|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Ja poprostu spekulowalem - bo przeciez nie wiem, wgladu do ksiag nie mam - jak to sie dzieje, ze mimo takich dlugow nikt nam postepowania upadlosciowego nie zalozyl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nikt nie zakłada postępowań bo Zaskroniec to zawodowy cwaniak. Nie mówię, że oszust w kwestiach finansowych, tylko cwaniak. Wie jak mamić, jak manipulować itd On przecież z tego żyje, czy to w swojej branży, czy jako prezes Wisły czy jako influancer. Ciągle roztacza piękne wizje i ludzie się na to łapią. Ciągle jest wersja, ze Wisła już łapie króliczka po czym się okazuje, że znowu króliczek uciekł i nic z tego nie będzie. Ile już było wersji, że jest inwestor czy akcjonariusz, już podpisani właściwie i wpadnie 20 czy 50 baniek? Teraz nie miał co wymyślić to wymyślił Moorea. I co? I znowu działa. Na horyzoncie po 4 latach przepłacania piłkarzy i nieodpowiedzialnego prowadzenia klubu pod każdym względem, w tym głównie finansowym, jest ekstraklasa, czyli kolejne 1-2 lata spokoju i wciskania ściemy, że teraz już klub będzie sam się finansował a i pewnie się uda zarabiać na transferach itp. Ile razy oszukiwał kibiców wciskając różne kity? Kity, to jest cwaniako-oszust. Tu mu trzeba przyznać, że wie jak grać w tę grę. Umie zrobić tak, że klub funkcjonuje i ma dobry pijar, mimo, że jest trupem finansowym i nie ma pomysłu jak z tego wyjść. Za WSH mimo, że dług był dużo mniejszy to nikt nie umiał tego sprytnie poukładać, żeby jakoś ten dług ukrywać, zakłamywać, przekładać terminy, nie miał nikt w ręku kart aby wciskać dobrą ściemę. Zaskroniec to zawodowiec w tej kwestii i mimo gorszych możliwości i długów to nieporównywalnie lepiej działa niż Sarapata i spółka.
Generalnie jak kasa nie spadnie z nieba to co? Miały być programy z algorytmami, które kupi każdy klub na świecie i coś o tym wiadomo? Na tym Wisła miała zarabiać. Z tego co rozumiem, na teraz, to czekamy na kasę z ekstraklasy i na inwestora, który wejdzie i ten syf spłaci. Także de facto pomysłu nie ma żadnego. A skoro koszty w I lidze są takie to ciekawie to będzie wyglądało w ekstraklasie. Ile Wisła zarobiła za europejskie puchary rok temu? Za mecze, prawa tv, przychody z dnia meczowego itd? Łącznie wszystko ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taka ciekawostka, wlasciciel Polonii Warszawa:
"Jestem dziś na rozdrożu. Jeśli nie zapłacę kolejnych 3 milionów euro w styczniu â tak jak robię to co miesiąc lub kwartał â klub nie będzie w stanie płacić pracownikom, zawodnikom, trenerom, wynajmować boisk treningowych od styczniaâŚ. Ta sytuacja bardzo mnie obciąża â dodał Nitot." Chlop wydaje co miesiac lub co trzy (pewnie miedzy rundami) 12 milionow zlotych. ....a, szok. My sie tu slusznie pochylamy nad sytuacja finansowa klubu ale dobrze byloby zestawic to w kontekscie innych klubow bo moze sie okazac, ze nie jestesmy anomalia tylko norma. Zrodlo: https://weszlo.com/nitot-odpowiedzia...jscia-z-klubu/ Powód: Dodalem link to artykulu
Ostatnio edytowane przez As : 17.12.2025 o godz. 09:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
70 milionów złotych realnego zadłużenia. I brak jakiegokolwiek pomysłu na jego spłatę.
W takiej sytuacji jest dzisiaj Wisła. Brak awansu to będzie przybicie wieka do trumny. Skoro Królewski potrzebuje 5 mln złotych miesięcznie żeby grać w 1 lidze to ile będzie potrzebował w ekstraklasie? Tutaj nic nie wskazuje na to, żeby nawet zwiększone - po ewentualnym awansie przychody - miały pokryć przewidywany wzrost kosztów...
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 17.12.2025 o godz. 09:18.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Flinstone wrócił do łask, bardzo âoptymistyczneâ spojrzenie na sprawozdanie za 2025
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...klub-w-polsce/ Edit: Równolegle na x i fb, o tej samej godzinie pojawił się wiadomość do Jarosława. Proponuję zabawę w âznajdź 10 różnicâ ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez azor : 18.12.2025 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Oficjalna wojna między SA, a TS, za 3....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już pierwsze oddziały zaczepne w postaci naszego Lucjusza zostały wysłane.
Królewski w obliczu możliwego sukcesu sportowego będzie atakował wiele celów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na razie to TS powinien przeprosić za burdel ze zmianą koordynatora szkółki.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkich związanych z Wisłą.
Bo przez syf który wybił w TS złą prasę miała cała Wisła, a tłumaczyć za Jażdżyłskiego musiał się Królewski. Dziecko z przedszkola nie miałoby problemu żeby to zrozumieć, ale widać nie wszyscy ten poziom pojmowania osiągnęli. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Że co
Jakiś pismak "pomylił" sobie Towarzystwo ze Spółką piłkarską (a skoro był to Miga to zrobił to celowo) i niby TS ma przepraszać SA? I poza tym o jakim burdelu piszesz? Prezes TS jako pracodawca wymienił podległego sobie pracownika w osobie koordynatora szkółki. Nie mógł tak zrobić? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak to zostało odebrane to świadczą tytuły prasowe. Poczytaj sobie. Dlatego jest za co przepraszać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Orientujesz się może, ilu trenerów (z licencją UEFA C w większości) odeszło z WSF? Podpowiem Ci: żaden. Jeżeli twierdzisz, że TS powinien przepraszać SA za to, "jak zostały odebrane tytuły prasowe" to delikatnie mówiąc: powinieneś iść na spacer i się przewietrzyć. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby prezes TS zachował się jak człowiek to żadnej afery by nie było, ale postanowił zachować się jak burak czym sprowokował 18 trenerów do wykonania publicznie gestu solidarności. Gdyby taką akcję odwalił Królewski to byś tutaj pomstował, ale Jażdżyński to wzór przecie i jemu wolno. A przeprosi powinni za to, że ich smród zaleciał w kierunku SA. Realny smród, a nie wymyślony przez media.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.12.2025 o godz. 22:06.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I co jasiu? Gupio ci?
![]()
winny gównoburzy która uderzyła w SA jest Królewski i dziennikarze. ![]() TS nie miał z tym nic wspólnego. Następny obrońca niewinnego TS?Zagrozili, że odejdą, bo mają buca prezesa, który wywalił im szefa i pewnie niedługo ich też wywali. Nie jeden nie trzech, tylko 18 publicznie podpisało list. Niezła gratka dla pismaków, jak to w Wiśle rządzo. Ale ktoś kto poziomu przedszkola nie sięga tego bankowo nie zrozumie. Nie męcz się.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.12.2025 o godz. 22:22.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przeprosić/sprostowac powinni dziennikarze, którzy takiego babola wypuścili i chyba nawet to się wydarzyło , po szybkiej o słusznej interwencji Królewskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd znowu coś ci logika kuleje. Jazdzynski jak ma za coś przepraszać to tym bardziej twój idol powinien przepraszać za alko tweety bo to robi wstyd Wiśle Kraków. No ale dla ciebie to jest fajne że najebany pajacuje na x.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
A czy w sprawozdaniu znajduje się informacja, że nie zapłaciliśmy miastu 2 mln zł?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Uważasz, że nie dostaliśmy kasy z pucharów czy z uporem maniaka nie zauważasz, że Cupiał celowo zaciągnął długi na Wisłę, które nas dopadły po 23 latach, a o których chyba nikt już nie pamiętał. Niestety poza UEFą
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
||||
|
No ja nie mogę.
Dyskusja wieczorno-nocna znowu poszła w tematy trzeciorzędne. Kto ma rację- TS czy SA Fantastycznie bawi sie z wami Prezesek. Umiejętność wzniecania tematów przykrywkowych jest u niego na wysokim poziomie. Tak jak rządzący przykrywają katastrofalną sytuację budżetu oraz NFZ poprzez "ustawę łańcuchową" tak Prezesek opublikowane sprawozdanie finansowe przykrywa "wojną TS i SA". I jak widać to działa. Cały wczorajszy wieczór i noc tu tylko o tym. Warto jednak podkreślić, że rządzący choć przykrywają deficyt ale jasno wskazują że jest to 300 miliardów , to Prezesek już idzie na całość i ordynarnie manipuluje wynikami. Ale to w dalszej części. Najpierw odniosę się do tego co opublikował Białoński. To można wytłumaczyć tylko trzema przyczynami: -albo jest idiotą ( i do tego skończonym) -albo jest leniem intelektualnym -albo sprzedajną panną. Jeśli ktoś publikuje to bez żadnej weryfikacji to nie zasługuje na nic innego. Przejdźmy więc do Prezeska. Przyznam szczerze, że takiej hucpy się nie spodziewałem Prezesek napisał(a):
Ale dalej mamy: Prezesek napisał(a):
Po pierwsze , FUNKCJONOWANIE klubu możliwe jest głównie dzięki kibicom bo to oni w ponad 40% odpowiadają za przychody klubu. Drugim źródłem przychodów są sponsoring i reklama a nie wpłaty AKCJONARIUSZY Po drugie, zadłużono klub po uszy przez zarządzanie "w krótkich spodenkach", i dlatego MUSIELIŚCIE jako akcjonariusze udzielić pożyczek aby pokryć dziurę pieniężną, spowodowaną stratami. Bez tego byłoby bankructwo. To pokrycie jest zresztą tylko częściowe. Po trzecie, pożyczki co do zasady są do zwrotu. Oczywiście temat umorzenia tychże pożyczek jest zamilczany. Brawo. Po czwarte, jakie to ma znaczenie dla klubu kto pożycza ? Efektem pożyczek jest to, iż to Wisła jest ZADŁUŻONA. Bo to jest dług Wisły ! Dobra, przejdźmy dalej. Tu już mamy taką manipulację i propagandę, że tylko można się roześmiać: Prezesek napisał(a):
Ale po kolei. Najpierw mamy wrażenie powagi i dokładności. Wyniki podawane są do dwóch miejsc po przecinku Problem w tym, zę są prostacko nagięte. Od razu zaznaczam, że widzę tan "nawias" ale to w żadnym wypadku nie zmienia wymowy. No to jedziemy. Otóż na czerwiec 2024 faktyczna strata jest zaniżona o tzw. przychód z umorzenia starych zobowiązań . Jest to kwota 6 milionów. Czyli strata za tamten sezon NIE WYNOSI 8 MLN ALE 14 MILIONÓW!!!!! Dalej mamy że na czerwiec 2025 mamy stratę tylko 1 mln. Ale tu zastosowano ten sam manewr. Nie podano , że kolejny raz dokonano umorzeń, tym razem na 11 mln. Czyli strata za zeszły sezon NIE WYNOSI 1 MLN ALE 12 MILIONÓW!!!! Ta manipulacja jest tak ordynarna, że po prostu brakuje słów. Ten gość stracił już u mnie jakąkolwiek wiarygodność. Dalej mamy chwalenie się przychodami Prezesek napisał(a):
Tylko ani słowem o tym jakie są perspektywy. A one są następujące: 06.2026 - 40 mln. Dobra, rozumiem taktykę, chwalmy się wzrostami póki możemy... Idźmy dalej: Prezesek napisał(a):
W dalszej części wypowiedzi mamy albo banały, albo chwalenie się oczywistymi rzeczami ( że największa frekwencja) no i na koniec wojna z TS Podsumowując: Jest to odezwa, która realnie może spodobać się gimnazjalistom ( tak, wiem że już nie ma gimnazjum, ale mentalność jest). Już od licealisty, nie mówiąc już o starszych wymagam używania mózgu. No chyba, że lubicie być traktowani jak idioci. |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Białoński to po pierwsze debil a po drugie kilkanaście miesięcy temu ośmieszył się w temacie Wisły kolportując nieprawdziwe informacje za co został wypunktowany przez Królewskiego - dlatego teraz musi odzyskać łaski Wielmożnego Prezesa i puszcza to, co tamten chce.
Jeżeli chodzi o temat ewentualnej przyszłej wojny pomiędzy TS a SA - i tak większość kibiców nie ma o tym pojęcia i nie będzie ich to interesować. Także to raczej wątek jednostkowy a nie jakaś większa akcja. Po prostu - przy okazji ewentualnego sukcesu sportowego Królewicz w swoim stylu będzie podgryzał swoich mniejszych lub większych wrogów, w tym Jażdżyńskiego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Drozd twierdził, że mimo spłaty Mandziary pozostała wolna kasa z pucharów, co zostanie udowodnione sprawozdaniem finansowym. Dlatego nieustannie go proszę, żeby to wykazał. Możesz mu pomóc, bo widzę, że nadajecie na tych samych falach. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.12.2025 o godz. 11:38.
![]()
drozd:
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie żeby coś, ale ostatnią rzeczą, jaką można zarzucić Cupiałowi jest akurat celowe zaciągnięcie tamtego długu wobec Mandziary. Przecież Cupiał zawsze uważał, że został tutaj przez Mandziarę oszukany, a pieniądze były nienależne. Wisła sądziła się w tej sprawie chyba przed wszystkimi możliwymi sądami, arbitrażami, nawet postępowania karne uruchamiała...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
UEFA nas bez litości zwindykowała. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|