|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie zawsze też będziemy sobie sami strzelac bramki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Jak absolutnie jestem przeciwko możliwości wprowadzenia nowych przepisów odnośnie linii spalnego (wg. mnie obecne przepisy są optymalne) tak zastanowiłbym się nad wprowadzeniem efektywnego czasu gry z zatrzymywaniem zegara jak w NBA. Chociaż wczorajsze 11 czy 12 doliczonych minut wskazuje, że akurat wczoraj arbiter jeśli chodzi o efektywny czas gry trzymał rękę na pulsie. ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mam proprostu taka opinie, ze kiedy przeciwnik sie cofa i zmusza nas do wrzutek to trener powinien miec na lawce zawodnika, ktorego moze wprowadzic i tym samym zmienic niska obrone przeciwnika w sytuacje korzystna dla Wisly. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Jeszcze nawiązując do mojej wypowiedzi o możliwej reformie w odnotowywaniu efektywnego czasu gry to wg. mnie nie wiązałoby się to z przedłużeniem całego meczu jako tako. Poprostu każda przerwa w grze byłaby od razu odnotowywana na zegarze przez co byłaby od razu widoczna przez zawodników i kibiców. Samo to dawałoby obu zespołom większą kontrolę nad pozostałym czasem gry. I taka reforma podobno jest w planach. Tak jak w możliwych planach jest podobno zmiana przepisu o odgwizdywaniu spalonego. Wg. wykładni za którą lobbuje m.in. Arsene Wenger spalony byłby odgwizdywany tylko wtedy gdy zawodnik atakujący jest całym ciałem a nie jego częścią za linią ostatniego obrońcy w momencie podania. To oczywiście promowałoby zespół atakujący i zaburzyło balans między defensywą i ofensywą (więcej byłoby wyników hokejowych). To byłaby zmiana coś na wzór tego co parę lat temu dokonano w NBA "związując ręce obrońcom", a dając więcej atutów w ataku przez co automatycznie każda drużyna w meczu NBA rzuca średnio 30 punktów więcej niż miało to miejsce 15 lat temu. Koniec końców wg. mnie ta reforma mocno osłabiła NBA i jej atrakcyjność, emocje w meczach. Dlatego mam nadzieję, że przepis o spalonym zostawią w spokoju tak jak jest obecnie. Zgoda, że wysoki napastnik jest opcją w sytuacji kiedy musimy gonić wynik i kruszyć mur głębiej cofniętego rywala. Może Kawała, Nikaj z czasem dadzą taką opcję, dadzą więcej argumentów. W ogóle tak na pierwsze wrażenie Nikaj wygląda jak taki trochę taran, ma depnięcie, warunki fizyczne, podobno słabiej u niego z dośrodkowaniem więc może z czasem on i Kawała dadzą taką opcję w pewnych meczach wspomagając w grze Angela. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 22.09.2025 o godz. 22:07.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|

|