|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
Problem, a w zasadzie smutek jest w tym ( przynajmniej dla mnie), iż WK te miliony nie będzie przepalał jednak w Wiśle. A była na to duża szansa. Czy dałoby to sukces? Nie wiem ale na pewno duch wśród braci kibicowskiej poszedłby mocno w górę. A tak zostaliśmy z tym co jest i mamy wierzyć, że tą razą na pewno się uda |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I tak było zawsze, nie tylko przez ostatnie lata. Przesypiamy ten dobry okres na transfer, a później już nikt nie chce dać dobrej kwoty. Nam zostaje albo popierdółka w postaci Dudy co i tak wiele na boisku nie pokazuje albo Rodado, który goli nastrzela ale jeszcze więcej trzeba mu płacic niż to warte. Nie ma tu żadnej płynności, ani w rozwoju zawodników, dobrym zarobku na nich ani w szukaniu kandydatów na ich miejsce. Ogólnie klub sobie po prostu wegetuje od kilkudziesięciu lat w tym piłkarskim światku i jedynie dorzucanie do pieca kasy Cupiała sprawiało, że można było święcić sukcesy. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Czy stwierdzenie "WK nie chciał przejąć Wisły" jest prawdziwe?
Tak, jest prawdziwe. Ale jest to manipulacja. Bo naprawdę prawdziwe jest stwierdzenie " WK nie chciał przejąć Wisły na warunkach zaproponowanych mu przez Prezeska" ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rozmawiałeś o tym rozumiem z WK, znasz też te zaproponowane warunki? Daj spokój, ja rozumiem, że to wg Ciebie bardzo prawdopodobne, ale nie przedstawiaj tego jako fakt. Tylko tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkie te spekulacje i plotki to jest wina Zaskrońca, który ma parcie na szkło i lubi popieprzyć. Sam nakręca temat miesiącami, sam mówi o zaangażowaniu Kwietnia w Wisłę czy nawet powaznym zaangażowaniu.
Mówiąc o powaznym zaangażowaniu to dziwne by było gdyby Kwiecień nie miał miec konkretnego wpływu na Wisłę, no chyba, że tu chcemy mówić, że Kwiecień by dawał gołodupcowi kasę by ten się za nią bawił w bycie powaznym prezesem. Generalnie Kwiecień śpi na kasie więc ma ten plus, że mógłby swoje inne braki nadrobić pieniędzmi. Ale niestety Wisła to jest klub mem i nie tylko Wisła ale całe środowisko wiślackie, od właściciela, potencjalnego inwestora jakim jest Kwiecień, po kibiców, dziennikarzy i Socios. Kwiecień jest tak samo powazny jak Zaskroniec i sam się nie umie określić/daje pole do popisu Zaskrońcowi czy Karczowi, którzy ciągną te swoje ploty i niedomówienia i chyba będą to robić do usranej śmierci. Dziwi fakt, że Kwiecień jako niby poważny biznesman przez tyle miesięcy nie zabiera żadnego stanowiska i daje swoim nazwiskiem wycierać sobie mordę dziennikarzom i Zaskrońcowi, a przy okazji osmiesza z nimi Wisłę. Te wieczne już bajeczki o tym, że Kwiecień tu wejdzie, a może jednak nie wejdzie, tylko będzie sypał kasą, wpsółpracował inaczej, to już kolejny mem, który się do Wisły przylepił. Dziennikarze w sumie najmniej winni - może oprócz Karcza, który niby ogarnięty i zaangażowany w Wisłę, jako jej kibic. Ale poza nim, to każdemu na rękę te ploteczki i kliki. Wszystkiemu przyglądają się kibice na czele z Socios, którzy od kilku lat sobie tkwią w tym impasie i świecie Zaskrońca, nie potrafiąc wziąć spraw w swoje ręcę i chociazby minimum, sprowadzić tego pajaca na ziemię. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Ostatni oficjalny komunikat Prezeska był taki, że oferta przejęcia klubu WK dla osoby WK leży na stole. I że do końca czerwca sprawy się wyjaśnią. I mamy koniec czerwca ( dziś on jest). Więc co stoi na przeszkodzie aby tytułem przejrzystości i transparentności , wyjaśnić oficjalnie co poszło nie tak? Co stoi na przeszkodzie aby Prezesek ( potwierdzając wielokrotnie składane deklaracje) wystosował następujący komunikat: Tak, byłem gotowy odejść z Wisly jako główny udziałowiec. Tak, byłem też gotowy odejść z zarządu. Tak, byłem gotowy umorzyć pożyczki. Ale nie wyszło. Dopóki nie otrzymam takiego komunikatu po prostu wierzę moim "wiewiórkom" ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Przestanę przedstawiać to jako "fakt" jak Ty zadeklarujesz iż ze wszystkich sił wpłyniesz na Prezeska aby wydał w tej sprawie oficjalny komunikat.
I treść tego komunikatu, w zakresie, który podawałem powyżej, będzie jednoznaczna. Czekam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja Ci nic deklarował nie będę. Każdy już widzi, że plotki przedstawiasz jako fakty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Oj Serku jak Cię szanuję i jak staram się być daleki od agresywnego tonu części użytkowników tak... Czy Ty Serku nie widzisz, że zaczynasz się zachowywać lekko żenująco?
Takie odpowiadanie pytaniem na pytanie, łapanie za słówka, wyciąganie z kontekstu - bardzo inteligentne, ale nie zauważasz, że świadczące o Tobie, że nie masz nic na obronę? Wyśmiać, wyszydzić, na koniec zniknąć jakie to łatwe, prawda? Nie dziw się potem, że członkowie Socios mają różne niepokojące dylematy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiedz proszę, co ja mam tu mieć na obronę - kolega Wam przedstawia "fakty", na co zwróciłem uwagę. Kogo chcę wyśmiać i wyszydzić? "Starego dziada", prosząc jedynie o to, by nie przedstawiał czegoś, co zasłyszy od - jak to sam powiedział - "swoich wiewiórek", jako fakty?
Szkoda, że nie jest dla Ciebie żenującym, gdy wprost się tutaj nas pomawia o próby wyprowadzania pieniędzy i inne bzdury. To nie jest żenujące... Jeszcze jedno - jakie mają członkowie Socios dylematy? Dlaczego nie przychodzicie na Walne Zebrania i o tym nie rozmawiacie, dlaczego nie piszecie do nas, czy na grupach Socios, jeśli jakieś wątpliwości macie?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 30.06.2025 o godz. 12:18.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Mialbym nastepujacy apel, jesli czyta to jakis znajomy pana Wojciecha Kwietnia (bo watpie, zeby to byl sam pan Kwiecien) aby przekazal, zeby pan Kwiecien wydal oficjalne oswiadczenie, ze nie jest zainteresowany kupnem, poniewaz obecna sytuacja jest niekorzystna dla nikogo (z wyjatkiem prezeska i jego przydupasow) a przede wszystkim dla samej Wisly Krakow. Obecna sytuacja dodaje tylko paliwa prezeskowi do dalszego klamania i oszukiwania (tej naiwnej czesci) kibicow Wisly Krakow. Dziekuje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
A tak na poważnie, czy kompletną moją naiwnością jest oczekiwanie na nielakoniczny, jasny, transparentny i klarowny komunikat ze strony zarządu Wisły Kraków dotyczący zakończenia rozmów z WK oraz podania przyczyn tego fiaska. Tak, wiem, jestem naiwny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Serek, jako przedstawiciel Socios może konkretnie:
- WK chce/chciał przejąć udziały w Wiśle czy nie? - JK jest gotowy umorzyć dług w stosunku do Wisły i oddać pakiet kontrolny WK czy nie? Tylko tyle wystarczy, i co więcej w ramach tej mitycznej transparentności tylko tyle kibice Wisły chcą wiedzieć. A co mamy w zamian? Niekończącą się sagę, która od dawna jest żenująca. Włącznie z ostatnim wpisem Prezesa, który mówi, że sytuacja jest dynamiczna i wszystko może się zmienić z dnia na dzień xD ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
A już przywiązywanie się do rzuconego z d… terminu 15-30 czerwca (żeby uspokoić gawiedź) jest objawem poważnej naiwności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Skonczy sie tak, ze sprawa przycichnie, zaczniemy sezon "po staremu" i po kilku dotkliwych porazkach prezesek znowu wyciagnie WK z kapelusza zeby odciagnac uwage, a "ciemny lud to kupi"
Tak wiec jesli pan Kwiecien nie chce, zeby jego nazwisko bylo wykorzystywane w celach taniej propagandy, najlepiej by bylo jakby wydal oswiadczenie. Na prawde nie rozumiem jak to mozliwe, ze prezesek nie zostal jeszcze wywieziony na taczkach
Ostatnio edytowane przez Hufsa : 30.06.2025 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jaroslaw Krolewski: Dlaczego Pan tak postępuje? Nie ma Pan żadnej wiedzy na ten temat a próbuje Pan celowo przerzucić na mnie odpowiedzialność: ile razy mam jeszcze powtarzać, że nie mam żadnych wymagań wobec akcji, wręcz przeciwnie. Czemu Pan powiela takie bzdury? Jaki ma Pan w tym interes? Oprócz napuszczania ludzi na drugiego człowieka?
https://x.com/jarokrolewski/status/1939268711187132531 Bardzo proszę o jakiś link do wypowiedzi prezesa,jakiś artykuł dziennikarza że Królewski ma warunek pozostania prezesem.Szukam od dawna ale jakoś nie mogę znaleźć.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 30.06.2025 o godz. 16:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Do 30.06 mieliśmy poznać odpowiedź co dalej oraz co z WK? chyba wszyscy wiemy, że gówno z tego będzie, ale czy była jakaś oficjalna informacja? coś cicho w mediach..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Gdyby Kwiecień był kobietą to byście już dawno mieli sądowy zakaz zbliżania się. On się bawi, a Was ma w dupie, podobnie jak Wisłę. Jest cicho w mediach bo temat został przewałkowany do urzygu, wszystkie kliki na debilach zostały zebrane, sezon ogórkowy się skończył i wreszcie można pisać o tym czy reprezentant Wysp Wielkanocnych zostanie sprowadzony przez Wisłę. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
cofnij się do podstawówki i naucz się czytać ze zrozumieniem, nikt tutaj już nie wierzy w WK, mało tego większość osób ma go dość i osobiście nawet nie chce żeby wchodził do Wisły, niech się bawi tym osiedlowym klubikiem, ale jak właściciel klubu obiecuje statement, zresztą nie pierwszy raz to mógłby przedstawić jak wygląda sytuacja właścicielka i to nie tylko od strony Kwietnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chcesz oświadczenie - ja Ci napiszę: Królewski nadal jest właścicielem większościowego pakietu akcji. Tak samo jak miesiąc i pół roku temu. Nie musisz dziękować. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Żeby wyjść na poważnego? Przecież on już osiągnął, co chciał, a mianowicie, że wszyscy traktują go jak oderwanego od rzeczywistości. Praktycznie wszyscy kibice już reagują wzruszeniem ramion na wszystkie jego wypowiedzi, oprócz tych, za które się wstydzą. A tak musiałby grać rolę jakiegoś normalnego biznesmena, który ma plan, zaplecze finansowe i strukturalne, mądrych doradców. Po co? Lepiej, żeby nikt wiele po nim się nie spodziewał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A rzeczywiście i 30.06 i 1.07. będzie taka sama. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Nie mam siły słuchać jego kocopołów. Niestety nadal jest sporo tzw. brawoszefów, którzy kupują opowieści Zaskrońca. Co do Kwietnia, to od początku nie miałem złudzeń, że Wisłę przejmie. Kilka lat temu tego nie zrobił, choć miał okazję, a poza tym projekt Wieczystej na razie rozwija się całkiem nieźle, pomimo pewnych trudności.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|