|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ale ja się już do tego odniosłem.
Według mnie szczęście koniec końców ma zwykle sumę zerową. Ważne jest to, co jest w tej tabelce: ![]() Wynik dużo lepszy od poprzedników (Brzęczek 27/1,11, Sobolewski 44/1,75, Rude 18/1,56, Moskal 15/1,20), dodatkowo na dużo większej próbce. Nie jestem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem Jopa. Po prostu doceniam to, co osiągnął, ale widzę też pole do poprawy. Jeśli dostanie odpowiednie narzędzia (czyli dużo lepszy materiał piłkarski), to będzie można go rozliczać z pracy w Ekstraklasie. Jeśli będzie miał słabe wyniki, to pożegnam go bez żalu, bo koniec końców najważniejsza jest Wisła.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.04.2026 o godz. 13:13.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przy czym trzeba tez powiedziec, ze Jop ma bodaj najstabilniejsza sytuacje kadrowa.
Brzeczek po spadku skladal druzyne. Sobolowi po swietnej wiosnie na jesien rozleciala sie druzyna. Moskal lepil jedenastki na poszczegolne mecze z tych co akurat byli pod reka (Jezu, u niego Dziedzic, Gogol, Starzynski i Mlynski wychodzili w podstawie LoL). Rude mial z tego chyba najlepsza sytuacje kadrowa ale bede bronil opinii, ze Jop z tych wszystkich trenerow ma najstabilniejszy i jakosciowo najlepszy sklad. Oczywiscie to nic Jopowi nie ujmuje ale obiektywnie ma najlepszy material ludzki do pracy. Bylo to z reszta dosc dobitenie widac kiedy Jop zmienial Moskala co zbieglo sie w czasie z faktem, ze kontuzjowani wracali do skladu a nowi zawodnicy, ktorzy doszli juz w trakcie sezonu zaczynali lapac zgranie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A jesli juz, patrząc na ilość osob ktore sobie zjadły zęby na Wiśle to prędzej cie tu coś pogrąży niz osiagnie sukces. A tamta Wisla mimo iz zdobyla bodaj 6 pkt w 8 meczach to mocno walczyla do konca o top3 Co do reszty, przyjdzie czas na dluzszy elaborat.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.04.2026 o godz. 16:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Czy ja wiem czy Ruda wygrywając puchar Polski osiągnął gorszy wynik od Sobolewskiego? Ja bym powiedział nie ale rozumiem, że PP dla niektórych jest nieistotny. Co do Sobola to znowu wszystko rozbija się o jakość zawodników. Miał Fernandeza, Mule i Junce w formie to były zwycięstwa. Jak mu się skład rozleciał to zwycięstw nie było. Można oczywiście mieć opinię, że Sobolewski na wakacjach zapomniał jak się trenuje ale ja znowu będę trzymał się opinii, że Sobolewski takim samym trenerem był na Wiosnę kiedy wygrywał wszystko jak i na jesieni kiedy przegrywał tylko zawodników miał na jesieni gorszych. Jedyny błąd w Wiśle jaki Sobol zrobił to fakt, że jak rozleciała się drużyna to się nie zrezygnował z pracy. Wiadomo, miłość do Wisły wzięła górę (ładnie mu się z resztą „kibice” odwdzięczają) ale każdy kto się trochę zna na piłce wiedział, że to jebnie. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|