The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2024, 00:25
Grzegorz Wojtowicz:

"Przez ostatnie dni słuchałem argumentów J. Królewskiego. Rozmawiałem, dzieliłem się opiniami z różnymi ludźmi. Trochę się dowiedziałem. Na dzisiaj wiosek jest taki - wszystkie decyzje personalne (może poza tą najważniejszą dotyczącą trenera) były uzasadnione. Wręcz konieczne."

"To jest tylko moja opinia, także na podstawie własnych obserwacji. Tu nie chodzi o jakieś pojedyncze wydarzenia. Nie są to żadne spektakularne fakty , a raczej pewne procesy, które należało już przeciąć. Tyle na ten temat."

https://x.com/WojtowiczG/status/1839341241710067788
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.09.2024, 06:04
Nie wiem czy bylo ale bardzo duzo watkow poruszanych zostalo tu

https://www.wislaportal.pl/News.html...wygrywac_mecze
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.09.2024, 07:58
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy bylo ale bardzo duzo watkow poruszanych zostalo tu

https://www.wislaportal.pl/News.html...wygrywac_mecze
To chyba przypadek beznadziejny...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.09.2024, 08:30
Bardzo mądry prezes.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.09.2024, 08:31
"Ma pan może taką refleksję, że może Pan idzie w złą stronę?

- Nie.

Jest Pan pewnym?

- Tak."

Dziękuję. Dobranoc. Można gasić światło.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.09.2024, 08:33
Wyniki pokazują, że idziemy cały czas dobrą drogą. Nawet jakby nie patrzeć na wyniki sportowe to w kwestii AI, nowoczesności itp jesteśmy już jedną z wiodących marek na świecie. Oby tak dalej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.09.2024, 08:42
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To chyba przypadek beznadziejny...
Przeczytaj a potem komentuj, bo jest kilka ciekawych wątków:
- Sobczak był konsultowany z Moskalem przed podpisaniem z nim umowy, był mu bardzo przeciwny
- Biedrzycki został podsunięty przez Moskala na "podniesienie wzrostu"
- Siewierski zostaje jako ekspert "data science" i dlatego, bo Jop nie ma zdrowia żeby samodzielnie wszystko robić (btw. nie sądziłem że Mariusz się zgodzi)
- jest o tym co źle wyglądało za Moskala i dlaczego został zwolniony.

P.S. Oczywiście, wiem że nie przyjmiecie do wiadomości, tak jak nie przyjmowaliście kiedy ja o tym pisałem. W końcu Moskal jest idealny i bez zarzutu, winni są wszyscy inni, a właściwie to jedna osoba - Królewski.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.09.2024 o godz. 08:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.09.2024, 08:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
P.S. Oczywiście, wiem że nie przyjmiecie do wiadomości, tak jak nie przyjmowaliście kiedy ja o tym pisałem. W końcu Moskal jest idealny i bez zarzutu, winni są wszyscy inni, a właściwie to jedna osoba - Królewski.
Moskal nie jest idealny. Nikt się nie łudzi.
Za to Królewski jest. Nikt się nie łudzi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.09.2024, 08:51
wolfy fajnie spłyciłeś temat Sobczaka
Całość poniżej:

"Być może Sobczak okazałby się bardziej przydatnym napastnikiem na tym etapie sezonu?

- W mojej rozmowie przed zatrudnieniem Kazimierza Moskala rozmawialiśmy o Sobczaku i przyznał mi rację w tym temacie. Pracował z nim, był bardzo na nie w tym temacie."

I w sumie potwierdzają to słowa Moskala:
"- Kiedy ja dostałem sygnał z Wisły, to decyzje kadrowe w klubie zostały już podjęte - mówił Moskal. - Gdybym miał listę piłkarzy, z którymi chciałbym pracować, to Szymon nie byłby pierwszy na tej liście."

Reasumując może i Moskal z Królewskim gadał o Sobczaku, ale on już wcześniej był odpalony przez Zaskrońca.

