The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2024, 18:30
https://weszlo.com/2024/04/15/adrian...echie-i-wisle/

W rozmowie z Tomaszem Ćwiąkałą 37-latek zdradził, że podczas pobytu w Państwie Środka kilkakrotnie był nagabywany o możliwość inwestycji w klub ze szczebla polskiej ekstraklasy i wprost pytano go o potencjalny zakup Wisły Kraków i Lechii Gdańsk.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2024, 19:24
I tak się właśnie kończy wszystko co/kto może być poważne/y w Wiśle Kraków. Każdy ze środowiska piłkarskiego w Polsce wie jaki w Wiśle jest syf i tu nie przyjdzie, albo odradzi to zainteresowanemu, od inwestorów przez piłkarzy na pracownikach pionu sportowego czy sztabu kończąc.

Taki jest obraz prostowania wizerunku oraz kwestii organizacyjnych Wisły Kraków i szykowania jej pod sprzedaż, po 5 latach rzadów trio/Jarka.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 17.04.2024, 16:17
Dlatego to wszystko powinno je.bnąć
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.04.2024, 11:53
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
https://weszlo.com/2024/04/15/adrian...echie-i-wisle/

W rozmowie z Tomaszem Ćwiąkałą 37-latek zdradził, że podczas pobytu w Państwie Środka kilkakrotnie był nagabywany o możliwość inwestycji w klub ze szczebla polskiej ekstraklasy i wprost pytano go o potencjalny zakup Wisły Kraków i Lechii Gdańsk.
Ehe, na pewno ktoś się takiego obszczymura pytał o sens inwestycji w Polsce. Ten mitoman parę razy kopnął piłkę na jakimś zadupiu, a pozycjonuje się jakby zrobił wielką karierę. Opowiada po mediach kocopoły i zapewne w tym przypadku inaczej nie jest.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.04.2024, 12:00
post wyżej to dopiero megalomania

typowy sierotyzm po cupiale
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.04.2024, 12:06
Kolejny mitoman-wizjoner. Ja o Rzymie, ten o Krymie.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.04.2024, 18:02
https://x.com/pawelpaczul/status/178...i78NT7o43sRf7g

Będzie ciekawie
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 23.04.2024, 18:07
Po czym wnosisz, ze bedzie?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 23.04.2024, 20:06
Zakladajm, że Paczul raczej nie będzie delikatny, co może spowodować kilka ciekawych cytatów/memów ze strony naszego Prezesa.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.04.2024, 05:26
azor napisał(a):Wyświetl post
https://x.com/pawelpaczul/status/178...i78NT7o43sRf7g

Będzie ciekawie
Eee 120 odcinek futbolowych refleksji prezesa-słupa, któremu prawdopobnie skończyła się kasa do dokładania, który co najważniejsze nie zna się na piłce i dlatego może w niej współpracować tylko z kolegami i kolegami kolegów.
Tematy dnia: wszyscy do Warszawy - sukces dekady, kibice Wisły będą wpuszczeni na finał PP - wielki sukces negocjacyjny i jeszcze dużo więcej o innych troszkę mniejszych sukcesach obecnych i przyszłych.
No i że nowy prezydent to może szansa na nowy niższy czynsz.
Wszystko już było, no chyba że pokaże w programie. podpisaną umowę sprzedaży Wisły komuś z głową na karku i pieniędzmi to będzie coś.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.04.2024 o godz. 07:08.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 24.04.2024, 10:02
Dopóki się nie zmienią władze to uważam, że nic się nie zmieni. Załóżmy, że nawet odszedłby Rude, może kilku zawodników itp., ale co z tego jak nowych zawodników (lub ludzi, którzy by ich wybierali) wybrałby dokładnie ten sam człowiek, który nie ma za grosz intuicji i czucia piłki. Na 90% byłoby dokładnie to samo tylko z innym nazwiskiem i inną opcją, np. maszyna losująca wyrzuci tym razem wynalezionych przez AI Skandynawów + młodych Polaków.
Jedyny ratunek tego klubu to jego sprzedaż i tyle.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 25.04.2024, 07:59
Jaga pokazuje jak z naszym budżetem walczyć o MP, zatrudniając odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach (Pertkiewicz, Siemieniec), Ufer jak szybko wrócić do e-klapy, Podolski jak realnie w pozytywny sposób wpłynąć na klub (https://weszlo.com/2024/04/24/lukas-...bory-felieton/) bez zbędnego populistycznego .......enia. Czy poza kibicami - naiwnymi, acz mimo to silnymi - w tym klubie funkcjonuje?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 25.04.2024, 08:13
Podolski, a Błaszczykowski, to niebo i ziemia.

Pierwszy coś konkretnego działa, widać jego efekty.

Drugi zatrudnił rodzinę w Wiśle, a po spadku odsunął się w cień.

Błaszczykowski to masakryczne rozczarowanie.

W Wiśle działa tylko propaganda sukcesu, bajki o ratowaniu - prezentowane też na tym forum przez ponoć ratowników i przekonanie, że Trójca Święta i ich klakierzy nie mają sobie nic do zarzucenia.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 25.04.2024, 10:26
Jak przychodził Błaszczykowski, to nie liczyłem zbytnio na niego na boisku, ale wierzyłem, że będzie twarzą tego klubu, że będzie medialnie, że ściągnię sponsorów, że zainteresuje środowiska biznesowe Wisłą, że będzie pełnił funkcję coś na wzór Podolskiego w Zabrzu.
PS. A tak wogule, to on żyje?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 25.04.2024, 10:52
Przygotowuje się do tego mitycznego wywiadu, w którym opowie swoją prawdę.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 29.04.2024, 11:17
Oglądał ktoś Królewskiego w Kanale Sportowym? Podobno Borek spytał, że Wisła może mieć tego samego partnera co KS i Królewski nie zdementował. Ale tylko mi mignęło na X.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.04.2024, 11:21
pytanie było chyba w kontekście zastąpienia Orlenu, wątpie żeby ktoś sypnął więcej grosza niż Orlen.. więc nie ma co się napalać
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.04.2024, 11:26
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś Królewskiego w Kanale Sportowym? Podobno Borek spytał, że Wisła może mieć tego samego partnera co KS i Królewski nie zdementował. Ale tylko mi mignęło na X.
Daruj chłopie.Przez to ponowne .......olo o Omranim zmusiłem się do obejrzenia wywiadu z Paczulem gdzie oczywiście Królewski znowu po mistrzowsku manipuluje faktami byle wyszło na jego.niech ktoś inny się poświęci oglądnie i streści czy jest tam coś ciekawego.
Odpowiedz cytując
19south06
Junior Member

Od: 09.2019

Stary 29.04.2024, 11:35

rzekomo o Tyskie chodzi?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.04.2024, 12:38
https://www.youtube.com/watch?v=QYAU...%C5%82Sportowy

od 22 minuty do 38.

Typowe gadki Zaskrońca. Jest źle ale w sumie jest dobrze. Jest dobrze ale w sumie jest źle.

Od 33 minuty obie puśćcie. Rozwiązała się chyba kwestia premii za PP...

Cytat:
Tak, dzisiaj premia w przypadku Pucharu będzie... odpowiednia, jeśli awans do Ekstraklasy nastąpi
wcześniej było kilka dni temu w wywiadzie powiedziane tak:

Cytat:
– Jesteśmy po rozmowach. Premia będzie tylko wtedy, gdy jednocześnie awansujemy do ekstraklasy. Nie ma premii za zdobycie pucharu. Jest za awans, ale niewielka w porównaniu z tym, czego dotyczyło pytanie. To wynika m.in. z kontraktów – powiedział właściciel większościowy.
Mi to wygląda na typowe zagrywki Królewskiego. Na początku rzucił, że premii za PP nie będzie jeśli nie będzie awansu - bo to wygląda mocno, groźnie, panuje nad sytuacją. Tu w wywiadzie w KS już się wkradło coś o odpowiedniej premii w razie awansu. Czyli z tego można już wysnuwać, ze jeśli będzie PP a nie będzie awansu, to za PP jakaś tam premia wpadnie, mniejsza ale wpadnie.

On im więcej mówi to tym bardziej mętne wszystko się robi...Im bardziej zapewnia, tym bardziej później się z tego wycofuje i wymyśla kolejne bajeczki, że to tak własnie miało/powinno być.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 29.04.2024, 15:14
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Daruj chłopie.Przez to ponowne .......olo o Omranim zmusiłem się do obejrzenia wywiadu z Paczulem gdzie oczywiście Królewski znowu po mistrzowsku manipuluje faktami byle wyszło na jego.niech ktoś inny się poświęci oglądnie i streści czy jest tam coś ciekawego.
Oglądałem fragmenty, ale nie dałem rady dłużej. Straszne .......ety w tych wywiadach, zero konkretów, dziennikarze słabo przygotowani.. No w sumie AI, mocna inwestycja w to, kadra dobrze zbudowana, bo przyszłościowo (hit xd).. szkoda czasu. Ja bym chciał posłuchać co dalej, jaka przyszłość przed klubem, jakie plany na kolejny sezon, co ze sponsorami, akcjonariatem, przecież kończą się kontrakty tylu zawodników, jaki plan na kadrę.. Tyle wątków, a zero konkretów.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 29.04.2024 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 29.04.2024, 17:30
Czyli po popisach kilka dni temu z paczulem, który swoją drogą moim zdaniem był również bardzo kiepski JK polazł opowiadać to samo gdzie indziej 3 dni później? Mistrz, powinni wprowadzić do oferty sklepu Wisły stroje pajaców i w jednym z nich, tym z numerem 1 powinien paradować królewski jak udziela kolejnych idiotycznych wywiadów o dupie maryny.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 29.04.2024 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
GrassSnake
Junior Member

Od: 01.2024

Stary 29.04.2024, 19:43
Wklejam też tutaj bo tematu o Socios pewnie nikt nie czyta. A to ważne wydarzenie. Zarząd Socios (tam chyba prezes podpisany) właśnie nam potwierdził, że to nie Jadczak bredzi, to nie Koalik ma fobię tylko fakty są takie, że mamy coraz większą powtórkę z SKWK. Ja to miałem uraz i się nie zapisałem, ale współczuję tym co się złamali i zapisali. Nie tylko finansują spalarkę pieniędzy, ale teraz organizują wyjazdy i piszą kibolskie oświadczenia przeciw policji. Jak to mówią - to już było.

Z innego tematu przeklejone:

Są tu jacyś Socios? Możecie mi wytłumaczyć skąd u was koncepcja, że możecie się wypowiadać za wszystkich kibiców Wisły? Ustaliliście to chociaż u siebie wewnętrznie? Zresztą nieistotne - wiem, że nie ustaliliście bo mój kumpel, jeszcze członek, właśnie mi napisał, że miałem rację z tą rezerwą do was i on kończy ze składkami bo się czuje wydymany SKWK style.

Wracając do tematu. Wam się wydaje, że normalni ludzie mają problem z policją? Wam się wydaje, że możecie za nas wszystkich decydować czy wejdziemy na stadion czy nie? Bo paru kolesi z racami czuje dyskomfort?

„My ze swojej strony informujemy, że w sytuacji kiedy na strefie kontroli Kibiców Wisły Kraków będą się znajdować funkcjonariusze Policji […] Kibice Wisły Kraków nie rozpoczną wchodzenia na teren imprezy masowej.
Podpisane: Stowarzyszenie Socios Wisła Kraków”

Co to jest? SKWK bis?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.04.2024, 19:52
Najlepsze jest to, że co im się nie zarzuciło na linii Socios kontra klub to ciągle gadka, że statut stowarzyszenia nie przewiduje tego, że oni nie są od tego tylko tamtego, bla bla, aż to nagle jeb ciul dup nic nie ma znaczenia, będziemy pisać oświadczenia do policji i mówić co maja robić kibice.
Ostatnio edytowane przez nero : 29.04.2024 o godz. 21:35.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.04.2024, 20:49
może źle interpretuje tą sytuację, ale z tego co wyczytałem to obecność policji w tamtym miejscu łamie regulamin imprezy masowej czy coś w tym stylu..
oni są tam nie potrzebni, zrobią niepotrzebne kontrole, zawsze trafi się 5 debili wśród 20 tysięcy osób, reszta zacznie ich bronić i pójdzie lawinowo.. przy wzmożonych kontrolach część osób możę nie wejść na trybuny.. chciałbyś wejść w połowie meczu?

może warto zastanowić się czy idea jednak nie jest słuszna, jak wiadomo w policji jest duzo prowokatorów.. a całej polsce kibolskiej jest na rękę, żebyśmy coś "odjebali" bo będą mieli konkretne argumenty, żeby nas kolejny sezon nie wpuszczać na trybuny
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.04.2024, 21:09
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
może źle interpretuje tą sytuację, ale z tego co wyczytałem to obecność policji w tamtym miejscu łamie regulamin imprezy masowej czy coś w tym stylu..
oni są tam nie potrzebni, zrobią niepotrzebne kontrole, zawsze trafi się 5 debili wśród 20 tysięcy osób, reszta zacznie ich bronić i pójdzie lawinowo.. przy wzmożonych kontrolach część osób możę nie wejść na trybuny.. chciałbyś wejść w połowie meczu?

może warto zastanowić się czy idea jednak nie jest słuszna, jak wiadomo w policji jest duzo prowokatorów.. a całej polsce kibolskiej jest na rękę, żebyśmy coś "odjebali" bo będą mieli konkretne argumenty, żeby nas kolejny sezon nie wpuszczać na trybuny
Co mówi statut stowarzyszenia? Bo jak cokolwiek się zarzucało Socios to zawsze ten statut był świętością i jak widać nagle przestał.
Ostatnio edytowane przez nero : 29.04.2024 o godz. 22:37.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.04.2024, 21:44
Na PDW też ze składek idzie?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 30.04.2024, 11:22
A co z tymi zapowiadanymi umorzeniami, skoro dług jest głównie do właścicieli? Widzicie, gdyby dziennikarze byli przygotowani to w tych dziesiątkach wywiadów mogliby o takie ciekawe rzeczy dopytać.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2024, 11:51
A co z tymi zapowiadanymi umorzeniami, skoro dług jest głównie do właścicieli? Widzicie, gdyby dziennikarze byli przygotowani to w tych dziesiątkach wywiadów mogliby o takie ciekawe rzeczy dopytać.
O ile dobrze pamiętam to problem z umorzeniem jest taki, że Wisła musiałaby zapłacić od tego podatek.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.04.2024, 12:43
Z tego samego powodu Cupial wolał mieć przez lata po stronie księgowej 100 mln w pożyczkach niż płacić od tego podatek. Ciężko żeby biedna jak mysz mogła to teraz od tak zapłacić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów