|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jaroo, nie jest to prawdą, że nikt Wisły nie chce kupić. W listopadzie był inwestor, który chciał zainwestować w Wisłę więcej niż Urfert inwestuję w Lechię. Warunek umorzenie wszystkich pożyczek i brak jakichkolwiek warunków ze strony odklejonego. Otrzymali odpowiedź, że Wisła nie jest na sprzedaż
Pewnie też zdecydowały kwestie wizerunkowe, bo to inwestor z kraju, gdzie robi się kasę na kokainie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sylwus,
wrzuć jakieś screeny, bo ja nie śledzę twittera. A chętnie się zapoznam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Pisał ostatnio, że będzie umarzał może wróci do tematu
A serio, to mam podobne wrażenie.. Może nie wali tu nikt drzwiami i oknami, ale coś mi się wydaje, że jemu się bardzo spodobało w tej roli, ten świecznik, to realizowanie swoich ambicji czy dowartościowywanie swoich braków przez klub, że po prostu nieszczerze pisze, że nikt tego nie chce. Poza tym o czym będziemy mówić - rok temu pamiętam jak wszyscy na forum się zastanawiali hmm dlaczego nagle temat się przeciąga, było miliony teorii, Karcz i Królewski opowiadali w programach, że zostały ostatnie papiery, a później, że nie chcą robić zamieszania i czekają na koniec sezonu, teraz już wiemy, że to była ściema, bo zdecydował "wizerunek". Jaka zatem gwarancja, że to co mówi teraz jest prawdą, a nie kolejnym graniem na emocjach "nikt nie chce mnie zastąpić" bla bla bla.. Jedyny plus, że kasa ich przyciśnie i nie będzie się dało jechać na bajkach i odrzucić kolejnego chętnego. Jakby była nieograniczona i mógłby dalej dorzucać to nie brałby od socios. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się jeszcze obawiam jednego - on jest tak przekonany o swojej nieomylności, tak wierzy w jakąś misję (np. w postaci AI w piłce), że jestem w stanie sobie wyobrazić, że przychodzi inwestor z ofertą b. dobrą finansowo dla Wisły, ale mający zupełnie inny pomysł/model prowadzenia klubu, a on go odrzuca, bo:
a/ wierzy, że może więcej zrobić, jakieś megalomańskie podejście, że może bez kasy zawojować piłkę b/ żal mu będzie ludzi (podobnie jak Kiko czy Sobola), że on się z nimi umawiał na coś i to nieetycznie teraz przerywać wspólny projekt, zostawić ich na lodzie itp. Co oczywiście byłoby skandalem i działaniem na szkodę klubu i całej społeczności w imię własnych ambicji, rodzinności itp.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 31.03.2024 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od przynajmniej roku działa na szkodę klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Z Urferem uważał,.że klub długoterminowo lepiej wyjdzie na braku transakcji. W Lechii właśnie odczuwają boleśnie skutki wpływu tych inwestorów przebywając na miejscu premiowanym beaposrednim awansem z 6-9 pkt. przewagi nad Wisłą, która dzięki niezawodnej intuicji Jarka uniknela tego strasznego losu i spokojnie utrzyma sie w 1 lidze na kolejny sezon. Potem kolejna genialna decyzja, zostawić na stanowisku trenera typa, który zesrał nam awans i dać mu walczyć o to samo, jednoczesnie wyciagajac mu najlepszych pilkarzy ze skladu i zastepujac w wiekszosci szrotem XD No co za szok, chlop po fatalnej jesieni sam sie podał do dymisji, niemożliwe, że intuicja Jarosława znowu zawiodła :O Ale tym razem bedzie inaczej! Wzieliśmy w końcu poważnego trenra! Mocnego merytorycznie! Trenera trenerów w dodatku. Więc żeby sie upewnić, że osiągnie swój cel, dajmy mu 0 wzmocnień w zimie (tzn. sciagnijmy bezpłciowego albanczyka, bialorusina bez pozowlenia na prace i ulanego napastnika ktory do gry bedzie gotowy w czerwcu). Teraz to juz na pewno sie uda! Tak jak udawlao sie wczesniej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Lechią to jest w ogóle ciekawe, bo na każdym kroku była inna wersja - najpierw nie chcieli przeszkadzać drużynie, równolegle pamiętacie całe story jak to inwestor podobno chciał i Królewski mówił na każdym kroku, że jest kluczowy dla całej inwestycji, bo bez niego inwestor zrezygnuje? xd
Przecież to aż żenujące jak to wygląda z obecnej perspektywy takie stawianie sprawy, delikatnie mówiąc oddalone od stanu faktycznego. Później zdecydowały "detale", "trudna decyzja", aby po kilku miesiącach dowiedzieć się, że chodziło o "reputację".. No, ale skoro chodziło o reputację to chyba decyzja nie mogła być trudna tylko 0/1? Serio, podziwiam ludzi, którzy ufają w to co on mówi. Na każdym kroku inna wersja, jak jest wygodnie, aby wywołać określone reakcje wśród społeczności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
A najlepsze jest to, że Jaruś obiecywał na początku transparentność swoich działań. Wyszło tak, że dojne krowy mają płacić a wszystkie ważne decyzje muszą być utajnione bo "tak się umówili". Niestety widzę bo fb, że niektórzy nasi przygłupi kibice dalej mają klapki na oczach i nie dadzą na Jarusia złego słowa powiedzieć. Cóż... Może nam jakoś uda się go stąd pozbyć, w co szczerze mówiąc wątpię i przygotowuje się mentalnie do meczów z Popradem Muszyna i Jawiszowicami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A może Królewski z Uferem się dogadał że Jaro załatwi słaba Wisle w tym sezonie = łatwiej Lechii będzie awansować i po sezonie Jaro ucieka z Wisły i w Lechii będzie prezesem? Jak go tak porządali w tej roli w Wiśle to może przejęło Lechię ale tylko za to że im obiecał zostać tam prezesem
Stelio, Lechia nas wyprzedza o kilka pkt ale warto też pamiętać że Lechia ma od kilku miesięcy zupełnie nowy zespół, było w rozpadzie, a my mamy już dwa lata potęgę budowana w I lidze. Także te starte pkt do Lechii można niejako x 2 mnożyć, żeby sobie lepiej zobrazować skalę naszego dziadostwa ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@skarabeus,
Pisałeś coś o listopadzie. Taki wątek odkopałem na X z listopada właśnie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie nie obowiązują umowy poufnościowe to mogę napisać.
Natychmiastowa splata długów innych niż pożyczki właścicielskie i kilka milionów euro dokapitalizowania klubu na potrzeby wzmocnień i obsługi bieżącej działalności (dziura). Kwota miała być zależna od tego kto zostałby nowym dyrektorem sportowym i trenerem i oni mieliby określić potrzeby. Ale Kwota oscylowala wokół 5-7 mln euro w tym sezonie plus minimum drugie tyle w kolejnym. Dodam, że warunkiem ważności oferty było nie odpadnięcie z pucharu polski i po to miały być wzmocnienia - zeby zawalczyć o puchary już teraz. Ale...lepiej wyciągać łapy do socios po 1.5 mln PLN. Ta oferta nie jest już aktualna i ten inwestor po tym w jaki sposób został potraktowany nie podejdzie już do rozmów. Z tego co wiem myślą obecnie o kupnie innego klubu. Inwestor bardzo wiarygodny. Zainwestował w Polsce do tej pory około 300 mln euro. W różne branże, głównie przez spółki córki. Było minęło... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Królewski nikomu klubu nie sprzeda sam z siebie, bo on ma "misje". Widzi się w roli zbawiciela, jedynego godnego i słusznego, który wyciągnie ten klub z dołu i dzięki swoim decyzjom przywróci mu blask w walce o najwyższe trofea. Jemu nie potrzeba inwestora, jemu potrzeba psychiatry i terapeuty, którzy z nim przepracują ten kompleks mesjasza. Bo Wiśle to jak w jakieś sekcie teraz, sami swoi, nieomylny przywódca który obiecuje raj, a prowadzi prosto w przepaść.
BTW, co z Błaszczykowskim? On coś jeszcze w tym klubie robi? ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, ze trochę się mylisz Elendil. Podałeś jego oficjalną wersję, on się zna, on chce dobrze i on pomoże. To są jego gadki, aby omamić tumanów. Ma to na pewno związek z kompleksem niższości i chorobą psychiczną ale myślę, że to tylko oficjalne tłumaczenie. Nieoficjalne jest takie, ze dossał się do klubu bo daje to reklamę jemu i jego firmie, daje mu atencje ogromną, on jest uzalezniony od atencji. Także główny powód jest taki, że nawet jak na Wiśle wtopi x milionów to innymi kanałami, dzięki rozgłosowi mu się zwróci x razy x milionów. A do tego ma zabawę, bo nie każdy może pobawić się na żywo w Football Managera, tym bardziej chorych ludzi podniecają takie możliwości, że on może, jest elitą kraju, a nie zwykłym Polakiem.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2024
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie, że się pośmialiśmy, ale skoro już tu pan jest to może pan się wypowie w takim razie jaki ma plan na po sezonie czy to w przypadku braku awansu czy jednak awansu. Pamiętam też jak pan mówił w Gazecie Krakowskiej kilka miesięcy temu, że prowadzi różne rozmowy czy podobnie u pana T. Ćwiąkały zatem chciałem dopytać czy są to aktualne tematy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli w rozmowach z inwestorami przedstawia się warunki dotrzymywania idei prowadzenia klubu nakreśloną przez obecną władzę, nakłada się obowiązek pozostawienia prezesa, dyrektora sportowego, trenera (o którym ówcześnie było wiadomo, że jest kompletnym dyletantem - wiedzieli to wszyscy poza AI i prezesem) to trudno oczekiwać, że jakakolwiek oficjalna oferta wpłynęła. Były ustne informacje jakie są oczekiwania, możliwość i warunki.
Ale po wyżej przedstawionym każdy wychodzi z takiego spotkania z poczuciem, że rozmawiał z wariatem, albo z kimś kto pozoruje chęć sprzedania klubu, żeby nikt nie zarzucił, że rozmów nie prowadzi I tutaj masz odpowiedź wierność83 czy są prowadzone jakieś rozmowy oczywiście, że są, ale póki jest jakaś opcja samodzielnie ten wózek pchać przy pomocy frajerów z socios, którzy będą finansować błędne decyzje odklejonego od realiów prezesa (ponad 20 milionów na pierwszą drużynę w ubiegłym roku SIC!!!!) to po co rezygnować z fajnej zabawki? No po co? Czekamy prezesie na umorzenia pożyczek. Pokaż, że masz jaja, dotrzymujesz słowa i przede wszystkim długi, które generujesz sam spłacasz. Tego wymaga bycie mężczyzną i posiadanie odrobiny honoru. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież Królewski już przy ofercie MADA pokazał jak chce sprzedać klub. On szuka frajera, który wyłoży grube miliony na klub, po to zeby sam mogł zostac w klubie, decydowac najlepiej o wszystkim, pajacować i mieć atencję w internetach, oczywiscie razem z nim musza zostać poklepywacze, żeby się nie okazalo, że wejdzie do klubu ktoś nowy, konkretny, nie z układu i go pojedzie od góry do dołu.
Sprzedam samochód - ale pod warunkiem, że nadal będę mógł nim jeździć. Człowiek mem. Takie roz.......u i tyle wstydu to już nawet WSH nie przyniosło Wiśle. PS A te teksty typu "inwestor (wtedy co mada chcialo kupic klub) nalega żebym ja został nadal prezesem. No ale nie mam pewności czy chcę w to iść więc zastanawiam się jak ma to wyglądać xd hahahaha to musiało być wymyślane po kilku głębszych.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 01.04.2024 o godz. 23:04.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Hejter, którego jedynym życiowym osiągnięciem jakim się tu popisuje jest bluzganie na innych, bawi się w psychologa. Dobre. Kolejny kabaret. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Powiedzcie mi czy jakikolwiek inny prezes klubu wpada o godzinie 23 na forum kibiców, żeby wkleić kilka emotikonek i zniknąć?
Przecież to jest żenada... No ludzie... No wyobrażacie sobie Filipiaka czy Cupiała czy (wpisz dowolne nazwisko z Jagi, Lecha, Legii) żeby wchodził na forum i wklejał XD XD XD .... ? Dramat ....a |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nasz prezes napisał, że podkupują nam ludzi z akademii. ja zapytam: dlaczego? i kto do tego dopuszcza?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak inaczej można skomentować bredzenie skarabeusza, niż pustym śmiechem i takimi emotkami?
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Szneka
Dlatego, że żaden młody w tym klubie się nie wybił i się nie wybije dopóki dyrektorem jest Kiko i jego wizja starych hiszpanów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam już dość bałwanów którzy uważają że wystarczy beztalenciom dać pierwszy skład za wiek i zrobi się z nich super piłkarzy. Kierując się tą logiką spadliśmy z ligi, ale widzę że takim jak Ty ciągle mało - chcecie żeby klub upadł w imię "szkolenia" jakichś leszczy, którzy na poziomie pierwszej ligi nie wyróżniają się pozytywnie... Duda i Krzyżanowski to leszcze, a to nasi najlepsi młodzieżowcy. Nie wiadomo - śmiać się czy płakać... Jeden Gogół pokazał że coś tam umie, grając ogony ma liczby lepsze niż wunderkid Duda z abonamentem na pierwszy skład. Przy czym to były tylko przebłyski, ale i tak jak na nasze warunki - szacun że nie potyka się o piłkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2024 o godz. 09:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hahaha, właśnie młode leszcze z Chrobrego pokazali ile warci są ci Hiszpanie wielcy, przepłaceni. Ci nasi Hiszpanie to ten sam poziom co Duda i Krzyżanowski, tylko im nikt krzywdy nie robił w młodych latach i mogli się jakoś do tego 25-30 roku życia rozwijać więc dzisiaj lepiej wyglądają niż nasze młode talenty.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Młodzieżowców mamy takich, jakich mamy, bo u nas po pierwsze nie istnieje dział skautingu, a po drugie to już nie te czasy, gdzie byliśmy w stanie zwabić praktycznie każdego, zdolnego młodzika do Krakowa. Jest masa innych miejsc, gdzie zdolna młodzież ma zdecydowanie lepsze warunki do rozwoju (Lech, Pogoń, nawet taka akademia Zagłębia Lubin).
Nie pomaga też fakt gry w I lidze, która jest żadnym oknem wystawowym dla polskiego drewna, które najpóźniej do 21 roku życia trzeba spieniężyć. Chłopaki w wieku 16-17 lat nie kojarzą już graczy takich jak Żurawski, Kosowski, Głowacki czy Frankowski, nie pamiętają meczów z Schalke, Barceloną czy Realem, widzą natomiast Wisłę na piątym miejscu tabeli I ligi. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnim piłkarzem na którym zarobiliśmy jakieś sensowne pieniądze był chyba Chrapek? Można oczywiście oszukiwać się jak Karherop że Duda ma drewnianą nogę bo "aktualnie pracuje nad innymi elementami" i chyba właśnie tak robi Królewski. Co innego cenić się a co innego - oczekiwać nienormalnych pieniędzy za wybrakowany produkt. P.S. Wypbrażacie sobie skład Sapał, Olejarek, Żyr wzmocnionych naszym własnym młodym drewnem ? Przecież to jest murowany spadek z pierwszej ligi...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2024 o godz. 09:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
O, chyba się szykuje wezwanie do przeprosin i ewentualny pozew ze strony Prezesa Królewskiego wobec uzytkownika jaroo1 (w kwestii nazwania go chorym psychicznie). Trzeba będzie mu podsunąć ten pomysł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
"Socios h... mogą. Są tylko dostarczycielem dofinansowania klubu. Naiwne baranki, ktore Krolewski wykorzystuje.haha |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Leszek nie dostanie kary bo ma dwubiegunówkę i jemu wowlno pisać wszystko. Teraz akurat mu się włącz tryb lizania dupy, jak będzie miał zjazd to znowu będzie pisał coś takiego:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=3709 Niestety to chory człowiek. Pisze co pisze, a za chwilę będzie latał mnie podpierdalać do adminów. To co się dzieje na tym forum to jest masakra. ![]()
drozd:
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |