The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2026, 17:42
Jest duża różnica na plus w porównaniu do ubiegłego sezonu, jeśli chodzi o poziom zmienników i głębię składu.
Teraz jeszcze konkretny zawodnik numer 6, który z marszu wskoczy do składu, najlepiej schodzimy z wysokiego kontraktu Omicia puszczając go na wypożyczenie do 1.ligi / poza Polskę i do końca okienka podpisujemy dwóch kozaków na jakąkolwiek pozycję.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2026, 18:40
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Problemem jest to że my się nie musimy dowiadywać ważne żeby Pan trener to jak najszybciej załapał
Ja myślę, że on wie, ale jak to Jop: skoro w Excelu komórki wyświetlają się dla Urygi na zielono to nie ma jak go odsunąć.
Trzeba pokazać wszystkim, że ten Excel jest diabła wart i wykazać to w terenie.
4 mecze powinny wystarczyć.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2026, 19:18
Youan pokazał się znakomicie. Przez te 45 minut gry wniósł więcej jakości na prawą stronę i skrzydło niż wnosili we wcześniejszych sparingach Kuziemka z Duarte.

Wygląda na bardzo konkretnego zawodnika i potencjalnie duże wzmocnienie. Nie dziwię się, że otwierał listę życzeń klubu.

Mam nadzieję, że jak najszybciej dostanie możliwość potwierdzenia tego w pierwszym składzie w meczach ligowych. Jeśli tylko fizycznie da radę wytrzymać około godziny, nie bałbym się go wpuścić nawet już na mecz z Katowicami. To już dziś inna półka niż Kuziemka czy Duarte.

Z młodych najbardziej podobali mi się Staszak oraz Kutwa. Ten pierwszy wreszcie pokazał coś interesującego i to pomimo, iż grał nie do końca na swojej pozycji, bo bardziej po lewej stronie w pierwszej połowie. Coś może być z niego w przyszłości, o ile będzie dobrze prowadzony i na przykład zostanie wypożyczony do jakiegoś sensownego klubu na kolejny sezon, aby grał i się rozwijał.

Kutwa, którego lubi Drozd, też robi postępy. I to widać. Straszny jest kontrast w jego ruchach a ruchach Urygi na boisku na płaszczyźnie dynamiki, szybkości, zwrotności i lekkości. Jeśli poprawi jeszcze parę elementów, takich jak walka kontaktowa i ustawianie się, oraz nabierze doświadczenia, w przyszłości może być naprawdę bardzo dobrym środkowym obrońcą.

Alan pomimo strzelenia gola, momentami dalej rusza się po boisku jak emeryt. Jeśli poważnie dostanie miejsce w podstawowym składzie, można drżeć o jakość naszej gry obronnej i dynamikę reakcji w tyłach: nowy Francuz się nie rozdwoi i nie da rady nadrabiać wszystkich jego błędów i ociężałości. Uryga swoje lata też ma i szybszy oraz zwrotniejszy już raczej nie będzie.

Jordi znów rozczarowujący. Oby nowy Szwajcar jak najszybciej był gotowy do gry.

Krzyżanowski pomimo wpisania się na listę strzelców sporo błędów i niedokładnych zagrań, także w defensywie. Lelieveld ciągle jest moim zdaniem lepszą jakościowo opcją na lewą obronę od niego.

"Dzik" na szóstkę nadal bardzo potrzebny.

I mam nadzieję, że niektórzy przestaną robić z Dudy w tym momencie sensownego rozgrywającego, bo po raz kolejny pokazał, że dobrym kreatorem gry to on na razie jeszcze nie jest. Ma swoje atuty, ale od Zielińskiego na razie dzieli go przepaść.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.07.2026 o godz. 19:27.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.07.2026, 19:40
Marcinku wszystko rozumiem, jesteś znawca i analitykiem futbolu wybitnym, ale żeby po 45 minutach stwierdzać, że to inna półka niż x czy y? Czy to aby na pewno obiektywne?

Nie twierdzę, że Youan nie będzie kotem - daj los, aby nawet był w stanie obstawić obydwa skrzydła i wygrywajmy w 10.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2026, 19:49
Youan faktycznie się wyróżniał. Można jedynie zastanawiać się czy to nie efekt świeżości, bo nasi pozostali gracze mają w tym momencie sporo ciężarów w nogach.
Oby potwierdziło się to, co pokazał.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 18.07.2026, 21:52
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Youan pięknie się przywitał - prawe skrzydło może być jego główną pozycją w naszej taktyce. Widać, że w grze defensywnej - podobnie jak Kuziemka - nie jest orłem, ale szybkościowo i siłowo przebija Maćka (który dziś dał piękną asystę przy golu na 2:1). Jest to skok jakościowy w porównaniu do Kissa czy Nikaja
Hmm, OK. Bo ja odniosłem wrażenie, że jednak w defensywie potrafi dać dużo więcej. I właśnie taki miał być wymóg Jopa co do nowego skrzydłowego.

P.S. widzę wpisy "wypychające" Staszaka na kolejne wypożyczenie. Ale po tym co dzisiaj widziałem, to nie wiem, czy jednak nie zostanie walczyć o pierwszy skład.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 18.07.2026 o godz. 22:16.
Współwłaściciel, współsponsor
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.07.2026, 22:42
Markus napisał(a):Wyświetl post
Youan pokazał się znakomicie. Przez te 45 minut gry wniósł więcej jakości na prawą stronę i skrzydło niż wnosili we wcześniejszych sparingach Kuziemka z Duarte.

Wygląda na bardzo konkretnego zawodnika i potencjalnie duże wzmocnienie. Nie dziwię się, że otwierał listę życzeń klubu.

Mam nadzieję, że jak najszybciej dostanie możliwość potwierdzenia tego w pierwszym składzie w meczach ligowych. Jeśli tylko fizycznie da radę wytrzymać około godziny, nie bałbym się go wpuścić nawet już na mecz z Katowicami. To już dziś inna półka niż Kuziemka czy Duarte.
(...)
Jordi znów rozczarowujący. Oby nowy Szwajcar jak najszybciej był gotowy do gry.
Youan nie ma przepracowanego obozu więc jak będzie wchodził to na ogony. W pomeczowym wywiadzie Mariusz Jop mówił o 4-5 tygodniach.

Niestety w temacie Gimeno ponoć nawet dłużej.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 19.07.2026, 10:45
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Youan nie ma przepracowanego obozu więc jak będzie wchodził to na ogony. W pomeczowym wywiadzie Mariusz Jop mówił o 4-5 tygodniach.
Jeśli rzeczywiście tak to będzie wyglądać, będzie to ewidentne marnowanie potencjału tego zawodnika, bo on już teraz, nawet bez przepracowanego obozu, pokazał, że przez 45 minut jest w stanie dać dużo więcej niż przez adekwatne 45 minut Duarte czy Kuziemka.

Nie wierzę, że po kolejnym tygodniu czy dwóch treningów z drużyną nie będzie w stanie zagrać dobrze jakościowo przynajmniej 60 minut meczu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2026, 10:58
Markusik już w sowim chorym łbie buduje podwaliny żeby paplać na Jopa. Już wynalazł super talent po 45 minutach meczu, już wie, że na bank będzie lepszy, że na bank powinien być gotowy na 60 minut meczu za pinć dni.
No a co się stanie jak nie wyjdzie w pierwszym składzie na Katowice, a Wisła przegra? Będzie .......enie idiotów jak markus czy drozd, że Jop ma lepszych zawodników na ławce ale z nich nie korzysta, bo liczy się hierarchia, betonowanie składu itd Dobre zjeby
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2026, 18:14
pepe72 napisał(a):Wyświetl post

Niestety w temacie Gimeno ponoć nawet dłużej.
Lepszy z ławki Younan niż Baniowski. Jeżeli Jop oczywiście nauczy się przeprowadzać zmiany przed 85-tą minutą...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.07.2026, 18:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markusik już w sowim chorym łbie buduje podwaliny żeby paplać na Jopa. Już wynalazł super talent po 45 minutach meczu, już wie, że na bank będzie lepszy, że na bank powinien być gotowy na 60 minut meczu za pinć dni.
No a co się stanie jak nie wyjdzie w pierwszym składzie na Katowice, a Wisła przegra? Będzie .......enie idiotów jak markus czy drozd, że Jop ma lepszych zawodników na ławce ale z nich nie korzysta, bo liczy się hierarchia, betonowanie składu itd Dobre zjeby
M to międzynarodowej klasy ekspert w temacie potencjału piłkarzy, gdyby Wisła wykazała nieco cierpliwości to po odbudowaniu miałaby na wiele sezonów supersnajpera za 2 tysiące euro miesięcznie, ale nikt w klubie się nie zna w przeciwieństwie do m.
M na trenera i dyrektora pionu sportowego, amen!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2026, 20:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Lepszy z ławki Younan niż Baniowski. Jeżeli Jop oczywiście nauczy się przeprowadzać zmiany przed 85-tą minutą...
Mamy szersza kadrę.
Mecze beda na większej intensywności.

Szybsze zmiany beda naturalnym następstwem grania w esa, a nie żadnym widzi mi sie Jopa
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.07.2026, 21:13
Nie chcę zapeszać ale ten nr 21 może być proroczy. W filmiku z treningu Jeremi delikatnym zamachem posadził bramkarza całkiem jak Franek.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary Wczoraj, 09:28
Youan w tym jednym sparingu pokazał więcej jakości niż Kuziemka i Duarte we wcześniejszych przed obecnym sezonem. To nie tylko moja opinia. Jak ktoś woli być ślepy, jego sprawa.

Czas pokaże, czy ja miałem rację, widząc w nim wartościowego i dużo potrafiącego zawodnika, czy wy, kłócąc się o to ze mną lub podważając te słowa.

I żaden M nigdy nie pisał, że Wisła będzie mieć super snajpera za 2000 euro miesięcznie, jeśli tylko wykaże się cierpliwością. To kolejne kłamstwo i bezczelna manipulacja.

Żaden M nigdy nie chciał porzucenia sprowadzania zawodników z hiszpańskiego rynku na rzecz kogoś takiego jak Omrani i nigdy nie pisał, że będzie to dobry ruch, który się w Wiśle sprawdzi.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary Wczoraj, 10:40
Youan w tym jednym sparingu pokazał więcej jakości niż Kuziemka i Duarte we wcześniejszych przed obecnym sezonem. To nie tylko moja opinia. Jak ktoś woli być ślepy, jego sprawa.

Czas pokaże, czy ja miałem rację, widząc w nim wartościowego i dużo potrafiącego zawodnika, czy wy, kłócąc się o to ze mną lub podważając te słowa..
99% kibiców widzi w nim świetny ruch a ty sobie dorabiasz ideologie co namniej jakbys sam go wyskautowal i wyslal leada do klubu.

Nawet bedac niewzywany do tablicy rozpoczynasz wojenki sam ze sobą. Wszędzie widzisz jakiś wrogów. Syndrom oblężonej twierdzy?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary Wczoraj, 10:56
Duarte w meczach sparingowych wygląda świetnie i miał m.in. sparing przeciwko Puszczy z 2 bramkami i asystą.
Więc mamy spory rozjazd mocnej podjarki Markusa z rzeczywistością.

Cykl manipulacji Markusa tak wygląda, że za miesiąc w co drugim poście będzie pisał o tym, jak wyimaginowani inni wpychali Starzyńskiego/Sukiennickiego/Kuziemkę do składu kosztem Czarnej Perły, a on jako jedyny "już wtedy wiedział".

Bez tworzenia wyimaginowanych innych, po tym jak już nie pisze długich analiz dla Kasperczaka ^^, pewnie nikt nie zwracałby uwagi na jego długie, słodkie pierdzenie, w którym musi udowadniać swą nieomylność i lepszość.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary Wczoraj, 15:05
Karherop napisał(a):Wyświetl post
99% kibiców widzi w nim świetny ruch a ty sobie dorabiasz ideologie co namniej jakbys sam go wyskautowal i wyslal leada do klubu.

Nawet bedac niewzywany do tablicy rozpoczynasz wojenki sam ze sobą. Wszędzie widzisz jakiś wrogów. Syndrom oblężonej twierdzy?
Karherop, "99% kibiców"? Liczyłeś wszystkich piszących na forum i X? Ciekawa statystyka, biorąc pod uwagę, że dosłownie przed chwilą Azorek pytał, czy moja ocena Youana jest "aby na pewno obiektywna", a Granat z Hejterkiem jak zwykle popłynęli z wyzwiskami czy swoimi fantazjami zamiast argumentów. Bo przecież nie można już teraz silić się na ocenianie występu tego piłkarza i na porównywanie go z innymi, gdyż ktoś potrafi to zrobić dopiero po kilku tygodniach. Więc albo to 99% nie do końca zgadza samo ze sobą, albo liczysz tak samo, jak przez lata liczyłeś potencjał swoich typów.

Bo to zabawne, że akurat Ty pouczasz mnie o "wojenkach samych ze sobą" i byciu niewywoływanym do tablicy choć przez ostatnią stronę co chwilę ktoś nawiązuje do tego, co pisałem. Przypomnę: to nie ja rozpocząłem tę wymianę, tylko mały wysyp postów podważających moje słowa o Youanie - a gdy odpowiadam, nagle to ja mam "syndrom oblężonej twierdzy". Klasyka: najpierw grupka zaczyna się pluć, a potem winny jest ten, do kogo plują.

I pytanie na koniec, całkiem serio: czy fakt, że przez całe życie jedyne, co miałeś do zaproponowania Wiśle, to budowanie zawodników pokroju Młyńskiego i wpychanie do kadry oraz składu rzekomo "solidnych ligowców", z czego kompletnie nic dobrego nie wyszło (a jedynie jak przy "solidnym ligowcu" Sapale Wisła wpadała w koszty i problemy) - tak na Ciebie działa? Czy to ta trauma sprawia, że wypisujesz podobne bzdury, zamiast po prostu odnieść się do tego, co napisałem o samym meczu?
Ostatnio edytowane przez Markus : Wczoraj o godz. 15:51.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary Wczoraj, 15:06
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Duarte w meczach sparingowych wygląda świetnie i miał m.in. sparing przeciwko Puszczy z 2 bramkami i asystą.
Więc mamy spory rozjazd mocnej podjarki Markusa z rzeczywistością.

Cykl manipulacji Markusa tak wygląda, że za miesiąc w co drugim poście będzie pisał o tym, jak wyimaginowani inni wpychali Starzyńskiego/Sukiennickiego/Kuziemkę do składu kosztem Czarnej Perły, a on jako jedyny "już wtedy wiedział".

Bez tworzenia wyimaginowanych innych, po tym jak już nie pisze długich analiz dla Kasperczaka ^^, pewnie nikt nie zwracałby uwagi na jego długie, słodkie pierdzenie, w którym musi udowadniać swą nieomylność i lepszość.
No i grogoriogreg oczywiście też musiał się od razu odpalić i wyprodukować swoje nonsensy - bo przecież liczba asyst czy bramek ze sparingu z Puszczą bynajmniej nie udowadnia i nie pokazuje, że Duarte w tych ostatnich sparingach dawał równą jakość co Youan w gubieniu krycia, pojedynkach jeden na jeden, dynamice, szybkości czy choćby technice. Ale po co się trudzić, skoro można rzucić "2 bramki i asysta z Puszczą" i uznać temat za zamknięty, prawda? I nawijać o rozjeździe z rzeczywistością.

