|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Oczywiście że Jop w ustawianiu i taktyce Wisły czerpie bardziej z Rude niż od Moskala. To nie tylko asymetryczne ustawienie, ale też inne role i zadania poszczególnych zawodników, nie wystawianie ich na pozycjach, do których nie mają predyspozycji, a także wyższe ustawienie w poziomie defensywnych pomocników, by efektywniej zbierali drugie piłki, schodzenie ofensywnego pomocnika do prawej strony, Alfaro jako "wolny elektron" absorbujący półprzestrzenie w trzeciej tercji boiska (bo to jeden z nielicznych naszych zawodników, którzy umieją myśleć w ofensywie), inny model rozegrania i ataku pozycyjnego, a nawet wyznaczeni inni wykonawcy rzutów rożnych niż na początku obecnego sezonu. Koncepcję Moskala Jop wyrzucił tu do kosza, wszędzie nawiązując do pomysłów Rude, a nie do tego, co wyprawiał Kazek. Oczywiście S1meonik ma o taktyce takie pojęcie jak pies o gwiazdach, więc nic dziwnego, że wypisuje brednie o ustawieniu 2-6-2, czy o ciągłej grze wahadłami za Rude ![]() Różnica jest głównie taka, że teraz Jop ma Igbekeme, a Rude miał Dudę: czyli Hiszpan miał tam znacznie wolniejsze operowanie piłką, mniej podań prostopadłych, dużo gorsze ustawianie w asekuracji i odbiorze. Brawa dla Jopa, że potrafi tą zmianę jakościową w środku pola odpowiednio wykorzystać w taktyce dla potrzeb zespołu. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
||
Szkoda wtrętu powyżej, który jest tylko uwagami ad personam nie na miejscu, co może doprowadzić do niepotrzebnej potyczki na inwektywy, zamiast rzeczowej dykusji. - 1 ujemny pkt dla Gryfindoru (czyli dla markusa). Postanowiłem zacząć prowadzić przez jakiś czas statystykę takich ujemnych punktów. Bez żadnych konsekwencji - nie jestem modem. Chcę tylko zobaczyć kto w ciągu jakiegoś określonego czasu (dajmy na to miesiąc) zbierze najwięcej punktów jako największy hejter na tym forum. - 1 pkt ujemny dla S1mone za: Cytat:
Cytat:
Wiedziałem, że post Markusa wywoła reakcję i rozpocznie się flame. Może jednak spróbujmy, nawet bez modów panować nad emocjami?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.10.2024 o godz. 14:32.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|