The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2025, 14:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No widzisz... zaczęło się od ciebie, kiedy to azor napisał:

a ja zręcznie przerzuciłem zarzuty na Markusa

I poszło... nikt o tobie nie wspomniał.

Nie powinieneś być mi wdzięczny?

Tak, wiem, radzisz sobie sam....
I oczywiście nie miałeś pojęcia że to się skończy tak samo jak poprzednie 50 razy

stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to tak ten świat jest skonstruowany, że liczy się wynik końcowy.
A już co do awansu czy jego braku to sytuacja jest jednoznacznie zerojedynkowa.
Chyba, że naszym celem w poprzednich 3 sezonach była gra w drugiej lidze...
Aaa, to wtedy przepraszam, zadanie wykonane, wiwat Prezesek.

Na koniec musze cię ponownie zmartwić.
Generalnie w życiu do nikogo nie żywię nienawiści.
To że próbujesz okładać mnie tą pałką jest mi obojętne a wręcz rozśmieszające. ( wybiórczej się naczytałeś?)
Świadczy to o tym , że nie masz żadnych argumentów i została tylko "pałka".

A co do Królewskiego, mam prawo go krytykować, bo patrząc strategicznie, to jak dotychczas, zdecydowanie na nią zasługuje.
Ja też krytykuję Królewskiego, ale bez epitetów, jednocześnie potrafiąc przyznać że zrobił też sporo dobrego. To dlatego że jestem obiektywny.

Ty i tobie podobni za wszystko złe obwiniacie jego, a wszystkie ew. sukcesy są Jopa i piłkarzy. To skrajna hipokryzja.

I jeszcze jedno - ja nie zgadzam się że liczy się tylko ostateczny wynik, a jeśli nie jest on pożądany to rozwalamy wszystko i zaczynamy od nowa. Ignorowanie obiektywnych czynników zewnętrznych i skupianie się tylko na sobie blokuje rozwój. Wisła Kraków nie funkcjonuje w próżni.

Ta runda to efekt wyciągnięcia wniosków przez Królewskiego - ściągnął piłkarzy nie tylko do składu ale też na ławkę, wzmocnił większość pozycji, zatrzymał kogo się dało i miało to sens, zostawił trenera.
Kierując się logiką Twoją i Tobie podobnych - Jop powinien był polecieć bo nie wypełnił zadania. To że mecz z Miedzią wyglądał jak wyglądał powinno być bez znaczenia.

Na szczęście Królewski nie kieruje się zasadami Kwietnia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 14:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2025, 17:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja też krytykuję Królewskiego, ale bez epitetów, jednocześnie potrafiąc przyznać że zrobił też sporo dobrego..
Oooo, potrafisz krytykować bez epitetów, naprawdę ? Tylko Królewskiego ? A co z Jopem?

I wykaż mi gdzie ja krytykowałem go "z epitetami".
Owszem, nazywam go "Prezesek" bo to jest realne określenie jego stylu zarządządzania.
Czyli nieudolności, naiwności, w 'krótkich spodenkach" jak harcerzyk ( z całym szacunkiem dla harcerstwa)

To dlatego że jestem obiektywny..
Jest taka zasada, że nigdy nie jest się sędzią we własnej sprawie.
Wiec o tym czy jesteś "obiektywny" na pewno nie ty będziesz decydował

I jeszcze jedno - ja nie zgadzam się że liczy się tylko ostateczny wynik, a jeśli nie jest on pożądany to rozwalamy wszystko i zaczynamy od nowa..
Widzisz, ty w swoim czarno-białym świecie uznajesz, że jak coś nie idzie to jedyną metodą jest roz pier dziel.
Otóż wyobraź sobie, że nie jest to jedyna metoda zaradcza. Można zrobić konsultacje, dokonać korekty celu (bo może był za wysoki), dokonać analizy gdzie popełniono błędy, wzmocnić kadrę zarządczą itp, itd

Ta runda to efekt wyciągnięcia wniosków przez Królewskiego - ściągnął piłkarzy nie tylko do składu ale też na ławkę, wzmocnił większość pozycji, zatrzymał kogo się dało i miało to sens, zostawił trenera..
Cieszymy się, że Prezesek po 3 letniej nauce, w czwartym roku zaczął coś kumać.
Tylko problem w tym , ze 3-letnie koszty nauki Prezeska będzie musiała pokryć Wisła.
Ten koszt, bagatela, wynosi 40 baniek.
I tylko nie próbuj tłumaczyć że przecież to Prezesek jest włąścicielem Wisły.
Bo Prezesek dziś jest, a jutro go może nie być, a to Wisła będzie musiała spłacić ten dług.
I to jest fakt i święta prawda.
I potwierdza to kolejny fakt, że do tej pory Prezesek (mimo zapowiedzi) pożyczek nie umorzył.

,
Na szczęście Królewski nie kieruje się zasadami Kwietnia.
No może szkoda...
WK w ciągu pięciu sezonów awansował o cztery stopnie rozgrywek ( i to na pewno nie jest jego ostatnie słowo) a Prezesek w czasie czterech sezonów awansuje (daj Boże) jeden raz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów