|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Po raz ostatni odniosę się do twoich wyobrażeń vs fakty
Prezesek prezeskuje już 3 lata i jakoś nic nie słyszałem aby coś nam przedstawił. Oprócz zbioru ogólników i zaklęć. Budżet na pewno rośnie. Tia... Jak rozumiem, przez "budżet" rozumiesz "przychody". No to przychody, co potwierdził Prezesek w tym sezonie spadną co najmniej o 20%. No właśnie. Wróćmy jeszcze do słowa "budżet" Otóż Prezesek poprzez "budżet" rozumie "koszty" czyli wydatki. On nie patrzy za bardzo jakie klub będzie miał przychody. Zakłada że w danym sezonie wydajemy określoną kwotę, która- o jakie zaskoczenie- jest wyższa od zakładanych przychodów. Tak działo się podczas ostatnich 3 sezonów i tak zapewne będzie i w tym sezonie. Wniosek jest jeden- Prezesek świadomie zadłuża klub. Naprawdę? Nie słyszałem aby (obecnie) były jakiekolwiek zatory w Widzewie, Rakowie, Motorze, Lechu, Pogoni a nawet w corupcjovii... No cóż, ja już jakiś czas temu wyleczyłem się z wiary w jego obiecanki... No tak, podstawowy sponsor Wisły to my, kibice, dzięki którym na pewno znacząco wzrosną tzw. przychody z dnia meczowego. Natomiast tzw. przychody komercyjne, wynikające z zawartych za dany sezon umów sponsorskich czy reklam są na pewno znaczące (stosownie do pozycji klubu) ale już znane i raczej nie ma szansy na ich zwiększenie. Ach, zapomniałem , mamy nowego sponsora, Petera Moora. Przypomnij, ile kasy dorzucił on do budżetu? ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
O każdym innym klubie niż Wisła media piszą dopiero jak zawodnicy wypowiadają umowy za niepłacenie. Nie mówiąc już o tym, że Królewski zamiast zrobienia wałka jak Amica to chce spłacić wierzycieli. A ostatnio z pieniędzy za euro-puchary, musiał spłacić długi celowo spowodowane przez Cupiała. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Natomiast jeśli chcesz dyskutować "emocjonalnie" to ja pasuję. I jeszcze jedno sprostowanie. Obecnie przepisy nie pozwalają na zrobienie numeru typu Amica/Lech. Teraz koszt bankructwa to konieczność rozpoczęcia od 4 ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Nie ma już handlu licencjami, ale start od IV ligi powoduje, że formalnnie mamy do czynienia z "nowym" klubem. Jest więc to w pewnym sensie ucieczka przed długami i zaprzeczenie temu, co zrobił choćby Ruch, który wolał drogę restrukturyzacji.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|