The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2024, 09:13
Jednak prezes mówi o "młodych obrońcach".
Strach się bać jakie to będą mogły być orły.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.08.2024, 09:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Patrząc że mamy przed sobą spotkanie z Kotwica i 2 tygodnie przerwy to faktycznie niech już wyczekają i ściągną obrońcę nawet w ostatni dzień okna. Działanie w pośpiechu nic już nie zmieni, a być może uda się wynegocjować lepsze warunki i lepsze opcje.

Przy czym liczę że jednak ani Zarowny, ani Polak do nas nie trafia. Powinniśmy sfokusowac się na zawodnikach którzy dadzą jakość na dziś, a nie w bliżej nieokreślonym czasie.
Pełna zgoda. Potrzebna nam jakość na dziś, nie nieokreślony potencjał kiedyś. Lepiej też poczekać jeśli dzięki temu jest szabsa na kogoś na poziomie. Ilościowo to mamy czterech zdrowych stoperów (licząc ze Skrobańskim) i trzech bocznych - z Wiśniewskim, ale Kiakos wraca raczej niedługo. Nie jak w poprzedniej rundzie, gdzie mieliśmy jednego zdrowego bramkarza. To jakość jest problemem.

Zresztą - Moskal podobnie stwierdził że na obronie chce doświadczonych pilkarzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2024 o godz. 09:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.08.2024, 10:14
Też uważam, że trzeba poczekać do końca okna, może kilku ciekawym grajkom zmięknie rura.

Na ten moment potrzebny jest moim zdaniem ŚO do pierwszego składu, niekoniecznie musi mieć 192 cm, ale musi być szybki. Do tego LO, żeby na lewą był Kiakos + nowy, na prawą Jaroch z Mikulcem. Według mnie obrona to nie jest miejsce na ogrywanie młodzieżowca, więc cała formacja powinna być doświadczona.

Jeszcze odnośnie naszych asów - zarówno Jaroch, jak i Łasicki mają kontrakty na rok. Przy ich obecnej przydatności dla zespołu, są pierwsi do odstrzału w czerwcu 2025, niezależnie od tego, czy będzie Ekstraklasa, czy I-ligowe bagienko.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 26.08.2024, 10:40
Nawet na tym forum pełna zgoda - obrońca doświadczony a szybki, do I składu na już, a nie młode perły z II ligi.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2024, 10:46
Szkoda, że zgoda nie występuje w głowie właściciela, który napalił się na jakieś młode "talenty".
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.08.2024, 10:52
Widzę mnie Markusik znowu wziął na tapetę

Tylko, że ja nie rozumiem po co.

Gol w zeszłym sezonie zajął ze swoją drużyną wyższe miejsce niż Carbo, pewnie grałby teraz w ESA gdyby nie niesamowicie słaba końcówka sezonu w wykonaniu Arki.

Abstrahując od istotnego faktu, że Gol już zjeżdża do bazy, wszak ma 38 lat na karku, to w swoim prime był dużo lepszym piłkarzem niż Carbo. Nasz pomocnik może mu na tą chwilę pozazdrościć kariery, bo jest dużo słabszym piłkarzem niż Gol był w jego wieku.

I tak, pewnie Gol był do wzięcia jakiś czas temu. Jakby był w drużynie zamiast Carbo to nie jestem przekonany, że byśmy mieli gorsze miejsce w tabeli. Może tak, może nie - to tak nie działa, że spojrzysz na piłkarza i wiesz.
Byłaby to jakaś alternatywa. Nasze chłopaki zajęły w zeszłym sezonie 10 miejsce. Tak naprawdę każdy z nich jest do zastąpienia, nawet rewelacyjny ostatnio Rodado.

Oczywiście ja się cieszę z przedłużenia zarówno Carbo jak i Rodado, bo w przebudowie chodzi o wymianę najsłabszych ogniw, a nie najlepszych - ale bez nich też by było życie. Nikt nie jest niezastąpiony.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.08.2024, 10:56
Po namyśle: Nie grożą już nam w tym roku, po 29 sierpnia, żadne eurow.......e, a w lidze (jeśli do gry wrócą Kiakos, może Duda, Alfaro, Zwoliński, Sapała, a środek zostanie jakoś zaryglowany przez Igbekeme jest jakaś szansa, że błędy obrony zostaną przykryte dobrą grą do przodu).
W takiej sytuacji dwóch młodych obrońców nie powinno pogorszyć znacząco sytuacji.

Z drugiej strony, chyba chodzi o to, żeby ją poprawić?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 26.08.2024 o godz. 10:59.

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.08.2024, 10:58
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Widzę mnie Markusik znowu wziął na tapetę

Tylko, że ja nie rozumiem po co.

Gol w zeszłym sezonie zajął ze swoją drużyną wyższe miejsce niż Carbo, pewnie grałby teraz w ESA gdyby nie niesamowicie słaba końcówka sezonu w wykonaniu Arki.

Abstrahując od istotnego faktu, że Gol już zjeżdża do bazy, wszak ma 38 lat na karku, to w swoim prime był dużo lepszym piłkarzem niż Carbo. Nasz pomocnik może mu na tą chwilę pozazdrościć kariery, bo jest dużo słabszym piłkarzem niż Gol był w jego wieku.

I tak, pewnie Gol był do wzięcia jakiś czas temu. Jakby był w drużynie zamiast Carbo to nie jestem przekonany, że byśmy mieli gorsze miejsce w tabeli. Może tak, może nie - to tak nie działa, że spojrzysz na piłkarza i wiesz.
Byłaby to jakaś alternatywa. Nasze chłopaki zajęły w zeszłym sezonie 10 miejsce. Tak naprawdę każdy z nich jest do zastąpienia, nawet rewelacyjny ostatnio Rodado.

Oczywiście ja się cieszę z przedłużenia zarówno Carbo jak i Rodado, bo w przebudowie chodzi o wymianę najsłabszych ogniw, a nie najlepszych - ale bez nich też by było życie. Nikt nie jest niezastąpiony.
Swietny post...., porownanie Gola w primu do Carbo xD co to ma udowodnic pozatym że na Gola w prime nie byłoby nas stać a na Carbo w prime nas stać.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.08.2024, 11:12
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Też uważam, że trzeba poczekać do końca okna, może kilku ciekawym grajkom zmięknie rura.

Na ten moment potrzebny jest moim zdaniem ŚO do pierwszego składu, niekoniecznie musi mieć 192 cm, ale musi być szybki. Do tego LO, żeby na lewą był Kiakos + nowy, na prawą Jaroch z Mikulcem. Według mnie obrona to nie jest miejsce na ogrywanie młodzieżowca, więc cała formacja powinna być doświadczona.

Jeszcze odnośnie naszych asów - zarówno Jaroch, jak i Łasicki mają kontrakty na rok. Przy ich obecnej przydatności dla zespołu, są pierwsi do odstrzału w czerwcu 2025, niezależnie od tego, czy będzie Ekstraklasa, czy I-ligowe bagienko.
Oni już byli do odstrzału wcześniej a" ktoś" jednak postanowił przedłużyć z nimi kontrakty....
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.08.2024, 11:44
Łasicki zdecydowanie powinien być puszczony wolno po sezonie, bo sportowo nie dojeżdżał od dawna. Kontuzja z meczu z Katowicami dała mu jednak przepustkę do nowego kontraktu, wszak swoich nie zostawia się w potrzebie.

Jaroch jako zawodnik do rotacji na jeszcze jeden sezon wydawał się OK, niestety też go dopadł jakiś wirus zjazdu formy sportowej, bo na ten moment jest cieniem samego siebie z zeszłego sezonu.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 26.08.2024 o godz. 11:52.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2024, 12:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Po namyśle: Nie grożą już nam w tym roku, po 29 sierpnia, żadne eurow.......e, a w lidze (jeśli do gry wrócą Kiakos, może Duda, Alfaro, Zwoliński, Sapała, a środek zostanie jakoś zaryglowany przez Igbekeme jest jakaś szansa, że błędy obrony zostaną przykryte dobrą grą do przodu).
W takiej sytuacji dwóch młodych obrońców nie powinno pogorszyć znacząco sytuacji.

Jedni wrócą, Inni wypadną. Nie czarujmy się że będzie inaczej.

Jeśli młody to tak jak ten 24 letni Niemiec ktory wygląda ciekawie. Jeśli wątpliwej jakości młodzieżowcy do ogrania, to jeśli ma to być obrona to darowalbym sobie eksperymenty. Dopiero co wysłaliśmy Krzyżanowskiego w świat, a innych (Wiśniewski) mamy u siebie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.08.2024, 12:28
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Łasicki zdecydowanie powinien być puszczony wolno po sezonie, bo sportowo nie dojeżdżał od dawna. Kontuzja z meczu z Katowicami dała mu jednak przepustkę do nowego kontraktu, wszak swoich nie zostawia się w potrzebie.

Jaroch jako zawodnik do rotacji na jeszcze jeden sezon wydawał się OK, niestety też go dopadł jakiś wirus zjazdu formy sportowej, bo na ten moment jest cieniem samego siebie z zeszłego sezonu.
SKS........
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2024, 13:13
Tu tydzień, tam miesiąc tu rok, tam trzy lata i niesamowity spokój Zaskrońca ze wszystkim, no bo przecież mamy czas. Ten nasz czas, który mamy to nas goni non stop i straszy bankructwem. Zaskroniec na wszystko ma czas, a później w grudniu/styczniu ratuje się Omranimi czy innymi pajacami żeby niby zrobić awans.

A w naszym przypadku jeśli kogoś ściągniemy później to jeszcze dodaj czas na jego odbudowę, wprowadzanie do drużyny itd bo tutaj przecież nikt z miejsca nie wskoczy. Najpierw musi się odbudować albo zrozumieć co to krakowska piłka.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.08.2024, 13:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Stosując Twoją "logikę" - sprowadzenie trzech nowych Młyńskich też by jej nie pogorszyło, bo przecież "od przybytku głowa nie boli".

Problem w tym, że ich przyjście zablokuje (na lata) pieniądze na ew. korekty w przyszłych okienkach, tak jak teraz robią to Fazlagić, Młyński, Olejarka i reszta młodych zdolnych. Musimy im płacić.

Czyli jednak, po namyśle - .......isz głupoty.

@Karherop - 24 lata to nie jest "młody" piłkarz, tylko taki zbliżający się do szczytu możliwości organizmu. Co najwyżej może być niedoświadczony, bo grzał ławę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2024 o godz. 13:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.08.2024, 13:56
AgresywnyChomik napisał(a):
Swietny post...., porownanie Gola w primu do Carbo xD co to ma udowodnic pozatym że na Gola w prime nie byłoby nas stać a na Carbo w prime nas stać.

No dla mnie podkreślenie tego ma sens, bo wielu tutaj ma Carbo za mega dobrego piłkarza nawet na tle ekstraklasy.

Takim piłkarzem był Gol w swoim prime, Carbo dopiero teraz w wieku 30 lat może wywalczy okazję by na poziomie na którym Gol szefował w ogóle zadebiutować. I wcale nie jest powiedziane, że Carbo by sobie na tym poziomie w ogóle poradził.

Dlatego też uważam, że Gol w swojej formie zjazdowej jest porównywalnym piłkarzem do Carbo. Nie ma w tym nic śmiesznego ani dziwnego, że tak uważam. Markus za to jest przekonany, że sama hiszpańskość nazwiska Carbo daje mu + 1000 do zajebistości i że to najlepszy środkowy pomocnik jaki grał w Wiśle od dawien dawna.

Nie. On po prostu wyróżnia się na poziomie 1 ligowym.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.08.2024, 14:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Stosując Twoją "logikę" - sprowadzenie trzech nowych Młyńskich też by jej nie pogorszyło, bo przecież "od przybytku głowa nie boli".

Problem w tym, że ich przyjście zablokuje (na lata) pieniądze na ew. korekty w przyszłych okienkach, tak jak teraz robią to Fazlagić, Młyński, Olejarka i reszta młodych zdolnych. Musimy im płacić.

Czyli jednak, po namyśle - .......isz głupoty.
No, ale chyba w ostatnim zdaniu napisałem wyraźnie jak być powinno?

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2024, 16:48
Pełna zgoda. Potrzebna nam jakość na dziś, nie nieokreślony potencjał kiedyś. Lepiej też poczekać jeśli dzięki temu jest szabsa na kogoś na poziomie. Ilościowo to mamy czterech zdrowych stoperów (licząc ze Skrobańskim) i trzech bocznych - z Wiśniewskim, ale Kiakos wraca raczej niedługo. Nie jak w poprzedniej rundzie, gdzie mieliśmy jednego zdrowego bramkarza. To jakość jest problemem.

Zresztą - Moskal podobnie stwierdził że na obronie chce doświadczonych pilkarzy.
Jest rozwiązanie: telefon do Kiko, by polecił jakiegoś porządnego obrońcę z hiszpańskich niższych lig lub nawiązanie współpracy z kimś, kto dobrze zna francuskie, włoskie lub nawet angielskie niższe ligi i próbować tam. Przykład Molientisa pokazuje, że można i z tamtych rynków ściągnąć wartościowych zawodników.

Tylko trzeba chcieć, a nie być zafiksowanym na idei, że teraz to musi być jakiś kolejny Polak z krajowego podwórka.

Markus za to jest przekonany, że sama hiszpańskość nazwiska Carbo daje mu + 1000 do zajebistości i że to najlepszy środkowy pomocnik jaki grał w Wiśle od dawien dawna.
Ten znów bredzi. Wartość Carbo dla dzisiejszej Wisły tworzy jego gra i umiejętności, a nie to, że jest Hiszpanem. Konkretnie ogromne możliwości w odbiorze, asekuracji, przechwytach, dokładnych podaniach w tym diagonalnych i progresywnych, rola oraz zdolności w konstrukcji akcji i kasowaniu akcji przeciwnika. Janusz Gol nigdy nie był równie dobry w grze ciałem, 1 na 1, kasowaniu akcji rywali, wygrywaniu pojedynków główkowych, asekuracji, wyprowadzeniu piłki dalekim podaniem.

Można łatwo to dostrzec, jeśli nie jest się zafiksowanym na promowaniu jakiegoś zawodnika tylko dlatego, że ów jest Polakiem. A także chęci umniejszenia Carbo.

I wymień kto był lepszym defensywnym pomocnikiem w Wiśle ostatnich latach, skoro nie Carbo? Może Plewka?

Od czasów El-Mahdiouiego nie mieliśmy na tej pozycji lepszego zawodnika.
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.08.2024 o godz. 17:02.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 26.08.2024, 17:10
Pozwoliłem sobie tak szybko zerknąć na nasze ostatnie 5 lat na rynku transferowym czyli od czasu kiedy Królewski(trio) było/jest w klubie.
Cytat:
2019/20 zhukov, Serafin szota, Janicki, Niepsuj, Chuca, Pawłowski, Mak, Jean Carlos, Turgeman, Kuveljic, Tupta, Hebert, Holownia
2020/21 Frydrych, Wachowiak, Felicio Brown, Abramowicz, Savic, mawutor, yeboah, fatos beqiraj, mehremic, hall, kone, radakovic, medved
21/22 Fazlagic, Bieganski, Manu, Uryga, Kliment, Hugi, Poletanovic, El Mahdioui, Colley, Mlynski, Fernandez, Skvarka, Sobol, Kieszek, Rosa, Tsitaishvili, hanousek, cisse
22/23 Rodado, Lasicki, Balta, Moltenis,Benito, Pereira, Jaroch, Miki, Basha, Zyro, Niewiadomski, Igbekeme, Tachi, Junca, mula, Sapala
23/24 Goku, olejarka, omrani, bregu, satrustegui, raton, carbo, alfaro, Sobczak, chichkan, baena, gogół
24/25 Zwolinski, Sukiennicki, Mikulec, Duarte, Igbekeme, Kiss, Biedrzycki, Kiakos (2 ma jeszcze przyjść?)
W tym czasie przyszło około 80 zawodników, jak o kimś zapomniałem lub niepotrzebnie wrzuciłem do któregoś okienka to piszcie, warto byłoby zrobić jakieś większe podsumowanie. Kogo z nich byście zaliczyli jako udany transfer, kto był nieudany?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.08.2024, 17:47
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Pozwoliłem sobie tak szybko zerknąć na nasze ostatnie 5 lat na rynku transferowym czyli od czasu kiedy Królewski(trio) było/jest w klubie.

W tym czasie przyszło około 80 zawodników, jak o kimś zapomniałem lub niepotrzebnie wrzuciłem do któregoś okienka to piszcie, warto byłoby zrobić jakieś większe podsumowanie. Kogo z nich byście zaliczyli jako udany transfer, kto był nieudany?
dajcie spokój skład złomu

z tych co się obronili to Rodado, Fernandez, El Mahdioui, Colley (jak się ogarnął), Mula (jak był zdrowy), Turgeman, Hebert, Yeboah, Tsitaishvili, Chichkan, Carbo, Alfaro. No może jeszcze Kieszek i Moltenis. tych z tego sezonu na razie nie ma co oceniać

Sobczak może jako grajek tak, jako człowiek niekoniecznie

O reszcie szkoda pisać: Fatos, Hall czy Balta z Kuvlejiciem
ps. z obrońców 3 na 5 lat. Wymowne.
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.08.2024 o godz. 18:02.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2024, 18:18

Uzupełniam
Lista chwały od momentu przejęcia klubu przez Trio (na ten moment 95 nazwisk):

24/25 - 8 transferów:
- James Igbekeme
- Frederico Duarte
- Tamas Kiss
- Wiktor Biedrzycki
- Łukasz Zwoliński
- Giannis Kiakos
- Rafał Mikulec
- Olivier Sukiennicki

23/24 - 13 transferów:
- Billel Omrani
- Karol Tokarczyk
- Anton Chichkan
- Dejvi Bregu
- Marc Carbo
- Angel Baena
- Eneko Satrustegui
- Szymon Sobczak
- Alvaro Raton
- Jesus Alfaro
- Dawid Olejarka
- Joan Roman Goku $
- Patryk Gogół

22/23 - 18 transferów:
- James Igbekeme
- Miki Villar
- Sergio Benito
- David Junca
- Tachi
- Alex Mula
- Igor Sapała
- Angel Rodado
- Igor Łasicki
- Ivan Borna Jelić Balta
- Boris Moltenis $
- Michael Pereira
- Bartosz Jaroch
- Vullnet Basha
- Michał Żyro
- Jakub Niewiadomski
- Bartosz Talar
- Dorian Frątczak

21/22 - 20 transferów:
- Marko Poletanović $
- Giorgiy Tsitaishvili
- Elvis Manu
- Enis Fazlagić
- Momo Cisse
- Joseph Colley
- Luis Fernandez
- Sebastian Ring
- Zdenek Ondrasek
- Mateusz Młyński
- Hubert Sobol
- Alan Uryga
- Michal Skvarka
- Aschraf El Mahdioui $
- Jan Kliment
- Dor Hugi
- Kacper Rosa
- Mikołaj Biegański
- Paweł Kieszek
- Matej Hanousek

20/21 - 13 transferów:
- Michal Frydrych
- Krystian Wachowiak $
- Felcio Brown Forbes
- Tim Hall
- Souleymane Kone
- David Mawutor
- Uros Radaković
- Fatos Beqiraj
- Stefan Savić
- Adi Mehremić
- Yaw Yeboah $
- Dawid Abramowicz
- Zan Medved

19/20 - 15 transferów:
- Georgi Zhukov
- Mateusz Hołownia
- Alon Turgeman
- David Niepsuj
- Michal Mak
- Rafał Janicki
- Jean Carlos Silva
- Chuca
- Serafin Szota $
- Damian Pawłowski
- Przemysław Zdybowicz
- Lubomir Tupta
- Hebert
- Nikola Kuveljić
- Kais Al-Ani

18/19 (okienko zimowe) - 8 transferów:
- Vukan Savicević $
- Sławomir Peszko
- Jakub Błaszczykowski
- Łukasz Burliga
- Lukas Klemenz $
- Tobiasz Weinzettel
- Emmanuel Kumah
- Artur Balicki

Jak gdzieś jest dolar to znaczy, że wzięliśmy jakiekolwiek pieniądze
Ostatnio edytowane przez Jagul : 26.08.2024 o godz. 18:20.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2024, 18:25
Zdarza się że w okienku nawet 20 procent transferów mamy skutecznych, wow
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.08.2024, 18:27
ok po uzupełnieniu listy to ja jeszcze uzupełnię na plus jeszcze Savicevic, Peszko Błaszczykowski i niech będzie że Żukow
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.08.2024, 18:41
top 11 wtop: Balta, Beciraj, Młyński, Benito, Raton, Cisse, Tupta, Kuvlejić, Uryga, Pereira, Omrani, Sapała
blisko topu Olejarka, Biegański, Junca, Mawutor, Kone, Eneko, Medved
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2024, 18:58
@Karherop - 24 lata to nie jest "młody" piłkarz, tylko taki zbliżający się do szczytu możliwości organizmu. Co najwyżej może być niedoświadczony, bo grzał ławę.
Brożek do 30 roku życia był młodym polskim talentem
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.08.2024, 19:02
Tabun piłkarzy, na których klub nic nie zarobił. Tak to jest sprowadzać darmowy szrot i grać o awans czy utrzymanie w lidze.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 26.08.2024, 19:13
I wydane kilkadziesiat milionów na pensje.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2024, 20:23
.
Tu nawet nie ma specjalnej dyskusji, dość oczywiste wybory:

Top 3:
El Mahdoui- bo zarobiliśmy
Yeboah - bo zarobiliśmy
Rodado

Wprost 3:
Fazlagic - bo kosztowal 500k euro + drugie tyle w pensjach za 4.5!!!! Roku
Kuveljic
Cały zaciąg zimy 2021

Fazlagic byłby nawet największą wtopa gdyby wliczyc cała erę Cupiala, może porównywalna z Dawidowskim
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.08.2024 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.08.2024, 20:43
No dla mnie podkreślenie tego ma sens, bo wielu tutaj ma Carbo za mega dobrego piłkarza nawet na tle ekstraklasy.

Takim piłkarzem był Gol w swoim prime, Carbo dopiero teraz w wieku 30 lat może wywalczy okazję by na poziomie na którym Gol szefował w ogóle zadebiutować. I wcale nie jest powiedziane, że Carbo by sobie na tym poziomie w ogóle poradził.

Dlatego też uważam, że Gol w swojej formie zjazdowej jest porównywalnym piłkarzem do Carbo. Nie ma w tym nic śmiesznego ani dziwnego, że tak uważam. Markus za to jest przekonany, że sama hiszpańskość nazwiska Carbo daje mu + 1000 do zajebistości i że to najlepszy środkowy pomocnik jaki grał w Wiśle od dawien dawna.

Nie. On po prostu wyróżnia się na poziomie 1 ligowym.
Przesadzasz imho, ja wole obecnego Carbo (nie odstawal w Europie) od zjazdowego Gola, tak Carbo imho spokojnie poradzilby sobie w eklapie, Piast, Radomiak, Widzew, Zaglebie (czyli średniaki by nim nie pogardzily) mam tez wrażenie że Carbo jest rownież tańszy.

Co wiecej Gol w decydującym momencie sezonu się polamał i dalej sie leczy. Tu jednak wiek gra swoją role.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.08.2024, 21:19
Ale od Gola lepszy jest ten ze Znicza. Mimo, że starszy. Majewski?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.08.2024, 21:23

Ta lista to przepis jak położyć sportowo i finansowo klub. Nawet jak ktoś by miał kasę na sensownych grajków to nic by nie osiągnął robiąc taką rotację po kolei przez kilka lat. Tj. antystrategia osiągnięcia czegokolwiek poza upadkiem. A my to dalej robimy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów