The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2025, 12:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, zależy jak się będą spisywać Carbo/Duda. Osobiście postawiłbym na środek Carbo-Poletanović a na stopera za Biedrzyckiego dał Łasickiego.

Jeżeli sądziliście że nasi ostatni rywale grali prymitywną piłkę opartą na wrzutkach w pole karne z każdej pozycji i piłkach za plecy obrońców to nie widzieliście Termaliki ze Zniczem. Oni nie dość że opierają na tym całą grę to robią to zdecydowanie lepiej niż leszcze z dołu tabeli. Jeżeli zdominują środek pola to nas zniszczą.

Ba, być może dobrym pomysłem byłaby trójka Poletanović - Carbo - Duda/Alfaro, z Kacprem/Jesusem operującym za Rodado.
Carbo raczej jest daleki od optymalnej dyspozycji skoro dostaje z Siedlcami 5 minut.

Jop nie zabierze sobie tez calkowicie pola manewru do rotacji. Tutaj raczej mozna w ciemno założyć 60-70 min Poletanovicia i na zmiane Carbo oraz Duda 80-90 min i zmiana Sukiennicki

Zwolinski raczej przez 2 spotkania nie zapracowal na 1 sklad, ale moze Jop wroci do poprzedniej taktyki. Mam wrażenie że jednak wcześniej wygladalismy lepiej w ataku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.04.2025, 13:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Carbo raczej jest daleki od optymalnej dyspozycji skoro dostaje z Siedlcami 5 minut.

Jop nie zabierze sobie tez calkowicie pola manewru do rotacji. Tutaj raczej mozna w ciemno założyć 60-70 min Poletanovicia i na zmiane Carbo oraz Duda 80-90 min i zmiana Sukiennicki

Zwolinski raczej przez 2 spotkania nie zapracowal na 1 sklad, ale moze Jop wroci do poprzedniej taktyki. Mam wrażenie że jednak wcześniej wygladalismy lepiej w ataku.
Ja nie wiem co zrobi Jop, napisałem co ja bym zrobił. Nasz trener z uporem maniaka stawia na duet Uryga-Biedrzycki na stoperze, przez co wszyscy mamy PTSD widząc daleki wykop pod nasze pole karne.

Duda z Termaliką zostanie pewnie zdeptany, o leszczach takich jak Sukiennicki nie chce mi się nawet myśleć.
Koleś ma boiskowe IQ Foresta Gumpa, ale bez jego farta. Słaby w ataku, beznadziejny w obronie.

Dlatego napisałem że brak Jamesa może być bolesny, bo on na boisku akurat myśli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2025, 18:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Carbo jest po złamanej nodze więc każdy tydzień nie tyle gry co treningu zwiększa jego pewność. Całkiem możliwe, że jakieś dolegliwości może jeszcze odczuwać i to jest powód dla którego jest trochę oszczędzany. W Opolu zagrał chyba ponad godzinę więc moim zdaniem nie ma ryzyka, że nie da rady. Potrzeba centymetrów bo jak znam życie to boisko będzie jak kartoflisko, nieskoszone, niezwalcowane i niezroszone. Po ziemi nie będzie się dało grać, a Brosz wystawi 11 Fasbenderów i będzie liczył na przebitkę wykopywanych na pałę lag i szybkość tego karka z Puszczy. Duda przy takim graniu jest bez szans w obronie. Natomiast mógłby zagrać wyżej za Rodado i próbować łapać faule na nieruchawych drwalach z TBB. W całej tej ich misternej taktyce kluczową rolę miał odgrywać ten lewy obrońca z niezłą wrzutką, ale idiota postanowił wymusić karnego, tak bezczelnie udając, że nawet nasz rodzimy sędzia dał mu żółtko . Bez niego będzie nam łatwiej przy stałych fragmentach.

Ten mecz to będzie przetarcie przed barażami, jeżeli mentalnie udźwigniemy, a wierzę że udźwigniemy to pewnie wygramy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów