|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Niemcy - Austra 3-0 to jest minilany wynik (zakładając dziś naszą wygraną), nie będą Niemcy ryzykować, że przez jakiś przypadek odpadną bramkami. A Austria raczej nie bedzie mieć nic przeciwko, oni wolą 100x bardziej awans Niemców niż Polaków. To jest dziwny naród, o wiele, wiele gorzej nastawiony do nas niż Niemcy.
Bilans bramek: Niemcy +1 Chorwacja +2 Polska -2 Austria -1 Nawet jak wygramy 2x po jednej bramce to mamy Polska 0 Chorwacja +1 Trzeba ze 3-0 dziś pojechać Austrię
Ostatnio edytowane przez Awe : 12.06.2008 o godz. 19:07.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W dupe to wszystko. Już nie mówię, żeby awansowali, ale żeby chociaż sie łudzić można jeszcze było. A tak to już po mistrzostwach. Najbardziej denerwujące jest to ,że Niemcy odpuścili ten mecz kompletnie. Beż pressingu, dopiero po bramce coś zaczęli biegać. Po prostu wiedzą ,że wystarczy wygrać z Austrią i po problemie.
Chociaż się postarajmy w tych ostatnich meczach , żeby z honorem się pożegnać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
W 1906% popieram !!! Jak stukniemy Austriaków dwoma golami i w ostatnim meczu wygramy z Chorwacją jednym golem to będą decydowac karne (tak jak jest mozliwe w meczu Turcji z Czechami). Tak więc musimy wygrac z Austrią. Może to brzmi nieprawdopodobnie ale wszystko w nogach Naszych piłkarzy. I więcej optymizmu !!!
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
||
Chorwatów ten mecz to niby nic nie kosztował? A raz na jakiś czas może i do nas się uśmiechnie los - hę? Cytat:
Wyeliminować jeszcze Ballacka z gry i.. może być różnie. Cytat:
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|||
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nadmienie jeszcze ze Podolski dostal paralizu i juz nie potrafi sie cieszyc z bramek :(
To straszne....przeciez on ma polskie serce!!! Wilku powiem tak : 1) Niemcy wygrywaja z Austria i...i koniec ![]() 2) Niemcy wygrywaja z Austria, my rowniez...przeslanki by pokonac swietnie ustawionych Chorwatow sa? Nie ma...przykre. 3) Cokolwiek mam dodawac? Ja nie marudze, ja po prostu widze braki, prawa obrona, potem pomoc i inne duperele ale prawda jest bolesna ze...nie mamy ataku. Brozek to kaleka na takie turnieje, Zahor i Zuraw to jedna bajka tylko ze jeden juz sie skonczyl a drugi nawet sie nie zaczal. Sagan?Przepraszam, dobrze moze isc w lidze ale to wszystko. Nie mam czasu wymieniac geniuszy ligowych ktorzy w reprze mogli jedynie podawac bidony. Gdzie sie to zaczyna? W SZKOLKACH KTORYCH NIE MA I KTORYCH NIE BEDZIE wiec albo bierzemy Rogera i innych ktorych mozemy albo milczymy jak dostajemy baty bo nasze szkolenie jest na poziomie Burkina Faso a ludzie typu Matusiak, Smolarek, Zurawski, Krzynowek to sa dobrzy ale na pici polo po 23. Zahor, Smolarek, Sagan - ****a strach sie bac......myle sie? CHorwaci naucza pokory reszte. Jestesmy od nich kilka lat swietlnych i zobaczycie to niebawem.Daje na ten cel moje nerki i serce.Realizm sie klania. Niemcy nawet po orgii oralno-analnej przejada Austrie jak chca bo musza...tyle. Taka druzyna nie wyjdzie? Nie ma mowy to nie Polska- mierna wierna i tyle.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 12.06.2008 o godz. 19:15.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mianowicie dwie sprawy.
Zobaczymy ilu pozostanie zwolenników Leo po meczu z Chorwacją lub po dzisiejszym. Zostawmy już te sensacyjne powołania, i bez tego moim zdaniem " Don Leo " wypada blado na każdej płaszczyźnie w porównaniu chociażby do trenera Szwajcarii ( tak, tak pomimo porażek ) czy chociażby Szwecji ( uwzględniając jakimi zawodnikami dysponują ). Jedziemy do domu i już... nie dlatego że przegraliśmy z Niemcami ale dlatego jaki poziom prezentujemy od ostatnich miesięcy... Leo na bruku ? według mnie bardzo prawdopodobne. Zapomnijcie o matematyce bo jak sam holender mówi futbol to nie matematyka, a ja nie jestem marzycielem. Jedziemy do domu z trzema lub jednym punktem ( oczywiście wywalczonym dzisiaj ) moje typy były / są następujące: Niemcy - Polska 2:0 , Austria - Polska 1:1, Polska - Chorwacja 1:3 i oby się nie sprawdziło ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
1.Polska 2.Chorwacja |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeszcze się okaże, że łatwiej nam będzie wyprzedzić Niemców w stosunku bramkowym (po ewentualnych 2 naszych zwycięstwach).
W końcu Chorwaci mają +3, a Niemcy +1. Jeżeli chcemy się jeszcze liczyć to musimy dziś wygrać co najmniej 2:0. Myślę, że przed meczem z Austrią na razie nie ma co dalej spekulować. Zobaczymy jak będzie.
Ostatnio edytowane przez Alexander94 : 12.06.2008 o godz. 19:12.
![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Uklad jest taki niestety, ze Chorwacja nawet po dwoch zwyciestwach nie moze byc pewna awansu. I dlatego z Polska nie odpusci. A jak potrafia grac kiedy sa zmobilizowani - mozna bylo zobaczyc dzisiaj.
Najbardziej realny scenariusz, ktory bylby dla Polski korzystny, to wysokie zwyciestwo z Austria i pozniej walka o chocby minimalna wygrana z Chorwatami. Inna sprawa, ze nie rozumiem dlaczego wszyscy dopisali juz Polsce 3 pkt za dzisiejszy mecz. To wcale latwie spotkanie nie bedzie. Wystarczy sobie przypomniec, ze Chorwaci nie istnieli w 2 polowie meczu z Austriakami. |
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tiaaaa odpuścili - są średniakami i tyle.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A właśnie, Podolski ma chorwackie korzenie, nie cieszył się po bramce
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Sznycle są tak słabe, że nawet jakby się Podolski z Ballackiem zalali w trupa to i tak ich powiozą. Zresztą pamiętajmy, że to mecz braterstwa, więc Austriacy nie będą chcieli zrobić niemieckim "przyjaciołom" krzywdy i się dogadają jak na MŚ '82. Niemcy nie są w ciemię bite.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Info "z czuba"
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja tylko chciałbym nadmienić, że na mudialu 2002 w naszej grupie padły m.in. takie wyniki: USA-Portugalia 3:2 oraz Portugalia-Polska 4:0. Ale to nie przeszkodziło nam w tym, żeby ograć jankesów 3:1 w ostatnim meczu. Dlaczegóż więc nie miałoby być podobnie w meczu z Helwetami? (Zachowując wszelkie proporcje między tamtymi a obecnymi rywalami grupowymi)
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
Trzeba wygrac najpierw z Austria ,a pozniej bedziemy liczyc na cud |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To w takim wypadku Niemcy nie nabiją sobie bilansu na Austrii.
Czyli bilans pomiędzy zainteresowanymi drużynami: Niemcy +1 Polska -2 - bez jednego meczu Chorwacja +1 - bez jednego meczu. Musimy wygrać dzisiaj obojętnie ile i potem minimum dwoma bramkami z Chorwacją ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najbardziej zal mi w tym wszystkim Beenhakkera, Hoeka i reszte pracujacych z kadra Holendrow. Nie zal mi ani troche pilkarzy czy kibicow.
Leo powinien zostac nawet gdyby dwa pozostale mecze zostaly przegrane. On i tak wycisnal z tych chlopakow co sie dalo. Niestety taki jest poziom polskiej pilki i chocby przyszedl tu Mourinho to wiele lepszych wynikow od Holendra nie osiagnie. Po prostu mamy slabych pilkarzy, ktorzy siedza na lawce w przecietnych klubach europejskich.. Reprezentacja i tak gra ponad ich poziom w tej chwili. Lepszego trenera sie nie znajdzie. Lata zaniedban w szkoleniu mlodziezy, brak systemu, infrastruktury stawiaja polska pilka w takim a nie innym miejscu. Moze gdyby Beenhakker moglby pracowac tu z 10-15 lat, zoorganizowac caly system pilki noznej w Polsce, bo tu trzeba budowac od podstaw, to wtedy mielibysmy szanse na sukcesy w pilce noznej. Inaczej nic sie nie wyczaruje, bo nie ma materialu. I powtarzam on i tak z nich wycisnal wiecej niz sie dalo... Ze slabych pilkarzy, ktorzy nie znajduja uznaznia w bardzo przecietnych zagranicznych klubach. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Pozatym dzis wcale sie nei zdziwe jak zremisujemy albo nawet wtopimy |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wiara dobra rzecz, ale jak to policzyć na spokojnie to za dużo musiało by się zdarzyć po naszej myśli.
Pierwsza sprawa wygrywamy dzisiaj, następnie niemcy przegrywaja lub remisują z austrią. W takim przypadku musimy zremisować z chorwatami bądź ich ograć bo przy takiej samej liczbie punktów decyduje bezpośrednie spotkanie. To jest oczywiście wariant bardzo optymistyczny, bo według mnie niemcy ograją austryjaków, a wtedy musielibyśmy wygrać z chorwatami 2-0. Każdy zespół miałby po 6 pkt ale liczyły by sie tylko wyniki pomiędzy zainteresowanymi. Niemcy 2-0 z Polską i 1-2 z Chorwacją, Chorwacja 2-1 i 0-2, Polska 0-2 i 2-0 - bilans goli Niemcy 3-2, Polska 2-2, Chorwacja 2-3. Ile osób wierzy w tak szczęśliwy zbieg okoliczności? To co się dzisiaj wydarzyło stawia nas nie pod ścianą, ale pod chińskim murem. Szczerze mówiąc to nie wiem z czego cieszyli się komentatorzy - jesteśmy w arcytrudnej sytuacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja .......e ale to sa osly.Placa tym kretynom gruba kase a oni nawet nie maja pojecia o matematyce:/
Pierwszy Hajto gratulujacy juz Chorwacji awansu Drugi Bozydar.....Chorwaci raczej nie wystawia przeciw nam rezerw bo wlacza o 1 miejsce(w domysle 2 juz maja) Rece opadaja. Generalnie trza wygrac 2 bramkami z Austria a potem minimum 1 z Chorwacja. W zaleznosci czy by bylo 2-0 czy np 3-1 z Austria to przy 1 bramkowym zwyciestwie z Chorwacja beda karne badz awansujemy bez. Ogolnie szanse mizerne ![]() nesta- mysle tak samo ale wiesz dobrze ze jak dzis nie wygramy to zjedza go:/
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.06.2008 o godz. 19:26.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Teraz tak. Robimy Austrię dwoma bramkami, Chorwaci pewni awansu puszczaja nam ostatni mecz i rozgramiamy ich 1:0, Niemcy z panika w oczach remisują z Austria w ostatnim meczu i Podolski może odwiedzić rodzinę w Gliwicach już 17 czerwca.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Piwo w dlon, wiara w serca, sila w kciuki, dzwiecznosc i ton w gardla i jedziemy z tym koksem. Tak czy siak Polska....na zawsze.
Czekamy... AMEN ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Do Boju Polsko!!!!!!!!!!!!
Dajcie nam jeszcze nadzieję. Do trzech razy sztuka. Może wreszcie wygramy pierwszy mecz o wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z Austrią wygramy 2-1, dla Polski 2 bramki Dudka, co by go drożej sprzedać, dla Austrii samobój Rogera i gitara. Ale Chorwaci faktycznie pokazują, że grać potrafią. Niestety.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Liczmy na zwyciestwo dziisiaj i wtedy bedzie dopiero myslec o kolejnym przeciwniku jakim jest Chorwacja!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
PS najlepszy był wczorajszy komentator co nie wiedział czy Szwajcaria odpada ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|