I naprawdę doceniam, że w swoim pseudo-błyskotliwym wtręcie projektującym sobie przyszłość tak jak Ci wygodnie zaliczyłeś do "wyimaginowanych innych" takich forumowych ludzi-widma jak Azorek, hejterek, Karherop, którzy nawet dosłownie przed chwilą atakowali moje słowa - albo jak niegdyś FraMat, S1monik i jeszcze paru wielokrotnie wciskali do składu swoich faworytów kosztem lepszych zawodników.
Naprawdę mnie to rozbawiło. Nikt takich rzeczy w przeszłości nie robił, to tylko mój wymysł, by udowodnić swoją rzekomą nieomylność.

Zatem tak, jak ktoś palnie ewidentną głupotę, dalej będę na to reagował, bez względu na to, czy dla Ciebie oznacza to udowadnianie swojej nieomylności i lepszości czy inną twoją fantazję.

A tak zupełnie na marginesie - Kuziemkę, którego też raczyłeś przywołać, to akurat rzeczywiście chwaliłem i apelowałem, żeby zwrócić na niego uwagę w kontekście pierwszej drużyny jeszcze zanim stało się to modne. To też była ta błędna ocena rzeczywistych możliwości zawodnika i sensu stawiania na niego sprowadzająca się do chęci udowodnienia swojej rzekomej nieomylności, prawda? Jak to wspieranie Kuziemki współgra z twoją idiotyczną narracją i wizją w tej sprawie? Zastanowiałeś się nad tym?

Nie chodzi o przypisywanie sobie nie swoich zasług czy ego. Chodzi o prostowanie waszej błazenady, co czasem jest wyjątkowo zabawne.
Ostatnio edytowane przez Markus : Wczoraj o godz. 15:15.
(...)
"
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary Wczoraj, 17:37
Karherop, "99% kibiców"? Liczyłeś wszystkich piszących na forum i X? Ciekawa statystyka, biorąc pod uwagę, że dosłownie przed chwilą Azorek pytał, czy moja ocena Youana jest "aby na pewno obiektywna", a Granat z Hejterkiem jak zwykle popłynęli z wyzwiskami czy swoimi fantazjami zamiast argumentów.
Marcinku,

tylko zapytałem, czy 45 minut to nie za mała próba aby gościa oceniać, więc bardzo Cię proszę nie manipuluj wypowiedziami pod swoją tezę. Powiem Ci więcej - Youan pokazał się przez te 45 minut kozacko i wszystkim nam życzę, aby tak to wyglądało regularnie, niestety to tylko 45 minut. Więc może jednak rączki na kołderkę?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary Wczoraj, 17:52
Jeśli rzeczywiście tak to będzie wyglądać, będzie to ewidentne marnowanie potencjału tego zawodnika, bo on już teraz, nawet bez przepracowanego obozu, pokazał, że przez 45 minut jest w stanie dać dużo więcej niż przez adekwatne 45 minut Duarte czy Kuziemka.

Nie wierzę, że po kolejnym tygodniu czy dwóch treningów z drużyną nie będzie w stanie zagrać dobrze jakościowo przynajmniej 60 minut meczu.
Obstawiam, że nie jest gotowy by grać po 90 minut i musi ten brakujący trening dorobić.
Mamy tak szeroką kadrę, że jak zaczął teraz to będzie przed końcem okna wiadomo czy sobie poradził.
Jak widać, na pozycjach gdzie jest tłoczno młodzi idą na wypożyczenia - patrz Baniowski.

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary Wczoraj, 18:42
Marku dalej w swoim świecie żyje. Nadal nie dopuścił do siebie, że Omraniego wychwalał, ba, no może nie wychwalał, po prostu pisał prawdę, że Omrani ma potencjał bo 20 lat temu zagrał pięć minut w ekstraklasie francuskiej i na pewno nie ma nadwagi Dobry gościu.
Teraz to samo, chwalenie piłkarza, a jakby nie wypalił to by pisał pokażta mi wpisy gdzie ja kogoś chwaliłem Cyrk
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary Wczoraj, 19:21
azor napisał(a):Wyświetl post
Marcinku,

tylko zapytałem, czy 45 minut to nie za mała próba aby gościa oceniać, więc bardzo Cię proszę nie manipuluj wypowiedziami pod swoją tezę. Powiem Ci więcej - Youan pokazał się przez te 45 minut kozacko i wszystkim nam życzę, aby tak to wyglądało regularnie, niestety to tylko 45 minut. Więc może jednak rączki na kołderkę?
Ja odnosiłem się do tych jego 45 minut w porównaniu do tego, co wcześniej w okresie przygotowawczym pokazali w kilku elementach Kuziemka i Duarte - oraz w konkretnym kontekście tego, co Francuz zaprezentował, że już teraz umie zagrać, a nie w kontekście swoich, twoich czy kogokolwiek wyobrażeń - więc z łaski swojej przestań po raz kolejny pieprzyć jak w swoich fantazjach o przyrodzeniu Królewskiego.

Swoje dewiacje zostaw dla siebie.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary Wczoraj, 19:31
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
pisał prawdę, że Omrani ma potencjał bo 20 lat temu zagrał pięć minut w ekstraklasie francuskiej i na pewno nie ma nadwagi Dobry gościu.
Hejterku, w tym bełkocie swoich fantazji nie zapomnij jeszcze dodać, że pisałem, iż krasnoludki wykupią nam Messiego z USA i zakontraktujemy go na przynajmniej dwa lata, byśmy mogli grać w Lidze Mistrzów, a nowym trenerem Wisły będzie sam De la Fuente, bo z Hiszpani. Co się będziesz ograniczał w swoich rojeniach.

A jak zejdziesz na ziemię i zaczniesz kiedyś gadać o tym, co było naprawdę, to może wyjaśnisz nam, kiedy w końcu będzie to zapowiadane wielokrotnie przez Ciebie bankructwo Wisły pod ręką Królewskiego? Kiedy zaczynamy od tej czwartej ligi? Pogodziłeś się już z tym, że twoja czteroletnia wulgarna krucjata poniosła totalną klęskę? Dalej masz problem z odreagowaniem tego? Przeprosisz w końcu Rodado za nazywanie go totalnym szrotem i ogórem?

To było naprawdę, a nie tylko w świecie twoich fantazji.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary Wczoraj, 19:37
Te wojenki ad persona wskazują, że emocje na forum, w tym sezonie naszej buraczano-ziemniaczanej ekstraklasy osiągną wysoki poziom.
I ok.
Jedna uwaga: zwroty typu "nonsensy, "idiotyczna narracja", "Jak ktoś woli być ślepy, jego sprawa."
niewiele wnoszą merytorycznie a raczej pokazują rodzaj pogardy dla adwersarzy. Czego będziemy używać za parę miesięcy .... ?
Inwektyw zabraknie.
Ostatnio edytowane przez Grantar : Wczoraj o godz. 19:39.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary Wczoraj, 20:26
Jest AI do generowania obelg:
https://word.studio/tool/insult-generator/

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary Wczoraj, 21:20
Niestety, albo masze młode nadzieje wezmą się do gry, albo grać nie będą, bo piłkarze, którzy teraz przyszli na pełnym luziku są o klasę lepsi, a jak zaczną się starać, a zaczną bo tak wygląda profesjonalna piłka to różnica będzie kolosalna,

Już w ostatnim sparingu pierwszy skład w porównaniu do drugiego wypadł bladziutko.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary Wczoraj, 22:27
Ja odnosiłem się do tych jego 45 minut w porównaniu do tego, co wcześniej w okresie przygotowawczym pokazali w kilku elementach Kuziemka i Duarte - oraz w konkretnym kontekście tego, co Francuz zaprezentował, że już teraz umie zagrać, a nie w kontekście swoich, twoich czy kogokolwiek wyobrażeń - więc z łaski swojej przestań po raz kolejny pieprzyć jak w swoich fantazjach o przyrodzeniu Królewskiego.

Swoje dewiacje zostaw dla siebie.
No tak Marcinku tego nie napisałeś pozwól, że zacytuje:

"Mam nadzieję, że jak najszybciej dostanie możliwość potwierdzenia tego w pierwszym składzie w meczach ligowych. Jeśli tylko fizycznie da radę wytrzymać około godziny, nie bałbym się go wpuścić nawet już na mecz z Katowicami. To już dziś inna półka niż Kuziemka czy Duarte."

A wycieczka o przyrodzeniu....jesteś jedyną osobą, która używa tego jakże "dewastującego" argumentu, tylko nie wiem po co
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary Dzisiaj, 02:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Niestety, albo masze młode nadzieje wezmą się do gry, albo grać nie będą, bo piłkarze, którzy teraz przyszli na pełnym luziku są o klasę lepsi, a jak zaczną się starać, a zaczną bo tak wygląda profesjonalna piłka to różnica będzie kolosalna,

Już w ostatnim sparingu pierwszy skład w porównaniu do drugiego wypadł bladziutko.
To jest brutalna rzeczywistość którą wiele osób próbuje zaklinać, ale albo Wisła grająca o cokolwiek poza rozpaczliwym utrzymaniem, albo Duda w składzie. Nie da się pogodzić ambicji sportowych z ciągnięciem za uszy leszczy z większą liczbą piłkarskich braków niż zalet.

Oczywiście, zawsze winny jest ktoś inny, że nie doskoczył, nie strzelił, nie wygrał główki po beznadziejnym stałym fragmencie, nasz z metra cięty Zieliński oczywiście albo utykał, albo dzień wcześniej miał rozwolnienie - jeszcze się nie zdarzyło żeby błąd popełnil.
Można się tak bawić, ale wcześniej czy później ten albo inny trener pójdzie po rozum do głowy.

Wszystko co umie Duda Igbekeme robi lepiej, ale Jop będzie rżnął głupa o rywalizacji i hierarchii. Jedyne ustępstwo wobec rzeczywistości na jakie nasz trener jest gotów to prawdopodobnie uznanie, że wyjście parą kurdupli w środku pola na Katowice to samobójstwo. Dobre i to, bo po wcześniejszych sparingach myślałem że będzie totalna odklejka, na zasadzie "gramy swoje i nie patrzymy na przeciwników". To że wyjdzie gorszy z pary, trudno...

Nasz sprawdzian generalny to była męczarnia. Drużyna pozbawiona szybkiego rozegrania i stałych fragmentów, waląca głową w mur, licząca na indywidualne akcje Bozicia i Duarte. Jakieś standardy rozegrania, próby rozciągnięcia przeciwnika, szybkie wyjście do kontry - a po co to komu?
Nie wiem czemu Jop upiera się przy tym żeby Duda był wykonawcą stałych fragmentów, od czterech lat widać że on nie ma o tym pojęcia. Serio nikt z jego żelaznej 90-minutówki nie umie tego zrobić lepiej? Bozić, Duarte, Krzyżanowski, Kuziemka to takie same drewniaki jak Kacper? Przecież stałe fragmenty to podstawa w tej lidze!

Mam nadzieję że mamy rozpoznane potencjalne opcje nie tylko jeśli chodzi o zawodników - tyle wyniosłem po sparingach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : Dzisiaj o godz. 02:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary Dzisiaj, 07:37
Niechętnie, bo nie lubię Ciebie, a lubię Dudę, przyznam Ci rację. Duda jest za wolny na ekstraklasę. Albo zacznie grać szybciej, jak Igbekeme, albo ławka.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary Dzisiaj, 07:39
... nawalanie w Dudusia ....
Oczywiście trochę masz racji ale poczekaj kilka kolejek, pewnie też będą opcje gry bez Dudy i wtedy będzie można coś napisać tak definitywnego. Póki co zakładanie, że trener to bałwan i wstawia Dudę jest mało eleganckie , nie mówiąc już o elegancji w stosunku do Kacpra.

Mam nadzieję że mamy rozpoznane potencjalne opcje nie tylko jeśli chodzi o zawodników - tyle wyniosłem po sparingach.
Jeśli nie chodzi tylko o zawodników to o co jeszcze ? jakie opcje ? Ustawienie ?.
Ostatnio edytowane przez Grantar : Dzisiaj o godz. 07:43.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów