s1mone napisał(a):

Oczywiście, że wszystkie dane są z portalu Wisla Portal.
Ciekaw jestem o jakich ty danych mówisz, których Wisla Portal nie udostępnia.
Chyba, że chodzi ci o strzały ogólem - to wyobraź sobie, że jeśli takiej danej nie było to sumowałem strzały celne i niecelne / zablokowane jeśli takie były podane. W przypadku paru meczy nie było tej jednej danej tylko musiałem sumować części składowe.
|
Dziękuję za przyznanie się do fałszowania statystyk.
Bo Wisła Portal nie z każdego meczu Wisły dawała statystyki strzałów celnych, niecelnych i zablokowanych. Więc skoro jak twierdzisz "musiałeś sumować części składowe", by obliczyć strzały ogółem, a wcześniej zadeklarowałeś, że "wziąłem do analizy wszystkie mecze" to albo w niektórych sytuacjach - jeśli rzeczywiście tak obrabiałeś te statystyki (w co znając cię wątpię) - musiałeś pomijać rzeczywistą liczbę oddawanych strzałów pomniejszając ją, albo sobie "wyantycypować" ile ich niby było w tej brakującej każdej z tych trzech części składowych składającą się na ich sumę.
W każdym z tych przypadków mamy do czynienia z fałszowaniem ogólnych statystyk i rzeczywistości.
Dziękuję, raz wtóry spisałeś się na medal w swoim "magicznym świecie".

Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze"