The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2024, 09:45
Szukałem postów markusa jak to niby nie lizał jajec Królewskiemu. Ale inne fajne posty też znalazłem:

Cytat:
I co z tego, że Królewski uprawia pijarowe gadanie? Robi to każdy prezes każdej firmy, gdy tylko ma okazję kreślić w mediach jej cukierkowy obraz. Nie znaczy to, że potem ta firma ma kierować się nie własnym bieżącym interesem, tylko opowieściami z mchu i paproci, na realizację których ją nie stać, sprzedawanymi mediom na potrzeby wizerunkowe i pijarowe.

Nie ma też żadnego otyłego napastnika. Ta bajka została już dawno zweryfikowana podczas testów medycznych. Dla Wisły tu i teraz oraz tego, aby awansowała do Ekstraklasy i na przykład już za pół roku nie zaczynała od czwartej ligi po bankructwie, dużo ważniejsze jest zakontraktowanie tego potrzebnego napastnika, niż finansowanie wyżywienia w jakiejś szkółce, co teoretyczne efekty (i to niepewne) może dać najwyżej za kilkanaście lat. Zresztą Królewski ogłosił już że ta sprawa została też załatwiona, więc nie ma tematu.
Cytat:
Pokaż więc prezesa pierwszoligowego czy ekstraklasowego klubu, który nigdy nie kłamie. Jest nawet mnóstwo takich, którzy ukrywają prawdę o sytuacji we własnych klubach przed dziennikarzami, czy zaległościach płacowych u siebie, a ponieważ zwykle są to kluby mniejsze i mniej medialne niż Wisła, czasem nawet im się to udaje.

Pijar polega również na umiejętnym sprzedaniu kompletnego fałszu i robi to niemal każdy szef firmy czy klubu sportowego. Polega na umiejętnym wymyślaniu i sprzedawaniu jakiejś idei, wizji, nawet teoretycznie utopijnej. Królewski sprzedaje wiele bzdur, ale dopóki są ludzie którzy je kupują i działają one korzystnie, jest to dla niego i Wisły opłacalne.

Jak chcesz słuchać prawdy i tylko prawdy, zapisz się np. do Świadków Jehowy. Będziesz mógł wtedy słuchać tylko tego, co oni uważają za obiektywną prawdę. W sporcie i biznesie tak to nie działa.

PS. Jaroo, na razie idiotami okazali się jedynie ci, którzy ogłosili już wiele tygodni temu, że zatrudnienie Rude to strzał w kolano. Przypomnisz, kto tak mówił?
A tutaj posty jak to markus jaj Królewskiemu nie lizał:

Cytat:
A ja, ponieważ jak widzę chyba nikt tego jeszcze nie zrobił, chciałbym podziękować Panu za odwiedzenie forum i wypowiedzenie się tutaj. Zachęcam do zaglądania nań częściej w miarę możliwości, a nie tylko na Twittera. Zaręczam, że nie wszyscy nasi użytkownicy są tacy jak Jaroo1, nie żyjemy hejtem i dla hejtu. Takich jak on w każdej społeczności jest na szczęście mniejszość, choć czasem są najgłośniejsi.

Wszyscy bardzo chętnie rozmawiamy tu o Wiśle, przejmujemy się z jej problemami i codziennością, mamy z reguły sporo pytań czy uwag (także na szczęście konstruktywnych) dotyczących bieżącej działalności klubu. Wielu z nas ma też swoje spostrzeżenia, które czasem mogą okazać się przydatne. Proszę też pamiętać, że nie wszyscy z różnych powodów mogą brać udział w spotkaniach face to face, stąd kanał komunikacji w postaci choćby nawet i forum może mieć pozytywne zastosowanie.

Życzę Panu w tym sezonie sukcesów, bo Pana sukcesy są obecnie również sukcesami Wisły. Wszyscy pragniemy, aby wreszcie w tym sezonie udało się wrócić do Ekstraklasy. Ja bardzo dobrze oceniam Pana pomysł postawienia na Kiko jako Dyrektora Sportowego oraz budowę zespołu opartego o sprowadzanie wartościowych zawodników z hiszpańskich niższych lig, które jak widać mają poziom sportowy nawet wyższy niż nasza pierwsza liga i gdzie można znaleźć takie perełki jak Carbo, Carlitos, Imaz, Lionch, Villar . Proszę tą ścieżkę kontynuować.
Laurka jak w klasie 6. Tu laurka, niedawno ten wpis o hiszpańskim trenerze z chatu gpt. Markus Mistrz.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.06.2024, 11:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markus, ty na prawdę dalej jesteś taki głupi i roztaczasz propagandę pro zaskrońską.
Wizja właściciela. Jak to pięknie brzmi. Nadal nie przetworzyłeś w tym małym móżdżku, że Królewski nie ma żadnej wizji i:
- zatrudnienie Kiko czy Hiszpanów wynikło tak po prostu, z tego co Królewski mógł zrobić, tzn czytał tu na forum 3 lata o Kiko więc go zatrudnił. Bo Kiko już kiedyś w Wiśle był więc tak wyszło. Naturalnie wtedy zaczęliśmy zatrudniać Hiszpanów. To nie żadna wizja tylko przypadek i działanie w chaosie.

Kolejną odsłoną działania w chaosie jest po zwolnieniu trenera nowoczesnego, trenera od AI, zatrudnienie Moskala.
Moskal został zatrudniony bo jest Wiślakiem wiec przyszedł tu z łaski do tego idioty Zaskrońca. To nie żadna wizja tylko działanie w chaosie, od ściany do ściany.

AI to żadna wizja, mianowanie samego siebie dyrektorem sportowym i człowiekiem od wszystkiego to nie żadna wizja, ściąganie gnoju do klubu to nie żadna wizja. To jest efekt tego, że Zaskroniec jest oszustem, krętaczem, wyjebał Wisłę z całej kasy, zrobił z niej klub mem i po pierwsze nikt tu nie chce pracować, po drugie Zaskroniec nie ma żadnych pomysłów i wizji jak Wisłę prowadzić, po trzecie Zaskroniec nie ma kasy na nic.

Ty dalej tę propagandę uskuteczniasz, że w klubie jest robione coś z wizją czy sensem. Dalej z siebie idiotę robisz i udajesz, że tu jest na coś plan albo jakieś 200 nazwisk na liście AI. Tak samo z siebie idiotę robiłeś liząć jaja Królewskiemu albo liżać grube jaja Omraniego.
Tragdia.

A c do transferu Sukiennickiego to przecież to będzie kolejny Olejarka, Talar, Dziedzic, Młyński, Starzyński itd. Wzmocnienie fest xd
Przyszedł z tego samego klucza co wyżej wymienieni. Młody wielki talent. Teraz by pasowało tego Niemca zatrudnic żeby pasował pod dobór z klucza pt "totalny szrot", czyli taki nasz Omrani.
Ja się łudzę, że Moskal opiniował Sukiennickiego i wie co z tego chłopaka można wykrzesać i jak.
No i szczerze mówiąc łudzę się też, że przynajmniej ci panowie: Olejarka, Starzyński mogą coś pokazać w Wiśle.
Nadzieja w nich i Moskalu.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.06.2024, 12:33
Trener wypowiadał się w progranie Meczyków i szczerze poczułem taki pesymizm trochę. Szot kontuzja, a Jaroch nie wiadomo czy zdąrzy, więc boki obrony mamy totalnie rozwalone, nie mówiąc o braku napastników. O ile nie ufam naszym skrzydłom, to chyba na ten moment te pozycje są nisko w priorytecie. Łasicki też wraca po kontuzji, więc mamy dwóch ŚO zdolnych do gry, chyba że trener widzi Skronańskiego.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 19.06.2024, 12:47
Też oglądałem.. Moskal już wprost ciśnie Królewskiego o brak transferów. Coś czuję, że tu będzie szorstka "przyjaźń" i to nie będzie jak za trenera Rude, z którymi nadawali na tych samych falach czy Brzęczka, który z wiadomych przyczyn nie stawiał właścicieli pod presją.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.06.2024, 13:09
Moim zdaniem Moskal daje temu projektowi 6 miesięcy. Jeśli do zimy wyniki ze względu na słabą kadrę będą mizerne (czyli poza top6), to Moskal złoży dymisję.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 19.06.2024, 13:21
Moskal musi wywrzeć presję na Zaskrońca, który już kompletnie nie panuje nad klubem.

Muszą być transfery na miarę Wisły, a nie kolejne testy turystów, transfery w stylu Ratona, Eneko, Omraniego, Bregu, itp.

Zaskroniec musi mieć świadomość, że nie może dalej niszczyć Wisły.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 19.06.2024, 13:33
Wydaję mi się, że niektórzy kibice czy może nawet sam Królewski, trochę postrzegali Moskala jak tego Moskala sprzed paru lat, Sobol bis., który nie ma innych opcji więc ma Wisłę w sercu i tu wróci i się na wszystko zgodzi, a to jednak już trener pełną gębą, ze swoim nazwiskiem, pozycją, który sobie nie pozwoli na różne rzeczy. Plus między Panami nie ma za grosz chemii, są z innego świata zupełnie więc ja tu nie czuję kilkuletniego projektu. Szkoda, bo Wisła potrzebuje czystej atmosfery w klubie bardzo.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.06.2024, 13:33
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Moskal musi wywrzeć presję na Zaskrońca, który już kompletnie nie panuje nad klubem.

Muszą być transfery na miarę Wisły, a nie kolejne testy turystów, transfery w stylu Ratona, Eneko, Omraniego, Bregu, itp.

Zaskroniec musi mieć świadomość, że nie może dalej niszczyć Wisły.
Chyba pora zmienić ksywę z na golas, a razem z nim niestety Wisła. A za rok..:(
I tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.06.2024, 13:34
Pisałem już o tym, że sytuacja z transferami mocno irytuje Moskala wszak był zapewniany że wszystko jest na dobrej drodze od dłuższego czasu a tu klapa za klapą tak na poważnie to mamy do wymiany całą linię obrony i pomocy zwłaszcza środek pola i boki obrony. Podobno Baena chce wrócić do Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.06.2024, 13:42
Dzisiaj 19.06
Czekamy do 19:06 na jakieś wieści.

tak, wiem - jestem naiwny.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.06.2024, 14:10
Zobaczymy co będzie z tego kasztana Sukiennickiego.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 19.06.2024, 15:06
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Trener wypowiadał się w progranie Meczyków i szczerze poczułem taki pesymizm trochę. Szot kontuzja, a Jaroch nie wiadomo czy zdąrzy, więc boki obrony mamy totalnie rozwalone, nie mówiąc o braku napastników.
Spoko.
Przecież zarówno prezesek jak i Kaziu, zgodnie mówili że taki Sobczak jest za słaby WIĘC NA PEWNO PRZYJDĄ LEPSI.
Cierpliwości, super napastniki w drodze
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.06.2024, 15:45
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Trener wypowiadał się w progranie Meczyków i szczerze poczułem taki pesymizm trochę. Szot kontuzja, a Jaroch nie wiadomo czy zdąrzy, więc boki obrony mamy totalnie rozwalone, nie mówiąc o braku napastników. O ile nie ufam naszym skrzydłom, to chyba na ten moment te pozycje są nisko w priorytecie. Łasicki też wraca po kontuzji, więc mamy dwóch ŚO zdolnych do gry, chyba że trener widzi Skronańskiego.
Kadra rozwalona na miarę dwumeczu z Levadia gdy na PO wyszliśmy Łobodzinskim i rowniez w podobnym okresie przygotowań co mecz z Llapi.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2024, 17:23
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Szukałem postów markusa (...)

To jest wspaniałe. Pajacowanie pajaca dalej trwa. Hejterek znów postanowił stracić czas i szukał moich dawnych wypowiedzi w nadziei, że znajdzie coś, co wpasuje mu się do narracji, jakie to niby straszne rzeczy mówiłem. Tymczasem znalazł, że pisałem:

- iż Królewski jak każdy prezes firmy "uprawia pijarowe gadanie"
- jak wszyscy właściciele klubów w Polsce sprzedaje mediom bajeczki marketingowe
- że "ważniejsze jest zakontraktowanie potrzebnego napastnika, niż finansowanie wyżywienia w jakiejś szkółce"
- że każda firma powinna kierować się własnym interesem, a nie pijarem
- że nie ma pierwszoligowych i ekstraklasowych prezesów, którzy nigdy nie kłamią
- że wielu prezesów polskich klubów ukrywa przed dziennikarzami ich rzeczywiste zadłużenie i zaległości płacowe względem swoich zawodników.
- że "Królewski sprzedaje wiele bzdur", które działają dla niego korzystnie i są dlań opłacalne
- że jeśli hejterek chce słuchać prawdy i tylko prawdy, powinien zapisać się na przykład do Świadków Jehowy, a nie oczekiwać tego od właściciela klubu piłkarskiego

Ponadto znalazł, że
- nie hejtowałem Królewskiego, gdy pojawił się na forum, bo jak wtedy stwierdziłem, "nie każdy kibic jest jak Jaroo1" żyjący tylko hejtem (ależ hejterka to boli )
- zachęcałem go do odwiedzenia forum i zapoznawania się z wypowiedziami kibiców
- życzyłem mu i Wiśle sukcesów. Oczywiście według haiterka powinienem był życzyć mu klęsk i porażek
- stwierdzałem tam, że kibice mają sporo pytań dotyczących działalności klubu
- pisałem tam, że kibice mają też swoje własne spostrzeżenia dotyczące Wisły
- dobrze oceniałem ściągnięcie do Wisły Kiko i takich zawodników jak Carbo, Carlitos, Imaz, Lionch.
- wskazywałem na wyższy poziom sportowy hiszpańskich niższych lig niż naszej pierwszej ligi, co potwierdza cały czas wielu ekspertów
- zachęcałem Królewskiego do dalszego sprowadzania Hiszpanów z ich niższych lig, co dziś nawet zaczął robić i Kwiecień w Wieczystej

I zadowolony z siebie hejterek twierdzi, że pisałem jakieś bzdury, "laurki", myśląc że znalazł coś kompromitującego.

Biedak. Albo raczej pajac nad pajace.

Znów mu nie wyszło, znów nic nie ma, ale gębę drze, szukając idiotów, którzy uwierzą, że jest tam coś z tego, co próbuje wmawiać. W końcu jak sam pisał: "bajka za bajką dla debili leci, a idioci są na tym forum".

Jak chce znaleźć coś kompromitującego, niech spojrzy choćby w to, co sam pisał o Rodado: "to tylko zwykły Ogór z Hiszpanii".

Albo na to:

Jaroo1 napisał(a):
W sumie mogło zostać WSH, jakby kibice się zrzucali na kasę do reklamówek z biedronki to byłby wilk syty i owca cała. WSH by miało hajs.
Ale najlepszy popis dał tu w poprzednim poście:

Jaroo1 napisał(a):
Królewski nie ma żadnej wizji
Hejterek miesiącami pluje na pomysły, wizje i strategie Królewskiego, wyrażane wdrażaniem algorytmów, zatrudnieniem dodatkowych analityków danych, ściąganiem Hiszpanów - na każde słowo, które wypowiada - a teraz twierdzi, że to wszystko to jednak nie żadna wizja i strategia, tylko czysty przypadek. Żadnej wizji czy strategii, którą zwalczał miesiącami nie ma i nigdy nie było! Mało tego, jeszcze kilkanaście tygodni temu sam pisał tak:

Jaroo1 napisał(a):
Jaro to bajkopisarz i mitoman, dużo gadania, mało konkretów. Na wszystko ma wizje
Jaroo1 napisał(a):
wizje Zaskrońca budowy wielkiego klubu, są po prostu, na tym etapie na jakim jest Wisła, śmieszne
Czyli raz w poniedziałek Królewski ma wizję, a raz w środę wizji już nie ma. Jak mu się to skleja? Rzeczywistość Schrödingera goniącego za własnym ogonem Jaroo

Samozaoranie hejterka level hard.

Grzeb dalej w mojej twórczości w poszukiwaniu swojego złotego Graala, robi się to coraz bardziej pasjonujące i zabawne.

PS. Moskala i Sukiennickiego ogłosiłeś już strzałami w kolano czy jeszcze nie? Kiedy i ich zaczniesz hejtować? Wszak skoro Królewski wszystko zawsze robi źle i teraz musi to być kolejny strzał w kolano. No na co czekasz? Czyżbyś jednak zaczął uważać, że coś mógł zrobić dobrze?
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.06.2024 o godz. 20:57.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.06.2024, 20:07
Updated po 2 tygodniach:
Odchodzą: Ratón, Krzyżanowski
Przychodzą: Biegański, Mikulec, Sukiennicki
Sytuacja na dziś (zakładam że nic się nie wysypie z tego co potwierdził klub).

GK: Cziczkan, Bieganski, Broda, Letkiewicz, Stępak

PO: Jaroch, Szot, Wisniewski
ŚO: Uryga, Łasicki, Colley, Skrobanski
LO: Mikulec, Ziarko

ŚPD: Carbo, Sapała, Kutwa
ŚP: Duda, Gogół, Fazlagic, Sukiennicki, Dziedzic
ŚPO: Goku, Olejarka, Talar
LP: Alfaro, Młyński
PP: Baena, Starzyński

N: Rodado, Chelmecki

Na czerwono zawodnicy z poważniejszymi kontuzjami
Pogrubienie zawodnicy bez statusu młodzieżowca

Jutro okaże się kto jedzie z Wisłą na obóz, być może Chelmecki i Ziarko zostaną w Krakowie, ale jakoś sobie nie wyobrażam że ich odpuścimy mając takie braki na ich pozycjach.

Z rezerw raczej nikogo nie dokoptujemy, bo dopiero cała kadra skończyła dzisiaj ligę, młodzi muszą odpocząć

Czekamy na obrońcę, skrzydłowego, napastnika...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.06.2024 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.06.2024, 20:34
Skrzydłowy z Resovii Ibe Torti ? Napsuł nam krwi w naszym meczu. Tylko, że on chyba z AGKŚ wypożyczony był?

P.S Przepraszam ale dopiero sprawdziłem że do ŁKS poszedł
Powód: ,
Ostatnio edytowane przez Szneka : 19.06.2024 o godz. 20:45.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.06.2024, 21:22
Ciekawe czy Mikulec spuści dwa kluby w dwa sezony z pierwszej ligi?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 19.06.2024, 22:10
Widać że Królewski nie wyciągnął żadnych wniosków z przeszłości. Szrot zagraniczny zastąpmy szrotem polskim i oczekujemy lepszych wyników. Jeżeli Moskal godzi się na te transfery to znak że był na totalnym musiku przed objęciem funkcji trenera w Wiśle. A teraz takie podsumowanie ostatnich lat ilu Polaków w kadrze coś nam dawało konkretnie bo jakby nie było ostatnie sezony to najlepszymi graczami byli obcokrajowcy. My nie sprowadziliśmy żadnego Polaka który u nas by odpalił za Królewskiego.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 19.06.2024 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 19.06.2024, 22:14
Królewski jest dzbanem, który ma głęboko jakiekolwiek wnioski, bo wie lepiej i zna się na wszystkim, ale tym razem to nie to.
Skończyło się bajlando, bo fizycznie nie ma kasy, stąd wjeżdża wersja budżetowa i to na ostro.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 19.06.2024, 22:25
I ta wersja musi być specjalnie obudowana planem 3letnim etc. Przecież tu się nic kupy nie trzyma a jak patrzę na mordę Królewskiego to się zastanawiam nad stanem nauki w Polsce.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.06.2024, 22:31
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Widać że Królewski nie wyciągnął żadnych wniosków z przeszłości. Szrot zagraniczny zastąpmy szrotem polskim i oczekujemy lepszych wyników. Jeżeli Moskal godzi się na te transfery to znak że był na totalnym musiku przed objęciem funkcji trenera w Wiśle. A teraz takie podsumowanie ostatnich lat ilu Polaków w kadrze coś nam dawało konkretnie bo jakby nie było ostatnie sezony to najlepszymi graczami byli obcokrajowcy. My nie sprowadziliśmy żadnego Polaka który u nas by odpalił za Królewskiego.
Nie no nie obrazaj dzbana jaroo1 bo Cię zaraz zbeszta za tych Polaków.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 19.06.2024, 22:38
To nie jest kwestia nacji a tego że my zwyczajnie sprowadzamy bardzo słabych grajków.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.06.2024, 23:12
Oooo Lesiu wylazł z nory i coś brzęczy.Jak tam dupowłazie twoja petycja?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 19.06.2024, 23:31
Jeśli będziesz ściągał kasztanów, to będziesz grał jak kasztan. Mikulec, Sukiennicki. Kto jeszcze?
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 19.06.2024, 23:36
Wygląda na to, że my nie mamy żadnych pieniędzy.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.06.2024, 23:38
Ale my i tak nikogo innego nie znajdziemy, czy w Polsce czy Hiszpanii czy gdzie indziej. Kasy nie ma ale też pomysłów i wiedzy nie ma, nie od wczoraj a od pięciu lat.

Wisła nie umie wyszukiwać dobrych piłkarzy, szczególnie pod jakieś swoje założenia. Efekt jest taki, że albo napalamy się na Hiszpanów samych, albo na okazje typu Basha i Omrani, albo na młode polskie talenty.
A później wyniki są takie że mamy 40 osobowa kadrę a nie ma nawet jak 11 zlepić. Taka polityka w Wiśle jest od 5 lat.

Jak się dołoży do tego całkowity brak wizji budowy zespołu, brak dobrego trenera czy trenerów od treningu oraz chore władze klubu to efekt jest piorunujący czyli z roku na rok gorsze wyniki i piłkarze, którzy nawet jak jakis potencjał mieli to po kilku miesiącach w Wiśle byli już totalnym szrotem.

Także za wielkiej różnicy nie ma czy przyjdzie młody talent Sukiennicki czy jakis typowy szrot z zagranicy albo gościu co zagra miesiąc dobrze a później zapomni jak się piłkę kopie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.06.2024, 00:56
Jak nie było wizji?

Najpierw była wizja sprowadzenia młodego i utalentowanego trenera z Czech o którego walczyła Legia z Lechem.

Sprowadzono dyrektora z Arsenalu.

Przed sezonem 21/22 była straszna propaganda sukcesu, sprowadzono masę obcokrajowców, głównie z jednego kierunku.

Walka o puchary wydawała się oczywistą oczywistością, biorąc pod uwagę bardzo wysoki budżet płacowy i pamiętną konferencję przedsezonową na której Dawid zapowiadał walkę o puchary.

Życie to zweryfikowało.

Prawie dwudziestu obcokrajowców i nie było kim grać.

Potem kilka miesięcy po spadku wrócono do skompromitowanego współpracownika Marzenki.

Sprowadzono masę Hiszpanów.

Mieli być samograjem.

Ale Puszcza i 1:4.

Propagandziści i opłacani klakierzy + forumowi menedżerowie uniewinnili Hiszpanów, stwierdzili, że winny jest Sobolewski i oczywiście garstka Polaków.

Po kolejnych kilku miesiącach za radą menedżerów pokroju Markusika, który twierdził, że do bardzo licznego zaciągu Hiszpanów musi być też trener z tego kraju, więc Zaskroniec spełnił te oczekiwania i zatrudnił ponoć przy pomocy najnowszych technologii trenera z Hiszpanii, który do tamtej pory nie prowadził profesjonalnej drużyny.

Zatrudniono kompletnego amatora, ale z Hiszpanii.

Szybko się okazało, że to nie Al go wybrała, tylko klasycznie - Kikuś wcisnął swojego kolegę z Kostaryki.

Nazwałem go sutenerem z Kostaryki.

Dziewięciu Hiszpanów plus trener i dyrektor z Hiszpanii.

Miał to być samograj do awansu bezpośredniego i wygrania rozgrywek pierwszoligowych.

Życie jednak po raz kolejny zweryfikowało.

Dramatyczna runda wiosenna, ciągłe duże problemy z wygrywaniem meczy w pierwszej lidze.

Ogromna strata do GKS-u Katowice i Lechii Gdańsk w tabeli samej rundy wiosennej i w tabeli łącznej.

Największa kompromitacja w historii Wisły.

Jakaś wizja budowy zawsze była, ale ona opierała się na układach menedżerskich, robieniu własnych interesów kosztem Wisły.

O ile wizja Guli jeszcze się w miarę prezentowała, bo wtedy to było kilku zawodników z przeszłością w klubach o wiele poważniejszych od Wisły i mimo wszystko to było dziwne, że Gula i jego niektórzy piłkarze tak bardzo nie sprawdzili się, to od początku eksperyment z Hiszpanami na taką skalę nie mógł się udać.

Eksperyment przypominający Pogoń Ptaka z praktycznie samymi Brazylijczykami.

Dobrze, że był Rodado, który w zasadzie jednoosobowo utrzymywał resztę Hiszpanów na powierzchni.

Co ciekawe, jego ten amator z Hiszpanii nie sprowadził, którego przez miesiące Markusik tak ubóstwiał.

Dziwiło mnie od początku, bo od samego początku pisałem, że Kikuś nie miał kwalifikacji do pracy w Wiśle.

Dzisiaj to niby wszyscy wiedzą po ostatnim sezonie pierwszoligowym i chyba tylko Markusik jeszcze go broni.

Zresztą, to nie przypadek, że tylko Rodado był w rankingach najlepszych piłkarzy w pierwszej lidze.

Reszta niczym nie wyróżniała się na tle nonejmów z Polski z innych biedniejszych klubów, a tacy jak Ratonik, Eneko byli pośmiewiskiem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 20.06.2024 o godz. 01:20.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 20.06.2024, 01:03
Przecież to w nowym Football Managerze nawet nie będzie wyglądać dobrze.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 20.06.2024, 01:15
Ludzie, ja wiem, że brawoszefowie z x-a oraz pierdyliard zwykłych kibiców z Krakowa, małopolski i ogólnie z kraju (czyli naszego JEDYNEGO kapitału, bo Wisła to już wydmuszka jako klub, ale nadal potężny kapitał społeczny) wypiera rzeczywistośc, ale tutaj trzymajmy poziom.

Prawda jest taka, jaką opisywał merytorycznie choćby Piknik1906, tj., ujmując to dosadnie, acz prawdziwie, klub został wydrenowany i roz.......ony finansowo.

Wisła to w tym momencie idea i kapitał społeczny. Poza tym jesteśmy wydmuszką, co gorsza, w przeciwieństwie do grudnia 2018, piłkarska Polska nam już nie tylko nie kibicuje, ale ma nas, w chuju, a wręcz nas nienawidzi.

Pozytyw jest taki, że Wisla JESZCZE jest na tyle wielką marką, i JESZCZE kapitał społeczny jest na tyle wysoki, że mamy jeszce sporo czsu (myśle, że na luzie z 20 lat), by wyrwać klub z rąk oszustów, kryminalistów, cwaniaczków, nieudaczników, debili, mitomanów, grafomanów, paranoików, socjopatów, psychopatów itd., tj tych wszystkich, którzy "zarządzali" spółką piłkarską przez ostatnie 8 lat.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 20.06.2024, 02:21
Oczywiście uwzględniając byłego piłkarza Wisły i reprezentanta kraju, którego największym sukcesem jest film-biografia na Amazonie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów