|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ogólnie to działa tak, ktoś dochodzi do szczebla Vice, już wyżej nie pójdzie ze względu na to ze do topu wielkiej corpo jest prawie niemożliwe się dostać. Taka osoba w wieku 55-60 lat z kasą, akcjami, kontaktami na całym świecie etc zakłada sobie właśnie takie doradztwo i spokojnie żyje niby na emeryturze ale jednak ciągle ma styczność z biznesem i ciężka kasa wpadnie od czasu do czasu, to nie jest wypadnięcie z obiegu to jest odpowiednie dobieranie zleceń, ciągle trzymanie kontaktów. Jeżeli ktoś myśli że Moore jest docelowym inwestorem to pozdrawiam. On ma ocenić sytuację i Wisła powinna stawać na rzęsach żeby był zadowolony i zaopiniował nas pozytywnie do swoich mocodawców, znajomych, partnerów biznesowych etc.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 07.07.2025 o godz. 10:47.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ja czekam na wywiad z PM. Nie interesuje mnie co bedzie mial do powiedzenia pinokio, ale co bedzie mial do powiedzenia sam Moore na temat swojej obecnosci w WK.
To rozwieje wszelkie watpliwosci. Wiec czekamy. Karcz, i inni niech sie w koncu wykaza Tylko czy angielskiego starczy? hmmm |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przewinęła się informacja, że PM zapłacił ok 4,5 miliona złotych za te 5%. Sam Moore nie ma wielkiego majątku szacowany jest na ok 10-40 milionów $ - brak oficjalnych danych, ale jest to duży magnes dla, zagranicznych funduszy i to może być nasza nadzieja na przyszłość, facet ma ogromną renomę, kontakty, więc trzeba liczyć na to
tam gdzie się pojawia, tam są sukcesu.. Takiej osoby w Polskiej piłce jeszcze chyba nie bylo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
||
W sensie znaleźć kogoś prawdziwie zainteresowanego inwestycją. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia, jak to się dalej potoczy, ale jakby mi ktoś powiedział tydzień temu, że do Wisły wejdzie takie nazwisko, to bym się w głowę popukał.
Tylko proszę, niech zawsze chodzi o restauracji z kimś, kto zna podstawy pierwszej pomocy. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Niestety wygląda na to, że na pytanie o cenę prawidłowa odpowiedź brzmi âblisko zeroâ.
Red Potępa, który ostatnio ma newsy lepsze niż Karcz i publikuje artykuły będące ewidentnym zapisem potoku myśli Słońca Karpat napisał, że się âdomyślaâ, że akcje są od Szefa i za darmo. Cóż. Prawdopodobieństwo takiego zdarzenia skoczyło do 95%. https://igol.pl/peter-moore-nowym-ak...-wisly-krakow/ Powód: Dodałem linka do art
Ostatnio edytowane przez BCGorlice : 07.07.2025 o godz. 11:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Cześć, są tu jakieś brawoszefy?
Pieśń chwalebna ku gloryfikacji naszego ukochanego Prezesa Jarosława aka Jerry1906 https://x.com/LucKRK/status/1941965758763852017 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
Podobno już są pierwsze ruchy zbawiciela Petera Moora że do Wisły Kraków Liverpool wypożycza takich zawodników jak Gakpo,Salah i Konate!!!! Brawoszefie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Któryś z naszych przeciwników euro-pucharowych był takim klubem farmerskim i nie mam żadnego problemu by to robiono w Wiśle. Byłaby to prosta droga do MP, bo takich graczy jakich można mieć z "odpadów za 20M" to żaden klub w Polsce nie jest w stanie kupić, a tylko czasami wypożyczyć. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
U nas jak zawsze od skrajności w skrajność. Krytykuję Krolewskiego, bo jest za co. Ale obiektywnie mówiąc ten ruch wygląda bardzo dobrze.
Moore żadnym inwestorem nie jest, to oczywiste dla każdego kto ma mózg a nie styropian. Ale ma kontakty jakich nie ma nikt albo prawie nikt w naszym kraju. Jego wejście ma uwiarygodnić projekt i znaleźć Jarosławowi inwestora. Pewnie taki jest sam plan samego Królewskiego. Co z tego wyjdzie okaże się. Ale krytykowanie tego w tej chwili jest równie żenujące jak opowiadane przez lata bajki Jarka. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo1 wielokrotnie pisał, że chce wygryźć Królewskiego z Wisły. A w tym temacie hejterów jest więcej więc nie bardzo jest się czemu dziwić. Pewnie jak awansujemy to zejdą na zawał
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
Zobaczymy co z tego wyjdzie, ja z oceną się wstrzymuję. Od dawna mam podejście, że lepiej się mile rozczarować niż srodze zawieść, tym bardziej biorąc pod uwagę ile mokrych szmat pysk dostaliśmy. Na razie bym nie pompował balonika tak jak niektórzy, tylko czekam na konkrety. A .......enie typu, że jak ktoś jest krytyczny do Królewskiego, to nie chce awansu, to sobie lepiej daruj, bo się ośmieszasz xD
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 07.07.2025 o godz. 13:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nie mam problemu z kimś, kto jest krytyczny do Królewskiego.
Ja mam problem jak ktoś jawnie pisze, że trzeba Królewskiemu odebrać Wisłę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
jestem bardziej sceptyczny, czy w ogóle będzie bawił się tutaj w jakiekolwiek zarządzanie czy doradztwo powyżej zakresu, za który od większych i bogatszych klubów (lub firm) mógłby wziąć o wiele więcej twardej gotówki (bardzo proszę o rączki na kołdrze z jakimiś Liverpoolami i wypożyczaniem zawodników na razie jesteśmy w drugiej lidze polskiej) - w filantropię nie wierzępozostawienie luki poznawczej w zakresie współpracy z p. Moore'em (zgadzam się jednak, że to mega grube nazwisko i postawienie go obok Wisły nie przyniesie nam szkody) uważam za duży sukces socjotechniczny Jarosława, bo kolejny raz sprzedał kibicom obietnicę lepszej przyszłości, kupując sobie troszkę czasu i nadziei, a co z tego wyjdzie - osobiście nie wiem, bo nie mogę ![]() jestem również pesymistą w kwestii, czy nagonienie tutaj Poważnego Inwestora będzie oznaczało pożegnanie się z Jarosławem
Ostatnio edytowane przez Watts : 07.07.2025 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
1. Rozpoczynamy 4 sezon na drugim poziomie rozgrywkowym 2. Zadłużenie klubu, szczególnie w okresie kiedy prezesem jest Prezesek wybiło pod sufit. 3. Peter Moore posiada 5% akcji klubu. W związku z powyższymi faktami wykaż jaki to sukces odniesiemy w sezonie 2025/26, albo chociaż jaki to sukces odniósł nasz Prezesek. Interesują mnie aspekty sportowe i finansowe. |
|
|
|
Member
Od: 05.2024
Offline |
|
|
Yyy... to masz problem ze sporą częścią tego forum. Co złego w krytyce Jarosława, jeżeli owoce jego pracy to zadłużanie klubu i zakopanie się w pierwszej lidze? Patrząc na to gdzie zmierzamy postulat usunięcia Jarosława z Wisły jest chyba zrozumiały.
Co do nowego inwestora, to poczekajmy na jakieś efekty jego pracy, bo skala podniecenia tym, że objął on w posiadanie 5% akcji wymyka się wszelkim wyobrażeniom. Zaznaczam, że na chwilę obecną jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu, w którym byliśmy kilka dni temu, tj. z długami i w 1. Lidze |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
Żeby dojść do tej sumy, wystarczy policzyć ile kosztowałoby objęcie nowych akcji tak, aby mieć 5%.
Oczywiście przy (najlepszym dla klubu) założeniu, że facet wkłada wszystko na podwyższenie kapitału zakładowego. Byłby to niewątpliwie krok w dobrym kierunku. Jak było w rzeczywistości, dowiemy się w miarę szybko z lektury wpisów w KRS czy rejestrze akcjonariuszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Osobiście jestem pozytywnie zaskoczony tym ruchem. Spodziewałem się kolejnego Kapiszona, a tu miła niespodzianka. Zdaję sobie sprawę, że sama obecność PM jeszcze niczego nie zmienia i daleko nam do tego żebyśmy stanęli na nogi. Ale pierwszy raz od niepamiętnych czasów widzę przyszłość w nieco jaśniejszych barwach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Jedno jest pewne. Jeśli z Moorem ma coś pójść do przodu to efekty pracy powinny być widziane niemal od razu - kasa, kasa załatwiona skądś, nie wiem, może być z nieba ale po to tu jest żeby płynęła kasa skądkolwiek, może żeby oszczędzać i może żeby załatwić jakichś kopaczy. Jeśli tego nie będzie to będzie źle. No chyba, że to cel jest jeden, czyli znalezienie inwestora i może to potrwać kilka lat... Ja tylko czekam co będziecie wymyślać jak to jebnie. Bo póki co to wygląda na zasadzie takiej, że gościu sobie ogarnął pięć procent udziałów, może chce się pobawić, sprawdzić, postawił sobie wyzwanie i jak się uda to zarobi odsprzedając te pięć procent. Wiele go to nie zobowiązuje, z żadną kasa tu nie wchodzi więc jeśli np po roku zobaczy jaki tu jest burdel to może szybko zniknąć. I tak wlansie obstawiam że będzie, bo nie wierzę że przy Zaskrońca cokolwiek się może udać. A do brawo szefów to nieźle macie najebane skoro uważacie, że ja ten ruch z Moorem krytykuję. Nie krytykuje tego, tylko nie wierzę w tego mitomana Zaskrońca. U nas już profesjonalnie było, był dyrektorem sportowym Pan z Arsenalu. Później się okazało że mamy za pół mln euro Fazlagicia. Ale wiem dlaczego tak się różnimy w ocenie. Ludzie co krytykują Zaskrońca mają jakieś IQ i twardo stąpają po ziemi, wy z kolei lubicie bajeczki, jesteście naiwni i wierzycie we wszystko co Wam taki bajkopisarz opowie. Naiwność np w wykonaniu Pepe - awansujemy w lutym xd Naiwność wszystko brawo szefów - mamy wielkiego trenera, nazywa się Albert Rude ale z nim będzie żarło xd do dzisiaj chamy nie umiecie się otrząsnąć i przeprosić za hejtowanie bo ktoś wiedział co z tego będzie i nie bał się tego powiedzieć. Był PP, było najnizsze miejsce w historii Wisły w lidze, był Omrani, był plan trzyletni ale Wasz megawonsz i Rude mieli wyjebane i uciekł z Krakowa hiszpański analityk jak szczur
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.07.2025 o godz. 15:13.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ChatGPT
Zapisana pamięć jest pełna Powiedziałeś(-aś): dobra peter moore wszedl do Wisly, po co mu to jak juz osiagnal wszystko co sie da osiagnac w pilce oraz giga sukcesy w korporacjach? ChatGPT powiedział: Dobre pytanie â i naprawdę ciekawe, bo Peter Moore to gość z absolutnego topu: był CEO Liverpoolu (w czasach, gdy zdobywali Ligę Mistrzów), wcześniej top managerem w EA Sports, Microsoft Xbox, SEGA⌠człowiek legenda w świecie sportu i technologii. A teraz â wchodzi do Wisły Kraków, klubu, który przez ostatnie lata balansował między dramatem a odbudową. Dlaczego? Kilka możliwych powodów: �� 1. Misja, nie kasa On już nie musi nic nikomu udowadniać. Zarobił, osiągnął, wypalił wszystkie levele w âcorporate modeâ. Ale tacy ludzie często szukają czegoś, co ma sens â projektu z duszą, z historią, gdzie mogą zostawić ślad. A Wisła Kraków to ponad 100 lat historii, kibice z krwi i kości, miasto z klimatem i potencjałem. Może właśnie to przyciąga takich ludzi jak Moore â emocje i możliwość budowania czegoś autentycznego. �� 2. Połączenia osobiste Nie jest tajemnicą, że Jarosław Królewski ma kontakty w środowiskach tech/AI/USA â a Peter Moore kręcił się wokół startupów po odejściu z Liverpoolu. Być może znają się osobiście, albo połączyła ich wspólna wizja. Królewski od lat mówi o âklubie przyszłościâ â być może Moore uwierzył, że Wisła to polski âunderdog z potencjałem globalnymâ. �� 3. Pasja do sportu i nowych wyzwań W wywiadach Peter Moore wielokrotnie mówił, że kocham sport i rywalizację. A w Wiśle nie brakuje wyzwań â od odbudowy wizerunku po walkę o awans, stabilność finansową, rozwój akademii itd. To nie korpo-papież z fotela, tylko gość, który np. chodził pieszo z Liverpoolu na mecze dla wsparcia kibiców. Może po prostu lubi być tam, gdzie gra toczy się naprawdę. �� 4. Strategiczna pozycja w Europie Środkowej Wisła może być dla niego testem koncepcji: jak z klubu z dużą historią, ale z problemami, zrobić nowoczesny, globalnie rozpoznawalny brand. I to za ułamek budżetów Premier League. Polska to rynek rosnący, z tanim dostępem do talentu (piłkarskiego i technologicznego), blisko Niemiec, Austrii, Czech itd. Idealne miejsce do eksperymentu. �� 5. Cegiełka do większego planu? Nie zdziwię się, jeśli za kulisami to część jakiejś większej układanki â np. budowania sieci powiązanych klubów, partnerstw międzynarodowych, inwestycji w sport i technologie w Europie Środkowej. Moore to zbyt duży kaliber, by myśleć tylko w kategoriach âpomogę klubowi awansować do Ekstraklasyâ. Podsumowując: Peter Moore nie przyszedł tu po kasę ani po PR. Przyszedł, bo widzi w Wiśle historię, potencjał i emocje, których nie da się znaleźć w kolejnych sztucznych projektach. A może po prostu zakochał się w tej szalonej idei, że można odbudować klub z duszą i zrobić z niego coś wielkiego.
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 07.07.2025 o godz. 17:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
ChatGPT. Dlaczego Jaroslaw Krolewski jest beznadziejnym zarzadca Wisly Krakow?
ChatGPT Zaloguj się Powiedziałeś(-aś): Dlaczego Jaroslaw Krolewski jest beznadziejnym zarzadca Wisly Krakow? Podaj piec podpunktow. ChatGPT powiedział: 1. Brak stabilizacji sportowej i organizacyjnej Pod wodzą Królewskiego Wisła nie zdołała wrócić do Ekstraklasy mimo oczekiwań. Częste zmiany trenerów, sztabu i koncepcji sportowej budują obraz braku spójnej wizji. 2. Zbyt duży wpływ właściciela na sprawy sportowe Niektórzy zarzucają Królewskiemu, że jako prezes i współwłaściciel ingeruje w kwestie, które powinny należeć do dyrektora sportowego lub trenera, co może rozbijać autorytet w szatni i prowadzić do chaosu decyzyjnego. 3. Zarządzanie przez social media Królewski jest bardzo aktywny w mediach społecznościowych, co z jednej strony buduje transparentność, ale z drugiej może być postrzegane jako nieprofesjonalne lub impulsywne â prowadziło to do niepotrzebnych napięć z kibicami czy mediami. 4. Nietrafione decyzje kadrowe Wielu kibiców krytykowało jakość transferów i brak skutecznych wzmocnień. Zarówno zatrudnienia zawodników, jak i trenerów (np. brak kontynuacji pracy z Jerzym Brzęczkiem czy Radosławem Sobolewskim) nie przyniosły oczekiwanych efektów. 5. Brak awansu do Ekstraklasy mimo dużych zapowiedzi Największym zarzutem wobec Królewskiego może być to, że mimo znacznych środków i ambitnych deklaracji, Wisła kolejny sezon spędza w I lidze, co negatywnie wpływa na finanse, prestiż i cierpliwość kibiców. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prezes Liverpoolu, twórca sukcesu gry FIFA. Peter Moore historia udziałowca Wisły Kraków
https://weszlo.com/peter-moore-wisla...ria-liverpool/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
|
|
|