|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tak, nie szkolimy dobrze, ale mimo tego mamy większy pożytek z wychowanków niż "młodych talentów" sprowadzanych z zewnątrz. I tu wchodzi właśnie wspomniana głupota: "lepszy" nie znaczy "dobry", "wystarczający", nie jest synonimem tych słów. Duda jest nieadekwatny dla drużyny która w teorii ma walczyć o awans, ale i tak wygrywa rywalizację i gra więcej niż Gogół, Olejarka, Sukiennicki czy Dziedzic. Kuziemka wygrał rywalizację z Młyńskim i Olejarką. Który z nich nadaje się do drużyny walczącej o awans? Aktualnie - żaden, ale z Kuziemki jest większy pożytek jakp zapchajdziury + opcji na młodzieżowca. Podobnie Kutwa jest lepszy od Biedrzyckiego, ale trzeba się postarać żeby być gorszym. Koleś idzie na rekord kartkowy (w tym wykluczeń) i regularnie zawala bramki. Ostatnio w sobotę. Praktycznie wszystkie sprowadzone pseudotalenty są poza kadrą. Jeden Sukiennicki łapie ogony, no i niestety - dupy jego gra nie urywa. Wydaje mi się że używam prostych słów, naprawdę staram się, ale tutaj pozostaje mi opuścić ręce. Jakbyś jeszcze czegoś nie rozumiał to napisz na priv, oszczędzisz sobie wstydu. P.S. Wiem że Duda nie jest z rezerw tylko wrócił z wypożyczenia (to samo). Clue tego co chciałem przekazać brzmi: nie ma sensu ściągać młodego szrotu na sztukę, taniej dać się kopać po czole komuś z rezerw. Serio robi nam różnicę czy bezproduktywny przez ostatnie 10 minut meczu jest Sukiennicki czy Kuziemka, albo inny losowy chłopak z rezerw? Szanse że któryś z nich zrobi cokolwiek pozytywnego na boisku są bliskie zera, to po co przepłacać?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.03.2025 o godz. 12:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zawsze lepiej jest korzystać produktu wlasnej akademii niz posilkowac sie polproduktami z zewnątrz. Niestety zostaliśmy tak splądrowani przez ostatnie lata z większych talentów (Buksa, Urbanski, Przybyłko i inni), a goscie w ktorych inwestowalismy zupelnie nie spelnili oczekiwan (Bartoń, Chelmecki, Szywacz i inni) że mnie zupelnie nie dziwi ze wciąż szukamy młodych 18-20l z zewnątrz. Co do samych odpadow z Lecha to im tez się zdarza przedwcześnie kogos skreslic, jak chocby Skrzypczaka który robi furrore w Jagielloni.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.03.2025 o godz. 13:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zamiast ściągać plankton i szukać w dupie talentów lepiej niech grają rezerwiści te ostatnie 10 minut. W sobotę Sukiennicki jedyne co zrobił to wypracował rzut wolny Arce jak mieliśmy przewagę. Sorry, dowolny chłopak z rezerw zrobi tyle samo albo więcej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A co do zarobków... nie wiem skad bierzesz te dane, ale dla chlopak ktory zagral 1 sezon w 2 lidze zlotem nie jest obsypany. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I Bregu grał lepiej oraz dawał więcej drużynie. Podania, wrzutki, asysty - wszystko na wyższym poziomie niż nasz wunderkid. Holowanie piłki i podawanie do boku to nie gra ofensywna, a na tym skupia się działalność Sukiennickiego. O grze w obronie nawet nie będę wspominał... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
tekst bez obrażenia kogokolwiek w pojęciu "wolfego" nie istnieje twój prymitywizm i obracanie kota ogonem jest przysłowiowe... pomyśl czasem o ile jesteś w stanie nad tym co i do kogo piszesz ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|