|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Z tym nie polemizuje.
Bardziej chodziło mi o zarzut, że sytuacja na skrzydle była statyczna, bo jednak Kuzdra bardzo pomógł Krzyżanowskiemu w popełnieniu tego błędu i jak dla mnie jednak zabrakło takiego trochę boiskowego cwaniactwa, które nabywa się niestety właśnie popełniając takie błędy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Drugi jego błąd to też była kompromitacja, w sumie większa. Tak nie wolno zagrywać do bramkarza, po prostu nie. To już lepiej wywalić w trybuny. @FraMat - insynuujesz, potem rżniesz głupa że przecież wprost nie napisałeś tego co sugerujesz. Otóż zaskoczę Cię - zaangażowanie i walka to podstawa w każdej lidze, również Hiszpańskiej. Sugeruję pooglądać. Oczywiście, walka to nie to samo co chamstwo i brutalność, ale Hiszpanie też nogi nie odstawiają. Co więcej, nasi najbardziej waleczni pilkarze to Rodado i Carbo, a taki Baena, Alfaro czy Villar też nogi nie odstawiają. Paradoksalnie największą mameją wśród Hiszpanów jest "znający ligę" Goku. No i nasze wunderkidy, za drogie mają nóżki żeby je narażać z jakimś Chrobrym Głogów. Ja bym je chronił na trybunach... Do czego zmierzam: Twoja teoria o magicznym pierwszoligowym know how jest nieprawdziwa, ale to tylko opinia. Znacznie bardziej śmierdzi to co próbowałeś insynuować. I tutaj kilka osób powiedziało "stop". Ja, Drozd, Markus, AgresywnyChomik... I już mi się nie chce tego ciągnąć, Twoje wygibasy logiczne są żałosne. Teraz czekam na to jak Omrani będzie grał w większym zakresie minut, ale tak dla porządku - nazwałeś go grubasem i uważasz za tragiczny transfer, czy znowu nie zrozumieliśmy głębi Twojej wypowiedzi?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2024 o godz. 21:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
||
Dla twojej wiadomości i dla porządku: przytoczyłem opinie z for rumuńskich i z rumuńskich mediów sportowych (wypowiedzi dziennikarzy i działaczy klubowych), gdzie zgodnie się twierdzi, że ma spoooorą nadwagę. Sam dołożyłem do tego swoje własne określenie "taki grubszy Sobczak", za co dzisiaj przepraszam. Nie Omraniego, ale Sobczaka. W tamtym czasie bowiem Sobczak słabo rokował i nie miałem przekonania co do niego. Sobczak dzisiaj jest dobrze zbudowany, silny i umie zastawiać piłkę, oraz się przepychać. Omrani wyglądał podobnie przed 2-3 laty. Przez cały ubiegły rok i na początku 2024 (do przyjścia do nas) był obiektem kpin w Rumunii ze względu na nadwagę i niesportowy tryb życia. Omrani nie Sobczak. Określenie: "taki grubszy Sobczak" nie jest nazwaniem Omraniego grubasem. Podobnie jak nazwanie wolfy'ego "trochę głupszym Markusem" nie jest nazwaniem wolfy'ego głupolem. Chyba, że tak uważasz? Dla twojej wiadomości i dla porządku: wielokrotnie przytaczałem te fakty, ale też wielokrotnie pisałem, w polemice z Markusem, że mam nadzieję, że Omrani się odbuduje i zdobędzie dla nas jakąś decydującą bramkę. Jednak logicznie patrząc ten transfer na razie w ogóle niczym się nie broni. Cytat:
Aspergerowcy odczytują wypowiedzi dosłownie i nie rozumieją insynuacji. Nawet ich nie dostrzegają. Twój przypadek jest poważniejszy - widzisz insynuacje tam, gdzie ich nie ma. Chyba naprawdę jesteś "głupszym Markusem" Cytat:
On do tej pory nie wiedział, że ta zasada nie obowiązuje w Wiśle. Sadzisz, że wiedział, czy wyglądał jakby (uzywając twojego słownictwa) dostał ściera po ryju?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.04.2024 o godz. 21:41.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Twoja metoda to: a) tworzysz kretyńską teorię nie popartą niczym ("Rude nie wiedział że trzeba walczyć", "Rude nie słucha Jopa a powinien" etc.) b) kiedy ktoś Ci wytyka manipulację zaprzeczasz i po chwili insynuujesz to samo c) powtarzasz punkt "b" aż do wyczerpania oponentów. Na jakiej podstawie Twierdzisz że Rude nie wiedział że trzeba walczyć o wynik? Na żadnej, wymyśliłeś to. Przecież to niemożliwe że piłkarze sami z siebie postanowili odpuścić mecz, nigdy się to w Wiśle nie zdarzyło. To że walczyli z Odrą, Arką, Miedzią, Widzewem czy Stalą a mieli wywalone z Tychami i w Głogowie musiało wynikać z tego że w pięciu meczach Rude im kazał walczyć do końca a w dwóch doznał amnezji i już tego nie wiedział. Jesteś idiotą czy uważasz nas za takowych? W sumie chyba jesteś skoro uważasz że Rude nagle oświeciło że należy walczyć na boisku, skoro ten sam problem występuje cyklicznie u każdego trenera od lat. Czy może Sobolewski, Brzęczek i Jop (polecam mecz z Polonią) też nie wiedzieli? A może po prostu piłkarze lecą w kulki bo jest takie odgórne przyzwolenie? Te zera futbolowe Krzyżanowski i Duda niczego w piłce nie osiągnęły i już odpuszczają sobie mecze? W żałosnej pilkarsko pierwszej lidze gówno zrobili przez tyle czasu i niby mamy na nich zarobić? To jest wina Rude, on im nie wytłumaczył że mają dawać z siebie wszystko bo są na absolutnym zadupiu pilkarskim i (delikatnie mówiąc) niewiele na razie pokazują? I jeszcze jakiś desperat pisze że "młody Mbappe też zawalał mecze". No tak, ale Mbappe głównie jednak je wygrywał, a jakby zastąpić Dudę i Krzyżanowskiego dżemikiem ligowym to poziom się podniesie... Otóż Rude zakładał profesjonalizm, tak jak Gula czy Hybala, dla których kontakt z tym klubem i mentalnymi zerami w nim grającymi był przeżyciem traumatycznym. Gula jak go zwolnili to niemal płakał ze szczęścia. To jest to know-how Jopa? " W sumie to chłopaki mają wywalone, jak im się zachce to się starają, ale czasem chcą wygrać na stojąco". Sobolewski odszedł z Wisły złamany. Brzęczek rzucił ręcznikiem. Może pora na "Duda grać, k*** mać" zamiast buczeć na Ratona albo robić z Rude debila (tak, to właśnie nieudolnie próbujesz robić)? Bo widzisz, jesteś kimś kto lawiruje między twierdzeniem że szanujesz i kibicujesz Rude i twierdzeniem, że w sumie to debil który uważa że mecze się wygrywa na stojąco, mimo przestróg Jopa. A kiedy ktoś Ci to wytknie - fałszywe oburzenie. P.S. Dlaczego Duda, Krzyżanowski, Wachowiak a nie Hiszpanie? Bo cały pic polega na oszukiwaniu się że z tych mamej coś będzie i zarobimy na ich sprzedaży grubą kasę, podczas gdy nie ma chyba frajera który uważa że Alfaro, Carbo czy Goku ktoś od nas kupi. I przez to parcie na szkolenie miernot sami się od dawna sabotujemy. Carbo jest lepszy tu i teraz, a na Dudzie raczej nic nie zarobimy. Jakościowo to jest środek tabeli pierwszej ligi. Niech nawet zaliczy gigantyczny awans na dolną połówkę Ekstraklasy - za takich piłkarzy nie płaci się pieniędzy. Jedna młoda fujara jest obowiązkowa na boisku. Fajnie gdyby to był ktoś z ambicją, ale chyba za dużo wymagam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2024 o godz. 22:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|