Jeszcze w temacie Biedrzyckiego: jest to oczywista kompromitacja Moskala (podsunięcie takiej kandydatury). Inna kwestia, że nasz wspaniały dyrektor sportowy czy też mityczne AI dziwnym trafem tego ruchu nie zablokowało
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.09.2024 o godz. 09:03.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 27.09.2024, 09:09
Ja bym chętnie dowiedział się, jak to było z tymi transferami. Zagraniczne, to pomysł Bashy/zaprzyjaźnionych menedżerów, krajowe, wychodzi na to, że nie wiadomo, bo obie strony przerzucają się odpowiedzialnością.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2024, 09:11
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Reasumując może i Moskal z Królewskim gadał o Sobczaku, ale on już wcześniej był odpalony przez Zaskrońca.

Jeszcze w temacie Biedrzyckiego: jest to oczywista kompromitacja Moskala (podsunięcie takiej kandydatury). Inna kwestia, że nasz wspaniały dyrektor sportowy czy też mityczne AI dziwnym trafem tego ruchu nie zablokowało
Akurat w tej sprawie jak widać była pełna zgodność między Moskalem a Królewskim Jaguliku. Moskal również nie chciał Sobczaka, jest więc bez znaczenia, czy sprawa rozstrzygnęła się wcześniej czy później.

Ale najbardziej Moskala kompromituje forsowanie zatrudnienia Biedrzyckiego. Nie dziwię się jeśli i za tą jakże kosztowną dla klubu sprawę również poleciał. Pokazał nią, że w jego oceny nie można ufać, bo stał się trenerem oderwanym od rzeczywistości i realiów oraz nie potrafiącym dobrać zawodników do swojej koncepcji gry.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 27.09.2024, 09:12
Jeśli Sobczakowi odbiło, to niestety jego odpalenie było słuszną decyzją. Przypominam, że mieliśmy sprzątać szatnię od strony mentalnej.

Jeśli Moskal sam sobie wybrał Biedrzyckiego, to nie popisał się.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.09.2024, 09:15
Markus napisał(a):Wyświetl post
Akurat w tej sprawie jak widać była pełna zgodność między Moskalem a Królewskim Jaguliku. Moskal również nie chciał Sobczaka, jest więc bez znaczenia, czy sprawa rozstrzygnęła się wcześniej czy później.

Ale najbardziej Moskala kompromituje forsowanie zatrudnienia Biedrzyckiego. Nie dziwię się jeśli i za tą jakże kosztowną dla klubu sprawę również poleciał. Pokazał nią, że w jego oceny nie można ufać, bo stał się trenerem oderwanym od rzeczywistości i realiów oraz nie potrafiącym dobrać zawodników do swojej koncepcji gry.
Mi chodzi o fakty, a nie teorie z dupy wzięte Markusiku. Sobczaka odpalił Zaskroniec i tyle. I oczywiście, że ma to znaczenie kiedy się to rozstrzygnęło. Reszta to jest to jest dopisywanie teorii po fakcie przez Prezesika, a podobno on tego nie lubi co w tym samym wywiadzie przyznał
W temacie Biedrzyckiego pełna zgoda, że Moskal się skompromitował. Z drugiej strony nikt go w klubie nie powstrzymał tylko radośnie klepnięto kandydaturę Biedrzyckiego, co pokazuje jak działa nasz dział sportowy . Wygląda to na podobną sytuacje jak swego czasu z Fazlagiciem, gdzie wszyscy z klubu, którzy się wypowiadali w temacie transferu też byli na tak.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.09.2024 o godz. 09:19.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.09.2024, 09:24
Mi chodzi o fakty, a nie teorie z dupy wzięte Markusiku. Sobczaka odpalił Zaskroniec i tyle. I oczywiście, że ma to znaczenie kiedy się to rozstrzygnęło. Reszta to jest to jest dopisywanie teorii po fakcie przez Prezesika, a podobno on tego nie lubi co w tym samym wywiadzie przyznał
W temacie Biedrzyckiego pełna zgoda, że Moskal się skompromitował. Z drugiej strony nikt go w klubie nie powstrzymał tylko radośnie klepnięto kandydaturę Biedrzyckiego, co pokazuje jak działa nasz dział sportowy . Wygląda to na podobną sytuacje jak swego czasu z Fazlagiciem, gdzie wszyscy z klubu, którzy się wypowiadali w temacie transferu też byli na tak.
Fakty są takie, że Sobczaka odpalił Królewski przy pełnym poparciu Moskala, a nie wbrew niemu. Była to decyzja taka jaką Moskal chciał, aby została podjęta. Nie grałby on u niego gdyby nadal był w klubie, bo on go nie widział w drużynie. Pracował z nim już wcześniej, miał o nim wyrobione zdanie. Tyle w temacie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.09.2024, 09:25
Fakty są takie, że Sobczaka odpalił Królewski przy pełnym poparciu Moskala, a nie wbrew niemu. Była to decyzja taka jaką Moskal chciał, aby została podjęta. Nie grałby on u niego gdyby nadal był w klubie, bo on go nie widział w drużynie. Pracował z nim już wcześniej, miał o nim wyrobione zdanie. Tyle w temacie.

