The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2026, 20:25
slawko napisał(a):Wyświetl post
Widzę że nie jestem sam Ignor to super opcja dla gości (jaro1) którym prezes lub ktoś z jego otoczenia przeleciał matkę, żonę lub dziewczynę albo gości którzy za dużo grają w fantasy football managera (markus).

Polecam!
To nie tak. Ja nie wyciszylem ludzi za ich opinie.

Szanuje zdanie tych co uwazają, że JK robi dobrze jak i tych co uwazają, że robi źle. Szanuje tych co chcą stawiać na młodych Polaków oraz tych co chcą stawiać na starych Słowaków względnie Hiszpanów.
Szanuje tych, którzy chcą wyrzucać z klubu zawodników bo akurat złapali dołek formy oraz tych, którzy uważają że to dobrze że przedłużyliśmy kontrakty z kontuzjowanymi zawodnikami.

Ja wyciszyłem tych kolegów z forum którzy permanentnie wdają się w personalne kłótnie i których sposób na dyskusje polega na wyzywaniu innych. To nie jest nic osobistego. Wyciszyłem ich bo nie chce mi się przewijać dwóch czy trzech stron tematu zawierających kłótnie między dwoma lub trzema użytkownikami żeby znaleźć post który coś wnosi do tematu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.01.2026, 00:44
Cytat:
Widzę że nie jestem sam Ignor to super opcja dla gości (jaro1) którym prezes lub ktoś z jego otoczenia przeleciał matkę, żonę lub dziewczynę albo gości którzy za dużo grają w fantasy football managera (markus).
Cyzby jakis zazdrosny kochanek jakiegos pana z otoczenia Krolewskiego?

Cytat:
"Płyta się zacięła"? Spokojnie hejterku, w każdej chwili mogę ją puścić od nowa i znowu wymienić całą listę piłkarzy pozyskanych z Hiszpanii, którzy w ostatnich sezonach w Wiśle i innych polskich klubach wygrali rywalizację o skład, robili liczby, ciągnęli zespoły i dalej grają na różnych poziomach rozgrywkowych oraz się sprawdzają.
Markusik jak zawsze powiedział a ale obsrał ie zeby powiedziec b. Pusty słowotok i propaganda bez konkretów

A wiec sprawdzamy. Sezon 22/23

Rodado -pozyskany z niższych lig - ok
Igbekeme - MLS, wcześniej La Liga 2 - ok

a teraz gracze, o których mu chodziło:

Alex Mula - sprowadzony po regularnej grze w La Liga 2 - w Wiśle ok, trafił do najwyższej ligi w Grecji na... 4 mecze - co było tutaj podnoszone jako propaganda, ze straciliśmy taką perełkę... A potem? Zjazd do bazy, w swoim prime wiekowym plącze się kolejny sezon w 3 lidze hiszpańskiej. Ocena negatywna

Junca - gościu grał w najwyższej i 2 lidze hiszpańskiej zanim trafił do Wisły - w Wiśle tragedia bo okazało się, że jest półsprawnym zawodnikiem -wcisnęli go po Wisle do ligi andorskiej na 10 meczów, tam widocznie też się na nim poznali i teraz siedzi w lidze 3 w Hiszpanii gdzie zagrał w 1,5 sezonu 13 meczów xd Ocena mega negatywna

Tachi - przychodził z La Liga 2, wcześnej nawet grał w La Liga - w Wiśle ok - teraz gra w La Liga 2 Ocena pozytywna

Villar - przychodził z La Liga 2 - w Wiśle słabo, momentami tragicznie - poszedł się na chwilę pokopać po czole w Jadze, co też tu było podnoszone, że zobaczcie jak on sobie radzi w życiu!!! Teraz gra w Wieczystej. Gość bez liczb, jeździec bez głowy. W Wieczystej 12 meczów 678 minut i jedna asysta xd zaraz 30 lat na karku. Ocena mega negatywna

Benito - przyszedł z 3 ligi - w Wisle tragedia - teraz się kopie po czole w 3 lidze w Hiszpanii, nawet umie 8 bramek w sezonie strzelić. Ocena mega negatywna

Sezon 23/24

Eneko - przychodził z La Liga 2 - w Wiśle cienko - poszedł do 3 ligi hiszpańskiej, zrobił awans i nie gra bo jest połamany. Ocena negatywna

Raton - przychodził z La Liga 2 - w Wiśle grał jak pokraka ale to był jego sezon życia xd - teraz gra w 3 lidze hiszpańskiej. Ogólnie gość ma średnio trochę więcej niż 1 czyste konto na sezon xd Obecnie 18 meczów i jedno czyste konto. On z Wisły trafił do 1 ligi greckiej i tu też się markus podniecał tym faktem xd On ma 41% strzałów obronionych w tym sezonie, to jest gorzej niż Broda u nas w tym sezonie. Ocena mega negatywna do potęgi entej. ....a, ON JEST GORSZY OD BRODY xd

Carbo - przychodził z La Liga 2

Alfaro - ściągnięty z 3 ligi hiszpańskiej - w Wiśle porażka - ściągnął go do siebie do Danii analityk Rude. Ocena negatywna

Baena - przyszedł z La Liga 2 - w Wiśle średnio ale jakiś poziom trzymał. Ogólnie jeździec bez głowy co widać obecnie w Widzewie gdzie 2 mecze mu wyszły, zdobył dobre oceny, ma 1 bramkę i 1 asystę, czyli już na trochę wyższym poziomie sobie rady nie daje ale jak piłka dobrze spadnie to się jeźdźcowi trafi. Ocena negatywna

Pisałem skąd przychodzili do Wisły bo kiedyś sam się naciąłem na .......enie markusa, że "to normalne, że gracze z La Liga 2 się sprawdzą w Wiśle w 1 lidze" ale jak się później okazało do Wisły byli ściągani praktycznie sami gracze z La Liga 2 i się nie sprawdzili w większości, sam byłem w szoku jak to przekminiłem. A najlepiej się sprawdził Rodado z niższej ligi hehe
Także tu masz graczy co się w Wiśle sprawdzili:
Rodado, Carbo, Mula, Baena, dorzućmy na siłę Tachiego, Igbekeme nie liczę bo on się nie łapie pod widełki
Ci co się nie sprawdzili:
Junca, Villar, Benito, Eneko, Raton, Alfaro

Czyli 5-6

Strasznie chujowa statystyka jak na te lata chorej propagandy markusie.

A teraz to o co chodziło w obecnej dyskusji.
Kto w Wiśle ciągnął grę i się sprawdza dalej?:
Tachi
Kto zaliczył zjazd, i się dalej ośmiesza swoją grą:
Mula, Villar, Junca, Benito, Eneko, Raton, Alfaro, Baena

1 do 8

Poświęciłem znowu swój czas żeby cię śmieciu wyjaśnić na liczbach. Jesteś zwykłą zakłamaną łajzą. A teraz sobie możesz wymieniać wszystkich Hiszpanów w Wiśle od 1906 roku, oczywiście nie wspomnij o tym, że każdy z nich mógłby ssać paukę Żurawskiemu, Frankowskiemu czy innemu Głowackiemu. Kij ci w ryj oszuście.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.01.2026, 09:16
Hejterku myślisz że po tych bluzgach ktoś te brednie czyta?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2026, 09:29
Jak zawsze, kolejna szuja merytorycznie się odnosi do wszystkiego. Idź tam pisać o piniondzach z pucharów i braku rotacji w zespole u Jopa.

Jedyne co zjeby umiecie to swoje teorie wyssane z palca wypisywać a jak przychodzi do konkretów to rozmydlanie tematu.

Ale ja to rozumiem bo domyślam się jak może boleć dupa po zawstydzających eksperymencie hiszpańskim, do dzisiaj nie możecie się z tej swojej chorej propagandy wybronić i dojść do siebie.

Rude już w lidze top 5 trenuje, czy nadal druga liga duńska i dwóch meczów pod rząd od sierpnia nie wygrałal i punktuje jak Sobol?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2026, 11:38
Merytorycznie? Nie ośmieszaj się hejterku, jesteś symbolem pustosłowia. Propagandową wydmuszką.

Efekty betonozy Jopa już zaczynają być widoczne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2026, 11:48
To podsumowując, sprawdziło się w Wiśle w ostatnich latach 5 Hiszpanow, 6 nie. A to o czym twój druh Markusik zaczął majaczyć, że Hiszpanie ciągnęli grę Wisły i teraz w innych klubach robią kariery z powodzeniem, to wygląda to tak, że 1 gracz daje radę, a 8 radzi sobie jeszcze gorzej niż w Wiśle.

Masz masz na ten bol dupy? Pewnie musi bardzo piec jak się modlisz do ołtarzyka nieudacznika analityka Rude
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.01.2026, 13:56
Czy na tym forum naprawdę moderator śpi? Czy takie epitety jak smieć, zjeb, szuja, nie mówiąc juz o opisywaniu czynności powszechnie uważanych za erotyczne, w wykonaniu jaroo1, będą dalej tolerowane?
Na każdym innym forum z normalną moderacją, gość już dawno by miał bana i to definitywnego. Czy to to forum ma być najgorszym ściekiem?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2026, 14:01
To jest forum pana Królewskiego więc standardy są takie jak u niego w socjal mediach.
Masz z tym jakiś problem?
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2026, 14:11
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Czy na tym forum naprawdę moderator śpi? Czy takie epitety jak smieć, zjeb, szuja, nie mówiąc juz o opisywaniu czynności powszechnie uważanych za erotyczne, w wykonaniu jaroo1, będą dalej tolerowane?
Na każdym innym forum z normalną moderacją, gość już dawno by miał bana i to definitywnego. Czy to to forum ma być najgorszym ściekiem?
Powyższy wpis hejterka dobitnie zdradza jego intencje. To jest sabotażysta, smród który ma obrzydzać Wisłę. Jest bardzo adekwatnym symbolem tych wszystkich którym Królewski jest drzazgą w oku.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2026, 14:52
Droździk znowu przekłamania? Przecież to ty z markusikami chcieliście żeby Wiśle z kasy wysyłał Kilo, Rude i cała zgraja szrotu z Hiszpanii. Nie było tak? Mi się wydaje że dazyles do tego, żeby Wisła traciła miliony w i lidze, płaciła agentom piłkarzy, za 10 miejsce w lidze, a teraz jak jest Jop to ma średnia, o której Rude i jego szrot z Hiszpanii może pomarzyć jedynie, to się zacząłes przypierdalac.

Pamiętam jak wtedy udawała, że wszystko jest wina Sobczaka. Teraz jak wygrane są to nagle zacząłeś jechać po trenerze. I za to .... ci w dupę zjebie
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2026, 20:45
Oby na wiosnę ta średnia była bliżej tej z początku rundy, a nie tej z końca. Bo przyczyn zjazdu raczej nikt nie szuka. Jest super. Tylko płacz o transfery. Po co skoro Jop z ławki nie korzysta.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.01.2026, 21:44
Podejrzewam, że nawet jakby się Jop zesrał na rzadko i razem z nim cała drużyna dostała rozwolnienia na kilka miesięcy to i tak będzie lepsza średnia niż u twojego pupilka nieudacznika Rude. Takze się nie martw pajacu o to, tylko się zajmij tym, żeby się wyleczyć z platonicznej miłości do analityka.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.01.2026, 13:42
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oby na wiosnę ta średnia była bliżej tej z początku rundy, a nie tej z końca. Bo przyczyn zjazdu raczej nikt nie szuka. Jest super. Tylko płacz o transfery. Po co skoro Jop z ławki nie korzysta.
Tak, fatalna średnia w końcówce rundy w lidze (bo przecież PP nie liczmy do licznika minut u zawodników prawda?):

