The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2026, 15:08
As napisał(a):Wyświetl post
C sie nie wyprzedalo bo sa kolonie letnie i tych ludzi nie ma w Krakowie.

A tak powaznie to jest srodek wakacji, ludzie na urlopach a dodatkowo ceny jak na lige mistrzow.

Jest to jednak pewien znak czasow ze sie ludzie krzywia na frekwencje w okolicach 20 tysiecy.
Z C to jest tak, ze jak nie grozi SOLD OUT, to bilety dobrze sie srzedaja w dniu meczu. Ale raczej tam zbyt wielu nie dojdzie. Jak napomniales to wiekszosc mlodziez "wegetujaca" na kieszonkowym od starych....i te (obecnie chyba) 130 zl to spore nadszarpniecie ich budzetu....Braknie do konca wakacji na szlugi i piwo z Zabki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.07.2026, 15:41
Ulgowe na C kosztuja 84 zl a nie 130.

Ceny beda wyzsze dopiero w dniu meczu
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.07.2026 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 07.07.2026, 16:09
No fakt. Cena w PLN, a ile to piw w Żabce..
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2026, 16:15
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Gdzie teraz jest "Jaro" nie jest istotne w kontekście jego zapowiedzi z grudnia.
Sugerujesz, że walne może się odbyć bez głównego udziałowca, co w praktyce oznacza, że żadna wiążąca decyzja na nim zapaść nie może?

Cytat:
A miało być tak:
W poniedziałek najważniejsze było już walne zebranie. I tutaj zaczęło się od trzęsienia ziemi, czyli informacji, że kolejne walne odbędzie się nie w grudniu za rok, a już w czerwcu. Skąd taka zmiana? Wszystko wskazuje na to, że dotyczyć to będzie zmian w akcjonariacie Wisły, które będą wymagały zatwierdzenia przez walne zebranie spółki.
A doczytałeś, to co napisałem, że to walne może się odbyć po to,
Cytat:
żeby pewnego rodzaju rzeczy posprzątać i być może w troszeczkę innej konfiguracji zbudować.
To są słowa Królewskiego z wywiadu z Karczem z grudnia, gdzie Karcz dopytywał po co to walne w czerwcu. Więc to:
Cytat:
Spróbuję wytłumaczyć.
Królewski pod koniec ubiegłego roku doszedł do wniosku, że sam tego dalej nie jest w stanie ciągnąć.
Wniosek jak najbardziej był/jest trafny.
to nie żadne "wytłumaczenie", a czyste spekulacje. Nie ma to jak rozliczać kogoś z własnych wymysłów, które się przyjmuje za pewnik.

A to Królewski decyduje o tym, do kiedy konkurs ma być rozstrzygnięty, że należy go z tego rozliczać? Oficjalna informacja jest taka, że konkurs, z którego o dofinansowanie projektu budowy centrum informatyczno-badawczego, ma być rozstrzygnięty dopiero po zakończeniu naboru wniosków, a ten trwa do 30 listopada 2026.

Cytat:
Co z tego wynika?
Że konkurs powinien być rozstrzygnięty do 31 marca tego roku.
A tu coś mogło być pomieszane, być może chodzi raczej o ten drugi program, z którego miała być finansowana rozbudowa infrastruktury sportowej, bo tutaj pierwsze decyzje już zapadają. Ale tutaj wniosek został złożony, ale ministerstwo nie ma jakichś konkretnych terminów na decyzję. Nie ma też informacji o jego odrzuceniu, co oznacza, że nadal jest procesowany. Czy oczekujesz, że Królewski będzie co miesiąc informował, że ministerstwo dalej analizuje wniosek?

Cytat:
No cóż, wróćmy do faktów a nie Twoich opinii.
Nic z tego, co napisałem to nie są żadne "moje opinie", a cytaty i informacje wyszukane w sieci. W przeciwieństwie do tego co podajesz jako "fakty".
Współwłaściciel, współsponsor
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 07.07.2026, 17:03
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ktoś chyba sobie jaja robi

Promocja wydarzenia? Sugerujesz, że z tych 60 000 które podskakiwały na rynku miesiąc temu ktoś nie wiedział, że będzie Mecz Jubileuszowy w lipcu?
Prawdziwe świętowanie jubileuszu ( i awansu) było na Rynku.
Super wydarzenie pod względem kibicowskim jak i marketingowym.
Virale z tego wydarzenia zrobiły doskonałą robotę wizerunkową.
Bo to było szczere, autentyczne, bez cienia nadęcia i z klasą.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Najwierniejszym zachciało się bojkotu, bo przeciwnik im nie pasuje...

Kompromitacja i tyle.
Kompromitujesz to się Ty i to kolejny raz.
Co, nie sprawdziła się twa narracja, że będzie full, że kupujcie bilety na epokowe wydarzenie bo zaraz nie będzie?
No trudno przyznać, że to były urojenia...
Wiec weźmy pałkę i obrzućmy naszych kibiców, że się "obrazili", że se wycierają gębę Wiernością, że bojkotują
Bo na tym meczu trzeba być jak na pochodzie pierwszomajowym.
Kogo nie ma ten wróg!

Tak tak, jakbym czytał Czuchnowskiego...

Każdy normalny widzi, że problem jest gdzie indziej.
Sprowadzono klub celebrycko-serialowy i taka decyzja ma określony odbiór.
Czy my coś na tym ugramy to się okaże.
Jakby nie było, zyczę jak największej frekwencji oraz aby marketingowo to choć w części przybliżyło się do wydarzenia z Rynku.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 07.07.2026, 17:19
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Sugerujesz, że walne może się odbyć bez głównego udziałowca, co w praktyce oznacza, że żadna wiążąca decyzja na nim zapaść nie może?

A doczytałeś, to co napisałem, że to walne może się odbyć po to,

To są słowa Królewskiego z wywiadu z Karczem z grudnia, gdzie Karcz dopytywał po co to walne w czerwcu. Więc to:

to nie żadne "wytłumaczenie", a czyste spekulacje. Nie ma to jak rozliczać kogoś z własnych wymysłów, które się przyjmuje za pewnik.
Królewski zapowiadajacy walne w czerwcu.
Mija czerwiec i cisza.
Wniosek - Królewski może sobie gadać co chce a Ty go zawsze usprawiedliwisz.
Ok.
Lubisz być traktowany przez niego jak rybka akwariowa, rozumiem, przyjmuję do wiadomości.
Ale nie kpij z mojej inteligencji twierdząc, że wyjazd do Chin jest usprawiedliwieniem

A tu coś mogło być pomieszane, być może chodzi raczej o ten drugi program, z którego miała być finansowana rozbudowa infrastruktury sportowej, bo tutaj pierwsze decyzje już zapadają. Ale tutaj wniosek został złożony, ale ministerstwo nie ma jakichś konkretnych terminów na decyzję. Nie ma też informacji o jego odrzuceniu, co oznacza, że nadal jest procesowany. Czy oczekujesz, że Królewski będzie co miesiąc informował, że ministerstwo dalej analizuje wniosek?

Nic z tego, co napisałem to nie są żadne "moje opinie", a cytaty i informacje wyszukane w sieci. W przeciwieństwie do tego co podajesz jako "fakty".
To Królewski zapowiedział, że Ministerstwo rozstrzygnie sprawę w ciągu 3 miesiecy.
Nie zastrzegł w stylu, że złożyliśmy wniosek i czekamy na odpowiedź.
Tylko twardo- 3 miesiące.
A ja tylko oczekuję konsekwencji i traktowania mnie, jako kibica, poważnie.
Rozumiem, że Tobie to nie przeszkadza.
Ok.
Ale nie kpij z mojej inteligencji twierdząc, że Królewski może sobie gadać co chce, a ja, jako kibic, nie mam prawa rozliczać go z tego gadania
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 08.07.2026, 14:07
Cytat:
Królewski zapowiadajacy walne w czerwcu.
Zapowiedział czy ogłosił formalnie? Tylko to drugie jest wiążące, pierwsze jest co najwyżej przedstawieniem planów, a te przez pół roku, np. na skutek jakichś nieprzewidzianych wcześniej okoliczności, mogą się zawsze zmienić. A po za tym, jeśli by się okazało, że zgodnie z publiczną zapowiedzią, będzie ono potrzebne jedynie do korekt technicznych w akcjonariacie, to kto miałby tego wyczekiwać tak niecierpliwie, że trzeba z tego robić całe szopki z ogłaszaniem zmiany tychże planów?

Cytat:
To Królewski zapowiedział, że Ministerstwo rozstrzygnie sprawę w ciągu 3 miesiecy.
Szukam i szukam, i znalazłem jedynie to:
Cytat:
- Przy budowie chcemy bazować na intelekcie * podkreśla Królewski. - Pracujemy nad partnerstwem biznesowym, który będzie dostarczał moce obliczeniowe. To strategiczny projekt na 120-lecie, mam nadzieję, że w marcu-kwietniu ujrzy światło dzienne.
Nie sposób odczytać tego tak, jak to podałeś (zapowiedź przyznania dotacji z ministerstwa w tym terminie). Jak masz link do takiej wypowiedzi, to chętnie przeczytam.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 08.07.2026, 17:18
Stary dziad co do bazy to ministerstwo zmieniło terminy. Ja to bym chciał się wreszcie dowiedzieć kto będzie nowym sponsorem naszego klubu. Mało osób idzie na wrexham bo to śmieszny rywal jak na jubileusz i ceny spore. Przecież sam Jaruś pisze, że jeśli przyjdzie 20k osób to będą największe przychody.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 08.07.2026, 18:25
Zapowiedział czy ogłosił formalnie? Tylko to drugie jest wiążące, pierwsze jest co najwyżej przedstawieniem planów, a te przez pół roku, np. na skutek jakichś nieprzewidzianych wcześniej okoliczności, mogą się zawsze zmienić. A po za tym, jeśli by się okazało, że zgodnie z publiczną zapowiedzią, będzie ono potrzebne jedynie do korekt technicznych w akcjonariacie, to kto miałby tego wyczekiwać tak niecierpliwie, że trzeba z tego robić całe szopki z ogłaszaniem zmiany tychże planów?
Jeżeli Poważny Prezes Poważnego Klubu na WZA w grudniu ogłasza osobiście, że następne walne będzie w czerwcu, to według Ciebie nie jest to USTALONE.
Rozumiem, że powinien zostać spisany Akt Notarialny.
Wtedy dopiero byłoby to wiążące.
I jeszcze jedno, my nie roznawiamy o powiadomieniu akcjonariuszy ale o informacji dla zwykłego ( choć interesującego się sprawami) kibica.

Wybacz ale dalsza dyskusja w stylu czy on to "ogłosił" czy też "zapowiedział" a może "wyznaczył" albo "zakomunikował" lub "obwieścił" a być może "oświadczył" itd, jest ponad moją cierpliwość.

Po prostu, jak ktoś ogłasza strategiczne wydarzenie, a potem z jakichś przyczyn ono nie następuje, to ja oczekuję choćby parę słówek wyjaśnienia. Wystarczyłoby choćby na ulubionym przez Królewskiego tłiterku.
I tyle.

Szukam i szukam, i znalazłem jedynie to:

Nie sposób odczytać tego tak, jak to podałeś (zapowiedź przyznania dotacji z ministerstwa w tym terminie). Jak masz link do takiej wypowiedzi, to chętnie przeczytam.
No to taki cytat ( żródło Gazeta Krakowska):

Już po zakończeniu części głównej walnego zebrania padło jedno pytanie. To dotyczące ośrodka w Myślenicach i jego rozbudowy. Jak wiadomo, Wisła ma już środki, które przeznaczyło na ten cel Stowarzyszenie Socios Wisła Kraków. Teraz stara się o ministerialną dotację na realizację projektu z AGH i AKF. Jarosław Królewski tłumaczył jednak: - Nasz projekt jest tym, co powinno zostać niezależnie od tego, czy właścicielem, prezesem będzie Jarosław Królewski. Chcemy być liderem w rozwoju takich projektów, bo mamy do tego narzędzia. Zgłoszenie wniosku do ministerstwa jest pierwszą próbą w tej części Europy. Okres na rozstrzygnięcie tego konkursu to trzy miesiące, więc na taki czas się szykujemy. Nie oznacza to, że nie szukamy innych źródeł. Klub już teraz rozpoczął takie rozmowy z potencjalnymi inwestorami. Jeśli dostaniemy dofinansowanie, to wiele podmiotów będzie zainteresowanymi, żeby wejść w ten projekt.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 08.07.2026, 22:54
jak ktoś ogłasza strategiczne wydarzenie,
Wyjaśnisz mi jakim to "strategicznym" wydarzeniem jest walne zgromadzenie zwoływane w celu wprowadzenia "technicznych korekt" w akcjonariacie? Bo może ja głupi jakiś jestem i powinienem na to czekać z ogromną niecierpliwością?

Cytat:
Zgłoszenie wniosku do ministerstwa jest pierwszą próbą w tej części Europy. Okres na rozstrzygnięcie tego konkursu to trzy miesiące, więc na taki czas się szykujemy
Fajnie. Tylko nic tu nie jest powiedziane od którego momentu należy liczyć te trzy miesiące. W każdym razie wiadomo, że nie złożono tego wniosku do programu za 2025, bo lista podmiotów, które to zrobiły jest publicznie dostępna tu: https://www.gov.pl/web/sport/program...u--edycja-2025
Z tego wynika jednoznacznie, że wniosek jest składany do programu na 2026, dla którego terminarz dostępny jest tu:
https://www.gov.pl/web/sport/program...u--edycja-2026
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 09.07.2026, 08:54
Wyjaśnisz mi jakim to "strategicznym" wydarzeniem jest walne zgromadzenie zwoływane w celu wprowadzenia "technicznych korekt" w akcjonariacie? Bo może ja głupi jakiś jestem i powinienem na to czekać z ogromną niecierpliwością?
Samo walne jest tylko technicznym narzędziem do zatwierdzania istotnych spraw.
Posłużmy się nagraniem z walnego z grudnia 2025, cytat z JK, przedział 6;21-6;50 :

"Kolejne walne odbędzie się przed 30 czerwca...
... będziemy chcieli zrobić kilka zmian ISTOTNYCH dla spółki"

Więcej tutaj:https://www.youtube.com/watch?v=5nCcmOISa-w

Dla Ciebie słowo "ISTOTNE"= techniczne korekty...
Hm...

I dziękuję za "merytoryczne" wyjaśnienie dlaczego zapowiedziane WZA się nie odbyło

Fajnie. Tylko nic tu nie jest powiedziane od którego momentu należy liczyć te trzy miesiące. W każdym razie wiadomo, że nie złożono tego wniosku do programu za 2025, bo lista podmiotów, które to zrobiły jest publicznie dostępna tu: https://www.gov.pl/web/sport/program...u--edycja-2025
Z tego wynika jednoznacznie, że wniosek jest składany do programu na 2026, dla którego terminarz dostępny jest tu:
https://www.gov.pl/web/sport/program...u--edycja-2026
Odwrócę pytanie.
Gdzie tu jest napisane, że "będziemy składać"?
Gdzie jest użyty czas przyszły?
Czyli co, potwierdzasz, że to kolejne gołosłowie?

Ja to odczytałem wprost.
Złożyliśmy ( w 2025 roku) i teraz czekamy na rozstrzygnięcie.
To powinno stać się w ciągu 3 miesięcy.

Ja nie mam czasu na egzegezę słów Prezesa.
Ani weryfikację tego na ministerialnych stronach.
To Prezes powinien wskazywać co robimy, dokąd zmierzamy.
Oczekuję prostego komunikatu co do działań strategicznych a potem rozliczania się z wypowiedzianych słów/składanych obietnic/ realizacji planów.

Ale jak widać, oczekuję za dużo.
Mam grzecznie słuchać co Pan Prezes mówi, tym się zachwycać, i broń Boże, nie rozliczać.
Obowiązuje model 100 kuńkretów
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.07.2026, 10:48
Rozliczaj, rozliczaj .

Gdyby Jaro słuchał takich mędrków jak Ty to bylibyśmy teraz tam gdzie Lechia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 09.07.2026, 13:29
Cytat:
"Kolejne walne odbędzie się przed 30 czerwca...
... będziemy chcieli zrobić kilka zmian istotnych DLA SPÓŁKI"
Jak to mała zmiana akcentów robi różnicę
Jakiekolwiek zmiany w strukturze akcjonariatu mogą być istotne dla spółki, ale dla nas niekoniecznie.

Cytat:
I dziękuję za "merytoryczne" wyjaśnienie dlaczego zapowiedziane WZA się nie odbyło
Nie odbyło się w czerwcu, co nie znaczy od razu, że nie odbędzie się wcale. I być może są po temu jakieś istotne powody. Od grudnia do czerwca to szmat czasu, mogło się coś zdarzyć, co spowodowało zmianę planów.

Cytat:
Ja to odczytałem wprost.
I to jest problem z większością tego co piszesz. Własne interpretacje podajesz jako "fakty" nie podlegające dyskusji.

Generalnie gdybyś napisał, że komunikacja leży, że jest zbyt wiele niejasności w tym co Królewski/klub komunikują, to nie przyczepiłbym się do niczego.

Ale Ty od razu piszesz o oszukiwaniu kibiców, wpadając w istnie "hamletyczne" tony i robiąc notorycznie "z igły widły". Ja, z mojej strony, na tym kończę tę dyskusję.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 09.07.2026, 21:56
Jak to mała zmiana akcentów robi różnicę
Jakiekolwiek zmiany w strukturze akcjonariatu mogą być istotne dla spółki, ale dla nas niekoniecznie.
Tu wdała się jakaś dychotomia.
Podajesz w podpisie , że jesteś współwłaścicielem a jednocześnie zmiany w akcjonariacie są dla Ciebie nieistotne.

A mówiąc poważnie- wyobraź sobie, że ja jako kibic interesuję się tym jak stoi mój klub i dokąd zmierza.
I informacja o zmianie akcjonariatu była/ jest dla mnie istotna.

Pozwól, że nie wygłoszę opinii, dlaczego ta zmiana akcjonariatu nie nastąpiła.

Nie odbyło się w czerwcu,
Mimo zapewnień Prezesa.
...co nie znaczy od razu, że nie odbędzie się wcale
Spoko, odbędzie się.
Najpóźniej w grudniu.
Bo musi.

I być może są po temu jakieś istotne powody. Od grudnia do czerwca to szmat czasu, mogło się coś zdarzyć, co spowodowało zmianę planów.
Nawet jeśli tak, to można o tym poinformować.
A nie traktować kibiców jako osoby, które powinny tylko kupować bilety, karnety, koszulki a nie rozliczać Prezesa ze złożonych zapewnień.

to jest problem z większością tego co piszesz. Własne interpretacje podajesz jako "fakty" nie podlegające dyskusji.
Generalnie gdybyś napisał, że komunikacja leży, że jest zbyt wiele niejasności w tym co Królewski/klub komunikują, to nie przyczepiłbym się do niczego.
Generalnie mógłbym tu się z Tobą zgodzić.
Ale tylko wtedy, jeśli przyjęlibyśmy założenie, że wynika to z jakiejś nieumiejętności, braku zdolności komunikacyjnych itp.
Innymi słowy, gdyby to wynikało z przyczyn obiektywnych, niezawinionych.
Niestety ale wielokrotnie czytam wypowiedzi Prezesa, w których jest konkretny aż do bólu.
To dlaczego nie może być konkretnym zawsze?

Problem jest w tym, że ta komunikacja wcale " nie leży", tylko tak jest prowadzona aby w niektórych przypadkach celowo rozmyć konkrety a uwypuklić jakąś tam narrację.
I dlatego potem można się choćby bronić tym, że przecież wcale nie o to chodziło.
Zresztą, najlepszym przykładem jest ta nasza dyskusja.

Ale Ty od razu piszesz o oszukiwaniu kibiców, wpadając w istnie "hamletyczne" tony i robiąc notorycznie "z igły widły". Ja, z mojej strony, na tym kończę tę dyskusję.
Dla Ciebie "z igły widły" , ok, przyjmuję.
Ale dla mnie to brak transparentności i manipulacje., albo co najmniej ukrywanie czegoś.

Pozostańmy przy swoich zdaniach.
Dyskusja zakończona.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 10.07.2026, 16:13
Cytat:
Dla Ciebie "z igły widły" , ok, przyjmuję.
Ale dla mnie to brak transparentności i manipulacje., albo co najmniej ukrywanie czegoś.
Takie stwierdzenia mają swoją nazwę. To się nazywa paranoja.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 10.07.2026, 18:59
Takie stwierdzenia mają swoją nazwę. To się nazywa paranoja.
Dziękuję za trafną diagnozę.

Spróbuję odwdzięczyć się dobrą radą.

Powinieneś zostać Rzecznikiem Prezesa.
Wybitnym.

Masz predyspozycje, jak ten mąż, ktory nakrył w sypialni żonę z obcym facetem.
Ale potrafił sobie wytłumaczyć, że to omam.
Tym bardziej, że żona zapewniała, że tu nikogo nie ma...
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 10.07.2026, 21:33
To, że bawię się czasem w "adwokata diabła" nie znaczy, że jestem naiwny, czy że mogę robić za czyjegoś rzecznika. Jakoś od dawna już tak mam, że jak ktoś interpretuje wszystko w "jedyny słuszny sposób" nazywając swoje interpretacje "faktami", to staję w kontrze. Ale jak widzę, że ten ktoś zawsze "wie lepiej" i nic go nie przekona, że "czarne jest czarne, a białe jest białe" to odpuszczam dalszą dyskusję, bo to typowe "gadał dziad do obrazu".
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.07.2026, 22:23
Ten typ tak ma

Od lat szuka pretekstu żeby biadolić i siać ferment. Mieliśmy zbankrutować, nie udało się. Miał wrażego Królewskiego wykupić aptekarz. Nie udało się. Dramat całkowity.

Zaraz będzie afera bo koszulki na czas nie doszły . Przez Królewskiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 11.07.2026, 08:27
Dobra chłopaki.
Przekonaliście mnie.
Jest pięknie !

Ponieważ:
- mamy fantastyczną sytuację ekonomiczno-finansową i góry kasy na kontach, dlatego nie mamy żadnych zaległości a wszystkich kontrahentów rozliczamy przed terminem,
- ostatnie lata to pasmo sukcesów sportowych, jakich nigdy w historii tego klubu nie było,
- komunikacja z kibicami prowadzona jest przejrzyście, transparentnie i bez jakichkolwiek dwuznaczności
- Prezes nigdy nie rzuca słów na wiatr,
- z ministerstw sypią się rzeki dotacji,
- w sklepie są pryzmy koszulek do samego sufitu
- pogoniliśmy aptekorza,
- jest z nami Piter M.,
- last but not least, gramy dziś z Walijczykami ,

dlatego, wszyscy na trzy, cztery zaśpiewajmy ( lub zaćwierkajmy):
Łubu dubu, łubu dubu, niech zyje nam Prezes naszego klubu!

PS
Jedyną rysą na szkle jest ten zabetonowany Jop.
Ale to tylko kwestia czasu...
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 11.07.2026, 08:32
Gratuluję, masz u mnie ignora. Sugerowanie, że ktoś, kto nie zgadza się z Tobą w 100%, na pewno musi być kimś z gatunku "brawo prezes", tylko potwierdza moją wcześniejszą diagnozę. Zgodnie ze znanym powiedzeniem "lecz się na nogi".
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 11.07.2026, 08:46
Ok. Przyjmuję do wiadomości.
Z mojej strony dyskusje z kimś, kto wymyśla 'alternatywną" rzeczywistość są jednak trudne.
A nogi mam zdrowe
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.07.2026, 16:45
Dobra chłopaki.
Przekonaliście mnie.
Jest pięknie !

Ponieważ:
- mamy fantastyczną sytuację ekonomiczno-finansową i góry kasy na kontach, dlatego nie mamy żadnych zaległości a wszystkich kontrahentów rozliczamy przed terminem,
- ostatnie lata to pasmo sukcesów sportowych, jakich nigdy w historii tego klubu nie było,
- komunikacja z kibicami prowadzona jest przejrzyście, transparentnie i bez jakichkolwiek dwuznaczności
- Prezes nigdy nie rzuca słów na wiatr,
- z ministerstw sypią się rzeki dotacji,
- w sklepie są pryzmy koszulek do samego sufitu
- pogoniliśmy aptekorza,
- jest z nami Piter M.,
- last but not least, gramy dziś z Walijczykami ,

dlatego, wszyscy na trzy, cztery zaśpiewajmy ( lub zaćwierkajmy):
Łubu dubu, łubu dubu, niech zyje nam Prezes naszego klubu!

PS
Jedyną rysą na szkle jest ten zabetonowany Jop.
Ale to tylko kwestia czasu...
No i pięknie.
Na szczęście sezon coraz bliżej, oby wszystko w nim poszło zgodnie z naszymi najbardziej optymistycznymi oczekiwaniami, amen!
Zajmiemy się wreszcie meczami, wynikami, grą, szansami itd. itp.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 12.07.2026 o godz. 06:36.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 12.07.2026, 15:44
W przeciwieństwie do niektórych osobników, zamiast tworzyć niestworzone historie wolę pewne rzeczy sprawdzić u źródła. I mam już odpowiedzi:

Wniosek w sprawie "Sports Intelligence Hub" został złożony w programie na 2025 rok. Brak wymienienia go w dotychczasowych protokołach wynika z praktyki ministerstwa, że podają w nich jedynie informację o przyznaniu dotacji lub odrzuceniu wniosku. Ponieważ nasz wniosek jest nadal procesowany, to się tam dotąd nie pojawił. Czekamy na decyzję. Wg przekazanych informacji, ze względu na złożoność projektu, ministerstwo dało sobie dużo więcej czasu na jego ocenę. A, swoją drogą, łatwo sprawdzić, że wszystkie już opublikowane decyzje pochodzą z marca, czyli terminu w jakim Królewski miał nadzieję że rozstrzygnięty będzie również nasz wniosek.

Odnośnie walnego w czerwcu, dowiedziałem się, że przede wszystkim planowano na czerwiec zmiany w radzie nadzorczej, a do ich zatwierdzenia zwołanie walnego jest wymagane:
Cytat:
Art. 385. § 1. Rada nadzorcza składa się co najmniej z trzech, a w spółkach publicznych co najmniej z pięciu członków, powoływanych i odwoływanych przez walne zgromadzenie.
Na ten moment uznano, że ta zmiana zostanie przesunięta jednak na grudzień. A, że nie zdarzyło się nic innego, co wymagałoby jego zwołania, to do niego nie doszło.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.07.2026, 09:35
W przeciwieństwie do niektórych osobników, zamiast tworzyć niestworzone historie wolę pewne rzeczy sprawdzić u źródła. I mam już odpowiedzi:
Jakże mi miło, że objawił się Rzecznik Szuwarek i "do spodu" wyjaśnia wszelkie wątpliwości "szarego kibica".
A "szary kibic" tylko oczekuje aby jak Prezes mówi A, to żeby po jakimś czasie powiedział B.
Skoro jednak Prezes nie raczy powiedzieć tego "B" to "szary kibic" będzie jednak dopytywał.
Oczywiście zamiast po prostu wyjaśnić sprawę, to stosuje się metodę dyskredytacji.
Nie idźcie tą drogą, Szuwarku

Z drugiej strony cieszę się, że jest Rzecznik Szuwarek i wreszcie coś będziemy wiedzieć
Niemniej taka rada, najlepiej chwalić się jak coś jest zrobione, wykonane a nie zapowiadać co to nie będziemy robić...

No to przejdźmy do tych odpowiedzi:

Wniosek w sprawie "Sports Intelligence Hub" został złożony w programie na 2025 rok. Brak wymienienia go w dotychczasowych protokołach wynika z praktyki ministerstwa, że podają w nich jedynie informację o przyznaniu dotacji lub odrzuceniu wniosku. Ponieważ nasz wniosek jest nadal procesowany, to się tam dotąd nie pojawił. Czekamy na decyzję. Wg przekazanych informacji, ze względu na złożoność projektu, ministerstwo dało sobie dużo więcej czasu na jego ocenę. A, swoją drogą, łatwo sprawdzić, że wszystkie już opublikowane decyzje pochodzą z marca, czyli terminu w jakim Królewski miał nadzieję że rozstrzygnięty będzie również nasz wniosek.
Pan Prezes miał nadzieję...
Ok, przyjmuję do wiadomości.
Życzę sukcesu w dalszym procedowaniu ( bez żadnej ironii).

Z drugiej strony Szuwarek zarzucał mi, że podaję nieprawdę.
Wystarczy posłuchać nagrania z walnego, od 1:11:00 do 1;13;20.
Tam między innymi Prezes mówi, że wniosek złożony w listopadzie 2025 i po 3 miesiącach powinien być rozpatrzony. Czyli w marcu miała być jasność.
Faktycznie to nie następuje, ale na moje pytanie co dalej, słyszę, że "sie czepiam".
Szuwarku, wystarczy, że Prezes zastosuje się do oczekiwania wyartykułowanego powyżej (w drugim zdaniu tego posta)

Odnośnie walnego w czerwcu, dowiedziałem się, że przede wszystkim planowano na czerwiec zmiany w radzie nadzorczej, a do ich zatwierdzenia zwołanie walnego jest wymagane.
Na ten moment uznano, że ta zmiana zostanie przesunięta jednak na grudzień. A, że nie zdarzyło się nic innego, co wymagałoby jego zwołania, to do niego nie doszło.
Na początku, jeszcze raz- wystarczyłoby gdyby Prezes głoszący najpierw w grudniu: "szczerze i oczywiście wprost chcę wam o tym powiedzieć", w czerwcu 2026 poinformował jednak o zmianie.

A co do meritum.
Owszem, prawdą jest, że miała być zmiana w RN, dotycząca Oskara Niezabitowskiego.
Ale to była tylko dodatkowa przyczyna WZA.
Główną przyczyną miały być zmiany właścicielsko-zarządcze... do których nie doszło.
Wiec wytłumaczenie formale można przyjąć , natomiast merytorycznie to klasyczne zamydlanie.

No dobra, pierwsze koty za płoty, potraktujmy debiut jako w miarę udany.

Przy okazji jednak chciałbym zapytać Szuwarka o dwie nowe sprawy:
-jaki jest wynik finansowy za sezon 2025/26?
- mecz z Wrexham wygenerował wg Prezesa największy przychód. A moje pytanie jest następujące: jaki wynik finansowy, po uwzględnieniu wszelkich kosztów, ten event wygenerował?

Uprzejmie proszę o odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.07.2026, 10:36
Tym razem brawo dla Prezesa.
Tak odpalił niejakiemu Klichowi z corupcjovii:

Zawsze lepiej zapłacić 1 mln za awans uzyskany w skorumpowany sposób / niż spłacać długi sprzed 23 lat. Dlatego Was nazywamy w Krakowie Korupkowia. Zamilcz więc.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 13.07.2026, 11:34

Odnośnie walnego w czerwcu, dowiedziałem się, że przede wszystkim planowano na czerwiec zmiany w radzie nadzorczej, a do ich zatwierdzenia zwołanie walnego jest wymagane:

Daj se spokoj z tym oszolomem. Wezwales go juz do leczenia na nogi. Podejrzewam, ze zdiagnozowana u niego paranoje uznales za nieuleczalna. Nie widzisz, ze to klasyczny troll. Nie karm go. ....

Moim zdaniem walne zapowiadane w grudniu, mialo sie odbyc w zwiazku z kolejna szopka pt "wejscie kwietnia o Wisly"...Ktos tu wkleil cytat ze starej baby z broda i widze tam placz z powodu pogonienia kwietnia.....Jeszcze raz przyppmne, co juz kilka razy pisalem. Aptekorz (jak go tytuluje stara baba), nie zostal pogoniony ino kolejny raz sie sam pogonil!. Mial juz dawno wchodzic do Wisly, ale mu w audycie slupki nie graly i osral zbroje. Idol starej baby wymiekl, Krolewski sie podjal ratowania Wisly. Stary dziad ma pretensje, bo wg jego wizji ju dawno mielismy upasc, a w najlepszym wypadku po czwartoligowych dworach sie bujac...........Konkludujac; jebac stare baby i straych dziadow. Najlepsze wyjscie lista ignorowanych. Odetniecie trolla od karmy!

Ogromna prosba, w polemice z tym chorym na nogi osobnikiem prosze nie wklejac cytatow z niego!!

Z gory dziekuje!
Ostatnio edytowane przez WildDog : 13.07.2026 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.07.2026, 14:00
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
No i pięknie.
Na szczęście sezon coraz bliżej, oby wszystko w nim poszło zgodnie z naszymi najbardziej optymistycznymi oczekiwaniami, amen!
Zajmiemy się wreszcie meczami, wynikami, grą, szansami itd. itp.
Generalnie masz rację.
Liczy się w końcu Wisła a nie jakiś mniej czy bardziej udany jej prezes

PS
Szkoda, że usunąłeś pierwszą część wpisu.
Nie zdążyłem się pochwalić, że cześć tych proponowanych rzeczy już zrobiłem

Mam nadzieję, że nie stało się to pod wpływem skomleń dzikiego kundelka
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 13.07.2026 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.07.2026, 15:10
Generalnie masz rację.
Liczy się w końcu Wisła a nie jakiś mniej czy bardziej udany jej prezes

PS
Szkoda, że usunąłeś pierwszą część wpisu.
Nie zdążyłem się pochwalić, że cześć tych proponowanych rzeczy już zrobiłem

Mam nadzieję, że nie stało się to pod wpływem skomleń dzikiego kundelka
No to jesteś Super Kibic, daleko mi do Ciebie..
Usunąłem górną część bo po wstawieniu na forum, przeczytałem ją jeszcze 2-3 razy i uznałem, że istnieje jakaś możliwość, że możesz uznać, że to obraźliwe czy w inny sposób nie ok wobec Ciebie, a oczywiście zupełnie nie taki miał być przekaz.
Po drugie- stwierdziłem, że może w ogóle za bardzo się zagalopowałem na temat tego jak wydaje mi się, że jk widzi rolę normalnych kibiców.
Liga zaczyna się (dla nas) już za 13 dni!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 13.07.2026, 21:29
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
,,, i uznałem, że istnieje jakaś możliwość, że możesz uznać, że to obraźliwe czy w inny sposób nie ok wobec Ciebie, a oczywiście zupełnie nie taki miał być przekaz.
Nawet cienia takiej myśli nie miałem.
Mało tego, potraktowałem to jako swoisty głos wsparcia dla mojej donkiszoterskiej walki
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.07.2026, 21:56
Nawet cienia takiej myśli nie miałem.
Mało tego, potraktowałem to jako swoisty głos wsparcia dla mojej donkiszoterskiej walki
Taki właśnie był mój zamiar
Ale kilku kolegów wyraźnie realizuje na forum określone zadania więc z nimi rzeczowej dyskusji na tematy finansowo-organizacyjne nie ma i oczywiście nie będzie. Mnie się już nie chce na to nieustanne odwracanie kota ogonem reagować.
Może w tematach meczowych będzie ciekawiej i bardziej merytorycznie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów