|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Znicz właśnie wypożyczył z Kielc nowego napastnika, 190 cm wzrostu, silny szybki.
W połączeniu z dośrodkowaniami Majewskiego z naszej lewej strony, których Krzyżanowski nie będzie mu utrudniał oraz wiadomymi problemami przy SFG wizja przełamania Znicza akurat w meczu z Wisłą brzmi coraz bardziej realnie. No nic, zobaczymy. Dla mnie osobiście ten mecz to jasne określenie, czy Wisła poradziła sobie z problemami, które są powtarzalne w ostatnich latach. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Osobną kwestią jest chłopiec radarowiec na pozycji LO, który w grze obronnej wygląda jak dziecko we mgle. Trzymanie go na boisku, kiedy na tej pozycji może zagrać Grujcić, to będzie decyzja Jopa ze wszystkimi tego konsekwencjami.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 19.08.2025 o godz. 09:23.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przeciwnik skrojony pod 1 ligową grę, niewygodny dla Wisły a jednak 1 połowa była naprawdę przyzwoita. Bramka na 2:3 to kuriozum od początku do końca ale też sygnał, że być może jednak niewiele się zmieniło. Dlatego jestem ciekawy co będzie dziś. Tutaj już nie ma co spodziewać się niczego innego niż autobus i czekanie na jakiekolwiek SFG czy kontrataki, zwłaszcza po naszej lewej stronie gdzie jak widzą wszyscy oprócz Jopa i krakowskich dzbannikarzy Krzyżanowski kompletnie nie ogarnia gry w defensywie. Ten nowy napastnik Znicza też idealnie skrojony pod nas: kontratak i wrzutki. Tak jak piszesz: Jop miał tydzień spokojnych treningów na wdrożenie Grujcica do gry na LO, jeżeli tego nie zrobił biorąc pod uwagę nieliczne atuty Znicza to znaczy, że dopadła go Sobolenkoza. Kolejna ciekawostka, czy nadal Sukiennicki jest naszym pierwszym zmiennikiem? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przy SFG przeciwnika płacimy za relatywnie niski skład pierwszej drużyny.
Osobną kwestią jest sens bronienia SFG w systemie 1v1 w meczach z drużynami takimi jak Pogoń, gdzie większość zawodników to drągale 190+. Co w pojedynku z takim typem 1v1 ma zrobić taki Duda czy Igbekeme, to chyba tylko Jop wie. Może wypadałoby na tego typu drużyny wymyślić coś innego? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie podwyższymy zawodników o 20 cm więc w przypadku przeciwników 190 i więcej cm będą problemy ale piłka nożna to nie koszykówka, wzrost nie jest najważniejszy. A powiedział bym więcej, wszyscy czołowi piłkarze są niewielkiego wzrostu. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jasne. Pierwszy z brzegu taki Lewandowski - 185 cm. Albo Cristiano Ronaldo - 186 cm.
Faktycznie, piłkarze niewielkiego wzrostu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ostatnio ściągamy piłkarzy raczej powyżej 180 cm. Lieleveld, Szwajcar i Ormić mają odpowiednie warunki fizyczne.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale brawo za trend w dobrym kierunku. Ten Cymermann też ponad 180 cm, więc ok. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mimo wszystko jakaś poprawa przy tych SFG jest.Żeby w ogóle z nich bramek nie tracić to chyba niemożliwe a jak do tego dodamy zgrywającą się dopiero obronę no to mamy co mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Maradona 165 cm Pele 173 Im cieplejszy kraj tym zazwyczaj są niżsi. Owszem, w Holandii zdarzyło mi się pójść na piwo z kolegami z biura i być najniższym, co w pracy w PL czy w ciepłych krajach mi się nie zdarzyło. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
U nas nie ma komoletnie mozliwosci aby trenowac tyle SFG co rywale, bo treningi musialyby trwac po 4 godziny żeby nie rezygnowac z obecnych elementow. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2024
Offline |
|
|
Jest nasza kadra na dzisiaj gdzieś podana?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jakie łby w Pruszkowie, napoczeli klatkę na sektorze gości żeby nasi nie weszli. Znicz stanął na wysokości zadania i pospawali xD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trzeba przyznać że pomysłowo.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze nie ale mało prawdopodobne by była inna niż wyjściowa w poprzednim meczu.
W każdym razie byłbym bardzo zdziwiony. Chyba na 1 godzinę przed meczem podają. Strzał większości komentujących (i mój): ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ależ ciasteczko Dudy do Krzyżanowskiego, już drugie takie w tej rundzie, ewidentnie młody jest w gazie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Junca chłop 30 lat, po karierze w La liga i La liga 2, w Wiśle 13 meczów gol i asysta, w kolejnym sezonie 17 meczów, 0 goli i 3 asysty. 19 letni Krzyżanowski wyśmiewany tu przez wszelkiej maści s....ysyństwo 5 meczów w tym sezonie i gol i asysta. Jop, Duda, Krzyżanowski, Kuziemka i reszta w tym sezonie to ostateczne wyjaśnienie Kiko, Rude i ściąganego tu szrotu hiszpańskiego, który oprócz PP pozostawił tu po sobie jedynie wstyd, niesmak i kolejne długi na opłacenie ich pensji. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Póki co najsłabszy wg mnie Duarte a i tak gola zdobył. Karny dla nas trochę chyba naciągany? Brak czerwonej dla Ciepieli to kryminał, Brak Baniowskiego na ławce- czemu? teraz na drugą połowę Kuziemka Rodado Erthalter na ławkę , odpoczywać przed niedzielą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Brak czerwonej dla drwala z Pruszkowa to jest skandal
Rodado najlepiej niech na drugą połowę nie wychodzi, szkoda zdrowia, ważne i dużo cięższe mecze przed nami ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pierwszy i trzeci gol to nieustępliwość i pazerność Rodado i Duarte.
Drugi to przepiękna koronkowa akcja młodych Polaków Kuziemka -> Duda -> Krzyżanowski. Wycisnęliśmy chyba maksa z tej pierwszej połowy, bo klarownych okazji poza tą zmarnowaną przez Freda nie było. Oby w drugiej nie osłabła koncentracja, najlepiej dziadów piątką pogonić. /edit : i wywróżyłem już jest 5. Krzyżanowski do Erthalera i Kuziemka do Rodado, fenomenalnie. Szczerze powiem, patrząc w jakim gazie jesteśmy, mam nadzieję, że Jop będzie wprowadzał nowych piłkarzy powoli, bo ta drużyna gra fantastyczny futbol w tej formie jakiej jest.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.08.2025 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie moge sie doczekac pomeczowej oceny Krzyzanowskiego przez forumowy zanwcuf.
Jak juz kilka osob zauwazylo wczesniej "eksperci" nie zmieniaja swoich opinii w zaleznosci od tego co sie dzieje na boisku. Nawet jak chlopak zagra dobry mecz (albo kilka) i tak znajdzie sie "wytlumaczenie", ze rywal za slaby, w obronie nie bardzo, itp. Chcialbym doczekac czasow aby ludzie udzielajacy sie na tym forum potrafili schowac swoje ego i od czasu do czasu obiektywnie spojzec na sytuacje. Ale jakos tego nie widze.... ![]()
"...kto z paskami spodnie nosi, hahahaczyk na bluzie, robi często smutne oczy i smutną ma buzię. O czym myśli tajemniczo smutnooka młodzież, czy z paskami ma ubranie i z haczykiem odzież?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ogólnie wszystko git i jądra same składają się do oklasków, ale totalnie nie rozumiem, na jakiego grzyba Jop przy 5-0 trzyma na boisku Rodado, w momencie, kiedy w każdej chwili któryś z tych żałosnych drwali może go skosić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nieprawdopodobne jak nam wszystko wpada
Igbekeme w zeszłym sezonie 100 strzałów oddał i nic tak nie wpadło A 7 gol to już w ogóle Co do Krzyżanowskiego - fanem jego gry defensywnej nie jest natomiast fizycznie i w grze do przodu świetnie wygląda A bronić się jeszcze jest w stanie nauczyć ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||||
|
|
Junior Member
Od: 07.2025
Offline |
|
|
Najsłabsi dzisiaj u nas Duda i jak zwykle Sukiennicki,a reszta w miarę przy tragicznym przeciwniku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Chyba Bóg/los nam oddaje teraz te wszystkie frajersko potracone punkty w poprzednich sezonach. Dzisiaj wpadało wszystko. Piękny meczyk, piękna siódemka, która spodobałaby się Cupiałowi. Zresztą tak wysokie wyniki w tym sezonie przypominają czasy Kasperczaka.
Co do Krzyżanowskiego, to się z niektórymi kolegami tutaj zgadzam. Chłopak umie grać w ofensywie, ale niestety z tyłu już jest dużo gorzej. I tu jest zagwozdka dla sztabu. Albo nauczą go grać w defensywie, albo zaryzykują stałym przesunięciem go na skrzydło. Ktoś powie, że Znicz to w tym sezonie totalni frajerzy. Przyznam mu rację, ale mi ulżyło, bo z takimi frajerami potrafiliśmy przez ostatnie lata stracić masę punktów, których brakowało na koniec sezonu.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 19.08.2025 o godz. 21:33.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |