|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bez większej szkody dla drużyny da się wprowadzić gdzieś między 4 a 6 nowych zawodników. W sieci już czytałem o 9.
Widzew pokazuje, że to droga do nikąd. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ale granie w ekstraklasie 4 bocznych obrońców w składzie: Leliveld, Krzyżanowski, Gier, Mikulec raczej niczym dobrym się nie skończy. Potrzeba 1 nowego zawodnika na bok obrony, będącego półkę wyżej niż każdy z w/w. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mikulec i Leliveld mogą grać jako boczni pomocnicy.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Natomiast kiedy wyjde ze strefy marzen i spojrze trzezwo na rzeczywistosc to bocznych obroncow bedziemy miec tych samych co obecnie chyba, ze ktorys dostanie gdzies lepsza oferte. Ogolnie spodziewam sie, ze mniej wiecej na przszly sezon zostanie taka grupa (zakladajac, ze z tej listy nikt nie odejdzie). Letkiewicz Mikulec Giger Biedrzycki Grujicic Leliveld Krzyzanowski Duda Duarte Kuziemka Ertlthaler Bozic Rodado Czyli tak lekko liczac trzeba nowego bramkarza, 2 stoperow, 3 srodkowych pomocnikow, 2 skrzydlowych i jeden nowy napastnik. Plus byc moze ktos przebije sie z drugiej druzyny na pozycje glebokich rerwowych np. trzeci bramkarz. Byyyyyc moze zostanie Uryga i Igbekeme. Kutwe i Baniowskiego pewnie wypozycza. Jakby nie patrzec po sezonie dojdzie do wymiany polowy skladu. Mysle, ze gdyby udalo sie awansowac juz w ten weekend to w przyszlym tygodniu bedziemy juz slyszec o pierwszych *przyjsciach / odejsciach. Bo to jest determinujacy warunek. *to znaczy deklaracje, ze ten czy tamten dostanie wolna reke oraz zaczna sie przecieki o przyjsciach.
Ostatnio edytowane przez As : 23.04.2026 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A Broda jako napastnik, ale nie opierałbym na tym szans na pozostanie w Ekstraklasie dłużej niż jeden sezon.
@AS - Uryga ma chyba automatyczne przedłużenie w przypadku awansu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ciekawe co na ten temat sądzi trener, bo akurat jego zdanie chyba liczy sie najbardziej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc nie ma co się pchać w absurdy, obaj nasi boczni obrońcy mogą grać wyżej. Jak pokazała choćby kontuzja Mikulca nie ma co się spieszyć z pozbywaniem się zawodników z obrony. Zwłaszcza, że bardziej pilny jest środek. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie bramkarz, stoper, boczny obrońca, 2 środkowych pomocników, jeden skrzydłowy i napastnik
Oprócz napastnika i być może bramkarza pozostałych 5 zawodnikow do pierwszego składu. Do odpalenia Broda, Ciczkan, Colley, Jaroch, Carbo, Igbekeme, Omic, Sanchez i zapomniane postacie takie jak Olejarka, Starzyński, Skrobanki, Talar
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 23.04.2026 o godz. 18:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Angel też zalegalizował związek.
https://x.com/WislaKrakowSA/status/2065846807607824543 ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ktos go widzial w jakims meczu? Bedzie cos z niego?
https://wislakrakow.com/en/blogs/new...w-wisle-krakow Chlopak ma dobre, pilkarskie nazwisko |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Gra na lewym skrzydle. Wisla zagięła na niego parol gdy mial już 7 lat i gral w Brzesku. Bardzo wcześnie wyselekcjonowany. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry, teraz w temacie o piłkarzach poruszacie temat 15 latka?
Takich chłopaków jak on są w Polsce setki. Lodu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wraca do nas Sukiennicki, Starzyńskiemu i Skrobańskiemu przedłużamy kontrakt.
Pozostawię bez komentarza. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ....a? 10 znaków
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Starzyński i Srobański niby do rezerw. Tak samo Talar.. znowu wspaniałomyślnie pozwalamy wrócić do piłki graczom po ciężkich kontuzjach.
A Sukiennickiego Odra nie chciała wykupić no to wraca. Pewnie jak nie pokaże jakiejś rewelacyjnej formy w sparingach to znowu go gdzieś wypchamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jeśli dostaną więcej niż "rozruchowe" 6 miesięcy (niech mają, a co, stać nas!
), mamy do czynienia z przepalaniem pieniędzy i skrajna głupotą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Setki powolywanych w Polsce do kadry kraju w danym roczniku? Wisla raczej stroni od podpisywanie tak wczesniej profesjonalnych kontraktow, wiec widocznie ma teraz powód. Wisla ma obecnie na tyle malo reprezentantow kraju że każdy jeden jest wart uwagi, szczególnie że mówimy o U15 a nie o U9. I sprawdz sobie ze juz 15 latkowie debiutowali w esa. Bylo ich nawet kilku. Ale teraz jesli na kims miec oko to bardziej na 17-letnim Pławińskim który trenuje z jedynka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zaskroniec ich pewnie będzie trzymał do emerytury w Wiśle. To są ostatnie złote strzały Zaskrońca jak jeszcze rozgryzal samodzielnie enigmę polskiej piłki, nieoczywiste talenty. Także pewnie się będzie jarał, że ma takie talenty w klubie, a jak któryś zagra dobry mecz to nawet powie "a nie mówiłem?!"
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli Talary, Starzyńskie i Skrobańskie mają płacone ryczałty za dojazdy do Myślenic plus obiady no i jakieś 2-3k miesięcznie to ok, niech sobie grają w 3 lidze bo samą młodzieżą to ligi się nie utrzyma.
Czy jednak tak jest w przypadku chociażby Starzyńskiego, który przez ostatnie lata zarabiał po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie to naprawdę mam wątpliwości... @Karherop - ja rozumiem pisać o tym Pławińskim, który trenuje z pierwszą drużyną ale nie o jakimś randomowym piętnastolatku. Powołania do kadr młodzieżowych to dostają przede wszystkim krewni i znajomi różnych królików. Kto ma obrotnego menago ten ma powołanie, żeby mieć fajny wpis w CV. Tak to działa w naszej Polsce. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jest randomowy bo jako 15 latek ma kontrakt.
Choćby ten fakt usprawiedliwia informację o takim przypadku. Coś mi się wydaje że w poważnej piłce to standard.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Myślę, że Starzyński musiał bardzo mocno zejść z wymagań, byle tylko zostać i spróbować się odbudować w optymalnym środowisku.
Przedłużenie na dotychczasowych warunkach to byłoby czyste szaleństwo, nawet jak na warunki Wisły. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Jakis junior z akademii podpisal kontrakt to chcialem wiedziec czy rokuje. Chyba nie sadziles, ze wspomnialem o nim w kontekscie pierwszej druzyny |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To tylko blokowanie miejsca w kadrze rezerw. Juz wole tych 2-3 starszych zawodników, którzy wniosa doświadczenie i podniosą poziom treningów niz wieczne mlode polamane talenty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście bym piłkarza w jego wieku, po takiej kontuzji puścił wolno, a w jego miejsce wziąłbym jakiegoś 17 latka, który ma perspektywy na rozwój.
Jakie ma perspektywy Starzyński w wieku 22 lat po roku bez gry? Zagłębie Sosnowiec nasuwa się samo na myśl. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rok bez gry u niego minal 7 miesięcy temu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ten czas zap... szybko płynie.
Tak czy inaczej, szanse na jego powrót do gry na wysokim poziomie (I liga i wyżej) oceniam na 1%. To samo tyczy się Talara. Z perspektywy Wisły dalsze trzymanie ich w klubie, nawet w rezerwach, jest ruchem co najmniej dyskusyjnym. Jeśli rzeczywiście chcemy zarabiać w przyszłości na transferach wychodzących, to siłą rzeczy w rezerwach powinna być konkretna rotacja zawodników, a ci starsi (po kontuzjach/bez perspektyw poprawy poziomu sportowego) powinni odchodzić z klubu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|