The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2024, 19:29
Curvaldinho napisał(a):Wyświetl post
Toś porównał Araujo do Urygi. Ten na pewno nie jest za wolny, ani tym bardziej zbyt mało zwrotny. A jak jeszcze potrafi ustawiać kolegów w obronie!
W sumie nie wiem czy to ma być ironia, czy piszesz na serio.
Myślę, że porównanie Urygi/Biedrzyckiego i Araujo jest adekwatne do porównania 1betclic i LaLiga. Nie widzę tutaj problemu.

https://www.youtube.com/watch?v=Z4uz_7vwFDU
Wygląda znajomo?

W sumie ciekawsze byłoby zobaczyć szerszą perspektywę co tam wydarzyło się w środku pola, że Araujo musiał podjąć w zasadzie z góry przegrany pojedynek biegowy, ale szczerze powiedziawszy nie chcę mi się szukać. Wiem, że niektórzy nie oglądają nic poza Wisłą i chyba tu tkwi problem, z którego powstają na forum jakieś banieczki z alternatywną futbolową rzeczywistością, w której stoperzy mają być szybsi od graczy ofensywnych.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2024, 08:26
Cymes napisał(a):Wyświetl post
powstają na forum jakieś banieczki z alternatywną futbolową rzeczywistością, w której stoperzy mają być szybsi od graczy ofensywnych.
Problem tkwi w tym, że Uryga i Biedrzycki nie tylko są wolni, ale popełniają masę innych grzeszków. Błędy w ustawieniu, spóźnione reakcje, złe czytanie gry, przegrywanie pojedynkow 1vs1.
Uryga np. w meczu z Arką przy drugim golu dał się przestawić Czubakowi we własnym polu karnym jak junior. Biedrzycki to w ogóle sprawia wrażenie człowieka, który nie wie po co znalazł się na boisku.
Oczywiście słabość tej obrony można maskować dobrą i odpowiedzialną grą środka pomocy, niwelując w ten sposób ilość pojedynków biegowych naszych ŚO, ale to nie zmieni ogólnej oceny i formy naszego bloku defensywnego, bo ciężko uznać ze jedynym mankamentem Urygi i Biedrzyckiego jest brak szybkości.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów