|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale chyba rozumiesz, że chodzi o spełnienie wymogu młodzieżowca tak, żeby w polu nie grać na ile się da "młodymi Polakami"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Rzeczywiście przy takim monolicie jakim jest linia obrony granie bramkarzem z rezerw jest racjonalnym posunięciem. Już lepiej byłoby wystawić na skrzydle jakiegoś dzieciaka co szybko biega, może nawet coś uda mu się asystować.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Skoro dzieciak nie sprawdza się na skrzydle, to może sprawdźmy dzieciaka na bramce i zagrajmy choć raz niewybrakowanym składem w polu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
To ma sens, Letkiewicz na bramkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że dla Królewskiego ważniejsze były puchary niż walka o awans. Gdyby klub postawił jasny cel Moskalowi to myślę, że już po meczu z LLapi byśmy myśleli o lidze. Teraz mamy to co mamy, przypomnę, że nasi mają w nogach o 8 meczów więcej, niż reszta stawki 1 ligi... Widać, że dominujemy w meczu, mamy więcej jakości, ale przemęczenie daje o sobie znać mimo wszystko. Brak skuteczności jest chyba tego najlepszym przykładem. Wygląda na to, że w rundzie wiosennej znowu będziemy gonić resztę stawki, ale wg mnie przepaść punktowa jest tym razem za duża do odrobienia.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj tam za duża przepaść. Przecież cudotwórca od awansów da radę. 99 procent forum się cieszyło z jego zatrudnienia. Zobaczymy efekty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Dla wszystkich, którzy piszą tutaj o przepaści punktowej - może zacznijcie ogłaszać straty wówczas, gdy będziemy mieć tyle samo meczów rozegranych co reszta stawki. Wskazywanie jakichkolwiek efektów, gdzie drużyny mają 3 mecze więcej od nas, czyli czasami o 9 punktów przewagi "za darmo" nad nami nie jest w żadnym stopniu jakimkolwiek odzwierciedleniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
5 punktów w najbliższych 3 meczach bym osobiście wziął bez targowania, ale od Opola Wisła już musi iść w górę. Nawet to, że gra wygląda dobrze, że są sytuacje, nie ma żadnego znaczenia. Piłka musi po prostu wpadać do siatki, jak najwięcej razy co najmniej o jeden raz więcej od przeciwnika w każdym meczu.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 17.09.2024 o godz. 10:08.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dla logiczności wywodu: w przypadku 3 zaległych spotkań jeśli coś "wirtualnie doliczać" to co najwyżej punkty zgodne ze średnią zdobywana per mecz. W naszym przypadku to byłyby w tym sezonie 3 punkty, czyli dające sumarycznie 9 i 12 miejsce w tabeli. Z racji tego że to 2 spotkania na wyjeździe i jedno u siebie to optymistycznie założyłbym 4 punkty, czyli 11 miejsce w tabeli i wirtualne 10 punktów. Wisła z czasem wskoczy na wyższe miejsce (okołobarażowe), ale żeby to było akurat za sprawą bardzo trudnych spotkań z ŁKSem, Łeczna i Miedzią (czyli drużynami 4,5 i 7 w tabeli) to bym polemizował.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.09.2024 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Zapunktujemy marnie w zaległych, co juz się zaczęło z Wartą i d...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja proponuje skupić się na opisywaniu rzeczywistości taką jaka jest. Na dzisiaj strata jest ogromna. Gadki o jej zmniejszeniu to na ten moment gdybanie - udo się albo się nie udo.
Zresztą my już w ostatnich sezonach pokazaliśmy jak nam idzie odrabianie strat. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Po piątkowym występie dość mocno zaczęło iskrzyć na linii Moskal-Królewski, ewidentnie widać różnicę w wizji tego jak nasza Wisła powinna wyglądać. Na ten moment bardzo możliwe wydaje się, że jeśli dziś zaliczymy kolejną porażkę z ŁKSem, to trener na poważnie będzie myślał o rezygnacji ze stanowiska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wisła w I lidze, statystyki wygranych, remisów, porażek: Brzęczek: sezon 22/23 R-Z-Z-Z-Z-P-Z-P-P-P-R-P Sobol: R-R-R-Z-P-R-Z-Z-Z-Z-Z-Z-Z-P-Z-P-Z-P-Z-Z-P-Z-P. Sezon 23/24: R-Z-R-P-P-Z-R-R-Z-R-Z-Z-P-R-R-Z-P Jop: Z-Z Rude: Z-P-Z-R-Z-P-P-R-Z-R-Z-R-P-P-P Moskal: sezon 24/25 R-P-Z-R-R-P To tak odnośnie wygrywania seriami czy nawet jeśli już rozbijamy te 3 mecze na całą rundę, bo nie będa odrabiane pod rząd, to w kwestii wygrywania, ciągłego wygrywania i mocnego punktowania to ludzie kochani... My ani pod rząd wygrywać nie umiemy ani ogólnie nie punktujemy dobrze w żałosnej I lidze. Myślę, że szczytem naszych możliwości i cudem, byłoby punktowanie do końca sezonu 2pkt/mecz, co daje 62 pkt na koniec, czyli wynik w granicach 2-3 miejsca w lidze. Statystyki mają sens jak się ich dobrze używa. Tu na forum jest wielu co by chciało swoimi pseudo statystykami zakrzywiać rzeczywistość - tak jak np z Rude, który sobie w żadnej pracy nie poradził ale u nas miał wejść i w najmocniejszej lidze w jakiej mu przyszło pracować samodzielnie punktować najlepiej w swojej krótkiej karierze.... Tak samo teraz, Zmarnowaliśmy już spory kawałek sezonu i jak widać po takim normalnym używaniu statystyki, jaki staram się założyć, to praktycznie patrząc w przeszłość cięzko mówić, że zaczniemy nagle dużo wygrywać, a nawet jak zaczniemy to już spory margines błędu nam wyparował żeby na te miejsca 2-3 się zbliżyć (a minęło 9 kolejek ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kazio dzisiaj będzie 6 pkt po 7 meczach. Masakra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal miej honor i podaj sie do dymisji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A co Moskal ?
Te drużynę budował kretyn albo to jest jakaś wersja eksperymentu socjologicznego Obrońców nie ma, młodzieżowca nie ma Są za to strzały w trybuny z dystansu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Co Moskal? Bardzo, naprawdę bardzo łatwo "co Moskal" zauważyć, jeżeli dokładnie prześledzi się jego karierę trenerską. Przede wszystkim kurczowe trzymanie się jednej taktyki i tego samego ustawienia, brak "planu B" na mecz (przywołałem wcześniej liczby - Kaziu w całej karierze NIE wygrał 92% spotkań, kiedy jego drużyny pierwsze traciły bramkę. Pech? Przypadek? Nieskuteczność?)
Facet albo ma drużynę, która dobrze wchodzi mecz i wygrywa, albo zapomnij, że będzie jakiekolwiek odrabianie strat, bo on NIE POTRAFI poprawiać gry w trakcie meczu. I nieważne czy siedział w drużynie dwa miesiące czy rok - schemat u niego był ten sam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To po prostu mega slaby trener
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja nie jestem jego fanem, żeby nie było
Były możliwości i czas na wyciągnięcie Myśliwca, Szulczka czy Brosza No ale Atencjusz postanowił pokazać, że widzi więcej W tym momencie już jest po sezonie, trzeba zacząć budować drużynę na awans w kolejnym Z ogrywaniem młodzieżowca rocznik 2005 lub mlodszy włącznie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal jak nie zlozy dymisji po dzisiejszym meczu, bedzie bez honoru
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Genialny pomysł z Rodado w pomocy. Moskal to prawdziwy wizjoner.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Jesteśmy tak do bólu przewidywalni z "taktyką", że każdy w lidze wie, jak Moskala wyjaśnić. Wystarczy zorganizowany, wysoki pressing (czego u nas nie ma), okazjonalna zmiana tempa akcji (czego też u nas nie ma), dobre krycie Rodado, podania bez przyjęcia piłki i nas NIE MA. Ewentualnie autobus i patrzenie, jak rozgrywamy 40 podań na 25 metrze, z których i tak wynikają albo straty, albo strzały w trybuny. Moskal mówi, że potrzebuje trzech pomocników z przodu, żeby kontrolować tamte strefy - poważnie?! My chyba już nawet nie kontrolujemy zwieraczy od pierwszego gwizdka.
Jeżeli Moskal nie wystawi w niedzielę Letkiewicza (a pewnie nie wystawi, bo założę się, że wyjdzie Dziedzic), to stracę jakąkolwiek nadzieje na to, że on w ogóle cokolwiek ogarnia.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 17.09.2024 o godz. 20:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jego już nie będzie tu w piątek
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal prosi się o zwolnienie. To co on odwala przechodzi ludzkie pojęcie.
Masz najlepszego napastnika? Niech wykonuje rzuty rożne i gra w pomocy. Masz młodego defensywnego pomocnika z drugiej ligi? Dawaj go na skrzydło, niech strzela i dogrywa, mimo że nie umie. Starzyński pozoruje grę drugi mecz z rzędu? Dawaj trzeci w pierwszym składzie. Ten człowiek jest odklejony. Nie będę go żałował. Jego gównianą taktykę wszyscy już rozpracowali. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
JK nie lubi nudy. Odważne, albo szalone posuniecie, historia go rozliczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No ja .......ę, nie może być w tym klubie normalnie. P.S. Ale wyczułem z tym Rude na trybunach. To było zbyt głupie żeby było nieprawdziwe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2024 o godz. 18:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|