|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Czy nie jutro (10 lipca) ma byc ogłoszenie tajemniczego sponsora ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zobaczymy wieczorem wywiad z Wilczkiem to się przekonasz
http://www.wislasoccer.com/news_item_9677.htm |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
yes yes yes 650 tys. euro to za darmo Lewandowski też za darmo bo za jedyne 1,5 mln PLN Kosowski chyba jednak APOEL coś zapłacić Cadizowi musiał bo Kosowski miał jeszcze rok kontraktu a Arboleda.... Lech go przecież wykupił z Kolumbii więc na pewno za darmo nie był kuźwa ludzie myślcie czasem to nie boli ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Gdyby to co napisał nesta byloby prawdą to oznaczałoby że Bednarz własciwie wogóle nie ma kontaktu z Cupiałem skoro "kontaktuje" się z nim w taki sposób.Mi to raczej wygląda na klasyczne chybił-trafił z przeważającą opcją chybił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To proste takie transfery jaka kasa , kasy nie ma to nowopozyskanych wzmocnień też nie. I jeszcze jedno zakontraktowac przyzwoitego gracza to można było wcześniej jak to inni w naszej lidze zrobili zresztą , a nie w tej kolejności jak u Bednarza- pierwsze urlop potem praca kiedy jej już właściwie nie można wykonać bo mamy za chwilę eliminacje do LM z dwoma wzmocnieniami czytaj (nowymi graczami ) .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wywiad z prezesem nic nie wyjaśnił. Więc nadal pozostaje status quo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niestety dalej gadka o tym że mają kogoś na oku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na dobrą sprawę ten wywiad mógłby się nigdy nie odbyć.
Po jego analizie wiemy tyle co i przed. Zaczyna mnie to wszystko delikatnie mówiąc ...irytować. Wilczek jak przystało na byłego urzędasa ze skarbówki dyplomatycznie wymijał się od udzielenia konkretnych odpowiedzi. Ale do takiego stanu rzeczy, na przestrzeni ostanich lat włodzarze nas przyzwyczaili. Szkoda słów... ![]()
Ostatnio edytowane przez Samoth : 09.07.2008 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a czego się spodziewaliście
jedną z cech naszego prezesa jest jego "dyplomatyczność". Myśle że to dobrze. pozostaje nam tylko i wyłącznie czekać... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaa jasne. To możemy zawsze robić - czekać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nic nie wyjasnił
avatar mówi sam za siebie.... Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 09.07.2008 o godz. 20:10.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie, ale przeciez wiadomo bylo, ze ten wywiad bedzie tak wygladal... Tym bardziej, ze przeprowadza go mlody dziennikarz - pasjonat z nieoficjalnego serwisu. To tak jak pytania na spotkaniach z prezesem w Jamie.
Jeszcze cytat PvD z nibylandii gdyby ktos nie czytal: Cytat:
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.07.2008 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na wislasoccer.com
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zauważyłem, że masz niezwykłą łatwość wydawania opinii...
W ostatnim okienku Bednarz, teraz Wilczek, a "przepraszam" nie padło i zapewne nie padnie. Znasz osobiście, że tak piszesz? Nie sądzę. Pomyśl nad tym, bo próbując przyklejać takie łatki, jedną przyklejasz sobie. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
co ja co ale słowa prezesa o pozyskaniu nowych zawodników, na zasadzie 50 - 50 nie są dla mnie dobrym prognostykiem...a wręcz kurtuazją jaką człowiek na takim stanowisku poslugiwać sie musi....w wywiadu i wczesniejszych wypowiedzi wywnioskować mozna ze jest grupka kilku zawodników, przymierzanych do Wisłyale co z tego gdy problemem są wciąz pieniądze...
a najbardziej wedlug mnie nieudolnym przykładem transferowym jest próba pozyskania bramkarza, z calym szacunkiem, ale taki klub jak Wisła nie moze sobei pozwolić na testowanie jakiś podrzędnych bramkarzy, ktorych i tak zaraz odsyła sie do domu;/ nie wspomne juz o pozycji napastnika...kiedy oprócz Żurawia przyszedł do nas ktoś kto sie sprawdził i stanowił o sile zespołu? Samym Brożkiem nie ugramy... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie lipa wielka. Szkoda gadać Cupiał dzięki za przeszłość, Teraźnijeszość nie zdaje rachunku
![]()
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie rozumiem intencji ludzi ciskających gromy na głowę Jacka Bednarza. Oceniając jak do tej pory jego pracę w moim przekonaniu jest to najlepszy dyrektor sportowy od kilku dobrych lat. Przypominam ,że przyjście takich ludzi jak Niedzielan, Jirsak , Diaz czy Łobodziński to jego zasługa. Uważam,że na chwilę obecną są to wartościowi piłkarze. Opinie ,że Bednarz nic nie robi są w moim przekonaniu krzywdzące. Pewnie ,że najłatwiej jest krytykować ale zwróćcie uwagę na kilka spraw : polityką finansową kieruje Bogusław Cupiał (ograniczony budżet na transfery to w gruncie rzeczy jego zasługa) , Jacek Bednarz jest sam (nie ma nikogo zaufanego do pomocy,który by jeździł i obserwował zawodników w innych krajach czy w Polsce nawet) dlatego jest zdany na różnej maści menadżerów,którzy chcą spylić piłkarza i zgarnąć prowizję. Dlaczego rada nadzorcza (za aprobatą Cupiała) nie zatrudni kilku ludzi do pomocy nawet na to nie ma funduszy? Nad transferami powinien pracować zespół (jeżdżenie , zbieranie informacji , obserwowanie , analiza ,wnioski) a nie wszystko ceduje się na barkach jednego człowieka a potem jeszcze masa pretensji. Jeżeli Bednarz ma ograniczoną pulę do wydania (a intencje dla których Cupiał nie chce jej zwiększyć ,mimo deklarowanej miłości do Wisły, pozostają dla przeciętnego kibica nieodgadnione) to wiadomo ,że musi naprawdę się nagimnastykować ,żeby kogoś ciekawego wyłuskać. Kiedyś byłem przeciwnikiem zawodników z kartą na ręku ale dziś uważam ,że można przy odpowiednio prowadzonej polityce poszukiwań ,znaleźć ciekawych piłkarzy. Jeżeli nie kupujemy za ciężkie miliony to proponujmy chociaż konkurencyjne finansowo kontrakty. Co do obecnego okienka to odnoszę wrażenie ,że chyba coś (takie mam przeczucie) się posypało w planach Bednarza. Może miał jakiś dwóch ,trzech ciekawych piłkarzy na testy zaproszonych ale coś mogło w ostatniej chwili spowodować ,że się wycofali i teraz zaczęła się swoista łapanka wśród nazwisk znajdujących się na dalszych miejscach listy. Zatrudnienie Singlara przebiegło bez problemów i widać ,że to był wcześniej przygotowany zakup. Jest to bardzo doświadczony piłkarz i na pewno wzmocni linię obrony. Sprawę też skomplikowały fochy Kokoszki , bo jakby na to nie patrzeć kogoś w jego miejsce trzeba znaleźć a też trochę burzy plan transferów. Patrząc się na dotychczasowy przebieg tego okienka bardzo poważnie wypada się zastanowić dlaczego nie przedłużono kontraktów z Paulistą i Dudu. Cały czas liczę ,że kogoś ciekawego się uda jeszcze znaleźć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jakoś po tym wywiadzie jestem bardziej optymistycznie nastawiony. Rozumiem, że jednak na prawdę są prowadzone rozmowy z klasowymi piłkarzami, tyle, że nie wiadomo czy skończą je przed el. LM. Świadczy to o tym, że poprzednie "donosy" się sprawdziły i Łysy negocjuję. Jednak nie popieram tego jak obijał się przez ostatnie pół roku Bednarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ci z gooola pisza, ze rozpoczelismy starania o pozyskanie Jodlowca
http://www.goool.pl/main.php?id=13340 Pilkarza oceniam pozytywnie i jesli rzeczywiscie istnieje spora szansa na dopiecie tego transferu, to uwazam iz bardzo dobrze postapiono rezygnujac z Lukasiewicza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Miałem kolego na myśli napastnika. Tu już chyba nie da sie tak wyliczyć...
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Frankowski, Kuźba
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ludzie ochłońcie trochę pamiętajmy że wszyscy tutaj kibicujemy jednemu klubowi !! Bo nieraz się odnosi takie wrażenie że tak nie jest !!! Przypomnijcie sobie poprzednie okienka transferowe gdy dyrektorem jest Bednarz i sami sobie wyciągnijcie wnioski !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Jodłowiec ;D Powiedziałbym, że idealnie, bo po tym co przeczytałem o Kokoszce, to po cichu liczyłem właśnie na Jodłowca. Transfer możliwy w 90 % i jest to zawodnik na pewno lepszy od Adama. Napastnikiem nowym będzie pewnie Perrone, a jak nie to marzy mi się N'Gal z Uniao, jednak nie sądzę aby ktoś z Wisły o nim słyszał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ej no adm007 bez przesady
aż takiej dramaturgii to nie ma, to tylko transfery , a z tym co rok jest inaczej raz są raz nie . Jodłowiec dobry pomysł ale nie sądze ,że Wisła zaproponowała pół miliona euro jak za Gargułę oferowali 350 tys. Euro |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/wid,10138358,kat,...l?ticaid=16376
no i jak widac Jodłowiec jest w tej 11. Wiec cos to swiadczy na korzyc zawodnika. wogole moze by zrobic tak jak za najlepszych lat wykupic najlepszych w Polsce, na naszych boiskach a jeszcze w miare mlodych i znowu na kilka lat spokoju. Tak jak to bylo z Szymkiem, Żurawiem, Głową... wtedy mozna mowic o polityce transferowej ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
mnie też irytuje że działacze nie dokonali transferów(na razie) ale daleki jestem od sądów nad nimi. Dla mnie jasne jest że kasy po prostu nie mamy, a bez kasy nawet 30 Bednarzów nic by nie dokonało. Najbardziej bolesne jest to że narobili nam nadzieji...ale z drugiej strony klub nie może pokazywac swojej słabości...zresztą to się tyczy nie tylko klubu ale i każdej szanującej się firmy....
Cupiał nabrał ogromnych kredytow...do dziś je jeszcze spłaca...bardzo możliwe że On może i by chcial wydać jakas kase, ale banki mu to blakują. A obecny kurs dolara nie jest zbyt korzystny, ponieważ Tele-fonika większośc produktów eksportuje. edit: mysle że z tym Jodłowcem to jest świetna wiadomość...bardzo podobala mi się jego gra w minionym sezonie. Ale myślałem że odszedł do Austrii...
Ostatnio edytowane przez Proud : 09.07.2008 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() P.S. Wolałbym wydać 500 tys. euro za Jodłowca, niż za Gargułę. Możecie sobie pisać co chcecie. Dla mnie Garguła żadnym priorytetem nie jest i w obecnej chwili jest zbędny. Mam nadzieję, że Skorża postawi na Jirsaka od początku sezonu i pokaże, że jest wart zdecydowanie więcej niż 700 tys. euro. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Piłkarze Śląska Wrocław zremisowali z chorwackim zespołem NK Zadar 1:1 (0:0) w meczu sparingowym rozegranym w słoweńskiej miejscowości Renkovce. Mecz oglądał dyrektor sportowy Wisły, Jacek Bednarz.
Może pan Jacek znajdzie kogoś ciekawego... Nk Zadar gra obecnie w II lidze chorwackiej.(wikipedia) "Szukajcie, a znajdziecie" ![]() A tu jeszcze fragment z futbol. pl "W tej chwili nierealne wydają się transfery Jacka Krzynówka i Łukasza Garguły, o których się mówiło w kontekście transferu do Wisły jeszcze zimą. Wolfsburg nie będzie jednak się chciał łatwo pozbyć Krzynówka, mimo, że ten jest zaledwie rezerwowym. Bełchatów z kolei żąda za swojego zawodnika 1,5 miliona euro. - Uważam, że cena podyktowana za Łukasza Gargułę jest zaporowa - twierdzi Marek Wilczek. Bardziej możliwe wydaje się w tej chwili przyjście Grzegorza Bartczaka z Zagłębia Lubin." Powód: f
Ostatnio edytowane przez piter116 : 09.07.2008 o godz. 22:06.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|