The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2025, 20:14
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jak rządzą idioci, którzy zawsze wydają więcej niż mają to klub padnie w ekstraklasie jak i tym bardziej w 4 czy 10 lidze.
Trzeba było zwiększać przychody i kontrolować koszty tak jak było do pandemii, w miarę możliwości nie wydawać więcej niż był przychód, a jakby był jakiś sukces albo lepsze miejsce w tabeli od oczekiwanego (więcej pieniędzy od ekstraklasy i może sponsorów) albo dobra sprzedać jakiegoś grajka to spłacać zobowiązania. Po 6,5 roku takiej strategii i przy grze w extra moglibyśmy być na zero albo niedaleko zera.
Tylko trzeba mieć normalnych zarządzających, a nie durniów co jak mają przychód 30 baniek to zrobią koszty 40, a jak przychód 45 to koszty 55 albo więcej itp.
Z durniami typu błaszczykowscy czy królewski to byśmy mogli sto razy zaczynać od 4 ligi i 100 razy padać po 5 czy 10 latach boby zawsze było o 5, 10 czy 15 baniek za mało przychodów.
Zarządzający idiota albo nie tj. podstawa bo przychody zawsze mieliśmy dość znaczne tylko trzeba było nimi dobrze gospodarować.
No a myślisz że jak zbankrutujemy to padalec dalej tutaj będzie ?

@Drozd
Ja wiem że nie chcesz źle dla Wisły i myślę że nikt z nas nie chce , ale ja Ciebie proszę skończ Waść i wstydu sobie oszczędź! Bo kiedyś trzeba powiedzieć stop wstać i unieść głowę. Nie można ciągle wypinać dupska.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.06.2025, 20:17
@Drozd

Ty to chyba jesteś jednak jakiś nienormalny.
Wisimy podmiotom zewnętrznym pewnie dobre 20-30 milionów na chwilę obecną, aczkolwiek tutaj może doda swoje dwa słowa Piknik1906, który te liczby zna precyzyjnie.
Ostatnio wypadł świeżutki trup z szafy - prawie 2 banie wisimy miastu za stadion. Dziwisz się, że poprzednie władze miasta życzyły sobie zapłaty za wynajem przed meczem?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 19.06.2025, 20:25
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@Drozd

Wisimy podmiotom zewnętrznym pewnie dobre 20-30 milionów na chwilę obecną, aczkolwiek tutaj może doda swoje dwa słowa Piknik1906, który te liczby zna precyzyjnie.
Ostatnio wypadł świeżutki trup z szafy - prawie 2 banie wisimy miastu za stadion. Dziwisz się, że poprzednie władze miasta życzyły sobie zapłaty za wynajem przed meczem?
Z tym stadionem to żeby się nie okazało że wieczysta stanie się operatorem bo Kwiecień to człowiek biznesu mający fundusze a my będziemy zapierdalac do Sosnowca
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.06.2025, 20:27
Komu mamy ten dlug spłacać? Ty jesteś normalny?
Pytanie retoryczne.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.06.2025, 20:28
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tutaj za to kibice życzą własnemu klubowi bankructwa do tego jeszcze uważają się za tych rozsądnych i mądrzejszych Wiadomo bankructwo i niespłacenie własnych zobowiązań najlepiej cementuje fundamenty tylko brawoszefy tego nie rozumieją. Kabaret...
Wskaż prosze choć jedną wypowiedź, w której ktoś życzy Wiśle bankructwa. Skomplikuje Ci zadanie: "wyzerujmy i zacznijmy od 4 ligi" nie oznacza nakłaniania do bankructwa. To alternatywne rozwiązanie, coraz bardziej racjonalne w perspektywie tego, że obecny styl zarządzania wcale nas nie wyciąga z długów.

Nie widzisz, że już nawet Markus i wolfy mają Cię za głąba?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.06.2025, 20:35
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
No a myślisz że jak zbankrutujemy to padalec dalej tutaj będzie ?

@Drozd
Ja wiem że nie chcesz źle dla Wisły i myślę że nikt z nas nie chce , ale ja Ciebie proszę skończ Waść i wstydu sobie oszczędź! Bo kiedyś trzeba powiedzieć stop wstać i unieść głowę. Nie można ciągle wypinać dupska.
Nie jestem insiderem i nie wiem co się dzieje wewnątrz Wisły - kto co, jakie siły tam działają itd. No i dobrze że nie jestem bo pewnie byłoby mi w tym temacie jeszcze bardziej smutno niż jest.
Ogólnie to nic nie myślę poza tym, że jak przez dłuższy czas się znacznie więcej wydaje niż się ma przychodów czy to w firmie, klubie czy gospodarstwie domowym to o ile nie ma dużej kupki kasy albo bogatego inwestora, szejka albo bogatego taty, który dosypie to w którymś momencie będzie duży kłopot.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 19.06.2025 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2025, 20:44
A komu mamy ten dług spłacić? Czy czasem nie TSowi i w większości aktualnym udziałowcom czyli w głównej części Królewskiemu? Niestety jedyne co mamy to historie i zaufanie sponsorów i kibiców oraz dobrą opinie o relacjach z klubem. Teraz potrzeba jeszcze rozwoju sportowego naszych grajków, zmiany klimatu z rodzinno plażowego na atmosferę pracy i wymagań. Ile to zajmie czasu tyle ile trzeba...
a na ten przykład miastu
za wynajem stadionu te 2 bańki, które jarosławwislęzbaw nie wpłacił bo ma "strategię"

twoja ignorancja jest ... przysłowiowa
lepiej się już nie odzywaj
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.06.2025, 21:20
Niech sobie miasto krzyknie 30 baniek za stadion to Królewski nie wpłaci i dopiero będzie skandal .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.06.2025, 21:39
Niech sobie miasto krzyknie 30 baniek za stadion to Królewski nie wpłaci i dopiero będzie skandal .
pr.dolisz jak potłuczony

więc bądź łaskaw nie wypowiadać się w tym temacie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 19.06.2025, 21:44
jerry czy tam drozd nie pisz po spożyciu jagera (i może jeszcze czegoś więcej)
Tj. forum bezalkoholowe i tym bardziej beznarkotykowe
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 19.06.2025, 21:55
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@Drozd

O ile pamiętam, to szacunki zadłużenia na czerwiec tego roku mówiły o 80 milionach. Plus teoretyczne zadłużenie do TS. Z zadłużeniem do TS to będzie mocno ponad 100 milionów (nie wiemy ile umorzono w ostatnim roku). Czyli to jest 80 milionów realnych pieniędzy do zapłacenia. Wzrost o ok 30 milionów podczas 2,5 roku samodzielnych rządów prezesa Królewskiego.

Znajdowanie tu jakichś pozytywów czy pisanie o wyprowadzaniu klubu na prostą to wyjątkowy bezsens. Od czasu gdy są dostępne publikowane sprawozdania finansowe nikt nie zadłużał klubu w tym tempie. Nikt nie zbliżył się nawet do połowy tego tempa.

W tych 80 milionach ok 40 jest długiem związanym z pożyczkami czyli zapewne do właścicieli. Drugie 40 to zobowiązania handlowe i wynagrodzeniowe. Jak ktoś uważa, że to nie jest problem to już nie wiadomo co napisać.

PS. Szacunki były robione bez założenia wpływów transferowych. Jeśli uda się przed kogoś sprzedać to ta operacja te długi pomniejszy.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 19.06.2025, 22:14
azor napisał(a):Wyświetl post
Wskaż prosze choć jedną wypowiedź, w której ktoś życzy Wiśle bankructwa. Skomplikuje Ci zadanie: "wyzerujmy i zacznijmy od 4 ligi" nie oznacza nakłaniania do bankructwa. To alternatywne rozwiązanie, coraz bardziej racjonalne w perspektywie tego, że obecny styl zarządzania wcale nas nie wyciąga z długów.

Nie widzisz, że już nawet Markus i wolfy mają Cię za głąba?
Coraz ciekawsze to forum.
Mógłbyś opisać w kilku zdaniach jak widzisz to 'wyzerowanie' i start w 4 lidze? Jak to zrobić bez uje.bania spółki?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.06.2025, 23:32
To ja napisze wprost.Mam nadzieje,że skoro brakuje jaj Zaskrońcowi to wyręczy go któryś z większych wierzycieli i "wyciągnie wtyczkę"Z obecnym modelem zarządzania i tak nie ma najmniejszych szans na ratunek a jedyne do czego prowadzi zwłoka w ogłoszeniu bankructwa to być może pociąganie na dno kolejnych wierzycieli którzy z miłości do klubu ładują kasę do Zaskrońcowego kominka.

Niech ktoś się w końcu zlituje.....
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.06.2025, 11:36
A jak tam zaległości z wynagrodzeniami?

Zaraz to będzie kolejny kontrolowany przeciek od niektórych piłkarzy do mediów, że 3 mce nie płaci już nasz wybitny właściciel i finansista..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 20.06.2025, 11:46
Chyba u Ryszki było ostatnio, że pod koniec czerwca spływają płatności od sponsorów, więc tą dziurę akurat uda się zasypać i temat przycichnie na 3 miesiące.

[35/54]

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.06.2025, 12:45
Pięknie się nam nasz właściciel odpalił w nocy na portalu X. Oczywiście rano wszystko pousuwane.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 21.06.2025, 13:03
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Pięknie się nam nasz właściciel odpalił w nocy na portalu X. Oczywiście rano wszystko pousuwane.
Jakiś tl:dr?

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.06.2025, 13:08
I znowu przy.......ka do chłopa w weekend i to długi. Czy już normalnie nie można się w tym kraju napić ? Xd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 21.06.2025, 21:06
Wysrywy padalca są lepsze niż kabaret
Ale normalnie można pić. Podkreślam normalnie
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 26.06.2025, 10:54
Tak się zacząłem zastanawiać jak to wyglądało, że nasz Prezesek zaczął uwodzić i uwiódł zwolenników Wisły.
Bo to jest w sumie niezła historia.

Tak po krótce:
Pamiętamy rok 2019, trio "ratowników".
Kuba, no wiadomo.
Jażdżyński, no znany menadżer, człowiek kompetentny.
I Prezesek, nołnejm, ale poprzez blask swoich współtowarzyszy również przyjęty przez większość jako " na pewno" sensowny gość.

I potem te jego gadki :
-wszystko mamy dokładnie policzone
-jesteśmy tu na chwilę, za poł roku będzie nowy inwestor, ja znam Gejtsa i wszystkich ważnych ludzi na tym świecie
-ja śpię po 2 godziny dziennie

I zaczął się roztaczać nimb polskiego Muska, geniusza informatycznego itp.
Do tego elokwencja.

A jak został większościowym udziałowcem to sam oglądałem jego wielogodzinny videoczat.
I byłem zauroczony.
Czemu dałem wyraz jak poniżej :

stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj główny udziałowiec oraz prezes ( w jednej osobie) miał , można tak powiedzieć, telekonferencję trwającą 3 godziny.
Przedstawił wiele twardych faktów , wyraził opinie w różnych kwestiach oraz zaprezentował swoją filozofię działania.
Całość wypadła bardzo merytorycznie , kompetentnie, z naturalną swadą, bez cienia jakiejkolwiek korpomowy oraz drętwych kawałków czy też bełkotu.
Bardzo to ciekawy materiał do analizy . Także tu na forum.
A tu cisza...

Zatkało kakało?
A potem cóż, konfrontacja zapowiedzi z faktami...
I konstatacja- takiś stary a taki głupi...

Ale wielu dalej pozostaje zauroczonymi...

A przecież matka kurka cały czas mówi:
NIE WIERZYMY NIKOMU, NIE WIERZYMY W NIC.
PATRZYMY NA FAKTY I WYCIĄGAMY WNIOSKI
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 26.06.2025 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.06.2025, 12:08
Przecież on tu wjechał jako ten mądry, specjalnie trochę pouzywal języka branżowego czy ładnej polszczyzny, nieraz niezrozumiałej dla zwykłego zjadacza chleba. Do tego to co mówisz, on wszystko miał ogarnięte, wiedział co robić.

Jako że był nieznany to taka latka do niego została dorobiona, jaki to on jest ogarnięty gościu.

Co mamy po kilku latach z faktów a nie pustych słów? Alkoholik, nie trzyma ciśnienia, wyzywa się z ludźmi, ma jakieś kompleksy, lubi się lansować jak dobrze idzie, ledwo uda mu się pierdnąć a już jest pierwszy do moralizowania ludzi co w piłce siedzą całe życie, nieudacznik, który Wisle spuścił do I ligi i sukcesywnie powiększa dług, wydając w I lidze na pensje najwięcej z klubów a zajmując ledwo miejsca w top 6.

Gościu to co nagadał i gada nadal, jaki to on jest zajebisty to jest zupełnie co innego jaki on na prawdę jest

A popleczników ma z prostego powodu. Żyjemy w czasach socjalmediow i dzisiaj możemy być bliżej niż kiedykolwiek wielkiego świata czy wielkich ludzi, których kiedyś można było zobaczyć tylko w tv. Jaro w manipulacji jest dobry i wie co robić, zaczął ludziom pseudo transparentność pokazywać, świeci po x non stop więc sobie zbudował grono kolegów, którzy się jaraja tym, że są blisko prezesa, albo że jakaś super wiedzę od niego dostają, lub po prostu polubili go albo dali się zmanipulować jego gra na ludzkich emocjach. A ta gra to wiadomo, wszystkie teksty o misyjnosci klubu oraz nawet gra musi być misyjna, jakaś, idealistyczna, bo byle jak to każdy debil by umiał awansować, bajki o spłacaniu przez niego długów sprzed lat, o tym jak on się stara, jak kocha, jak mało śpi itd itd

Ludzie mając z nim częsty kontakt na X po prostu się dali nabrać na to .......enie i przyzwyczaili się do niego

Nie mówię, że mam na 1000 procent racie, i że to jest w 100 procentach idealny opis sytuacji ale jeśli ktoś nie mysli podobnie to widać jak się zna na Wiśle i "czytaniu" takich ludzi.

Tyle co ten gości tu odjebal.to już nawet przez największych krytyków ma.wynaczone bo po prostu nie sposób nawet spamiętać tych wszystkich bredni. Nawet plan trzyletni już był, minal rok i jakoś nie ma zastępstwa na ten plan. Czyli znowu, takie to było .......enie dla głupków bo gdyby serio miał jakoś ważny i konkretny pomysł to by go czy z Rude czy bez robił. Ale te wszystkie brednie są zakrywane kolejnymi i zapominane.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.06.2025, 12:51
Czy to już ten sezon, kiedy na dobre wyłączyliśmy się z walki o baraże, a będziemy bardziej obserwować dolną połowę tabeli?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.06.2025, 12:51
Tak się zacząłem zastanawiać jak to wyglądało, że nasz Prezesek zaczął uwodzić i uwiódł zwolenników Wisły.
Bo to jest w sumie niezła historia.

Tak po krótce:
Pamiętamy rok 2019, trio "ratowników".
Kuba, no wiadomo.
Jażdżyński, no znany menadżer, człowiek kompetentny.
I Prezesek, nołnejm, ale poprzez blask swoich współtowarzyszy również przyjęty przez większość jako " na pewno" sensowny gość.

I potem te jego gadki :
-wszystko mamy dokładnie policzone
-jesteśmy tu na chwilę, za poł roku będzie nowy inwestor, ja znam Gejtsa i wszystkich ważnych ludzi na tym świecie
-ja śpię po 2 godziny dziennie

I zaczął się roztaczać nimb polskiego Muska, geniusza informatycznego itp.
Do tego elokwencja.

A jak został większościowym udziałowcem to sam oglądałem jego wielogodzinny videoczat.
I byłem zauroczony.
Czemu dałem wyraz jak poniżej :

A potem cóż, konfrontacja zapowiedzi z faktami...
I konstatacja- takiś stary a taki głupi...

Ale wielu dalej pozostaje zauroczonymi...

A przecież matka kurka cały czas mówi:
NIE WIERZYMY NIKOMO, NIE WIERZYMY W NIC.
PATRZYMY NA FAKTY I WYCIĄGAMY WNIOSKI
Na samym początku akcji pamiętam, że królewski miał występ w tv gdzie ogłosił, że wchodzi on, Błaszczykowski i trzeci gość i uratują Wisłę i będzie dobrze. Taki był początek jk i jego lansu w mediach.
A to co przytoczyłeś swój komentarz to oczywiście dla każdego było obiecujące, przeczytanie listu od pewnego i zasobnego inwestora itd. No ale jak zawsze potem jest weryfikacja realizacji obietnic i tu szybko zaczęło być słabo.
Zawsze dopóki Wisła nie padnie (tfutfutfu) będzie miał klakierów, układ z trybunami na pewno polega także na tym, że są ludzie, którzy piszą jak to jest dobrze, a kolejni będą powtarzać bezmyślnie mądrości z x. Życie..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 26.06.2025 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.06.2025, 13:30
Panowie...przecież on przewodzi spółce akcyjnej. Nie oczekujcie, że wyjdzie i powie, że trzeba już gasić światło bo: 1. sam musiałby złożyć wniosek o upadłość gdyż w przeciwnym wypadku odpowiadałby osobiście za długi a 2. po takim komunikacie byłby wyścig wierzycieli do zabezpieczenia sobie możliwie największej części długu do odzyskania. Taki komunikat po prostu jest z wielu względów nielogiczny więc jedyne co mu zostaje to dalsze bajkopisarstwo i to już nie musi wynikać z jego filozofii życiowej tylko prozaicznej chęci ochrony i funkcjonowania rodziny, innego biznesu czy zdrowia po prostu.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.06.2025, 13:40
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Panowie...przecież on przewodzi spółce akcyjnej. Nie oczekujcie, że wyjdzie i powie, że trzeba już gasić światło bo: 1. sam musiałby złożyć wniosek o upadłość gdyż w przeciwnym wypadku odpowiadałby osobiście za długi a 2. po takim komunikacie byłby wyścig wierzycieli do zabezpieczenia sobie możliwie największej części długu do odzyskania. Taki komunikat po prostu jest z wielu względów nielogiczny więc jedyne co mu zostaje to dalsze bajkopisarstwo i to już nie musi wynikać z jego filozofii życiowej tylko prozaicznej chęci ochrony i funkcjonowania rodziny, innego biznesu czy zdrowia po prostu.
To co piszesz jest oczywiste i każdy to rozumie.
Wydaje mi się, że my tu piszemy, że jk chlapie często i dużo 3 po 3 zupełnie niepotrzebnie, a potem nie robi.
I tj. rozczarowujące.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.06.2025, 14:20
chlapie bo kuma czacze, że wywołanie tematu zastępczego odciąga uwagę od głównego. Schemat z polityki, który ciągle żre a skoro żre to trzeba tak działać.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 26.06.2025, 16:04
Streściłem jeszcze ( będąc wtedy pełen optymizmu, mamy początek 2023 r) ten wideoczat.
Kto chce, może sobie zbadać zgodność słów z czynami

Szczególnie pkt.2 i 3 w rozdziale OPINIE, w kontekście rozmów z WK jest naprawdę pocieszny.

Proszę bardzo.

FAKTY

1. Obecny istotny dług Wisły to 15 mln zł a nie 43 mln zł .

2. Koszt miesięczny drużyny (płac piłkarzy) to 800-980 tyś zł

3. 50% tego buidźetu pochłaniają płace 7 piłkarzy , na pozostałą resztę (ok. 25 osób) przypada drugie 50%

4. Koszt meczu to ok. 400 tyś zł na co składają się :
-wynajem 38%
-catering 27%
-ochrona 19%
-sprzątanie 7%
-pozostałe 9%

5.Generalnie nie ma zaległości wobec piłkarzy , są niewielkie opóźnienia max. 30 dni

6. Grupa byłych piłkarzy czy trenerów , którzy są spłacani to 6 osób a zaległości to 400-600 tyś zł

7. W chwili obecnej 3 podmioty prowadzą due diligence , jednak nie ma żadnych konkretnych rozmów w sprawie sprzedaży klubu

8 Sklep wygenerował ok 3 mln przychodu (obrotu)

9. JB dofinansował klub w ostatnim czasie

10 Działania JB w ciągu ostatnich 4 lat przyniosły 60-70 mln przychodu od sponsorów

11. Zaangażowanie WN jest na poziomie 7 mln zł

12.Obóz w Turcji ma sens pod każdym względem , również finansowym (jest tańszy niż w Myslenicach)

13. Zaległe należności Wisły to ok. 11-12 mln zł , z czego połowa to od Turków za transfer Lisa

14. Nigdy nie wpłynęła jakakolwiek oferta zakupu Wisły

15. Luka finansowa to ok. 5-10 mln zł

16. Etap proszenia kibiców " o więcej wsparcia" jest zamknięty.

17. Jest tworzona koncepcja rozbudowy bazy w Myślenicach

18. Koszt drużyny rezerw to 1 mln na rok , decyzja w marcu.

OPINIE

1.Czas i środki finansowe jakie angażuję w Wisłę są rękojmią dla kibiców

2. Jeżeli znajdzie się ktoś kto włoży w Wisłę większe środki natychmiast oddam stery

3. W takim przypadku jestem w stanie umorzyć część lub całość swoich pożyczek dla klubu

4. Zresztą długi właścicielskie są praktycznie nieegzekwowalne . Chyba że ktoś chce mieć na sumieniu upadek Wisły

5. Bądźmy racjonalnymi ludźmi , krytykujmy za konkretne złe rzeczy ale doceńmy też ludzi za to co zrobili dobrze

6. W klubie były rzeczy dobre , złe i średnie , niemniej mogliśmy podjąć więcej dobrych decyzji

7. Popełniłem wiele błędów zaniechania ale będę naprawiał to co zostało zepsute.

8. Nie jest tak że istnieje jedna osoba odpowiedzialna za złe rzeczy w Wiśle , na pewno JB nie był hamulcowym.

7. Obecnym długiem klub potrafi zarządzać, nie jest on paraliżujący

8. Nie będzie twardej restrukturyzacji ale głównym celem nie jest spłacanie długów tylko zrównoważony rozwój Wisły.

9. PO (były prezes) ma swego rodzaju obsesję na temat Wisły i powinien dać sobie spokój , tym bardziej ze jego ocena JB jest po prostu nieprawdziwa. Poza tym wiele decyzji PO było absurdalnie podejmowanych i okazały się niesłuszne

10. Klub ocenia szanse na awans na 50% , w razie czego ma plan B

11. Nowo zakontraktowani piłkarze przeszli dokładny proces weryfikacji

12. Transparentność działań klubu ma być prezentowana m.in podczas tego typu spotkań

13.Nie obrzydzajmy sobie tego klubu !!!

To , w pewnym skrócie, tyle.
Odpowiedz cytując
39-200
Member

Od: 05.2024

Stary 27.06.2025, 07:08
Fajnie, że wrzuciłeś tego starego posta. Cele-Realizacja-Ewaluacja... Nawet najbardziej tępy brawoszef może sobie na podstawie tego co napisałeś wyciągnąć wnioski czy JK to udolny czy nieudolny manager.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 27.06.2025, 10:07
Problem w tym , że większości osób chyba nie za bardzo się chce analizować fakty.
Może dlatego, że trudno te fakty, z racji rozproszenia, wyłowić.
Ale pewne fakty są jednoznaczne- czwarty sezon na drugim poziomie i dramatyczny wzrost zadłużenia.

Dlatego lepiej o tym w ogóle nie myśleć i emocjonalnie wierzyć w zapewnienia, że "będzie dobrze" a nawet "dobrzej".
A wiara spowoduje, że się to ziści.

Ciekawy byłbym jakby ten portal demagog ocenił Prezeska?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 27.06.2025, 10:30
He he, że tak powiem. Fajna lista. Można by sporo dopisać. Ale dla mnie branżowo i tak najlepsza jest zapowiadana z pełną powagą na wizji ekipa w dziale AI Wisły Kraków. Przypomnę, że Pan Prezes skromnie rzucił wczesną wiosną 2024, że będzie w tym dziale w ciągu roku 20-30 osób. I co? I nic. Wtedy wszyscy ochy achy, dziś temat spadł z agendy. Osoba udająca dziennikarza i podstawiająca mikrofon (Ćwiąkała?, Szczygielski?) wróciła do sprawy? Po co. I tak to się kręci.

Jak się tu pojawiłem dwa lata temu i pokazywałem na przykładach, że klub przejął fantasta i mitoman to wzburzenie było epickie. Nawet teoria powstała, że mi kobietę Królewski odbił. Jak się teraz czujecie po dwóch latach ściemy, manipulacji i krętactw?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów