|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
powiem tyle
Kokoszka juz przed ME byl pewny ze do Wisly nie wróci mówił ze idzie do 2. ligi włoskiej ![]()
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Polen Polen über alles |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ciekawi mnie kim będziemy grać w środku obrony jak odejdzie Głowacki, Kokoszka i Dudka. Tego ostatniego to jakoś przeboleje, ale w razie odejścia Głowy i Kokosa potrzeba nam dwóch klasowych zawodników. W Polsce ciężko takich znaleźć, a jeśli już są to żąda się za nich wysokich kwot. Bednarz powinien dać naszym piłkarzom lukratywne umowy, bo jak tego nie zrobi to narobimy sobie biedy przed el. LM i trzeba będzie łatać te dziury jakimiś wynalazkami z Ameryki Płd. lub Bałkanów.
Juszczyka nie żałuję moim zdaniem nie ma wystarczających umiejętności na pierwszego bramkarza takiego klubu jak Wisła.
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 19.06.2008 o godz. 14:51.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Bednarz ma tyle do gadania co i my w sprawie wysokosci kontraktow Kto Ci powiedzial ze Diaz odejdzie? Kontrakt Glowackiego odrzucila rada nadzorcza A Kokoszka jak chce niech idzie nie jest az tak wybitnym pilkarzem Ta najlepiej dawac lukratywne kontrakty a potem nie miec za co im zaplacic Mi sie wydaje ze Klub czeka na sprzedaz Dutki i sponsora i wtedy bedzie wiedzial na czym stoi.Od kiedy jest otwarte okienko transferowe?bo chyba jeszcze nie jest otwarte wiec nie ma powodow do paniki ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Od 1 lipca co nie znaczy że transfery można przeprowadzać prędzej.. My gramy w eLM to moim zdaniem powinniśmy jak najszybciej mieć skompletowaną kadrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
EDIT: Philips_Zaspa Jak mają okazję to idą a że się teraz po ME nadarzy to odchodzą za kasą na zachód. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez RiCo_TSW : 19.06.2008 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No to się zaczyna
Teraz, kiedy trzeba budować zespół do eliminacji Ligi Mistrzów, to wisi nad nami realne widmo utraty kluczowych zawodników. Zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego zawodnicy, którzy mogą przyczynić się do awansu Wisły chcą jak najszybciej odejść do innych zespołów? Umie ktoś to wytłumaczyć?![]() ![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wiec jak okno transferowe zaczyna sie od 1 lipca to Bednarz ma juz paru wynegocjowanych tylko siedzi cicho zeby mu na taki Lech czy Legia nie zaczely ceny podbijac co znamy z doswiadczenia, bo co innego negocjacje a co innego podpisany kontrakt.A logicznie rozumujac nie mozna podpisac kontraktu z zawodnikiem przed 1 lipca, chyba ze sie myle ![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Glowa chcialby na koniec sprobowac gry za granica ,jednak i tak by zostal gdyby nie kilku panow. Kokoszka odchodzi bo nie gra - czemu , to pytanie do trenera.Bednarz tu nic winny. Dudka od dawna chcial odejsc ps a co do okienka to Bednarz narazie nie sprowadzil nikogo(poza Jirsakiem) kto by byl jakimkolwiek wzmocnieniem - nie wiem skad wiara ze teraz bedzie inaczej.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.06.2008 o godz. 15:21.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Guest
|
|
PHILIPS_ZASPA Wytłumaczenie jest bardzo proste. Zagrali dobry sezon, więc wzrosło zainteresowanie, ktoś im daje kasa w Wiśle+50% czy 100% więc się zwijąją. jak najszybciej bo moze za tydzień złamią nogę i więcej takich propozycji nie będzie. ot co.
Ostatnio edytowane przez arti : 19.06.2008 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
cały artykuł tutaj: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,53..._Kokoszka.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Swoją drogą, pewnie sam gratulowałeś Bednarzowi Matusiaka/Niedzielana, a dzis z satysfakcją piszesz, że to nie były wzmocnienie... Szkoda, że Bednarz nie potrafi poruszać sie w czasie, żeby przewidzieć czy matusiaki sie sprawdzą... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Kosa - musial wrocic wiec nie wiem w czym zasluga Lysego? Lobo - przykro mi to mowic ale narazie to najwieksze drewno od czasu...(zamilkne )Niedzielan - 0 pozytku jak narazie. Krytyczna moja ocena ale takie sa fakty i chyba tego nie zanegujesz.Co nie oznacza ze chce jego lysa glowe na talerzu ![]() Nie wszystko mozna przewidziec a mimo mizerii transferowej duet Skorza-Bednarz oceniam pozytywnie. ps i wszystko pisze bez najmniejszej satysfakcji zeby bylo jasne ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli jest prawdą, że Kokos chce skorzystać z prawa Webstera, to znaczy że:
- ewidentnie pewne sprawy w klubie przeoczono i należy się zastanowić nad sposobem podpisywania nowych kontraktów. Przypominam, że Webster wchodzi w grę jedynie w przypadku ponad 3-letnich umów; - Kokosowi strzeliła taka sodówa, że łeb boli. Facet promoway przez Beenhakkera uwierzył, że jest już zawodnikiem europejskiej klasy i Wisła na nim się nie poznała. Takiego zawodnika ja nie żałuję, na regularną grę w Serie A ma takie same szanse jak Kosowski na transfer do Realu. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jeśli to prawda, to niech wypierdala. Szkoda nawet dyskutować.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
90minut.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Korona wystawiła na listę transferową Kowalewskiego,Bonina,Gajtkowskiego,Kowalczyka,Szyn drowskiego,Trzeciakiewicza,Nowaka i Kicińskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Kokos będzie chciał skorzystać z tego prawa to na pewno się więcej klubów po niego zgłosi.
Jak wiadomo nie tylko my chcemy się wzmocnić zespół a paru zawodników jeszcze mogło tu być np. Edi,Bonin ![]() To na pewno się Legia czy Lech włączy po tych zawodników. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja natomiast twierdzę ,że Kokoszka to jeden z najbardziej utalentowanych środkowych obrońców którzy pojawili się w Polsce w ostatnim czasie.
Szkoda że w ten sposób chłopak musiał odejść z klubu,ale każdy straciłby nerwy "szlifując ławę"i nie dostając żadnej szansy od trenera. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie bać się jak Bednarz nie czuwa to mamy jeszcze Pana Ochalika
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...koszki,1131668 ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli sam klub potwierdza, że takie pismo wpłynęło...
Ja się Kokoszce nie dziwię. Olewali go w klubie, Skorża go nie wystawiał to facet uznał, że skoro w Wiśle ma być wiecznym rezerwowym to równie dobrze może grzać ławę w Torino za znacznie lepsze pieniądze. Jeśli okaże się, że jednak ta akcja jest legalna (ciągle mam nadzieję, że nie) to będzie to kompromitacja dyrektora sportowego. Młody, zdolny obrońca puszczony za czapkę gruszek, tylko dlatego bo nikt w klubie nie umiał obczaić, że facet bez nowego kontraktu może za pół darmo sobie odejść. Na środku obrony zostaliby nam emeryt Cleber i Głowacki, który nie wiadomo czy przedłuży kontrakt i zostanie. Pozostaje mieć nadzieję, że to się okaże nielegalnym przekrętem bo inaczej nam się obrona może w przyszłym sezonie posypać. Oby z tą interpretacją podaną przez Ochalika zgodziły się władze UEFA bo tam pewnie sprawa trafi. Wygląda to na niejasną sytuację prawną. Powód: Ochalik
Ostatnio edytowane przez Gabri : 19.06.2008 o godz. 16:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeszcze sie okaze ze sobie Kokoszka totalnie zawali kariere, bo jak slowa Ochalika okaza sie prawdziwe(ze dopiero od pol roku ma prefesjonalny kontrakt), to bedzie mial przerabane. W klubie po takiej akcji napewno nikt mu juz nie zaufa.
Wogole to ten chlopak ma banie poryta, no ale coz.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Pogratulowac Leo i jego przydupasom za robienie wody z mozgu Adamowi.
To raz. Dwa Adamowi jakos ciagle sie cos niepodobało,strzelał fochy ,bo ciagle uwazal "Gram u Leo ,wiec miejsce w Wisle mi sie nalezy",a u Skorzy ,wcale za to ze sie jest reprezentantem miejsca w druzynie nie ma.. Pozatym Juz Ochalik to zdementowal,tylko jesli on juz byl gotwy by odejsc,to co z niego bedzie za zawodnik...z przymusu Ehhh troche mimo wystzko mnie ta inf zdenerwowała,bo myslalem ze Adam wreszcie skupi sie na grze w klubie,a tu dupa,a el LM coraz blizej. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co Ochalik zdementowal? Powiedzial ze pismo wplynelo.
AL episma mialo wplunac w maju a nie teraz. Jakie sto dziwne |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozostaje mieć nadzieję, że UEFA przyzna klubowi rację w tym sporze, ale i tak przez to wszystko kwasy pewnie będą w drużynie, a Adam może zacząć strzelać fochy jak Dudka, czy Uche. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kokoszka to niech się lepiej weźmie za ostry trening a nie wylewa żale i fochy. Leo mu naopowiadał głupot jaki to on wspaniały jest i się gówniarzowi we łbie po.......iło.
Na obecna chwilę to Cleberowi i Głowackiemu to może najwyżej piłki podawać. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=13299
Głos w tej sprawie zabrał również sam Kokoszka. - Chciałbym zdementować pogłoski mówiące o moim transferze do klubu Torino. Bardzo proszę o nie publikowanie niepotwierdzonych informacji. Nie chciałbym, aby kibice Wisły Kraków byli wprowadzani w błąd - powiedział młody wiślak. - Torino to plotka, chociaż całkiem sensacyjna. W tym momencie jestem zawodnikiem Wisły Kraków. W przypadku zmiany poinformuję o tym wszystkich, a na pewno w pierwszej kolejności media - dodał popularny "Kokos". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie jak zwykle media tylko szum wokół potrafią wywołać.Lepiej by się zająć kto przychodzi a nie kto odchodzi.Bo Dudka i Kokoszka nie grali w pierwszym składzie w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wg prawników, których zatrudnia klub, Kokoszka ma profesjonalny kontrakt od pół roku a więc o Websterze mowy być nie może.
Jeżeli jest inaczej, to niestety ale po raz kolejny klub przejechał się na opiniach prawnych, za które słono płaci. Najpierw Praski, potem Heller itd. Niestety ale jest - choć nie bezpośrednio - wina klubu. Ja tam w tak gigantycznego pecha nie wierzę. Choć nie wydaje się również możliwe, żeby taki podmiot gospodarczy jak Wisła w tak istotnych sprawach jak kontrakty opierał się na jednej tylko opinii. Ale zobaczymy. Generalnie śmieszy mnie jeźdżenie po Bednarzu - on nie może być winny wszystkiemu w tym klubie... W pomieszczeniach pod trybuną E ponoć jest już grzyb jak cholera - i co, to też wina Łysego? Bez względu na to, jak sprawa się zakończy, kariera Kokoszki w Wiśle jest skończona. Szkoda, trochę zabrakło mu cierpliwości + Leo namieszał mu w głowie. Wobec takiej postawy zawodnika żegnam go jednak bez żalu. Ze nie dostawał szans? Bez przesady, na wiosnę grał już naprawdę sporo. A nie grał więcej tylko dlatego, że na tą chwilę jest po prostu słabszy od Głowackiego i Clebera. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czy wyszlo na to, ze zaczeto wieszac psy na wychowanku Wisly na podstawie plotki?
Siedze na tym forum juz ktorys rok i za kazdym razem podczas sezonu ogorkowego wielu z Was (w tym pewnie i ja) zyje plotkami, chlapiac ozorem na lewo i prawo. Wydaje mi sie, ze zamiarem administratora forum przy tworzeniu tego tematu byla dyskusja o dokonanych transferach lub potwierdzonych przez klub rozmowach. W pamieci mam czasy, kiedy rzucalismy tu nazwiska Misana, Mezyka czy innych zawodnikow tego pokroju w kontekscie wzmocnien. Dajmy sie rozkrecic karuzeli i poczekajmy na konkrety . |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|