The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2026, 21:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ok, nadinterpretowalem to. Aczkolwiek to ze sobie ktos u nas cos buduje... to może powiedzieć większość klubow z esa. Różni sie natomiast poziom zaawansowania tej budowy i używane do tego środki.

Przypomnę ze juz Leśny mówił że na Wisle nie da sie nie zarabiać, jesli tylko nie fruwa sie glowa w chmurach i nie podejmuje sie niekorzystnych ruchów.
Zgadzam się. Chyba trudno było o "zarobek" przy takich kontraktach w pierwszej lidze.....dlatego, tak jak Ty oczekuję, i również jako Ty oczami wyobraźni widzę światełko w ekstraklasowym tunelu. .....Byłem dość sceptyczny wobec Królewskiego, ale po ostatnim sezonie nawróciłem się i nawet jestem uważany za brawoszefa.......ale wierzę i mam nadzieję, że po burzy słońce wyjdzie zza chmur i nad Krakowem i wielka Wisłą zaświeci i świecić bedzie na długo.......AMEN!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 05.07.2026, 22:02
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Samowystarczalny to znaczy swoją działalnością zarabiający na swoje funkcjonowanie.

Taki jest cel Królewskiego i mówi o tym od dawna. Czego nie rozumiecie?.
Królewski zarabiający na swoje funkcjonowanie...

To oksymoron.

Cztery lata jego rządów w Wiśle.
Ani jeden rok na plus.

No to może firma Synerise.
W tym samym okresie 4 lat, wynik finansowy, cóż za zaskoczenie, tadam, tadam, w każdym roku... ujemny.

Ale dobrze, że ma cel

Teraz Wisła taka nie jest ale jest dużo bliżej niż wtedy kiedy Królewski Wisłę przejmował.
A mieliśmy już ze trzy razy zbankrutować.
Bliżej czego niby jest

Cytat z opinii biegłego ( str.47 sprawozdania finsowego 2024/25)
"Powyższe warunki ... świadczą o istnieniu istotnej niepewności, która może powodować poważne wątpliwości co do zdolności Spółki do kontynuacji działalności"

Ależ ten rewident to płaczek.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 05.07.2026, 22:15

Najlepszy przykład frekwencja na Wrexham. Fanatycy nie idą bo nie ma "atrakcji".
Jesteś niedoinformowany.
Piter M. załatwił dodatkowo następujące atrakcje:
- baba z brodą
- 6 zaklinaczy węży
- występ "postaci znanej" Jacka M.
- bezpłatne konsultacje lekarskie u doktora Dawida K.

Także teraz na pewno będzie full.

A tak na poważnie.
Chciałbym wiedzieć, ile kosztuje nas przybycie "renomowanego" zespołu z Walii.
I czy PM też wystawił jakąś fakturkę za "organizację".

Choć z drugiej strony, kto bogatemu zabroni...
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.07.2026, 22:46
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Cudak Kwiecień...
Tak, gość, który co roku chciał dawać 15 baniek.
Tak , to cudak, trafne określenie...

Cudakiem by był jakby rzekł- macie tu kasę i róbcie se co chcecie...
Ale on chciał mieć wpływ.
Ooooo, co to to nie...
Chłop za kompletnie popieprzone pieniądze stworzył potworka, który zakończył jesień poza miejscami barażowymi. Do tego odwalił cyrk z trenerami, którym zrobił z siebie pośmiewisko na całą Polskę. Za jeszcze bardziej popieprzone pieniądze plus wzięcie Moskala trochę przykrył bardzo złe wrażenie z jesieni robiąc awans przez baraże. Nie zmienia to faktu, że oddanie komuś takiemu decyzyjności za 15 baniek dla mnie nie wygląda na deal stulecia, jak niektórzy próbują to przedstawiać.

Niech się chłop ogarnie z tą Wieczystą i przez sezon czy dwa poprowadzi ją bez takich cyrków jak w zeszłym roku to możemy wrócić do tematu. Nie mam też nic przeciwko, żeby sobie z tą Wieczystą wisiał w obecnym stanie jako ewentualny backup gdyby Królewskiemu powinęła się noga. Choć byłoby zwyczajnie prościej gdyby Wisła z opcji ratunkowej w jego osobie nigdy nie musiała korzystać. Bynajmniej nie ze względu na jakieś moje antypatie do Kwietnia, po prostu oznaczałoby to, że sportowo klub robi odpowiedni wynik i tyle.

Poza tym, bądźmy szczerzy. Osobiście nie wierzę, żeby Kwiecień był kiedykolwiek zainteresowany czymś innym niż pełnia władzy. Całe jego podchody wyglądają na próbę podtrzymania istnienia jego osoby w świadomości społeczności kibicowskiej Wisły. Z drugiej strony Królewski podchodzi do tego zgodnie z zasadą przyjaciół trzymaj blisko, ale wrogów, choć może w tym przypadku bardziej rywala jeszcze bliżej. Na zasadzie chciałem, ale niestety nie wyszło. Pijarowo tak jest po prostu poprawniej. Masturbowanie się tą zabawą w chowanego w wykonaniu obu panów jest bezproduktywne. Przy sterach na chwilę obecną jest Królewski i bez jakiejś grubej wyjebki w jego wykonaniu Kwiecień jedyne co może to cierpliwie czekać w kolejce. Kocha to poczeka. Aczkolwiek istnienie kogoś takiego uważam za pozytywne. Jarek w jakimś tam stopniu musi liczyć się z rzeczywistością i być bardziej pragmatyczny, co zresztą moim zdaniem zwłaszcza na płaszczyźnie sportowej przez ostatni rok/półtora trochę widać.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.07.2026, 23:17
Ok, nadinterpretowalem to. Aczkolwiek to ze sobie ktos u nas cos buduje... to może powiedzieć większość klubow z esa. Różni sie natomiast poziom zaawansowania tej budowy i używane do tego środki.

Przypomnę ze juz Leśny mówił że na Wisle nie da sie nie zarabiać, jesli tylko nie fruwa sie glowa w chmurach i nie podejmuje sie niekorzystnych ruchów.
I nie gra się w 1 lidze.

Więc pojmij, że te straty które mieliśmy wynikają głównie z tego.

I w tej 1 lidze zbudowaliśmy drużynę, która z delikatnym uzupełnieniem podbije Ekstraklasę.

Zobaczysz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.07.2026, 23:24
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Jesteś niedoinformowany.
Piter M. załatwił dodatkowo następujące atrakcje:
- baba z brodą
- 6 zaklinaczy węży
- występ "postaci znanej" Jacka M.
- bezpłatne konsultacje lekarskie u doktora Dawida K.

Także teraz na pewno będzie full.

A tak na poważnie.
Chciałbym wiedzieć, ile kosztuje nas przybycie "renomowanego" zespołu z Walii.
I czy PM też wystawił jakąś fakturkę za "organizację".

Choć z drugiej strony, kto bogatemu zabroni...
Nie będzie ful bo się fanatycy nasłuchali takich jak twoje bredni i robią z siebie idiotów

A zwykły kibic na C nie pójdzie bo go jeszcze pobiją za to że przyszedł

Ale kto by się tym przejmował że najwierniejsi olewają Jubileusz. Będzie super meczyk

Zresztą z Tobą stary dziadu nie ma co dyskutować, wystarczy że rzeczywistość wyprowadza co rusz gonga

I co ten biegły rewident z 2025? Miał rację? Upadliśmy?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.07.2026 o godz. 23:29.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2026, 23:24
Drozd zjebie, przelicz jeszcze raz piniondze z europejskich pucharów i wygrania PP to ci wyjdzie, że za te 4 lata w I lidze jesteśmy kilkadziesiąt jak nie kilkaset milionów na plusie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 05.07.2026, 23:38
Nie będzie ful bo się fanatycy nasłuchali takich jak twoje bredni i robią z siebie idiotów

Ale kto by się tym przejmował że najwierniejsi olewają Jubileusz. Będzie super meczyk

Zresztą z Tobą stary dziadu nie ma co dyskutować, wystarczy że rzeczywistość wyprowadza co rusz gonga

Dobrze, ze wkleiłes cytat tego wielkiego kibica. Przecież każdy wie, ze my chodzimy na mecze, nie ze względu na Wisłę, tylko jej przeciwnika. .......nie będę się odnosił do jego wpisu, jedynie napomne, ze dziad się wygadał. Chyba dostał sporo kasy bo będzie robił w tym meczu za babę z brodą. ........W doopie mam marudow, i jak słusznie zauważyłeś będzie dobra zabawa bo to mecz naszej Wisły!!

