|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Grzegorz Wojtowicz:
"Przez ostatnie dni słuchałem argumentów J. Królewskiego. Rozmawiałem, dzieliłem się opiniami z różnymi ludźmi. Trochę się dowiedziałem. Na dzisiaj wiosek jest taki - wszystkie decyzje personalne (może poza tą najważniejszą dotyczącą trenera) były uzasadnione. Wręcz konieczne." "To jest tylko moja opinia, także na podstawie własnych obserwacji. Tu nie chodzi o jakieś pojedyncze wydarzenia. Nie są to żadne spektakularne fakty , a raczej pewne procesy, które należało już przeciąć. Tyle na ten temat." https://x.com/WojtowiczG/status/1839341241710067788 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy bylo ale bardzo duzo watkow poruszanych zostalo tu
https://www.wislaportal.pl/News.html...wygrywac_mecze |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Online |
|
|
Bardzo mądry prezes.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
"Ma pan może taką refleksję, że może Pan idzie w złą stronę?
- Nie. Jest Pan pewnym? - Tak." Dziękuję. Dobranoc. Można gasić światło. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wyniki pokazują, że idziemy cały czas dobrą drogą. Nawet jakby nie patrzeć na wyniki sportowe to w kwestii AI, nowoczesności itp jesteśmy już jedną z wiodących marek na świecie. Oby tak dalej.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przeczytaj a potem komentuj, bo jest kilka ciekawych wątków:
- Sobczak był konsultowany z Moskalem przed podpisaniem z nim umowy, był mu bardzo przeciwny - Biedrzycki został podsunięty przez Moskala na "podniesienie wzrostu" - Siewierski zostaje jako ekspert "data science" i dlatego, bo Jop nie ma zdrowia żeby samodzielnie wszystko robić (btw. nie sądziłem że Mariusz się zgodzi) - jest o tym co źle wyglądało za Moskala i dlaczego został zwolniony. P.S. Oczywiście, wiem że nie przyjmiecie do wiadomości, tak jak nie przyjmowaliście kiedy ja o tym pisałem. W końcu Moskal jest idealny i bez zarzutu, winni są wszyscy inni, a właściwie to jedna osoba - Królewski.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.09.2024 o godz. 08:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Za to Królewski jest. Nikt się nie łudzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
wolfy fajnie spłyciłeś temat Sobczaka
Całość poniżej: "Być może Sobczak okazałby się bardziej przydatnym napastnikiem na tym etapie sezonu? - W mojej rozmowie przed zatrudnieniem Kazimierza Moskala rozmawialiśmy o Sobczaku i przyznał mi rację w tym temacie. Pracował z nim, był bardzo na nie w tym temacie." I w sumie potwierdzają to słowa Moskala: "- Kiedy ja dostałem sygnał z Wisły, to decyzje kadrowe w klubie zostały już podjęte - mówił Moskal. - Gdybym miał listę piłkarzy, z którymi chciałbym pracować, to Szymon nie byłby pierwszy na tej liście." Reasumując może i Moskal z Królewskim gadał o Sobczaku, ale on już wcześniej był odpalony przez Zaskrońca. Jeszcze w temacie Biedrzyckiego: jest to oczywista kompromitacja Moskala (podsunięcie takiej kandydatury). Inna kwestia, że nasz wspaniały dyrektor sportowy czy też mityczne AI dziwnym trafem tego ruchu nie zablokowało
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.09.2024 o godz. 09:03.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Ja bym chętnie dowiedział się, jak to było z tymi transferami. Zagraniczne, to pomysł Bashy/zaprzyjaźnionych menedżerów, krajowe, wychodzi na to, że nie wiadomo, bo obie strony przerzucają się odpowiedzialnością.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale najbardziej Moskala kompromituje forsowanie zatrudnienia Biedrzyckiego. Nie dziwię się jeśli i za tą jakże kosztowną dla klubu sprawę również poleciał. Pokazał nią, że w jego oceny nie można ufać, bo stał się trenerem oderwanym od rzeczywistości i realiów oraz nie potrafiącym dobrać zawodników do swojej koncepcji gry. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Sobczakowi odbiło, to niestety jego odpalenie było słuszną decyzją. Przypominam, że mieliśmy sprzątać szatnię od strony mentalnej.
Jeśli Moskal sam sobie wybrał Biedrzyckiego, to nie popisał się. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W temacie Biedrzyckiego pełna zgoda, że Moskal się skompromitował. Z drugiej strony nikt go w klubie nie powstrzymał tylko radośnie klepnięto kandydaturę Biedrzyckiego, co pokazuje jak działa nasz dział sportowy
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.09.2024 o godz. 09:19.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Naucz się czytać ze zrozumieniem: "- Kiedy ja dostałem sygnał z Wisły, to decyzje kadrowe w klubie zostały już podjęte - mówił Moskal. - Gdybym miał listę piłkarzy, z którymi chciałbym pracować, to Szymon nie byłby pierwszy na tej liście." Reszta to Twoje żałosne gdybanie. Chyba, że twierdzisz, że Moskal kłamie.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.09.2024 o godz. 09:29.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Brawo
W końcu jesteśmy największą marką w Polsce. A raczej, najbardziej wyśmiewaną marką w Polsce. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Oj i nagle Moskal nie taki idealny. Bańka pękła z hukiem jak wychodzą na jaw kolejne fakty. Jak mi przykro
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No dla jaroo1, Framata i krysztala był idealny. Slowa zlego nie powiedz, bo przegryzą tętnicę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Jarosław K napisał(a):
Ale dla osób z IT jest jeszcze lepszy i bardziej kabaretowy fragment. I łatwiejszy do zrozumienia. Jarosław K napisał(a):
I koleś z taką wiedzą (a konkretnie jej brakiem) prowadzi Wisłę w stronę technologicznej przyszłości. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Clue jest takie, że Moskal poleciał bo grał wysoko klockowatymi stoperami bez wsparcia defensywnych pomocników. Coś o czym pisałem wielokrotnie. No ale jak się Sukiennickiego - naszego naszybszego DEFENSYWNEGO POMOCNIKA ustawia za napastnikiem albo na skrzydle. Pisałem wcześniej - Moskal sobie nie pomógł. Lista jest o wiele dłuższa, bo Rodado musiał grać od deski do deski wszystko, nawet rewanż z Rapidem i Cercle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.09.2024 o godz. 12:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z drugiej strony grał zgodnie z naszym DNA, w którym zakochany jest prezes ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Po co odpisujesz temu zjebowi,on broni Królewskiego bo tak jak jego bożek (któremu wiosną kazał wypierdalać razem z Kiko i Rude) lubi i pała się krecią robotą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Abstrahując od tego czy Wojtowicz ma rację, czy też nie, ten wpis jest żywym unaocznieniem tego, co dopiero co Królewski tak krytykował. Wpis dziennikarza, oparty całkowicie na plotkach "ze środowiska", niezweryfikowany u źródła (ani jednego, ani drugiego bezpośrednio zainteresowanego), bez jakichkolwiek konkretów dotyczących konkretnych osób, w który czytający mają uwierzyć na słowo. Teraz pytanie brzmi - dlaczego Królewski nie wyskakuje nagle z atakiem na sposób postępowania Wojtowicza? Nie zakłada pokoju, nie robi godzinnej przemowy o tym, jacy źli są dziennikarze i jak psują świat? Oczywiście oprócz podstawowej różnicy, tzn. zgodności narracji Wojtowicza z narracją Królewskiego (a jednocześnie niezgodności z narracją Krzoski i Moskala)? Nie wiem kto ma rację w tym sporze i, prawdę powiedziawszy, nawet nie wiem czy jeszcze chcę wiedzieć. Ale razi mnie hipokryzja. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|