Naucz się czytać ze zrozumieniem:
"- Kiedy ja dostałem sygnał z Wisły, to decyzje kadrowe w klubie zostały już podjęte - mówił Moskal. - Gdybym miał listę piłkarzy, z którymi chciałbym pracować, to Szymon nie byłby pierwszy na tej liście."
Reszta to Twoje żałosne gdybanie. Chyba, że twierdzisz, że Moskal kłamie.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.09.2024 o godz. 09:29.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.09.2024, 09:26
- Sobczak był konsultowany z Moskalem przed podpisaniem z nim umowy, był mu bardzo przeciwny
- Siewierski zostaje jako ekspert "data science" i dlatego, bo Jop nie ma zdrowia żeby samodzielnie wszystko robić (btw. nie sądziłem że Mariusz się zgodzi)

Niepotrzebnie skupiasz się na detalach. Może po prostu inaczej nie potrafisz? Moskal to dla mnie powietrze. Nic nie znaczy, jak Rude, Sobolewski czy Brzęczek wcześniej. Nie da się, jednak, nie zauważyć, że im głębsze są analizy Królewskiego, tym słabsze wyniki Wisły. Koleś wszystko wie, wszystko przeanalizował, kroczy jedyną właściwą ścieżką, tylko jakimś cudem jego rzeczywistość rozmija się z realnym światem. A rzeczy, które nie funkcjonowały za Guli, nadal nie działają. Ciągle zresztą powielamy te same błędy i regularnie zbliżamy się do dna. Ostatecznie po kolejnej wpadce klubu, otrzymujemy zaktualizowaną wersję starej gadki prezesa... o szklanych domach.
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 27.09.2024, 09:59
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Grzegorz Wojtowicz:

"Przez ostatnie dni słuchałem argumentów J. Królewskiego. Rozmawiałem, dzieliłem się opiniami z różnymi ludźmi. Trochę się dowiedziałem. Na dzisiaj wiosek jest taki - wszystkie decyzje personalne (może poza tą najważniejszą dotyczącą trenera) były uzasadnione. Wręcz konieczne."

"To jest tylko moja opinia, także na podstawie własnych obserwacji. Tu nie chodzi o jakieś pojedyncze wydarzenia. Nie są to żadne spektakularne fakty , a raczej pewne procesy, które należało już przeciąć. Tyle na ten temat."

Opinie skompromitowanych pismaków to akurat mam głęboko w poważaniu.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.09.2024, 10:05
Brawo

W końcu jesteśmy największą marką w Polsce.

A raczej, najbardziej wyśmiewaną marką w Polsce.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Stary 27.09.2024, 10:08

Ale nikt nie twierdzi, że Moskal jest idealny, sam uważam go za przeciętnego trenera, popełniał też wiele błędów, nie zmienia to faktu, że problem w tym klubie jest głębszy niż sama osoba trenera. Problemem jest w dużej mierze nieudolne zarządzanie przez Królewskiego. No ale przecież Ty wiesz wszystko najlepiej ...
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.09.2024, 10:27
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
Opinie skompromitowanych pismaków to akurat mam głęboko w poważaniu.
Czym sobie Wojtowicz zasłużył na taką łatkę. Pytam na serio?
Z całej tej krakowskiej bandy pismaków zawsze wydawał się jednym z niewielu którego warto było czytać/słuchać.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.09.2024, 10:29
Tylko do pełni obrazu trzeba by było jeszcze wiedzieć jakie kandydatury zostały przedstawione Moskalowi za Sobczaka.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 27.09.2024, 10:52
Oj i nagle Moskal nie taki idealny. Bańka pękła z hukiem jak wychodzą na jaw kolejne fakty. Jak mi przykro
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Stary 27.09.2024, 10:55
Grzegorz Wojtowicz:

leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Oj i nagle Moskal nie taki idealny. Bańka pękła z hukiem jak wychodzą na jaw kolejne fakty. Jak mi przykro
To Ty próbujesz insynuować, że ktoś twierdził, iż rzekomo Moskal był tym idealnym. Dalej sobie żyj w alternatywnej rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 27.09.2024, 11:02
No dla jaroo1, Framata i krysztala był idealny. Slowa zlego nie powiedz, bo przegryzą tętnicę.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 27.09.2024, 11:23
Jarosław K napisał(a):
Ten model bierze pod uwagę parę sezonów wszystkich zespołów grających w pierwszej lidze. Bierze pod uwagę wszystkie jej kluczowe statystyki, które pokazują, co trzeba zrobić, żeby awansować. Po prostu. To model wskazujący idealny archetyp zespołu, który awansował. Jak my tego blisko jesteśmy, czy jesteśmy daleko, jak bardzo jesteśmy do tego podobni, jakie mamy szansę realnie awansować. I teraz tak, mamy taki żółty wykres i mamy taki szary. Ten żółty pierwszy, to jest takie miejsce, gdy gramy na poziomie zespołu, który był w pierwszej dwójce. Tu nie tylko chodzi o punktowanie, ale też o inne modele, które świadczą, że jesteśmy na dobrej drodze do awansu, a wszystko co jest poniżej wskaże nam że jesteśmy w pierwszej szóstce. No i my jesteśmy dużo poniżej tego i robi się bardzo niebezpiecznie.
Nie wiem jak to wygląda dla osób bez wykształcenia technicznego i bez jakiegoś doświadczenia w stosowaniu liczb i modeli statystycznych w realnym biznesie czy życiu, ale dla ogarniętych to jest absolutny kabaret. On modeluje na kilku/kilkunastu przykładach zależności statystyczne i na ich podstawie ocenia/wyrzuca trenera. Mając próbkę 7 kolejek i to jeszcze z trzema zaległymi (30%). I to w momencie gdzie próbkę bazową zaburza absolutnie unikalne wydarzenie na pierwszy rzut oka dezaktualizujące dowolny model historyczny w I lidze (puchary). To się nie dzieje.

Ale dla osób z IT jest jeszcze lepszy i bardziej kabaretowy fragment. I łatwiejszy do zrozumienia.

Jarosław K napisał(a):
A jakby Pan przyszedł na przykład do klubu, który mówi tak "Pani asystentka może teoretycznie wejść do danego systemu i widzieć, trochę jak w bankach jest, że tam jest disaster recovery, polega to na tym, że jak wszystko padnie, na przykład zabiją wszystkich najlepszych dyrektorów IT i tak dalej, każda osoba w banku, nawet brzydko mówiąc pani sprzątaczka, z konsoli i z instrukcją ma odtworzyć cały system bankowy. Taki jest wymóg wszystkich systemów IT, które tam są. Ma pan instrukcję, idzie Pan i ma wstać. Wisła Kraków ma wstać. Niezależnie, czy to będzie Bartek Karcz, Pan Białoński, ona ma wstać. Nieważne, kto tam jest.
Jak młody i ambitny Jarek spod Gorlic po przeczytaniu dwóch książek o programowaniu wyobraża sobie procedury disaster recovery w bankach. Ja p… sprzątaczka z konsoli z instrukcją bank postawi. To jest k… kandydat na wypowiedź dekady.

I koleś z taką wiedzą (a konkretnie jej brakiem) prowadzi Wisłę w stronę technologicznej przyszłości.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.09.2024, 11:28
wolfy fajnie spłyciłeś temat Sobczaka
Całość poniżej:

"Być może Sobczak okazałby się bardziej przydatnym napastnikiem na tym etapie sezonu?

- W mojej rozmowie przed zatrudnieniem Kazimierza Moskala rozmawialiśmy o Sobczaku i przyznał mi rację w tym temacie. Pracował z nim, był bardzo na nie w tym temacie."

I w sumie potwierdzają to słowa Moskala:

Dalej jest to poruszone - lepsze kandydatury odmówiły...
Clue jest takie, że Moskal poleciał bo grał wysoko klockowatymi stoperami bez wsparcia defensywnych pomocników. Coś o czym pisałem wielokrotnie.

No ale jak się Sukiennickiego - naszego naszybszego DEFENSYWNEGO POMOCNIKA ustawia za napastnikiem albo na skrzydle.

Pisałem wcześniej - Moskal sobie nie pomógł. Lista jest o wiele dłuższa, bo Rodado musiał grać od deski do deski wszystko, nawet rewanż z Rapidem i Cercle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.09.2024 o godz. 12:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.09.2024, 11:31
Dalej jest to poruszone - lepsze kandydatury odmówiły...
Clue jest takie, że Moskal poleciał bo grał wysoko klockowatymi stoperami bez wsparcia defensywnych pomocników. Coś o czym pisałem wielokrotnie.

No ale jak się Sukiennickiego - naszego naszybszego DEFENSYWNEGO POMOCNIKA ustawia za napastnikiem ani na skrzydle.

Pisałem wcześniej - Moskal sobie nie pomógł. Lista jest o wiele dłuższa, bo Rodado musiał grać od deski do deski wszystko, nawet rewanż z Rapidem i Cercle.
No i tu się w pełni zgadzam.
Z drugiej strony grał zgodnie z naszym DNA, w którym zakochany jest prezes
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.09.2024, 11:32
OnizukaTSW napisał(a):Wyświetl post
To Ty próbujesz insynuować, że ktoś twierdził, iż rzekomo Moskal był tym idealnym. Dalej sobie żyj w alternatywnej rzeczywistości.
Po co odpisujesz temu zjebowi,on broni Królewskiego bo tak jak jego bożek (któremu wiosną kazał wypierdalać razem z Kiko i Rude) lubi i pała się krecią robotą.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.09.2024, 11:37
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
No dla jaroo1, Framata i krysztala był idealny. Slowa zlego nie powiedz, bo przegryzą tętnicę.
Zapomniałeś wspomnieć o S1meone. . No nie można tak pomijać tego największego wielbiciela Brody na naszym forum i niewątpliwie kolejnego wielkiego sympatyka Moskala.
(...)
"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 27.09.2024, 11:59
Grzegorz Wojtowicz:

To jest w ogóle bardzo ciekawe zjawisko.

Abstrahując od tego czy Wojtowicz ma rację, czy też nie, ten wpis jest żywym unaocznieniem tego, co dopiero co Królewski tak krytykował.

Wpis dziennikarza, oparty całkowicie na plotkach "ze środowiska", niezweryfikowany u źródła (ani jednego, ani drugiego bezpośrednio zainteresowanego), bez jakichkolwiek konkretów dotyczących konkretnych osób, w który czytający mają uwierzyć na słowo.

Teraz pytanie brzmi - dlaczego Królewski nie wyskakuje nagle z atakiem na sposób postępowania Wojtowicza? Nie zakłada pokoju, nie robi godzinnej przemowy o tym, jacy źli są dziennikarze i jak psują świat?

Oczywiście oprócz podstawowej różnicy, tzn. zgodności narracji Wojtowicza z narracją Królewskiego (a jednocześnie niezgodności z narracją Krzoski i Moskala)?

Nie wiem kto ma rację w tym sporze i, prawdę powiedziawszy, nawet nie wiem czy jeszcze chcę wiedzieć. Ale razi mnie hipokryzja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów