|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Podbeskidzie było dramatyczne, zasłużenie spada z ligi. Największym zagrożeniem dla Wisły w tym meczu była ona sama.
Udało się zdobyć 3 punkty niedużym nakładem sił, jedziemy dalej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Abstrahując od naszej niezłej gry, bo wreszcie zagraliśmy mecz w którym przeważaliśmy zamiast przepychać - powiedzcie jakim cudem zawsze sędziowie interpretują przeciwko nam?
Przy strzale Alfaro była ewidentna ręka - tzw parada obronna. Przecież wytyczne się nie zmieniły. Nawet jeśli nabita, to jak umyślnie blokujesz strzał i dostajesz w rękę to jest tzw parada obronna i 100% karny. Takie są teraz przepisy i wytyczne, więc WTF? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardziej ewidentny był ten drugi bo łokieć powiększał obrys ciała a piłka tułów minęła. No i gdzie tam był faul przy nieuznanej bramce?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wydaje mi sie, ze przy jednym i drugim strzale piłka leciała w światło bramki, mało tego przy strzale Alfaro prawdopodobnie padłby gol.. nie wiem dlaczego nie było karnych.. już nie mówiąc o nieuznanym golu.. tam nie było żadnego faulu, widać było na powtórkach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Gra wyglądała dobrze bo Podbeskidzie zagrało dosyć odważnie, w drugiej połowie zagrali tak jak większość z nami gra i od 70' miałem obawy.Na szczęście strzeliliśmy na 3-1
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zasłużone zwycięstwo ale była niepotrzebna nerwówka. Po tym co Widzew rozpętał w mecuz pucharowym z nami i całej tej histerii praktycznie kazda decyzja jest antyWisla, w meczu ze Zniczem za 4tym razem dał karnego, kopią i szarpią naszych w każdym meczu, kartka jest może za co trzeci kartkowy faul
![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ogólnie mecz do zapomnienia, mnóstwo niedokładności, ale to co w końcu było to walka, zaangażowanie i nie odstawianie nogi.
Ten Czikczan to też niezły prawdziwek. Prawie karnego nam załatwił w 90 min. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
ENEKO to obok BREGU największy parodysta w drużynie (większy niż Omrani), cenię dużo wyżej pozoranta Łasickiego niż Satrustegiego ... Sobol po jednym już w sumie nic nie znaczącym błędzie Moltenisa na 1:3 z Puszczą pozbył się ciekawego obrońcę zastępując go Eneko.... Najgorsza zmiana. Sabotażem jest wpuszczanie Eneko na obronę od początku, gość jedynie umie jako tako znaleźć się w polu karnym, ale to na końcówki kiedy nie mamy już nic do stracenia.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 26.04.2024 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Satrustegi ewidentnie był dziś wpuszczony po to, żeby sobie Colley mógł odpocząć przed finałem. Po tym, co dziś odwalił, raczej się już z ławki nie podniesie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czekam jak wolfy mi wytłumaczy, że Bregu to kawał piłkarza.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przyzwoity kopacz. Półka wyżej niż Żyro na skrzydle, o Olejarce nie wspominając. Dobrze że może wejść z ławki ktoś kto nie zagra wszystkich piłek źle.
Przy czym jak nie będę Ci niczego tłumaczył, szkoda mojego czasu. @s1mone - raz że decyzje błędne (przynajmniej drugi karny był, nieuznanie gola to kpina), dwa że zamiast podejść do monitora po drugiej ręce to czekał tak z pięć minut, po czym w końcu podszedł. No jaja. Wychodzi na to że największym parodystą na boisku był ten z gwizdkiem. Satrustegui postawił poprzeczkę wysoko, obrona Podbeskidzia przebiła ale panowie w czarnych koszulkach pokazali na co ich stać. Na niewiele.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.04.2024 o godz. 23:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no, spoko.
Pan wolfy.nie ma czasu tlumaczyc, bo.zarobiony jest ![]() Wchodzi Bregu, s.......i wszystko co ma, gra.momentalnie siada ale Pan wolfy.nie będzie tlumaczyl. Bregu kawał grajka a jak.uwazasz inaczej to wypierdalać. Ten siwy Alfaro to są 2 pólki wyzej od.tego pozoranta. Fatalny zawodnik. Megairytujący, umie sie idealnie.zakamuflowac, zeby czasem nie dostac pilki. Dostał patelnię w polu karnym to strzelil idealnie. Dla bramkarza. Edit: jeszcze go.porównaj do Bashy, tego.ci zabrakło.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 26.04.2024 o godz. 23:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Sam ustawiasz rozmowę w ten sposób pisząc o "kawale grajka". Bregu to przyzwoity kopacz na poziom pierwszej ligi, jego zagrania dały nam 6 punktów (dla porównania Krzyżanowskiego -7) i to jest fakt o który masz największy ból dupy. Bregu miał kilka dobrych wejść, kilka słabych, jest zwykle aktywny, dobrze podaje i wraca do obrony. Istnieje przestrzeń pojęciowa między "beznadziejny" a "wybitny", a Ty stosując reductio ad absurdum sam w sumie wykluczasz się z normalnej dyskusji. Zresztą i tak Cię zwykle nie czytam bo od tego Twojego .......enia jak to każdy mecz przegramy a na koniec Królewski na stadionie popełni samobójstwo już mi się po prostu rzygać chce. Jest subtelna różnica między realizmem, szyderą i byciem zwyczajnie męczącym i upierdliwym. Ty jedziesz zawsze po bandzie, czasem przegramy i masz rację, czasem wygramy, ale i tak cała Twoja ciężka praca, wszystko było chuja warte. Z jakiegoś powodu koniecznie chciałeś kontynuować dyskusję z shoutboxa, mam nadzieję że jesteś usatysfakcjonowany konfrontacją. Teraz pora w temacie pucharowym zacząć podniecać się jak to Pogoń nas rozgromi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.04.2024 o godz. 23:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, idealnie.
Teraz porownujemy Bregu do Krzyzanowskiego. No tak jak napisalem, porownaj go jeszcze do Bashy albo nie wiem, Ratona. Ciekawe.dlaczego nie do np. Alfaro.albo Baeny? Totalną bzdura jest pisanie o tym, ze wejscia Bregu daly Wisle + 6 punktow. To zwykłe klamstwo. Otóz powolujesz sie na 2 mecze: ze Stalą Rzeszów i Odra Opole. Przypomne, ze Stala zrobil wrzutke przy stanie 1:1. Pominę juz tutaj strzal.na pustą bramkę z.metra, w Opolu. Chcesz, to licz to sobie jako gol na wage zwyciestwa. Ale nie ma tutaj absolutnie 6 punktow a 4. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdzie Kikuś Fenomeno znalazł tego Eneko?
A może lepiej nie wiedzieć... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Bregu jak na razie jest katastrofalny.
Jego markowe zagranie - wdać się w pojedynek, przegrać pojedynek, symulować, że został sfaulowany. Oczywiście sędziowie się na te jego oczywiste padolina nie nabierają. Chłop to powtarza praktycznie co akcję. Z resztą mam wrażenie, że jest zalany tłuszczem. Nie wiem jakim cudem on robił dobrą grę w 2 lidze tureckiej. Bo w naszej 1 lidze jest tra-gi-czny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Dlaczego? No bo druga liga turecka to jest zapewne dno i poziom naszej drugiej (czyli trzeciej).
Juz było tłumaczone setki razy - słabość naszej ligi wynika z braku silnych klubów i wyrównanego poziomu. Porto, Benfica, Ajaxy, Feyenoordy czy drużny ze Stambułu nas miażdżą, ale drużyny walczące o utrzymanie w średnich ligach są znacząco gorsze od nas, Arki, Lechii itd |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bregu to ogór kompletny.
Zero atutów.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.04.2024 o godz. 07:19.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Najważniejsze były wczoraj 3 punkty, ale za skuteczność bura dla piłkarzy. Natomiast 5 pełnych dni do meczu z Pogonią jest wystarczające do regeneracji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Baena. Tak jak ktos wczoraj na sb slusznie napisał. 90% potencjalnego gola zrobił Rodado, Baena miał tylko dołożyć swoke 10%. Dostał piłke takie ciasteczko ze w zasadzie mógł nawet strzelac z pierwszej. Mógł tez spokojnie z jedno dziubnięcie podprowadzić do przodu bo chlopa z Bielska nawet nie miał w kontakcie "na oddech" za sobą.
To nie!. Co robi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gość z Podbeskidzia RZUCA SIĘ żeby zablokować strzał czyli bierze na siebie pełnię ryzyka, która za tym idzie. To jest karny, który powinien być gwizdany z automatu - nawet przy minimalnym kontakcie. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak dla mnie dobry mecz w wykonaniu Wisły
Widać było szybsze prowadzenie gry, więcej akcji na jeden kontakt. Brakuje mi jeszcze strzałów z dystansu, ale prawdę powiedziawszy nie bardzo ma kto to zrobić. PS. Dobry mecz Dudy a już zaczynałem w niego wątpić, ale i Gogół pokazał super akcję. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Junca zagrał 60min bo nie ma sił na więcej po półrocznej kontuzji.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|