|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy czym dyskusja już teraz zeszła na niezwykle wartościowe merytorycznie zagadnienie czy pokazał jaja, czy też nie. O wkładzie ultrasów w sytuację finansową (kary za piro) w międzyczasie nawet nie chce mi się dyskutować. 2. Patrz wyżej. Na podstawie historii. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie to już równia pochyła - wtedy nawet powtórzenie emocjonalnego manewru Kuby nie pomoże Królewskiemu. 3. Że z nazwiska to chyba oczywiste w dzisiejszej sytuacji. Mam wyrażać podziw dla odwagi ultrasów w związku z tym, że teraz pojawia się konkretne nazwisko? Żartujesz? Obecnie jest tylko jedna osoba, która rządzi i oficjalnie, i praktycznie, i kolejny sezon z rzędu. Wtedy była trójwładza (sześciowładza w pewnym momencie), rozmycie właścicielsko-zarządcze i nieoficjalne przecieki o tym, kto podejmuje faktyczne decyzje. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|||
to chyba logiczne, że jak nie obrywa się np. piłkarzom, tylko jemu, chodzi o zarządzanie klubem tak jak w oświadczeniach przed sezonem czy to jest dyskusja o semantyce i doborze słownictwa, czy po prostu staramy się teraz udawać, że ultrasi nie powiedzieli tego co mówią krytycy Królewskiego nawet tutaj, bo nie można się z nimi zgodzić z powodów pozamerytorycznych Cytat:
Cytat:
Cytat:
szkoda tylko że jak się tutaj pojawiał i reagował na tę słynną wymierną, spokojną i merytoryczną krytykę, to nie było wcale lepiej, no ale cóż – warto marzyć chociaż i tak nie wiem do końca czego oczekujesz, kto ma być podmiotem w tej dyskusji? dziennikarze? forum Wisły kropka PL? ludzie z Twittera których opiniami Jarosław się podciera? jeśli nie chodzi o jakieś zaproszenie na dwór Jarosława, żeby zarozumiały egoista i manipulator wysłuchał twojej krytyki i rad w dodatku wcielając je potem w życie, obawiam się że jednak jesteśmy skazani na presję trybun. kończę bo zmierzamy donikąd |
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|||
Tak, to sprawia, że nie traktuję ultrasów jako specjalnie ogarniętych ani ekonomicznie, ani życiowo i nie postrzegam ich (jako ogółu, oczywiście - w każdej grupie społecznej są wyjątki, ale o obrazie zawsze decyduje "stado") poważnie. Zresztą, sam to ładnie podsumowałeś - dostaje zjebkę przy niekorzystnym wyniku. Gdyby Igbekeme siadło, a Carbo schował rękę, wszystko byłoby git. Ot, cała wielka filozofia wkładu tej niezwykle wartościowej dla strategii funkcjonowania klubu grupy. Cytat:
Cytat:
Na tę chwilę ani "to coś" na tych trybunach nie było merytoryczną dyskusją o czymkolwiek wymiernym, ani "to coś", co na tych samych trybunał w odpowiedzi padło i nad czym teraz wszyscy się brandzlują, czyli czy i jak duże jaja pokazał Królewski nawet nie dotyka problemów tego klubu. Fakt jest taki, że kolejna okazja poszła się pitolić. Tak, pomogło to Królewskiemu, bo ewidentnie dyskusja właśnie zeszła na to na ile to swój chłop. Oczywiście możesz wierzyć, że lepszy rydz niż nic. Też bym w to uwierzył, gdybym teraz wszędzie dookoła nie czytał poważnych dywagacji o tym czy Królewski pokazał jaja albo czy mógł wyhaczyć liścia na trybunach. Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
czuję że daję ci duże fory odnosząc się do tego co kibice skandują, wypisują na transparentach i rzeczywiście ma miejsce, szkoda mi impulsów na dalszą rozmowę Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
ręce mi nie mają gdzie opadać
Warta to jakiś wyjątek czy ogniwo w łańcuchu podobnych wyników w lidze, które pod znakiem zapytania stawiają cel #1 czyli awans? nie jestem do końca pewien czy mnie trollujesz, czy wybrałeś sobie wyjątkowo głupią górę, żeby na niej umrzeć i próbujesz mnie przekonać, że do Warty Królewski był spoko i "kupił sobie spokój", a potem półgłówki z C zobaczyły 35 strzałów obok bramki i zupełnie bez żadnego trybu postanowili się wyżyć na Królewiczu, a on wszedł na młyn i kupił sobie jeszcze więcej spokoju Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 16.09.2024 o godz. 15:38.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|||
Zwłaszcza jeśli usiłujesz mi przedstawić ostatnie wydarzenie jako część jakiegoś logicznego i długofalowego procesu myślowego po stronie ultrasów. Nasze problemy od dawna mają charakter istotowy i długoterminowy, a reakcja w zależności od tego czy akurat uda nam się w w międzyczasie osiągnąć jakiś wynik drugoplanowy czy też nie (jakby nie był fajny), uzupełniana zabawą pirotechniką ze świadomością tego jakie będzie miała skutki dla klubu tylko po to, żeby było "fajniej", jest w mojej opinii żywą egzemplifikacją życia emocjami i jawnym zaprzeczeniem logicznej oceny rzeczywistości. Jeśli pozwolisz, pozostanę przy tej opinii i średnio będę cenił ultrasów za takie krótkowzroczne ocenianie dorobku Królewskiego. Cytat:
Cytat:
Ale pozwól, że zacytuję w takim układzie Twoją wypowiedź: Cytat:
|
||||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|