|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wszystko fajnie -kolejne transfery, jestem za tylko skąd kasa na to?
A potem skąd weźmie pieniądze żeby płacić pensję temu całemu towarzystwu?
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 03.08.2024 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ściągnięcie ŚO i jakiegoś napastnika do rotacji to obowiązek jeśli nie chcemy grać juniorami (A sluchajac Moskala raczej nie chce). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czyli żadne wnioski nie zostały wyciągnięte i teraz zbliżamy się do kadry 40 osobowej
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skoro przedluzalismy połamańcow na początku sezonu to skąd zdziwienie że kadra będzie węższa niż w zeszłym sezonie?
Oczywiście jutro ze Zniczem Skrobanski czy Kutwa być może nas oczarują (czego im życzę), ale raczej kolejne kroki są bardzo przewidywalne. Plus nawet nie liczny że że w najblizszych tygodniach nie będzie żadnych nowych kontuzji - bo na pewno będą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Sezon dopiero się zaczął, a porażka z Rapidem jest zaskoczeniem chyba tylko dla tych, którzy przez ostatnich 10 lat znajdowali się w śpiączce. Niemniej po powiewie entuzjazmu okazuje się, że przy kadrze liczącej prawie 40 zawodników trener dalej nie ma kim grać, co widzimy my i co widzi on sam (woła o wzmocnienia).
Rodzi się więc pytanie: czy ktoś trenera słucha? Czy istnieje kontakt na linii prezes-p.o. dyrektora sportowego-trener? Mam obawy, że nie. Obym się mylił. Czy transfery Mikulca, Biedrzyckiego i Zwolińskiego zostały dobrze przemyślane? Zwoliński, jak pisaliście, to duże nazwisko, ale czy pasuje do tego, co chce grać Moskal? Czy pasuje do Rodado? Czy pasuje nam charakterologicznie? Teraz pojawiają się posty, że niekoniecznie. O Biedrzyckim nie wiedziałem nic - jak się okazuje jest obrońcą całkiem innym do tego, co chce grać Moskal. O Mikulcu chyba nikt nic nie wie, poza tym, że nie poradził sobie z Rapidem. Ale to było chyba oczywiste. Zobaczymy, co z naszymi skrzydłowymi. Kiakos wydaje się ogarniać na 1. ligę. Skoro mamy pieniądze (przedłużyliśmy Rodado), być może nie należało puszczać Goku do Wieczystej. Goku wystawiać razem z Rodado, a drugiego napastnika wstawiać za Rodado. Przynajmniej na początku. Zakładając, że nie wymienimy teraz 3/4 składu, może trener Moskal powinien odpuścić i przemyśleć taktykę i zestawić grę od tyłu tak, żeby wydobyć atuty Biedrzyckiego i Urygi, nie ich wady. Przy okazji układając grę napastników, bo nawet ja dostrzegam, że coś jest nie tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
O przedłużeniu Łasickiego w naszej sytuacji nawet nie chce mi się pisać. Opiekę medyczną pokrywa ubezpieczyciel. Trzeba było umożliwić mu powrót do formy wraz z Wisłą, ale powiedzieć, żeby szukał sobie nowego klubu. Przy okazji wypłacić zaległe wynagrodzenie i premię, bo na pewno mu coś zalegamy. Tak byłoby fair.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z kolei Zwolińskiemu płacimy duży kontrakt, ale póki co nie zapłaciliśmy nic rakowowi za transfer więc niejako jesteśmy finansowo do przodu. Tylko piłkarz jak dotąd kompletnie niczego nie pokazał. Ponadto wydaje mi się, że to pieniądze za Goku są jakąś extra kasą (tzn. niespodziewaną nadwyżką), którą sobie teraz rozwalamy. Jak naprawdę wyglądają finanse w klubie? Czy nas na to stać czy jak zwykle próbujemy żyć ponad stan i za jakiś czas pojawi się prośba do socios o pomoc albo jeszcze gorsza sytuacja? Tego nie wie prawie nikt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Te potencjalne 375 tys euro to była informacja, że UEFA blokuje nam na rzecz Mandziary wypłaty do wysokości 800 tys euro (?). Jeśliby to było prawdą to za mecze z trnavą i jak optymistycznie patrzysz z kimś następnym dostaniemy od UEFA zero. Bo 4 rundy x 175 tys euro to dopiero 700 tys. Zarobimy tylko za dzień (dni?) meczowy (-e). Pomijając to, że po przepaści różnicy poziomów jaką zobaczyłem w meczu z rapidem w dwumeczu z trnavą także nie uważam nas za faworyta, ale zapewne wszyscy będziemy w tym temacie dużo mądrzejsi w czwartek wieczorem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Te 375k euro to kwota o jaką walczymy z Trnawa. Z tymi tanimi Hiszpanami to bym się tak nie rozpędzał. To bajki Markusowe. Gdzie by jakikolwiek Hiszpan tu grał za 5k euro? Ludzie. Goku miał u nas czołowy kontrakt.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.08.2024 o godz. 12:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdanie o tanich Hiszpanach było oczywiście moim (może kiepskim) żartem.
Co do premii od UEFA parokrotnie był tu wklejany link w którym było napisane: 150 albo 175 tys euro za każdą rundę. Ale jeśli masz pewne informacje, że tj. więcej i będziemy już coś dostawać od UEFA to oczywiście bardzo się na te przelewy cieszę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak się przedłuża Łasickiego i Talara to tak to potem wygląda.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Swoich nie zostawia się w potrzebie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że podejście klubu do zawodników ma duże znaczenie w przypadku negocjacji transferów.
Może to jest i niekorzystne finansowo ale buduje markę. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Budowanie marki i palenie pieniędzmi w piecu, kiedy na bieżącą działalność zapożyczamy się u bociana
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tak, markę totalnych frajerów, przytułku dla kopaczy bez umiejętności i ambicji. Ale to niepotrzebne - mamy ją od lat. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fragment wywiadu z Moskalem z "Okiem Wiślaków":
"Czy do listy życzeń @WislaKrakowSA dołącza teraz obrońca? - K. Moskal: Z mojego punktu widzenia TAK. Colley jest wykluczony na kilka miesięcy, Łasicki nie może wrócić do normalnych treningów, więc mamy 3. zdrowych ŚO. […] Na pewno wzmocnienia by się przydały." ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2024 o godz. 20:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pewnie to za wcześnie powiedziane, ale miałem pewne przeczucia że Kiss może być wtopa transferowa, choćby dlatego że ktoś musi nią być. Nawet czysto statystycznie.
Tymczasem po tym meczu to mi pachnie nawet abstrakcyjnym scenariuszem że u Moskala już nie zagra i spedzi w drużynie niewiele więcej niż Tim Hall. Również JK się po nim już publicznie przejechał. Chyba gość nie mógł sobie wyobrazić gorszego wejścia do drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moskal go odstawi i będzie grał Olejarką i Młyńskim? Koleś na boisku miał dobre momenty do czasu aż złapał dwie kretyńskie żółte kartki. Przynajmniej wiemy co z nim nie tak. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A to byłby jakiś pierwszy raz w piłce kiedy ktoś kto sportowo coś tak sobą prezentuje zostaje odstawiony? Takich przypadków jest setki w piłce klubowej co roku. Przykłady można mnożyć. Nie wiem czy tak będzie, ale żeby postawić Moskala w taki stan to trzeba się naprawdę postarać: Nie, to nie jest kabaret, to jest kryminał. Tu trzeba jasno o tym powiedzieć. Musimy najpierw ochłonąć, bo myślę, że pod wpływem tych negatywnych emocji możemy powiedzieć, czy zrobić o jedną rzecz za dużo. Myślę, że na spokojnie, jak ochłoniemy, będziemy się zastanawiać, ale to nie zmienia faktu, że tak jak powiedziałem - to jest nie do przyjęcia, nie do przyjęcia dla mnie - przyznał szkoleniowiec. Teraz Kiss musi się zdarzyć z ogromną presją i jeśli trochę myśli o swojej karierze bardziej niż Fazlagic (a powinno tak być) to czeka go u nas naprawdę ciężka przeprawa. Jednym zagraniem stał się obiektem wk.ur.wienia u kibiców, kolegów z drużyny, prezesa i trenera po paru dniach w nowym zespole.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.08.2024 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Idąc Twoją logiką to za kilka meczy będziemy grać rezerwami. Starzyński to parodysta który nawet piłki nie dotknął, w obronie trzech pajaców (stracone bramki nie wynikają za gry w 10, tylko z tego że Jaroch dał się wkręcić, Mikulski faulowal jak debil a Uryga - jak to Uryga, sfailował). Druga połowa zaczęła się od dramatycznych strat Kutwy i Mikulca, ten pierwszy potem sprowokował 3-4 kontry. Miał zabezpieczać środek pola... Różnica jest taka że Kissowi zgrzało baniak, a Polacy których nie krytykuje Moskal to parodyści. Z Kissa może być jeszcze pożytek, Młyński nie nauczy się już grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2024 o godz. 21:31.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Królewski to najpierw powinien pocisnąć samemu sobie, że zbudował kadrę 37 gości, gdzie nie da się sklecić pierwszej jedenastki, bo takich typów tu naściągał. I w zasadzie robi dokładnie to samo rok po roku. Serio, nawet debil w końcu się na kolejnym swoim błędzie by nauczył, ale nie nasz prezes-właściciel.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Myślę, że to jest coś, co w naszej grze mówi samo przez się - najstarsze prawidło organizacji drużyny jest takie, żeby ją budować od tyłu. A my najbardziej imponujące ruchy transferowe rok w rok robimy z przodu. Choćby na papierze - jak się ma w ogóle Mikulec albo Biedrzycki do CV obu naszych nowych skrzydłowych od siedmiu boleści, czy Zwolińskiego. Do tego nowy kontrakt Rodado - największy ruch tego okna. Kiakos wygląda lepiej, ale też na papierze jest to ogórek. W tym momencie, z przodu mamy nieproporcjonalnie silny skład (a że niezbalansowany, bo nie mamy choćby jednej sensownej 10tki, to już inna sprawa), w stosunku to tej biedy w obronie. Ani Mikulec, ani Biedrzycki, ani Jaroch, ani Uryga to nie są goście choćby na top poziomie 1szej ligi, Józek pewnie tak, może jest nadzieja z tym Kiakosem. I tak znowu, jak w poprzednim sezonie, każda banda ogórów będzie nam ładować chociaż jedną bramkę z niczego, żeby Uryga mógł rękami pomachać.
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bez przesady. Na poziom I ligi każdy piłkarz w Wiśle się nadaje. U nas zawsze wszyscy są nie na poziom ligi i Wisły a później jak idą do innego klubu to nagle sobie radzą w tej samej czy wyższej lidze.
Wiśle toczy tak, a właściwie kilka raków: - kolesiostwo - upadek mentalny spowodowany również chorym na głowę prezesem, który tworzy w klubie jeden wielki chaos - brak trenerów do rozwijania piłkarzy. Przecież u nas coś takiego jak trener czy rozwój nie istnieje Dopiero jak te raczyska się pokona to można myśleć o budowaniu zespołu i ocenie zawodników ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście w tym meczu i tej sytuacji czerwona to był punkt zwrotny, ale wcześniej 10 kopaczy z pola bawiło się zamiast strzelić zniczowi drugą i trzecią bramkę i tym zakończyć mecz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A rezerwami nie będziemy grać bo ktoś tam się wyleczy, niemniej to że poza Kutwa nikogo przez rok nasze rezerwy nie zbudowały na potrzeby 1 drużyny uważam za kpinę. Jest też opcja że Moskal świadomie nie chce nawet z nich korzystać. @doktor granat Ja go nie wyrzucam z klubu, jedynie dywaguje co zrobią w klubie. Po stronie Kissa też zbyt wesoło nie jest. Że to jednorazowy wybryk generalnie nie wierzę, bo to już nie jest tak młody gość i swoje za uszami na pewno miał w innych klubach. Ja mu życzę żeby się jednak u nas odnalazł. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|