The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2024, 19:47
Z tym nie polemizuje.
Bardziej chodziło mi o zarzut, że sytuacja na skrzydle była statyczna, bo jednak Kuzdra bardzo pomógł Krzyżanowskiemu w popełnieniu tego błędu i jak dla mnie jednak zabrakło takiego trochę boiskowego cwaniactwa, które nabywa się niestety właśnie popełniając takie błędy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.04.2024, 20:59
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Z tym nie polemizuje.
Bardziej chodziło mi o zarzut, że sytuacja na skrzydle była statyczna, bo jednak Kuzdra bardzo pomógł Krzyżanowskiemu w popełnieniu tego błędu i jak dla mnie jednak zabrakło takiego trochę boiskowego cwaniactwa, które nabywa się niestety właśnie popełniając takie błędy.
Nie no, trzymanie linii spalonego to jest elementarz. Za Rude zmieniło się tyle że Krzyżanowski ma siłę nadążać za akcją.
Drugi jego błąd to też była kompromitacja, w sumie większa. Tak nie wolno zagrywać do bramkarza, po prostu nie. To już lepiej wywalić w trybuny.

@FraMat - insynuujesz, potem rżniesz głupa że przecież wprost nie napisałeś tego co sugerujesz. Otóż zaskoczę Cię - zaangażowanie i walka to podstawa w każdej lidze, również Hiszpańskiej. Sugeruję pooglądać.
Oczywiście, walka to nie to samo co chamstwo i brutalność, ale Hiszpanie też nogi nie odstawiają. Co więcej, nasi najbardziej waleczni pilkarze to Rodado i Carbo, a taki Baena, Alfaro czy Villar też nogi nie odstawiają. Paradoksalnie największą mameją wśród Hiszpanów jest "znający ligę" Goku. No i nasze wunderkidy, za drogie mają nóżki żeby je narażać z jakimś Chrobrym Głogów. Ja bym je chronił na trybunach...
Do czego zmierzam: Twoja teoria o magicznym pierwszoligowym know how jest nieprawdziwa, ale to tylko opinia. Znacznie bardziej śmierdzi to co próbowałeś insynuować. I tutaj kilka osób powiedziało "stop". Ja, Drozd, Markus, AgresywnyChomik...
I już mi się nie chce tego ciągnąć, Twoje wygibasy logiczne są żałosne.

Teraz czekam na to jak Omrani będzie grał w większym zakresie minut, ale tak dla porządku - nazwałeś go grubasem i uważasz za tragiczny transfer, czy znowu nie zrozumieliśmy głębi Twojej wypowiedzi?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2024 o godz. 21:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.04.2024, 21:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Teraz czekam na to jak Omrani będzie grał w większym zakresie minut, ale tak dla porządku - nazwałeś go grubasem, prawda?

Dla twojej wiadomości i dla porządku: przytoczyłem opinie z for rumuńskich i z rumuńskich mediów sportowych (wypowiedzi dziennikarzy i działaczy klubowych), gdzie zgodnie się twierdzi, że ma spoooorą nadwagę.
Sam dołożyłem do tego swoje własne określenie "taki grubszy Sobczak", za co dzisiaj przepraszam.
Nie Omraniego, ale Sobczaka.
W tamtym czasie bowiem Sobczak słabo rokował i nie miałem przekonania co do niego.
Sobczak dzisiaj jest dobrze zbudowany, silny i umie zastawiać piłkę, oraz się przepychać.
Omrani wyglądał podobnie przed 2-3 laty.
Przez cały ubiegły rok i na początku 2024 (do przyjścia do nas) był obiektem kpin w Rumunii ze względu na nadwagę i niesportowy tryb życia. Omrani nie Sobczak.

Określenie: "taki grubszy Sobczak" nie jest nazwaniem Omraniego grubasem.
Podobnie jak nazwanie wolfy'ego "trochę głupszym Markusem" nie jest nazwaniem wolfy'ego głupolem.
Chyba, że tak uważasz?

Dla twojej wiadomości i dla porządku: wielokrotnie przytaczałem te fakty, ale też wielokrotnie pisałem, w polemice z Markusem, że mam nadzieję, że Omrani się odbuduje i zdobędzie dla nas jakąś decydującą bramkę.
Jednak logicznie patrząc ten transfer na razie w ogóle niczym się nie broni.

Cytat:
Znacznie bardziej śmierdzi to co próbowałeś insynuować.
Wiedziałem o twoim aspergerze, ale teraz się waham.
Aspergerowcy odczytują wypowiedzi dosłownie i nie rozumieją insynuacji.
Nawet ich nie dostrzegają.
Twój przypadek jest poważniejszy - widzisz insynuacje tam, gdzie ich nie ma.
Chyba naprawdę jesteś "głupszym Markusem"

Cytat:
Otóż zaskoczę Cię - zaangażowanie i walka to podstawa w każdej lidze, również Hiszpańskiej. Sugeruję pooglądać.
Powiedz to Rudemu.
On do tej pory nie wiedział, że ta zasada nie obowiązuje w Wiśle.
Sadzisz, że wiedział, czy wyglądał jakby (uzywając twojego słownictwa) dostał ściera po ryju?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.04.2024 o godz. 21:41.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.04.2024, 22:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dla twojej wiadomości i dla porządku: przytoczyłem opinie z for rumuńskich i z rumuńskich mediów sportowych (wypowiedzi dziennikarzy i działaczy klubowych), gdzie zgodnie się twierdzi, że ma spoooorą nadwagę.
Sam dołożyłem do tego swoje własne określenie "taki grubszy Sobczak", za co dzisiaj przepraszam.
Nie Omraniego, ale Sobczaka.
W tamtym czasie bowiem Sobczak słabo rokował i nie miałem przekonania co do niego.
Sobczak dzisiaj jest dobrze zbudowany, silny i umie zastawiać piłkę, oraz się przepychać.
Omrani wyglądał podobnie przed 2-3 laty.
Przez cały ubiegły rok i na początku 2024 (do przyjścia do nas) był obiektem kpin w Rumunii ze względu na nadwagę i niesportowy tryb życia. Omrani nie Sobczak.

Określenie: "taki grubszy Sobczak" nie jest nazwaniem Omraniego grubasem.
Podobnie jak nazwanie wolfy'ego "trochę głupszym Markusem" nie jest nazwaniem wolfy'ego głupolem.
Chyba, że tak uważasz?

Dla twojej wiadomości i dla porządku: wielokrotnie przytaczałem te fakty, ale też wielokrotnie pisałem, w polemice z Markusem, że mam nadzieję, że Omrani się odbuduje i zdobędzie dla nas jakąś decydującą bramkę.
Jednak logicznie patrząc ten transfer na razie w ogóle niczym się nie broni.

Wiedziałem o twoim aspergerze, ale teraz się waham.
Aspergerowcy odczytują wypowiedzi dosłownie i nie rozumieją insynuacji.
Nawet ich nie dostrzegają.
Twój przypadek jest poważniejszy - widzisz insynuacje tam, gdzie ich nie ma.
Chyba naprawdę jesteś "głupszym Markusem"

Powiedz to Rudemu.
On do tej pory nie wiedział, że ta zasada nie obowiązuje w Wiśle.
Sadzisz, że wiedział, czy wyglądał jakby (uzywając twojego słownictwa) dostał ściera po ryju?
Rude wiedział, to Ty albo udajesz idiotę, albo po prostu jesteś sobą i tworzysz nieustannie z dupy teorie, a potem próbujesz to odkręcać. Rude co najwyżej mógł się przekonać jakich bumelantów i frajerów ma w składzie. Tutaj raczej potrzebne są drastyczne kroki.

Twoja metoda to:
a) tworzysz kretyńską teorię nie popartą niczym ("Rude nie wiedział że trzeba walczyć", "Rude nie słucha Jopa a powinien" etc.)
b) kiedy ktoś Ci wytyka manipulację zaprzeczasz i po chwili insynuujesz to samo
c) powtarzasz punkt "b" aż do wyczerpania oponentów.

Na jakiej podstawie Twierdzisz że Rude nie wiedział że trzeba walczyć o wynik? Na żadnej, wymyśliłeś to. Przecież to niemożliwe że piłkarze sami z siebie postanowili odpuścić mecz, nigdy się to w Wiśle nie zdarzyło. To że walczyli z Odrą, Arką, Miedzią, Widzewem czy Stalą a mieli wywalone z Tychami i w Głogowie musiało wynikać z tego że w pięciu meczach Rude im kazał walczyć do końca a w dwóch doznał amnezji i już tego nie wiedział.

Jesteś idiotą czy uważasz nas za takowych? W sumie chyba jesteś skoro uważasz że Rude nagle oświeciło że należy walczyć na boisku, skoro ten sam problem występuje cyklicznie u każdego trenera od lat. Czy może Sobolewski, Brzęczek i Jop (polecam mecz z Polonią) też nie wiedzieli? A może po prostu piłkarze lecą w kulki bo jest takie odgórne przyzwolenie?

Te zera futbolowe Krzyżanowski i Duda niczego w piłce nie osiągnęły i już odpuszczają sobie mecze? W żałosnej pilkarsko pierwszej lidze gówno zrobili przez tyle czasu i niby mamy na nich zarobić? To jest wina Rude, on im nie wytłumaczył że mają dawać z siebie wszystko bo są na absolutnym zadupiu pilkarskim i (delikatnie mówiąc) niewiele na razie pokazują? I jeszcze jakiś desperat pisze że "młody Mbappe też zawalał mecze". No tak, ale Mbappe głównie jednak je wygrywał, a jakby zastąpić Dudę i Krzyżanowskiego dżemikiem ligowym to poziom się podniesie...

Otóż Rude zakładał profesjonalizm, tak jak Gula czy Hybala, dla których kontakt z tym klubem i mentalnymi zerami w nim grającymi był przeżyciem traumatycznym. Gula jak go zwolnili to niemal płakał ze szczęścia. To jest to know-how Jopa? " W sumie to chłopaki mają wywalone, jak im się zachce to się starają, ale czasem chcą wygrać na stojąco".
Sobolewski odszedł z Wisły złamany. Brzęczek rzucił ręcznikiem. Może pora na "Duda grać, k*** mać" zamiast buczeć na Ratona albo robić z Rude debila (tak, to właśnie nieudolnie próbujesz robić)?

Bo widzisz, jesteś kimś kto lawiruje między twierdzeniem że szanujesz i kibicujesz Rude i twierdzeniem, że w sumie to debil który uważa że mecze się wygrywa na stojąco, mimo przestróg Jopa. A kiedy ktoś Ci to wytknie - fałszywe oburzenie.

P.S. Dlaczego Duda, Krzyżanowski, Wachowiak a nie Hiszpanie? Bo cały pic polega na oszukiwaniu się że z tych mamej coś będzie i zarobimy na ich sprzedaży grubą kasę, podczas gdy nie ma chyba frajera który uważa że Alfaro, Carbo czy Goku ktoś od nas kupi. I przez to parcie na szkolenie miernot sami się od dawna sabotujemy. Carbo jest lepszy tu i teraz, a na Dudzie raczej nic nie zarobimy. Jakościowo to jest środek tabeli pierwszej ligi. Niech nawet zaliczy gigantyczny awans na dolną połówkę Ekstraklasy - za takich piłkarzy nie płaci się pieniędzy.
Jedna młoda fujara jest obowiązkowa na boisku. Fajnie gdyby to był ktoś z ambicją, ale chyba za dużo wymagam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2024 o godz. 22:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów