The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2026, 09:57
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Dobra, był czas na świętowanie a teraz do roboty.

Jeżeli chodzi o kadrę sportową:

Bramkarze: Letkiewicz zostanie, choć aktualnie nie jest to poziom ekstraklasowy. Dlatego konieczne jest podpisanie doświadczonego bramkarza, który na dzień dzisiejszy będzie po prostu lepszy. Jeżeli Letkiewicz zrobi postęp i wygra rywalizację to super, natomiast na tej pozycji wzmocnienie jest konieczne.
Broda i Cziczkan * zdecydowanie pożegnać bukietem goździków.

Środek obrony * Grujcic i Kutwa mają ważne kontrakty, tego pierwszego w sumie bym pożegnał ale biorąc pod uwagę, że nie można robić totalnej rewolucji a chłop najwyraźniej jest też atmosferoviciem to zostanie. Biedrzycki? Hmm*.Ostatecznie chyba jednak do przedłużenia. Do tej trójki konieczne jest dołożenie solidnego, lewonożnego stopera, to wręcz konieczność.
Colley * pożegnać serdecznie i z honorami. Uryga? Jeśli prawdą jest, że jego kontrakt uległ automatycznemu przedłużeniu to nie ma o czym gadać, będzie stoperem nr 5. Jeżeli nie * uroczyste pożegnanie: bukiety, szampan, fajerwerki.
Oprócz tego kończy się kontrakt Skrobańskiego, choć to zarówno sportowo jak i finansowo bez większego znaczenia.

Boczna obrona: Leliveld, Geiger, Krzyżanowski i Mikulec mają ważne kontrakty. Natomiast uniwersalny boczny obrońca jest bezwzględnie potrzebny, bo mam obawy co w/w Panowie pokażą na ekstraklasowym poziomie.
Uroczyste pożegnanie Jarocha byłoby tutaj mile widziane.

Środek pomocy: Zieliński i Erthaler mają ważne kontrakty.
Igbekeme * bardzo ale to bardzo mieszane uczucia, niemniej podobnie jak w przypadku Biedrzyckiego, ostatecznie myślę, że jednak przedłużenie na kolejny sezon.
Środkowy pomocnik z dobrymi warunkami fizycznymi, umiejętnością gry w piłkę oraz dobrym strzałem jest koniecznie potrzebny.
Carbo * uroczyście pożegnać. Mniej uroczyście Talara i Olejarkę, którym kończą się kontrakty.
Omić * nie mam pojęcia*.Mam nadzieję, że sam będzie chciał odejść i ułatwi decyzję.

Skrzydłowi:
Kuziemka, Bozić, Duarte * mają ważne kontrakty.
Ale kolejny, bardzo dobry skrzydłowy powinien zostać podpisany, bo nikt nie ma pojęcia, co ta trójka pokaże w ekstraklasie.
Najlepiej jakiś szybki murzyn ale umiejący grać w piłkę a nie jakiś Momo Cisse.

Baniowski * na wypożyczenie.
Piotruś Starzyński * dziękujemy!

Napastnicy

Rodado zostaje no i konieczne bardzo dobry napastnik do niego. Taki, który będzie z nim walczył o nr 1.
Sanchez- nie ma sensu, chyba że niewiele zarabia, wtedy jako nr 3 i atmosferić może zostać.

Kawała * wypożyczenie.
Czyli reasumując:
Pożegnać: Broda, Cziczkan, Colley, jeśli to możliwe Uryga, Skrobański, Jaroch, Carbo, Olejarka, Talar, najpewniej Omic, Starzyński.

Transfery niezbędne: bramkarz, lewonożny stoper, boczny obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy, napastnik.

Sztab szkoleniowy: na ja bym Maestro Jopa pożegnał z wielką pompą. Nie przekonał mnie do siebie, uważam, że miał dużo szczęścia ale to rozwinę w temacie trenerskim.
Natomiast mam też świadomość, że Jop zostanie na stolcu trenerskim. Oby dłużej, niż do pierwszej przerwy na reprezentację*

Generalnie zgoda z jednym wyjątkiem. Po co nam boczny obrońca mając solidną trójkę + w przypadku dobrze przepracowanego okresu przygotowawczego Mikulec. Wystarczy. Chyba, że sztab uzna, że Mikulec przez kontuzję nie dojedzie to trzeba kogoś dobrać.
Jak Omić zostaje widziałbym jednego dobrego sp. W przypadku jego odejścia ktoś jeszcze do rotacji.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.05.2026, 10:40
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Generalnie zgoda z jednym wyjątkiem. Po co nam boczny obrońca mając solidną trójkę + w przypadku dobrze przepracowanego okresu przygotowawczego Mikulec. Wystarczy. Chyba, że sztab uzna, że Mikulec przez kontuzję nie dojedzie to trzeba kogoś dobrać.
Jak Omić zostaje widziałbym jednego dobrego sp. W przypadku jego odejścia ktoś jeszcze do rotacji.
Mikulec przed kontuzją to był taki słabszy Leliveld. Dawał coś do przodu ale w obronie kiepski.
Krzyżanowski zrobił postęp w obronie, natomiast i tak potrzebowałby kolejnego, plus w ataku jest jeszcze słaby.

Na prawej Higher, o ile w obronie powinien sobie poradzić to jednak w ataku nie daje nic.

Wg mnie jeden zawodnik jest tutaj potrzebny i to bardzo
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.05.2026, 11:47
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Mikulec przed kontuzją to był taki słabszy Leliveld. Dawał coś do przodu ale w obronie kiepski.
Krzyżanowski zrobił postęp w obronie, natomiast i tak potrzebowałby kolejnego, plus w ataku jest jeszcze słaby.

Na prawej Higher, o ile w obronie powinien sobie poradzić to jednak w ataku nie daje nic.

Wg mnie jeden zawodnik jest tutaj potrzebny i to bardzo
Mikulec był słabszy od Lelievelda?
Giger nic nie daje do przodu?

Czego jeszcze się dowiem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2026, 21:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mikulec był słabszy od Lelievelda?
Giger nic nie daje do przodu?

Czego jeszcze się dowiem?
Dowiedzieć możesz się wielu rzeczy, zrozumieć już dużo mniej...

Tak, Mikulec jest o wiele słabszy od Lelievelda. Zupełnie inny poziom. Liczby asyst i goli dobitnie to oddają.

Z innych szokujących informacji - Duarte i Bozić są lepsi od Sukiennickiego. Nie, to nie prowokacja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów