazdy glupi wie ze jest to pikus w stosunku do tego co w kazdej minucie wyprawia sie w niby demokratycznych krajach. Pisalem juz ze jak dla mnie powinien podpisac, szczegolnie ze sam to wynegocjowal, a co sie z tym dalej bedzie dzialo, to juz nie nasza sprawa. tyle ze jak tak patrze to podstawowym celem okolo pisowcow , jest w****iac UE i ruskich. Wszystko do tego sie sprowadza, Co ciekawe, czesc opinii publicznej mysli tak samo.W rzepie np nie ma w ogole dyskusji , jakie sa plusy i minusy umieszenia tu wyrzutni.Dla nich nieumieszczenie jest wielkim skandalem i nie ma o czym dla nich gadac - choc to na bank tacy sami eksperci co nasi poslowie z komisji obronnosci co chcieli brac jakis zlom z przed 100 lat. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem jak to wygląda w Rzepie ale ostatnio odkryłem że tam pracują też ludzie bez odchyłów ideologicznych.
I byłem zdumiony obiektywnością a i też nie byli jednoznacznie za tarczą .Ale to raczej jednostki . === Dobranoc.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego Rzepe czytuje ,moze cos mnie ominelo ale w felietonach z jakimi mi bylo dane sie zapoznac ostatnio nie bylo kwestii czy, tylko dlaczego nie , bo nawet jakby trzeba bylo doplacic to powinnismy byc na tak - ja jako laik w tej sprawie, poslugujacy sie tylko i wylacznie logicznym mysleniem(plusow i minusow) ,zupelnie nie jestem przekonanay co do tego ze ta tarcza wzmocni nasze bezpieczenstwo a wrecz przeciwnie.
Polecam zajebiscie stary film pt dr strangelove - niby s/f ale jak dla mnie nie tylko
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.07.2008 o godz. 01:54.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
USA zażądały miliard $ za baterię rakiet Patriot?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html Nic za darmo... ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale się zakotłowalo na forum od wczoraj
, aż oniemiałem. Oczywiście ten "biedaczek" to Stawowy i każdy inny podobny jemu z z tej partii chyba najbardziej (konkuruje tylko z SLD) skorumpowanej w Polsce. Nikt inny nie ma takiej liczby od samej góry po lokalne sitwy umoczonych w różne ciemne sprawy. Ale to pewnie Ćwiakalski wyczyści. Tak jak niejakiemu kolejnemu biedaczkow z PO Pamule, który niedawno objął z tzw. "konkursu" stanowisko prezesa Balic. Też miał stare grzechy ale wyczyszczono, zeby mógł. Zapewne taki sam los uśmiechnie się do różnych innych Szczypińskich z tej partii. Widzę że ping-pong symPOtyków coraz większy . W miarę upływu czasu będzie coraz większy.Musicie mieć nerwy ze stali, a nie płakać nad błahostkami . Tak jak wasz wódz, którego wczoraj dom odwiedzili stoczniowcy. Oni nie dadzą się łatwo zwieść PR-wskimi zagrywami jak licealiści i studenci, w większości żyjący na koszt rodziców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż za merytoryczny post ....
Mógłbyś dodać że według ciebie a skoro już tak wyrokujesz to fajnie byłoby gdybyś uzasadniał swoje przekonania,przynajmniej dwoma zdaniami . Takie tanie docinki sprawiają Ci duźo radości ?.Mógłbym też zacząć się w to bawić ale pewnie bana bym dostal a i nerwowo by mogło się zrobić więc podziękuje . Ps.bardzo podobni jesteście z sambem, z jednego miotu ? ping ![]()
Ostatnio edytowane przez jachting : 12.07.2008 o godz. 07:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mam pytanie czy Leszek Moczulski z KPN też nie był współpracownikiem? To "powiedzmy" odnosi się właśnie do tego czy jakieś inne powody?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ciekawe co niby Kaczyński wymysli by się usprawiedliwić wśród swego elektoratu - ludzi starszych-konserwatystów. Wśród nich poparcie dla traktatu jest z pewnoscią niewielkie, nie slyszalem o zadnym pro-PISowskim staruszu popierajacym trakta. A są to ludzie bardzo swiadomi swego zdania na temat nadmiernej integracji. Przecież gdy prezydent podpisze traktat to oni już nigdy nie poprą PiSu. Może więc jednak jest cień szansy na odrzucenie? Kaczory chyba nie są aż takimi idealistami, by poświęcić dalszą karierę polityczną dla traktatu. A gdyby podpisali, to przecież i tak nowych glosow nie zyskają.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 12.07.2008 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/1787462,12...uste,item.html
Cytat:
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.07.2008 o godz. 15:39.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dziękuję za taką UE... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|