PS. Jest taka lista, skorzystaj, będziesz miał spokój z tak inteligentnymi użytkownikami
Ostatnio edytowane przez WildDog : 05.07.2026 o godz. 23:46.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.07.2026, 23:56
Przydupasy jk (albo on sam) napisały, że jest dobrze, a kiedyś będzie idealnie i ja im wierzę, amen.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.07.2026, 23:59
Cymes napisał(a):Wyświetl post
(...) Przy sterach na chwilę obecną jest Królewski i bez jakiejś grubej wyjebki w jego wykonaniu Kwiecień jedyne co może to cierpliwie czekać w kolejce. Kocha to poczeka. Aczkolwiek istnienie kogoś takiego uważam za pozytywne. Jarek w jakimś tam stopniu musi liczyć się z rzeczywistością i być bardziej pragmatyczny, co zresztą moim zdaniem zwłaszcza na płaszczyźnie sportowej przez ostatni rok/półtora trochę widać.
Święte słowa!
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.07.2026, 00:10
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Święte słowa!
Kocha? Gdyby kochał to mógł kasę przepalać w sekcji kosza (podobno, jest wielkim kibicem, bywa na każdym meczu)...Miałby sukcesy i pokazał swoje wislackie serce. ....A te jego "wejscia" (juz cykliczne) w Wisłę to cyrk, aby swiat nie zapomniał o jego Wieczystej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.07.2026, 08:23
I nie gra się w 1 lidze.

Więc pojmij, że te straty które mieliśmy wynikają głównie z tego.

I w tej 1 lidze zbudowaliśmy drużynę, która z delikatnym uzupełnieniem podbije Ekstraklasę.

Zobaczysz.
Gdybysmy w obecnym kształcie awansowali do esa ale tej chocby z sezonu 22/23, 23/24 czy nawet jeszcze 24/25 to bylbym spokojniejszy. Ale mamy rok 2026 i zupełnie inne realia rywalizacji sportowo - finansowej.

A tak po cichu liczę na górną 8, ale podskornie boje sie walki o spadek. Szczególne gdy przyjdą kontuzje (a juz sa) i wpadniemy w jakas dziwna spirale porażek z ktorej ciężko będzie sie odkręcić.

No ale to scenariusz na październik - listopad. Start powinien być dobry, tyle że to moze z kolei uspic dzial sportowy i wstrzymać transfery z mysla ze kadre juz mamy wystarczająca.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.07.2026, 10:20

Dla każdego kibica piłki ta drużyna z Walii to totalny nołnejm.
Gra na poziomie drugiej ligi angielskiej i nikogo to nie interesuje.

Owszem w świecie Goni Rozenek, Kasi Cichopek czy innej Kini Rusin to "czołowy " klub.
Bo serial nakręcili.

Tia, tacy jak ja i mnie podobni będą stać pod C i będą bić

A tak na poważnie to ta propozycja została tak wyceniona rynkowa i dlatego taka a nie inna frekwencja.
A że Krolewski liczył na zwiększony przychód od podstawowego sponsora Wisły ( kibiców) no to się przeliczył. I zapewne bilans tego wydarzenia będzie na minus. Ale kto by się tym przejmował.

Ja już od tych gongów to w zasadzie nie żyję...

Ale cieszę się, że jesteś człowiekiem renesansu.
Profesor medycyny a teraz ujawnia się Profesor ekonomii.
Fiu, fiu...
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.07.2026, 10:44
Chłop za kompletnie popieprzone pieniądze stworzył potworka, który zakończył jesień poza miejscami barażowymi. Do tego odwalił cyrk z trenerami, którym zrobił z siebie pośmiewisko na całą Polskę. Za jeszcze bardziej popieprzone pieniądze plus wzięcie Moskala trochę przykrył bardzo złe wrażenie z jesieni robiąc awans przez baraże. Nie zmienia to faktu, że oddanie komuś takiemu decyzyjności za 15 baniek dla mnie nie wygląda na deal stulecia, jak niektórzy próbują to przedstawiać.
Problem w tym, że generalnie bez "popieprzonych" pieniędzy ciężko zrobić wynik.
A u nas zaklina się rzeczywistość, że jednak da się...
Co do 15 baniek to małe sprostowanie.
To miało być 15 baniek co roku.

Niech się chłop ogarnie z tą Wieczystą i przez sezon czy dwa poprowadzi ją bez takich cyrków jak w zeszłym roku to możemy wrócić do tematu. Nie mam też nic przeciwko, żeby sobie z tą Wieczystą wisiał w obecnym stanie jako ewentualny backup gdyby Królewskiemu powinęła się noga. Choć byłoby zwyczajnie prościej gdyby Wisła z opcji ratunkowej w jego osobie nigdy nie musiała korzystać. Bynajmniej nie ze względu na jakieś moje antypatie do Kwietnia, po prostu oznaczałoby to, że sportowo klub robi odpowiedni wynik i tyle.
Mnie Wieczysta nie interesuje.
Mnie interesuje, aby Wisła odnosiła prawdziwe sukcesy.
Jednym z warunków tego jest USTABILIZOWANIE SYTUACJI FINANSOWEJ.
Na razie nie widzę , mimo zaklęć klakierów, aby to zmierzało w takim kierunku.

Poza tym, bądźmy szczerzy. Osobiście nie wierzę, żeby Kwiecień był kiedykolwiek zainteresowany czymś innym niż pełnia władzy. Całe jego podchody wyglądają na próbę podtrzymania istnienia jego osoby w świadomości społeczności kibicowskiej Wisły. Z drugiej strony Królewski podchodzi do tego zgodnie z zasadą przyjaciół trzymaj blisko, ale wrogów, choć może w tym przypadku bardziej rywala jeszcze bliżej. Na zasadzie chciałem, ale niestety nie wyszło. Pijarowo tak jest po prostu poprawniej. Masturbowanie się tą zabawą w chowanego w wykonaniu obu panów jest bezproduktywne. Przy sterach na chwilę obecną jest Królewski i bez jakiejś grubej wyjebki w jego wykonaniu Kwiecień jedyne co może to cierpliwie czekać w kolejce. Kocha to poczeka. Aczkolwiek istnienie kogoś takiego uważam za pozytywne. Jarek w jakimś tam stopniu musi liczyć się z rzeczywistością i być bardziej pragmatyczny, co zresztą moim zdaniem zwłaszcza na płaszczyźnie sportowej przez ostatni rok/półtora trochę widać.
Problem nie jest w tym, że są to dwa samce alfa i każdy chce rządzić.
To jest naturalne.
Problem w tym, że ten co rządzi nie ma na to wystarczającej kasy.
I do tego widać jednoznacznie, że nikomu klubu nie odda.
Hasło zasadnicze-ja rządzę a wy dajta kasę.

Całe to bajdurzenie o inwestorach jest tylko gadaniem.
Jedyne co go skłoni do oddania sterów to wydarzenie, które poetycko określiłeś jako "wyjebka".

Tyle tylko, że ja tego Wiśle nie życzę.
Ale tego się boję.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2026, 12:15
Ale przecież 80% dyskusji tutaj to polemika z własnymi urojeniami. Najłatwiej coś sobie ubzdurać i potem to krytykować.

Najlepszy przykład frekwencja na Wrexham. Fanatycy nie idą bo nie ma "atrakcji".
Dokładnie.
Jak wtedy kiedy ubzdurałeś sobie,ze Jop nie rotuje składem a potem sam się wyjaśniłeś pokazując,że w top ligach w Europie trenerzy zmieniają podobnie, ba jeśli wezmiemy poprawkę na to jakimi zasobami ludzkimi dysponują w top ligach to tym bardziej nie ma się o co do Jopa przypiepszać
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.07.2026, 14:01
Pojebalo ich!

Chcialem sobie kupic koszulke jubileuszowa i wysylka do Niemiec kosztuje 24 euro! To jakis zart chyba.
Paczka DHLem z Niemiec do Krakowa kosztuje 7.50*. Czy klub przycina 16* na wysylce?

Dzieki ale nie.

Sorry musialem sie splakac.

Nawet jak sobie kupowalem koszulke zespolu z USA albo Universitario Lima z Peru (co Cantoro tam gral) to mnie tyle nie kosztowala wysylka.
Ostatnio edytowane przez As : 06.07.2026 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.07.2026, 14:19
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Przydupasy jk (albo on sam) napisały, że jest dobrze, a kiedyś będzie idealnie i ja im wierzę, amen.
A czytać to trza umić . Nie wiem kogo wkładasz do szuflady z napisem przydupasy, ale na pohybel płaczekom.ktorzy juz wiescili nasz upadek kilksnascie razy....napomnialem, ze jak na pierwszoligowa egzystencję nie ma tragedii (ale, dalekie to od stwierdzenia, "że jest dobrze" i pokladamie nadziei na lepsze jutro z powodu gry w ekstraklasie, nie oznacza, ze ktoś twierdzi, ze będzie lepiej, tym bardziej idealnie..........Alleluja i do przodu.....
Ostatnio edytowane przez WildDog : 06.07.2026 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.07.2026, 17:48
Ale przecież 80% dyskusji tutaj to polemika z własnymi urojeniami. Najłatwiej coś sobie ubzdurać i potem to krytykować.

Akurat nie dziwię się frustracji prawdziwych kibiców Wisły. Manchestery, Bayerny, Intery czy inne PSG starały się o granie z nami w tym jubileuszowym meczu. Nawet chciały słono płacić abysmy wybrali kogos z w/w. A głupi Królewski, prwno pod presją Moore'a wybrał ten nikomu w świecie nieznany Wrescam. Na dodatek sporo płacąc za ich udział w tym meczu. Również (jak donoszą kumsci z forum) zatrudnił starego dziada w roli starej baby* z brodą........no ale, jak już (także kumaci) napomnieli; kto bogatemu zabroni. 5 dni do meczu jedynie 18k biletow zeszło + liche 1200 w Wrescam. Czy nam się to zwroci? Na dodatek jakaś osiedlowa kablówka (chyba gdzies z Bronowic) Canal+ czy cuś tam, marne grosze za prawa do transmisji wpłaci..............
Ostatnio edytowane przez WildDog : 06.07.2026 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.07.2026, 22:19
Największą kompromitacją jest to, że na C zostało jeszcze prawie 3 000 biletów czyli nie zeszła nawet połowa.

Bo się obrazili, że Królewski jakichś rezerw z Włoch albo Niemiec nie sprowadził.

I oni wycierają sobie gęby Wiernością .

Atrakcji im potrzeba żeby pójść na Jubileuszowy mecz na 120 lecie własnego klubu.

Okazuje się, że to właśnie zwykli kibice są naszą siłą, a nie pseudo fanatycy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.07.2026, 06:02
Największą kompromitacją jest to, że na C zostało jeszcze prawie 3 000 biletów czyli nie zeszła nawet połowa.

Bo się obrazili, że Królewski jakichś rezerw z Włoch albo Niemiec nie sprowadził.

I oni wycierają sobie gęby Wiernością .

Atrakcji im potrzeba żeby pójść na Jubileuszowy mecz na 120 lecie własnego klubu.

Okazuje się, że to właśnie zwykli kibice są naszą siłą, a nie pseudo fanatycy.
Może Jaro poszedł po rozum i akurat na mecz jubileuszowym nie dał troglodytom darmowych wejściówek? 3 000 by się zgadzało ��
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.07.2026, 08:37
Brakuje 3 tysięcy kibiców na C?

W takim razie wóz strażacki przed stadionem będzie miał obłożenie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.07.2026, 08:55
Jak na bezsensownego rywala ceny biletów po 100 zł to widać, że jednak za dużo. Także z przechwałek i robienia przez Zaskrońca pijaru jaki to mecz niesamowity, wyszedł niewypał. To nie tylko wina kibiców, że na mecz nie przyjdą ale i Zaskrońca, że przy takiej publice gdzie na I ligę stadion był zapełniany, na 120 lecie klubu nie będzie kompletu.

Także kolejna kompromitacja do woreczka, po tych przechwałkach w socjal mediach, gdzie zawsze jest idealnie, to jak tylko przychodzi do weryfikacji, to częściej niż rzadziej jest lipa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2026, 09:29
Mecz wzięło C+ i jest to bodaj jedyny (jak na razie) sparing wziety przez C+ polskich zespolow. Z tego tytulu musi byc jakas łatwa kasa, może ze 100k PLN na czysto.

Patrzac ze przez ostatnie 24h zeszlo 600 biletów to w tym tempie + 1000 w przeddzień meczu pownnismy dobic z frekwencja 21.500-22.000

Nie robiłbym dramatu z tej frekwencji. Gdyby tu byly ceny 20% taniej to ile by frekwencja skonczyla? O 500, 1000 osob?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.07.2026 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.07.2026, 10:21
O tym meczu jubileuszowym to można by pisać naprawdę dużo.

Po pierwsze rywal - to jest niby zespół bardzo medialny i popularny na świecie, niemniej dla przeciętnego kibica zupełnie anonimowy. Zrozumiałe, że w roku mundialowym znalezienie naprawdę ciekawego przeciwnika było bardzo trudne, dlatego akurat nie będę w tym zakresie bardzo krytykował Wisły.
Ciekawi mnie tylko, ile Wisła musiała zapłacić Peterowi M. za usługi konsultingowe w organizacji meczu.

Po drugie ceny - tutaj już troszkę większy problem, bo w połączeniu ze słabym rywalem i okresem wakacyjnym to musiało wpłynąć na frekwencję. Ale może się okazać, że te +/- 20k z droższymi biletami wyjdzie klubowi korzystniej niż 33k z biletami tańszymi.

Po trzecie - promocja tego meczu, która praktycznie nie istniała do ostatniego tygodnia. Właśnie jakieś 7-10 dni temu zaczęła się burza w mediach społecznościowych i np. klub wykupił płatną reklamę na X.
Również w efekcie tej burzy bardzo nowoczesny zespół w biurach Wisły zabłysnął promocją wozu strażackiego jako atrakcji około meczowej.
Czy teraz jest wiele lepiej? No nie, wokół tego meczu naprawdę niewiele się dzieje.
Wygląda na to, że tak naprawdę w klubie nie było do końca pomysłu jak to zdarzenie zagospodarować. Szkoda.

I na koniec - w ostatnich tygodniach została otwarta na stadionie nowa restauracja, sfinansowana ze środków Socios, bezpośrednio powiązana z klubem. W dniu meczu jubileuszowego będzie tam otwarta specjalna, zewnętrzna strefa grillowa.
Tymczasem z drugiej strony stadionu kiełbasę będą serwować przedstawiciele innego krakowskiego klubu.
Taka to promocja wydarzenia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.07.2026, 12:41
Ktoś chyba sobie jaja robi

Promocja wydarzenia? Sugerujesz, że z tych 60 000 które podskakiwały na rynku miesiąc temu ktoś nie wiedział, że będzie Mecz Jubileuszowy w lipcu?

Większość 90% miejsc na sektorach wzdłuż linii już jest już sprzedana.

Jedyny problem to C gdzie sprzedane jest 40%.

Najwierniejszym zachciało się bojkotu, bo przeciwnik im nie pasuje...

Kompromitacja i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.07.2026, 13:13
Ilość wolnych miejsc na poszczególnych trybunach/sektorach:
E - dół 6, góra 345 = 351 wolnych miejsc
A/H - dół 0, góra 528 miejsc
VIP-y - 0 miejsc (wyprzedane/rozdane)
G - wyłączone ze sprzedaży - pewnie będzie tylko dostępna dla Wrexham
F - dół 205 miejsc, góra 0 (sprzedane lub wyłączone)
D - dół 0 (sprzedane lub wyłączone), góra 224 miejsc
B - dół 0 (sprzedane lub wyłączone), góra 1084 miejsc
C - 2962 miejsc

Łącznie 5354 miejsc dostępnych do sprzedaży. Prawdopodobnie wyłączone są G3-G5, które zostałyby otworzone by wyprzedaniu pozostałych sektorów oraz możliwe, że wyłączone są któreś z opisanych wyżej jako "sprzedane lub wyłączone".

Tak właściwie to wyprzedało się większość tych lepszych miejscówek. Na trybunie głównej pewnie rozdano sporo biletów, których nie ma jeszcze w systemie, stąd duża różnica między pojemnością stadionu a ilością sprzedanych biletów.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 07.07.2026, 14:30
Wrescam (pisze nazwe klubu w ich rdzennym jezyku, z szacunku do Walijczykow) dostał okolo 2300 biletow, tylko sektory G5 i G4. Sprzedali jakieś 1200.......Robienie tragedii przez niektórych z powodu frekwencji na poziomie 20k to jest dopiero tragedia. Jak widzę mokra szmata po awansie, kiedy wizjionerzy wiescili upadek, a w najlepszym wxpadku gre w IV lidze (pierwszego zespolu, nie rezetw) siedzi mocna na twarzach i każdy aspekt aby tyłku uderzyć w Królewskiego daje ukojenie.......oj śmieszne to juz............Frekwencja jest bardzo bobry, brawo pikniki! Kumaci olewają, bo wprawdzie bedzie mozna "poracować"....no ale co to za oprawa jak kar nie bedzie. A race bez kar pewno nie licząc się w rankingu hools.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2026, 14:32
Czyli przy tempie sprzedaży (500-600 biletow per day i z 1000 w ostatnie 24h) to raczej na 99% w kasach przed meczem beda już tylko bilety na C i na G (jesli w ogóle otworzą ten sektor).

Dół D i dół B raczej byly wylaczone ze sprzedaż i pewnie albo one albo G zostanie wlaczone do sprzedaży (w zależności gdzie bardziej oplaca sie otwierać punkty cateringowe i najmowac ochrone)

Obiektywnie wypełnienie stadionu będzie bardzo dobre. Mozna było liczyć bardziei na C i kibicow wrexham ale cóż, klub nie straci ma spotkaniu.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.07.2026 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.07.2026, 14:36
C sie nie wyprzedalo bo sa kolonie letnie i tych ludzi nie ma w Krakowie.

A tak powaznie to jest srodek wakacji, ludzie na urlopach a dodatkowo ceny jak na lige mistrzow.

Jest to jednak pewien znak czasow ze sie ludzie krzywia na frekwencje w okolicach 20 tysiecy.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 07.07.2026, 15:00
Czyli przy tempie sprzedaży (500-600 biletow per day i z 1000 w ostatnie 24h) to raczej na 99% w kasach przed meczem beda już tylko bilety na C i na G (jesli w ogóle otworzą ten sektor).

Dół D i dół B raczej byly wylaczone ze sprzedaż i pewnie albo one albo G zostanie wlaczone do sprzedaży (w zależności gdzie bardziej oplaca sie otwierać punkty cateringowe i najmowac ochrone)

Obiektywnie wypełnienie stadionu będzie bardzo dobre. Mozna było liczyć bardziei na C i kibicow wrexham ale cóż, klub nie straci ma spotkaniu.
Hmm. Nie ma sie co czepiac liczby kibicow Wrescam. Do mnie przyjezdza 7 znajomych z Wrescam i jego okolic. Po ogloszeniu tego meczu, pytalem ich w ile osob moga przyjechac. Skromnie szacowali 500 sztuk. Nie oszukujmy sie, ale przecietny anglosas to nawet Polski na mapie nie zlokalizuje (podobnie jak sporo Polakow, Walii na globusie nie umiejscowi poprawnie. Dodajmy, ze oni placa nie tylko za wejsciowke 20 funtow (dorosli), dochodza ceny lotu, no i pobytu..........4 osoby ze wspomnianych 7 zdecydowalo sie przyleciec tylko ze wzgledu na moja staropolska goscinnosc (sorry za brak sktromnosci, ale to fakt

PS. Wiem, ze wakcje Ale zagadka matemtyczna co da wiecej; 20 (prawei ju tyle jest z goscmi-) x 80 (taka usredniona cena obecnych biletow) czy 33 (niepwene) x 40 (usredniona cena biletow, ta zeby kumaci na C mogli za trzy dyszki przybyc....
Ostatnio edytowane przez WildDog : 07.07.2026 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów