|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
myślę że dysproporcje między czubem polskiej ekstraklasy a środkiem I ligi mogą być mniejsze niż między czubem ligi serbskiej a resztą jej ligi to naprawdę zdominowana liga, w której czasami mistrz jest znany już w grudniu, poza tym reszcie ligi niewiele skapuje z sukcesów Zvezdy i rzadziej Partizana. u nas mimo narzekań na rynek wewnętrzny jest znacznie inaczej, także pod względem wyrównanego poziomu - heloł, PP? jest jeden zasadniczy feler z dostępnymi w sieci rankingami Elo - nie zliczają pojedynczych meczów z I ligi (i w ogóle europejskie puchary dają do niego dużą premię), dlatego ciężko porównywać akurat Wisłę (ELO 1294) do czegokolwiek, ale daje mi to trochę do myślenia: ![]() ![]() @azor: czemu miałby do nas nie przyjść? różnica indywidualnego poziomu sportowego nie jest duża, a wolfy myli się w tym, że próbuje go oceniać na tle jego ligi, której nie zna ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Bo ma kontrakt ważny jeszcze 1,5 roku, bo Vojvodina ma całkiem realne szanse na puchary, bo jesteśmy średniakiem na drugim poziomie ligowym z marną perspektywą na awans, bo nie możemy w edytorze zmienić profilu właściciela na "sugar daddy", bo nie jesteśmy w stanie go kupić, bo mało prawdopodobne wydaje się, żeby Vojvodina chciała rozwiązać z nim kontrakt (choć to akurat tylko mój domysł).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Serbia to nie Polska - niższy poziom ligi, prawdopodobnie mniejsza kasa, niekoniecznie na czas, trochę więcej korupcji, impulsywni trenerzy, prezesi i właściciele dla zawodnika który ma 31 lat, do tego takiego który poznał warunki (finansowe i sportowe) gry w Polsce to miałaby być taka zła opcja? te puchary to naprawdę taki gamechanger? jestem przekonany, że indywidualnie jest na poziomie przystającym do polskiej I ligi, ale Wisła organizacyjnie i finansowo może być o wiele lepszą opcją niż ~4. drużyna serbskiej ligi - a są przesłanki, że sportowo też może tak być, wyjąwszy wspomnianą regularną grę w eliminacjach pucharów (w tym sezonie nawet krócej niż Wisła) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
racjonalny prezes, właściciel, organizacja i finanse - naprawdę mówimy o Wiśle w aktualnym położeniu? poziom sportowy - to wciąż jest 1 poziom rozgrywkowy vs 2 poziom rozgrywkowy. Nie jesteśmy Championship. Jedynym argumentem, który mógłby przyciągnąć Poletanovica to Wisły w tych okolicznościach jest kasa, której nie mamy. Jeżeli mamy go brać w ramach "zastaw się, a postaw się" to wolę środek Duda-Igbe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy my mamy wybór.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czyli all in z parą dwójek na ręku, ale w sumie w puli jesr i tak dom i samochód.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2025 o godz. 00:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nie zbankrutujemy. Kwiecień na to nie pozwoli. Jestem święcie przekonany, że to przyszły właściciel Wisły. Królewski nie bedzie mial wyboru.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
K...a jakby zakontraktowalo Ronaldo i tak byście mieli jakieś ale...że stary. Forum malkontentów. Nie dogodzi. Presja jest tu poj...w tym klubie. Dlatego sporo piłkarzy sobie nie radzi, a gdzie indziej tak.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Leszek nie przelogowales sie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
z tym że tak, mimo wszystko to nadal może być prawda, że pod tymi względami jesteśmy lepszym klubem - ja chciałem przekazać, że nawet sportowo ta różnica wcale nie jest tak duża, jak się wydaje Cytat:
myślę że ewentualna klauzula podwyżki po awansie do ekstraklasy może być dla takiego Poletanovicia bardziej atrakcyjna niż teoretyczne frukty z pucharów, gdzie w Vojvodinie możesz mieć o wiele niższe zarobki, a w Wiśle nawet ta pierwszoligowa baza jest warta świeczki podsumowując, przeszliśmy od "Poletanović tu nie przyjdzie, to kaczka" do "Poletanović może tu przyjść, to kwestia kasy którą możemy wydać lub nie, lepiej nie" - moja robota tu chyba jest skończona ![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 08.02.2025 o godz. 07:56.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poletanović przede wszystkim jest piłkarzem na pozycję na której mamy brak - defensywnej pomocy. Nie jest kurduplem, nie miał ostatnio operowanych kolan, grał w miarę regularnie i umie dośrodkować. No i przede wszystkim - jak go ktoś kopnie albo zbierze z bara to raczej nie będzie się chował przez resztę meczu, co jest aspektem olewanym przez nasz klub przy doborze piłkarzy - a niestety kluczowym. Na Piotrusiach Starzyńskich nie robi się awansu w tak siłowej i brutalnej lidze.
Menedżer podsunął nam trafniejszą opcję niż nasz "dział sportowy" Na pewno wygląda na papierze sensowniej niż ten Trouliet.I tak jak napisałem - podejrzewam że pierwsza liga to niższy poziom niż liga serbska, więc przejście powinno być w miarę łagodne. O ile do niego dojdzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2025 o godz. 08:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedyny argument jaki mógłby go przekonać to kasa, której nie mamy czyli jednak kaczka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A czy nie można rozważać teorii, że owo mityczne "wejście" Kwietnia do Wisły i przyjacielskie rozmowy dotyczą ewentualnego zaangażowania WK w pokrycie kosztów jakiegoś solidnego transferu do Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lesiu się nawrócił.Jebie już zaskrońca równo z nami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A jak zremisujemy ze Zniczem i przegramy z Ruchem?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest też opcja "All inclusive": dwa w.......e i kontuzja.
Ale chciałem zwrócić uwagę jakie to smutne że to menedżer podsuwa nam piłkarza lepiej dopasowanego pod nasze potrzeby niż dział sportowy. No ale my przecież idziemy na rekord ofensywnych środkowych pomocników, mamy na liście płac coś koło sześciu, z czego do gry w pierwszej lidze nadaje się dwóch.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2025 o godz. 12:04.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A no racja Wolfy, dzięki, chciałem być umiarkowanym optymistą.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Optymizm to droga do rozczarowań. Zwłaszcza dla kibica Wisły.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Żeby tylko Szot/Jaroch dojechał z formą, omijaly nas kontuzje i nawet 1 transfer w tym oknie może będzie wystarczajacy by doczłapac do baraży.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.02.2025 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na 90% Francuz też był po znajomości, tyle że Bashy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą to ciekawe co czują te Orły po AGH, co to obsługują system skautingowy dla Szefita.
Dłubią miesiącami analizy a w końcu przychodzi Poletanovic, którego polecił własny menadżer ![]() Ja wiem, że pewnie mają kredyty, muszą kupić żarcie itp no ale jednak... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Maja placone? Maja, wiec zadowoleni. System wyjasnil ostatnio sam szefito. Algorytm wyszukuje pilkarzy ktorzy nie sa zainteresowani gra w Wisle badz nas na nich nie stac.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|