Po przerwie na kadrę:

2 remisy i 1 wygrana

Średnia - 1,66

Z taką średnia zdobywamy wiosna 25 pkt, czyli konczymy sezon z 68 punktami i awansem z palcem sam wiesz gdzie
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.01.2026, 15:35
.......nięci jesteście obydwoje
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2026, 21:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tak, fatalna średnia w końcówce rundy w lidze (bo przecież PP nie liczmy do licznika minut u zawodników prawda?):

Po przerwie na kadrę:

2 remisy i 1 wygrana

Średnia - 1,66

Z taką średnia zdobywamy wiosna 25 pkt, czyli konczymy sezon z 68 punktami i awansem z palcem sam wiesz gdzie
Oczywiście, że nie liczymy, ostatnie 5 meczów w lidze to średnia 1,6 czyli prawie o połowę słabsza niż pierwsze 5 meczów. Jaka jest przyczyna? Zmęczenie, gorsze boiska, mniej szczęścia?

Ja mam swoją teorię, którą przedstawiłem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.01.2026, 21:34
Ty masz na wszystko swoją s.......ona teorie. Jak wasz Rudy miał średnia 1,7 to było git i cacy, jak mu spadła do 1,4 to tez tak źle nie było, przecież miał słaby skład więc punktowanie na okolice strefy spadkowej było normalne wtedy.

Ale teraz jak Jop ma w rzekomym kryzysie 1,66 to strasz pod siebie.z nieszczęścia żydzie
drozd:
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.01.2026, 23:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ty masz na wszystko swoją s.......ona teorie. Jak wasz Rudy miał średnia 1,7 to było git i cacy, jak mu spadła do 1,4 to tez tak źle nie było, przecież miał słaby skład więc punktowanie na okolice strefy spadkowej było normalne wtedy.
Jak miał słaby skład jak wtedy grali tam wybitni Hiszpanie, którzy osiągnęli historyczny sukces w postaci PP? tegoż samego PP, który już w tym roku jest "śmieszny", ale to wiadomo: nieistotne. A no i jeszcze wielki talent Baniowski odchodzi przez Jopa.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.01.2026, 04:53
Rude miał słaby skald co już wykazał drozd i Markus. Tzn ogólnie skład był mocny bo wygrał PP ale w lidze nic więcej z tymi piłkarzami się nie dało zrobić. Ogólnie przez Polaków, głównie Sobczaka, w klubie panowała atmosfera braku zapieprzania
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.01.2026, 08:46
Oczywiście, że nie liczymy, ostatnie 5 meczów w lidze to średnia 1,6 czyli prawie o połowę słabsza niż pierwsze 5 meczów. Jaka jest przyczyna? Zmęczenie, gorsze boiska, mniej szczęścia?

Ja mam swoją teorię, którą przedstawiłem.
1.6 to dalej awans z palcem w d. w ostatnich 15 spotkaniach. Do takiej sytuacji doprowadził trener Jop.

A czemu 5 a nie 6? Bo wychodzić najmniejsza srednia? Moze podaj średnia z ostatniego spotkania żeby najlepiej pasowało pod teze?

Druzyna jest przygotowana w cyklach od jednej przerwy do drugiej. W cyklu meczowym ani nie mozna duzo zepsuć, ani poprawić, co najwyzej drużyna nie dojedzie czy pojawia sie kontuzje co jest skutkiem wczesniejszej dobrej lub słabej pracy.

Wrzucalem to w innym temacie:

1 przerwa 6-0-1
2 przerwa 3-2-0
3 przerwa 3-0-1
4 przerwa 1-2-0

A, konczac juz przypomnij sobie co typowales w innym temacie Drozd, wcale nie oczekiwales lepszego wyniku na jesien
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.01.2026, 09:14
Drozd jest oburzony faktem, że Wisła potrafiła nie wygrać 2 meczów pod rząd (porażka z Polonią i remis z Siedlcami) z kolei jak za Rude Wisłą nigdy nie wygrała dwa razy pod rząd to z zachwytu piał jakiego mamy trenera światowego.

Co to jest jak nie choroba psychiczna? Może zwykłe s....ysyństwo?
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 13.01.2026, 12:37
Wbrew pozorom zaliczkę nad kolejnymi miejscami mozna latwo roztrwonić. Jopizn pokazał koncowką rundy, że jest w stsnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.01.2026, 18:14
1.6 to dalej awans z palcem w d. w ostatnich 15 spotkaniach. Do takiej sytuacji doprowadził trener Jop.

A czemu 5 a nie 6? Bo wychodzić najmniejsza srednia? Moze podaj średnia z ostatniego spotkania żeby najlepiej pasowało pod teze?

Druzyna jest przygotowana w cyklach od jednej przerwy do drugiej. W cyklu meczowym ani nie mozna duzo zepsuć, ani poprawić, co najwyzej drużyna nie dojedzie czy pojawia sie kontuzje co jest skutkiem wczesniejszej dobrej lub słabej pracy.

Wrzucalem to w innym temacie:

1 przerwa 6-0-1
2 przerwa 3-2-0
3 przerwa 3-0-1
4 przerwa 1-2-0

A, konczac juz przypomnij sobie co typowales w innym temacie Drozd, wcale nie oczekiwales lepszego wyniku na jesien
Oby było jak mówisz, że 1,6 da awans. Oby 1.0 dało awans.

To że wspominam o wykorzystaniu kadry i porównuję średnią z początku i końca nie wynika z mojej obawy o awans, a z faktu, że oczekuję od trenera rozwoju. Drużyny, poszczególnych zawodników i jego samego. Niektóre jego decyzje, trzymanie uparcie na boisku piłkarzy ewidentnie bez formy, nie korzystanie z okoliczności do wpuszczenia czy to nowych czy to młodych. To są moim zdaniem błędy, dlatego o nich piszę.

To że dzięki dużej konkurencji na początku większość piłkarzy wzniosła się na wysoki poziom to fakt i bezsprzeczna zasługa Jopa i należy go za to chwalić. Duda zaczął wreszcie zachowywać się na boisku jak sportowiec nie dlatego że ktoś go zaczarował tylko dlatego, że jest Carbo Erthaler i James do gry. Klub Jopowi takie warunki stworzył że poza Rodado każdy jest zagrożony wymianą przy słabszym występie. To działa pod jednym warunkiem, że trener nie jest zabetonowany, a Jop w tej rundzie był.

Powtórzę, ponad 90 % możliwych do rozegrania minut, rozegrało 13 zawodników. Zaznaczam że mówię o zawodnikach z pola.

Giger, Biedrzycki, Giurcic/Kutwa, Leliveld/Krzyżanowski

Kuziemka, Carbo/James, Duda/Erthaler, Duarte

Rodado

Reszta w sumie poniżej 10% minut.

Ktoś mi tu pisze że to nieprawda. Gdzie konkretnie?

To że nie biorę pod uwagę PP nie wynika z mojego widzimisie, a z tego jak PP był traktowany i z kim oraz gdzie graliśmy.

Były argumenty, że każdy punkt jest ważny i dlatego zmian było mało. Ale w co najmniej kilku meczach do przerwy wygrywaliśmy 3:0. Czy to nie są okoliczności do dania szansy zmiennikom? A jakakolwiek zmiana w przerwie zdarzyła się może ze dwa razy i to jeszcze wymuszona zagrożeniem kartką.

Tak jak kiedyś pisałem. Zmiana nie powinna i nie może w dzisiejszych realiach wynikać tylko z kontuzji albo słabszej postawy. Tworzenie takiego przeświadczenia u zawodników to podcinanie gałęzi na, której się siedzi. Jop swoim postępowaniem pokazał, że zupełnie tego nie rozumie.

To jest moim zdaniem przyczyna słabszej postawy drużyny pod koniec rundy. Ci co grali zauważyli że grają dalej mimo słabszych meczów, a ci co nie grali stracili zapał i wchodząc na 5 minut byli zrezygnowani, nerwowi, bez rytmu.

Jeszcze jedno, teorie że nie było zmian bo ławka jest słaba, są niczym nie poparte, poza decyzją Jopa. Gdyby wpuszczał zmienników po przerwie czy choćby na 30 minut i ci nic nie pokazywali kilka razy dostając taką szansę to można by ich oceniać. Żaden z poza tej 13 takiej szansy nie dostał. A już pisanie że po dobrej grze z Wieczystą i wypracowaniu wyrównującej bramki szansą była dla Baniowskiego możliwość rozegrana dwóch meczów w rezerwach, to już jest bezczelność.

Gdyby taki Baniowski dostał 4 mecze od początku zamiast ogonów, to kto wie jakie by miał statystyki. Ale tego się już nie dowiemy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.01.2026 o godz. 18:20.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.01.2026, 20:21
Już byłeś prostowany 100 razy w tym temacie, to po co dalej srasz tą mordą i głupoty drozdzie wypisujesz?
drozd:
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.01.2026, 22:56
Oby było jak mówisz, że 1,6 da awans. Oby 1.0 dało awans.

To że wspominam o wykorzystaniu kadry i porównuję średnią z początku i końca nie wynika z mojej obawy o awans, a z faktu, że oczekuję od trenera rozwoju. Drużyny, poszczególnych zawodników i jego samego. Niektóre jego decyzje, trzymanie uparcie na boisku piłkarzy ewidentnie bez formy, nie korzystanie z okoliczności do wpuszczenia czy to nowych czy to młodych. To są moim zdaniem błędy, dlatego o nich piszę.

To że dzięki dużej konkurencji na początku większość piłkarzy wzniosła się na wysoki poziom to fakt i bezsprzeczna zasługa Jopa i należy go za to chwalić. Duda zaczął wreszcie zachowywać się na boisku jak sportowiec nie dlatego że ktoś go zaczarował tylko dlatego, że jest Carbo Erthaler i James do gry. Klub Jopowi takie warunki stworzył że poza Rodado każdy jest zagrożony wymianą przy słabszym występie. To działa pod jednym warunkiem, że trener nie jest zabetonowany, a Jop w tej rundzie był.

Powtórzę, ponad 90 % możliwych do rozegrania minut, rozegrało 13 zawodników. Zaznaczam że mówię o zawodnikach z pola.

Giger, Biedrzycki, Giurcic/Kutwa, Leliveld/Krzyżanowski

Kuziemka, Carbo/James, Duda/Erthaler, Duarte

Rodado

Reszta w sumie poniżej 10% minut.

Ktoś mi tu pisze że to nieprawda. Gdzie konkretnie?

To że nie biorę pod uwagę PP nie wynika z mojego widzimisie, a z tego jak PP był traktowany i z kim oraz gdzie graliśmy.

Były argumenty, że każdy punkt jest ważny i dlatego zmian było mało. Ale w co najmniej kilku meczach do przerwy wygrywaliśmy 3:0. Czy to nie są okoliczności do dania szansy zmiennikom? A jakakolwiek zmiana w przerwie zdarzyła się może ze dwa razy i to jeszcze wymuszona zagrożeniem kartką.

Tak jak kiedyś pisałem. Zmiana nie powinna i nie może w dzisiejszych realiach wynikać tylko z kontuzji albo słabszej postawy. Tworzenie takiego przeświadczenia u zawodników to podcinanie gałęzi na, której się siedzi. Jop swoim postępowaniem pokazał, że zupełnie tego nie rozumie.

To jest moim zdaniem przyczyna słabszej postawy drużyny pod koniec rundy. Ci co grali zauważyli że grają dalej mimo słabszych meczów, a ci co nie grali stracili zapał i wchodząc na 5 minut byli zrezygnowani, nerwowi, bez rytmu.

Jeszcze jedno, teorie że nie było zmian bo ławka jest słaba, są niczym nie poparte, poza decyzją Jopa. Gdyby wpuszczał zmienników po przerwie czy choćby na 30 minut i ci nic nie pokazywali kilka razy dostając taką szansę to można by ich oceniać. Żaden z poza tej 13 takiej szansy nie dostał. A już pisanie że po dobrej grze z Wieczystą i wypracowaniu wyrównującej bramki szansą była dla Baniowskiego możliwość rozegrana dwóch meczów w rezerwach, to już jest bezczelność.

Gdyby taki Baniowski dostał 4 mecze od początku zamiast ogonów, to kto wie jakie by miał statystyki. Ale tego się już nie dowiemy.
Kosztem kogo Baniowski miał te 4 mecze zagrać?
Gdyby Jop coś takiego zrobił i Wisła tych meczów nie wygrał to dostalibyście sraczki,że ogrywa młode polskie drewno zamiast wystawiać tych którzy na to zasługują.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 14.01.2026, 01:16
Drozd prawi mądrze, jarus001 pie..y banialuki hejterskie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2026, 09:03
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Kosztem kogo Baniowski miał te 4 mecze zagrać?
Gdyby Jop coś takiego zrobił i Wisła tych meczów nie wygrał to dostalibyście sraczki,że ogrywa młode polskie drewno zamiast wystawiać tych którzy na to zasługują.
Optyka jest tu taka: " to nic mlody ze przegrywasz rywalizację, odstajesz na treningu, nie mozesz wejsc na dobre tory po kontuzji, ale wystawie cie na 4 mecze żebyś tylko przedłużył z nami kontrakt"

Życie to nie FM
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.01.2026, 09:41
Optyka jest tu taka: " to nic mlody ze przegrywasz rywalizację, odstajesz na treningu, nie mozesz wejsc na dobre tory po kontuzji, ale wystawie cie na 4 mecze żebyś tylko przedłużył z nami kontrakt"

Życie to nie FM
Pechowo dla Baniowskiego, akurat w tym sezonie realnie walczymy o awans i mamy kilku młodych piłkarzy z - w tym momencie - dużo większymi możliwościami. A jak mieliśmy górkę formy jako zespół, to był akurat kontuzjowany...

Nie wiem czy jest sens ciągnąć temat, bo nie sądzę że kilkadziesiąt minut coś by tutaj zmieniło. Myślę że tutaj znacznie więcej złej roboty zrobili menedżerowie i dziennikarze, bo skoro chłopak słyszy od dłuższego czasu jakim to jest niesamowitym talentem, a gra "mniej utalentowany" Kuziemka, to znaczy że w klubie coś musi być nie tak. Nie on pierwszy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2026 o godz. 09:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2026, 20:10

Życie to nie FM
Nie żebyś przedłużył kontrakt. Tylko żebyś potem nie płakał ze nie dostałeś realnej szansy pokazania się. I nikt nie mówi o 4 całych meczach tylko o postawieniu w którymś z nich na niego, może od początku ale dla niego wejście po przerwie już byłoby istotną zmianą. Nic takiego nie nastąpiło. I nie chodzi mi tylko o młodego, podobnie był traktowany Omic.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.01.2026, 20:33
Drozdzik ty już nawet potrafisz czytać w myślach co dla Baniowskiego by było istotną zmianą? Znowu miałeś jakieś rojenia w psychiatryku i tu teorie swoje płodzisz?
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2026, 21:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Drozdzik ty już nawet potrafisz czytać w myślach co dla Baniowskiego by było istotną zmianą? Znowu miałeś jakieś rojenia w psychiatryku i tu teorie swoje płodzisz?
Skoro zwykle wchodził na 10 minut to 45 minut byłoby istotną zmianą. Trzeba mieć ptasi móżdżek żeby tego nie rozumieć.

Nie myśl sobie ze piszę o tobie bo ty o ptasim to możesz tylko pomarzyć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów